Fórum témák
» Több friss téma |
A készüléket én szereltem szét először! A csavar plombája alul sértetlen volt! Minden alkatrész és forrasztás gyári volt benne.
azzal a kereséssel fogom végigböngészni, csak bevallom, kicsit lanyhult a lelkesedésem
![]() ![]()
Na végülis egy szkóp is jó lehet.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
jelgenerátornak SweepGen nevezetű programot használok, 25 Hz-től felfelé, fél kHz-es lépésekben szoktam mérni
![]() ![]() ![]()
Jelgennek én is egy hangkártyára gondoltam első körben. Elméletileg 1V-nál nagyobb hangfrekvenciás jel nem lehet a végfok bemenetéig.
![]()
Nézd meg, hogy egyformák-e a hangerő potik? Mert a Cleopartát gyárilag csak M22A (220 kOhm) potikkal láttam csak, de Aidát gyártottak M10A (100 kOhm) potikkal is, ez is okozhatja a mélyátvitel különbséget!
![]()
Miért okozna rosszabb mélyátvitelt a nagyobb ellenállású hangerő poti? A Cleoja szól mélyhiányosan az Aidához képest, amiben talán kisebb értékű a poti.
Mivel más a lezárás értéke, vszeg jobb az alsó határfr. egy nagyobb ellenállású potenciométerrel (hacsak nem meghatározóbb a többi fokozat becsatolása/lezárása ebből a szempontból, de a loudness miatt eléggé esélyes, hogy számít ez is).
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Idézet: Igen, ez OK, de a Cleoban van a nagyobb ellenállású poti, az Aidánál szerelték kisebb ellenállásúval valamelyik szériát.„..vszeg jobb az alsó határfr. egy nagyobb ellenállású potenciométerrel..” Vagyis annak kellene kevesebb mélyének lenni, nem a Cleonak, amit javítunk már napok óta mélyhiánnyal. ![]() A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Igen, egyértelmű, hogy ha tényleg helyes az infó, akkor logikailag nem stimmel, mert épp fordított lenne a helyzet, de én már semmit nem hiszek el, csak amit láttam is.
![]()
Sziasztok, nekem is van egy cleopatra-m és mikor beszereztem észrevettem, hogy nem egyformán szól a két oldal, közép állásban van a balansz potméter és a bal oldal hangosabban szólt. Felújítottam az előerősítőt és a fégfokokat is ( végfokokat után állítottam) és ennek ellenére is csinálja, azt hittem hogy a balansz potméterrel lesz a gond ezért szereztem egy mások cleopatra-t átraktam a saját paneleimet, de ugyanúgy csinálja abban is, gondolom elég kicsi az esélye hogy két készülékben is rossz legyen a balansz poti, és azt is próbáltam hogy átcseréltem a végfokokat de utána is a bal oldal szólt hangosabban, ez hogy lehet? Köszönöm.
Nem tudhatjuk ennyiből, lehet a hangsugárzók között különbség, az előerősítőben, szabályzóban, alaplapon, stb. Meg kellene mérni.
Van egy olyan hibája, hogy a magnó bemenet akkor szól mindkét oldalon, ha be van nyomva, de a Kr.Pu.-un viszont semmi hatása nincsen a Mono gombnak. A hangsugárzók pedig egy Aidán például tökéletesen szólnak, ott nincs ilyen probléma.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2015
A hangszín potikat mérted már? Egy Ohmmérő sok mindenre magyarázatot tudna adni!
"A loudness csatlakozása a he.potenciométeren csak egy megcsapolás az ellenálláspályán, elméletileg nem tud megszakadni."
Ez meg tévedés. Nálam anno az egyik csatorna megcsapolása lett érintkezés hibás, hangerőszabályzó potmétert kellett cserélnem emiatt. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
Én sok potit csetéltem emiatt anno... de mi rengeteg készüléket javítottunk, mert egész ÉK-MO. garanciális vidis cuccait mi javítottuk.
![]()
Cleoban a program tasztatúrát szeretném kicserélni. Mit kellene elbontani a hozzáférhetőség érdekében? Kicsit macerásnak tűnik nekem (homloklap+skálahúrozás stb) Tudna valaki ebben segíteni?
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2015
Ki kell szedni a készüléket a fa kávából. Ehhez alul a 3 csavart ki kell szedni. Le kell húzni a nagy állomáskereső tekerőgombját. Alatta van egy csavar azt ki kell szedni. Le kell szedni a skála előtti plexit mégpedig úgy hogy először a jobb oldalát kell kipiszkálni az jön először. A bal oldalon 2 fül és felül 1 fül kiáll a plexiből és be van akasztva a fekete műanyag keretbe ezért kiszedésnél kissé jobbra kell húzni a plexit. A program tasztatúrát 2 csavar oldásával lehet kiszedni.
Kedves djhans! Köszönöm a segítségedet. Már azt hittem a skálaszerkezetet is ki kell szedni. Így viszont jóval egyszerűbb. Az állomáskereső gomb a dolog nyitja ezek szerint. Van még vele gondom. A Kr. PU és a MágnesPU bemenetnél csak egyik csatorna erősít, rádió állásban pedig OK mindkettő.
Isostat FORNEVER! A(z) (izo)propil alkohol csodákra képes az ezüstözött érintkezőkkel!
Köszönöm a javallatot. Tehát valami kontakt spray-t az ISOSTAT-oknak. A program tasztatúrám viszont ezzel a technikával nem javítható, mert sajnos az egyiknek a műanyag fekete forgatója törött, hiányzik. Ezeket a tasztatúrákat lehetne-é javítani? Próbálta már valaki? Már két törött darabom van van. Én úgy nézem, hogy ezek "örökre vasalt" darabok. De hátha....???
Én tudok adni tasztatúrát neked ha eljössz érte Budapesten a melóhelyemre.
Szétszedni ugyan szét lehet őket, de összerakni már más tészta...
Hali! Szedtem már szét többet is, lehet javítani rajtuk és szépen össze is lehet rakni. Csak oda kell figyelni. Mint a potik (hangerő, balance, stb...). Ha ügyes az ember, akkor szépen szét lehet szedni, tisztítás és újrakenés után össze is lehet rakni. A potik 70-80%-a is menthető így. Mint ahogy bekeipeter mondja, isopropil alkohol csodákra képes, de a féktisztító se kutya!
![]()
Ok és köszönöm! Merre van az elérhetőséged? Én budán vagyok a MOM Park közelében. Van egy freemail fiókom ugyanezzel a felhasználói névvel. Oda írhatsz, csak azért, hogy itt ne legyen probélma.
A panelt hogyan operáltad le a fémvázról? Ott a fémlemez be van hasítva, szétfeszítve, mert így rögzíti a panelt. Az egyik műa. forgatógomb komplett hiányzik az egyik (5-) progi helyről. A nagyobb gond a visszaszerelésnél lenne szerintem. Hogyan rögzítetted újra a panelt a fémvázhoz? Remélem érthető a kérdésem. Köszi a választ előre is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |