Fórum témák
» Több friss téma |
Próbáld az alaplapot IC-m mellett kicsit megnyomva, tartva, különböző helyeken indítani. Mint fentebb írtam az DELL 5030 lapom úgy megy, hogy a hűtőlemez alatt egy kis mőanyagdarabbal kipöcköltem. Valószínű fóliarepedt, mert a chip 2xi átmelegítése után sem változott.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
Szétkaptam. A táp 100% os. A gond máshol van. Talán meg is van ahiba forrása. Bár azt nem értem, hogy miért csak szétszedve hajlandó elindulni. Na szóval a szindróma a következő. Gép szétszedve csak bill és kijelző van rajta plusz ugye a ram meg a proci.
Nincs a cucc a házában akkor produkál egy fura jelenséget. Első indításnál elindul be jön a post képernyő majd elcsíkozódik a kép ha tovább lép vagy fekete kép háttérfénnyel jelenséget ad ha a biosba megyek. Innentől az alaplapon csak a rest segít nem lép tovább. A gond itt kezdődik egészen addig amíg teljesen nem áramtalanítom és várok 5-10 percet vele ki be kapcsolgat. Vagyis jelentkezik a fő hiba. Összerakva érdekes módon akármeddig hagyhatom áram nélkül (BIOS elemet is ki kell venni) nem indul el. Mintha teljesen elvágták volna csak ki be kapcsolgat. ._. Ha szétszedem akkor odáig eljut ameddig mondtam. Komolyan mondom kezdem feladni bár reményt látok. Holnap szerintem újra neki esek. Ami érdekes, hogy a hiba teljesen független a nyomogatástól. Újra melegítettem és azóta csinálja ezt egyébként. Elég sanszos, hogy reball lesz a vége.
A DV6000-es elindult a procicserével. Itt láthatsz egy lekaptt BGA-t. Sima átmelegítésre, nem fognak a golyók visszamászni. Próbálj NC-559-ASM fluxot belemelegíteni a lapka, PCB közé. Annak elégjó korrózió oldó hatása van, nagyobb talán az esély hogy +1 reflow-al talán megjavul. Az, hogy képváltásnál megy el a kép már valószínű GPU, gondolom változik a felbontás, s szétesik.
Igen ahogy változik a felbontás szétesik. Amíg a HP logó megy minden szép és jó amint képet kell váltani szétesik a kép és megfagy az egész.
Holnap megpróbálom a flux al hátha. Ezer hála, hogy szakítsz rám időt.
Nagyon szívesen, én is hasonló problémával harcolok most, a + infó, nekem is segítség. Holnap elkezdem összerakni, még egy kábel hiányzik a LED-ekhez, + 1átalakító, mert winyó sincsen. De a CD ről, már szépen töltötte a telepítőt.
Na hát erre nem pazarlom a fluxot. Inkább Ebay és új alaplap jövő hónapban.
Meg van a pontos probléma. GPU zárlat. A gép indul bejön a post screen hibátlanul aztán a mellékelt kép fogad alaplap lefagy és a következő indításnál már a zárlat védelem fogad. Gép indul leáll indul leáll. Ahhoz, hogy újra elinduljon ki kell vennem minden létező energia forrást és várnom kell 5-10 percet. Utána megismételhető a jelenség. :S A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
Szia, Nem biztos, hogy teljesen halott az eset, mert az ROHS technológia miatt a ball-okból, mikronnyi szálak képesek "kinőni", amik ha összeérnek képesek zárlatot okozni. Most hirtelen nem találom azt a képet, de próbálj ráguglizni. Lehet egy Reball is megoldaná a problémát, ennek, már nem tud ártani.
Nos erről még életemben nem halottam (Elvégre tanuló volnék. )
A jelenségben az az érdekes, hogy néha máshogy jelentkezik. Most például már piros pontokat is sikerült elő varázsolni. Igazából fogalmam sincs, hogy mitől változik de ez 100% ban nem kontakt hiba. Ha ezek a kis "szőrök" okozzák olyanra biznám aki már csinált reballt. Ezt valahogy meg lehetne nézni? (Pl a chip alá világítani és egy nagy nagyítású nagyítóval? :crazy Egyébként, hogy haladsz?
Már összeraktam, bootol, keret kell a HDD-hez, meg egy 12 eres lapos kábel a LED-ekhez, azt már megvettem.Itt van a kép.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
Jujj ez ronda kis izé. :S
Ha ez van akkor epic fail. Reball lesz. Egy szerviz kb mennyiért vállalna reballt szerinted? Előre is köszi.
De akkor miért indul el a zárlat védelem? A gép miután a képen látható jelenséget produkálja amíg totálisan nem áramtalanítom még a bios elemet is ki kell vennem addig nem indul el.
Amikor elindul érdekes módon a HP logó bejön ha megnyomom a BIOS ba lépéshez az f et kiírja, hogy please wait. Amikor a következő képet kéne megjelenítenie ami kicsit részletesebb akkor esik szét a kép és fagy meg a gép. Utána ha kikapcsolom egyszerűen a zárlat védelem miatt csak az áramtalanítás után tudom újra próbálni. :S Készítek a jelenségről egy videót. (Megj.: Megpróbáltam külső monitorral is arra nem adja a csíkokat csak fekete kép háttérrel persze a HP logó ott is megjelenik.) Itt a videó: https://www.youtube.com/watch?v=aXXLkHPWtZA&feature=youtu.be A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
Sziasztok! Van egy Compaq Presario 1220 as laptop, nem mai darab itt lapult a szekrény aljába,gondoltam felébresztem. Német win. 95 volt rajta ment is hang is jó volt. most fel tettem a Win 98 at megyen szépen hang is ,de kikapcsolás után újra indítottam és nincs hangja , látszik hogy megyen de hangot nem ad ki !! Mit tehetnék vele ? Gondolom beállításra lenne szükség, de hova és mit ???Ha tudna valaki segítséget adni egy laikusnak !!!Előre is köszönöm !
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Teljesen amatőr vagyok nem tudom tudtok segíteni. Lenne egy X70AB (K51)laptop olyan probléma van vele, ha ki-be rakom a töltőt akkor mintha csatogna benne valami, és ha ráteszem az akkumulátort akkor néha elkezdi tölteni, és gyönyörűen ki be kapcsol egészen addig amíg le nem veszem a töltőt. Utánna megint semmi, megint némi játék követően újra működik. Ha elindul màszkál a biosban gyönyörűen dolgozik. Valakinek valami ötlete, hol és mit keressek? Köszi
Sziasztok!
2 féle hibát írnék le a következő laptop típusnál amiben a segítségeteket kérném. A laptop típusa Maxdata Pro 8000X Az egyik hiba pár napja jelentkezett, még soha nem csinált ilyet. Elvittem magammal, ott még tökéletes volt, le is kapcsoltam. Hazahoztam, és nem kapcsolt be. USB 5V van, ledek felvillannak, kivéve a HDD led. HDD-k nem pörögnek, és az alaplap se indul el, valószínű az 5V hiánya miatt, amit a HDD-k is kapnának. De az USB-nél meg van. Aztán sokszor bekapcsolgatva egyszercsak bekapcsol. Szétszedtem, átnéztem mikroszkóppal, de nem találtam forrasztási hibát, kitakarítottam, összeraktam, és tökéletesen működött 30 ki-be kapcsolás után is, másnap is. A billentyűzet egyik fele lötyögött, ami zavart, emiatt nagyon óvatosan kivettem a billentyűzetét, aztán visszaraktam. Azóta kb. minden 2.-ra kapcsol be Mi lehet a hiba? Mivel szétszedve, összerakva megjavult, nem gondolom, hogy valamelyik alkatrész haldoklik, inkább valami kontakthiba, panelhiba lehet. De hol keressem a hibát? A másik probléma hasonlóan szerintem kontakthiba lehet valahol, az is ilyen laptopnál jelentkezik, 2 ilyen alaplapom is van belőle. Ott gondol egyet, és nekiáll egy bizonyos billentyűt nyomni. Billentyűzet jó, kivéve is csinálja Forrasztási hibát ott sem láttam. Ha lenyomom azt a billentyűt amit nyom, akkor megszűnik addig a hiba, amíg nyomom. Van, hogy megjavul, és napokig jó. Tudnátok nekem segíteni benne, hogy mik lehetnek a hiba okai? Előre is köszönöm szépen a segítésgetek! A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Üdv Minden kedves HP-s kollegának
Nemrég kérdeztem már, de azóta hátha van vmi változás töltésvezérlő IC ügyben.. DV9500, inteles szerkezet, mintegy mellékesen nvidia 8600Gt-s (jó fajta). MAX8717 kéne nekem, elvileg a max8757 is jó helyette. Az egész internet tele van ezekkel a north-bridge vagy vga hibás turionos szutykokkal, amikkel Ti is szenvedtek, de inteles, amit meg keresek, sehol, az AMD-s vírusokon viszont tök más a tápkör Akadna valakinek valami hasonló donor? Nagyon szépen köszönöm előre is!
Sajnos az inteles ritka mint a fehér holló. Nekem is AMD van a dv9652eg széria. Sajnos csak ebay en lehet találni bármit hozzá. Ebay tele van inteles lapokkal dv9500 hoz.
vatera-n van pont olyan, amit keresek, de ő csak 29.-e után tudja küldeni, nekem viszont annál hamarabb kéne..
Viszont: egyik kollegától kaptam egy inteles lapot, nem pont olyan, mint ami kell, Nvidia 7800go a vga, tápkör tök más tokozású IC-kel, tehát nem tudom donornak használni. Úgy kaptam, hogy csak reball kell a vga alá és jó lesz, reflow nyomai látszanak. Bekapcsoláskor csak 2-t ciripel, próbál indulni, majd leáll stby-ra. Ilyenkor arra a kb. 1sec-re felvillannak a led-ek is. zárlatot sehol nem mérni, VGA-t lekaptam tegnap, hátha a reflow csinált zárlatot, de anélkül is ugyanez.Stby 5V és 3V ok. A difi még a két lap között, hogy az eredeti rózsaszín cpu fogalaltos (2db lyuk hiányzik a sarkánál), amit kaptam fekete (egy lyuk hiányzik), de simán bemegy a C2D. CPU-val és anélkül is csak ciccegést hallani. Okozhat ez a különbség ilyet? Arra gondoltam, hogy esetleg, amikor CPU nélkül próbálom indítani, így reagál, amikor benne van fizikailag, nem "érzékeli".... Köszönöm!
Nem a cpu a nyűgje. Ez tipikus zárlatvédelem. A két ciripelés pontosan mit takar? A hangszóró sípol? Mert ha nem akkor valamelyik bga chipel lesz a gond nem feltétlen a gpu val. Az egész lapot át kéne nézni töviről hegyire.
Szia, 4€-ért már 5db MAX8717 -et kapsz.
A panel ciripel és mivel a gpu volt buherálva, ezért gondoltam rá. Jártam már úgy, hogy reflow után lett zárlat, mert összefolytak a golyók. Közben meglett, északi-híd volt a bűnös és már megy Legalább nem lesz gond egy darabig a lappal, legalábbis golyók miatt
Köszönöm a segítséget!
Igen, csak több hét, mire ideér... Bár amennyi ideje nálam volt a gép, már ideért volna Azt hiszem, ezt hívják késő bánatnak vagy utólag okos az ember
hmmm...Végre valami élet jelet produkál ez a szerencsétlen HP. Sikerült elővarázsolnom a hp logó mögött megbújó post üzeneteket.
no TPM or TPM has problem üzenet kiszúrta a szemem. Igazából életemben nem láttam még ezt a hibát mi lehet ez? Meg akartam próbálni egy BIOS recovery-t de hasztalan nem reagál a bill kombinációra. Kezdem azt hinni, hogy ha semmi nem segít szerzek egy alaplapot hozzá mert már idegesít, hogy nem megy. (Jó tanács legközelebb ne vegyél ramot gépestül mert addig úgy se nyugszol amíg nem lesz jó. ) Szóval egy kérdésem lenne jelenleg mire utal ez a hiba üzenet. Előre is köszönöm.
A tpm egy érdekes találmány . Elméletileg arra való hogy egy encrypter - decrypter lenne az adatok tárolásakor a merevlemez védelme érdekében. Ha a gépből kiveszik a winyót az máshol visszaolvashatatlan lessz ha tpm-es cuccban volt.
Ez egy fizikai chip a gépen belül. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
Gondolom akkor nem ez okozza a hibát. :S
Nem tudom miért mem tud tovább jutni a post screenen Az az érdekes, hogy van amikor csíkos lesz a kép van amikot csak fekete, van, hogy piros pontok is elő jönnek. Vga hibára gondolok de ez a hiba fura. Lehet, hogy a tpm chip hibás és lövi le a lapot zárlatvédelemre? Az is fura, mondjuk, hogy ilyen lassan indul. A dv8000 legalább is jóval hamarabb ad képet. Minden esetre a válaszodért hálás vagyok
Nem, a TPM nem erről szól. A lemez titkosítása is része, de alapvetően ez egy rendszer egészére kiterjedő, erős kulccsal védett titkosítást jelent, ahol a rendszer minden lényeges eleme rendelkezik kulccsal és a közöttük történő adatcsere így hardver szinten titkosított.
Próbáld meg azt ternni, amit ír: F10-zel lépj be BIOS-ba. Ott ha van rá opció, a TPM-et tiltsd le.
Akkor te is tudod, hogy ennek mi a baja a márkajelzésén kívül..
AMD-s gépek amúgy szeretnek lassan POST-olni, az még önmagában talán nem gyanús. |
Bejelentkezés
Hirdetés |