Fórum témák
» Több friss téma |
Enyém volt a motor,a hiba miatt visszahozta a Gábor.Nálam nem merült le az akku csak ha sokáig nem használtam. Az én problémám az hogy akku nélkül miért nem pöröghet föl.
Talán azért, mert a gyújtása is akkuról megy. Ha pedig nincs akku, akkor előfordulhat ilyen.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy 2002-es Aprilia Ditech-em. A ECU meghibásodott ebben van a CDI is. Külön CDI-t szeretnék belerakni. A jeladó 300 Ω-os. Azt szeretném kérdezni, hogy az általános CDI-k jó-e hozzá. Mint pl. ez: És a gyújtó trafó-t kell-e cserélni? Előre is köszönöm a választ.
Sziasztok!
A minap vettem egy Yamaha Jog robogót (2001es példány, 3yj). Minden kitűnő rajta, a gond csak az hogy nem lehet leállítani kulccsal. ![]() ![]() Valakinek valami ötlete esetleg?
Talán vizsgáld meg a gyújtáskapcsolót, lehet, hogy az van összeégve.
Ok, azt is szétkapom akkor, de nem hiszem, hogy az a rossz, mert ha a fekete-fehéret lekötöm róla (és csak lóg), akkor sem indul és ha letestelem akkor sem áll meg.
Viszont ha letestelem akkor indul, és amikor lehúzom testről, akkor megáll. A 33as kapcsoló mi lehet egyébként?
Pedig ha ez a rajz hozzá való, akkor a fekete/fehér szál letestelésével áll le a motor. Ha szabadon van, akkor pedig indítható. A 33-as egy gyorsleállító kapcsoló.
Viszont ha tényleg 2001-es, akkor ott dc cdi van, és ez a rajz nem jó hozzá. Ebben az esetben pont fordítva működik a dolog, testelésre indul, test levételre, illetve gyújtás levételre áll meg. Tehát nem elég a testről levenni, a gyújtást is meg kell szüntetni. Bővebben: Link
Köszönöm, ez nagyon hasznos infó volt!
![]() Kiderült akkor, hogy nem belevaló gyújtáskapcsoló van beépítve. Egyelőre beépítettem egy Suzuki indítórelét, amit a barna vezeték húz be. ![]() Más kérdés: vadi új akksi van benne, de az indítómotor nem nagyon indítja be, kb csak nyekereg. Valami ötlet erre? (Sarukat lecseréltem, akksit tegnap vettem és töltöttem föl a savval.)
Az önindítót vizsgáld meg. Lehet, hogy koszos, vagy kopott a szénkefe. A biztonság kedvéért indítózás közben mérj akku feszültséget, hogy elegendő-e a kapacitása.
Az indítómotor körét kellene végignézni, kábeleit, és a reléjét. Egy beégett relé is tud ilyet okozni, de akár indítómotor hiba is lehet. Azt viszont szét lehet kapni és meg lehet nézni mi a gondja.
Sziasztok! Egy olyan kerdessel fordulok hozzatok hogy tud e valaki segiteni abban hogy egy 2007 es kymco xciting 250 ( karburatoros ) motoron hol talalom a feszultseg szabalyozot es hogy milyen modon tudnam letesztelni. Koszonom szepen elore is a valaszokat ! ( es elnezest az ekezet szegeny irasert telorol lusta vagyok kicsit ezzel bibelodni )
Azt nem tudom, hogy hol lehet, de kimérni egyszerű. Járó motornál az akkumulátoron megméred a feszültséget. Ennek 13,5V és 14,5V között kell lennie fordulatszámtól függően. Egy kis gázadásra a feszültségnek 14V fölé kell mennie.
Koszonom a valaszt , amint sikerult kitalalnom hol van a szabalyozo irok hogy mi lett a vegeredmeny. Amugy ha rossz van ra esely hogy hazilag egy forrasztopaka kisereteben meglehessen javitani ? Vagy ez halott 5let lenne ?
Ahhoz hogy kimérd nem kell megkeresni a szabályzót. Azt elég akkor, ha már tudod, hogy nincs töltés. javítani nem lehet, műgyantával kitöltött fém dobozban van általában, ami javíthatatlan.
Szép jó napot kívánok mindenkinek.
Kellene kis segítség : Vettünk a nagy fiamnak egy Cpi Popcorn robogót(használtan) Tudom nem kellet volna ![]() ![]() Na most a gond ott kezdődik hogy a motor indul jár megy jön DE nem világítanak a lámpái, sem elől sem hátul. Nem világít a féklámpa sem egyik karral sem. Izzók jók próbálva. De ezen felül még az önindítóval sem indul ![]() Azt ki szűrtem hogy az önindító döglött volt vettem használt jót fel raktam de most sem indul gombnyomásra ![]() A kérdésem az lenne hogy esetleg nem járt így valaki aki esetleg meg is oldotta a gondot és tudna segíteni? De egy kapcsolási rajz is ki húzna a kakiból. (azt hiszem) Ja index jó duda JÓ!! ezek a bal oldali kormány kapcsolón vannak A jobb oldalin viszont a lámpa kapcsoló és az indító gomb ![]()
Itt a rajz hozzá. Bővebben: Link
Próbáld meg hogy a gyujtáskapcsolorol a aku vezetékét és mindent egyesével és igy mérd a vezetéket + a gyujtáskapcsolot. Nincs e zárlat.
Sziasztok
Egy Malaguti f12 digit kijelzőjét szeretnem kimérni. Azt olvastam hogy aksi nélkül hasznalva tönkre mehet a kijelző. Fordulatszammerő működik de a sebesség merő nem hogyan tudom tesztelni. Van egy kormány kapcsoló lehet ebben hiba? Köszi
Általában a km jeladó megy tönkre, vagy a vezetéke szakad meg. Első kerék jobb oldalán középen van a jeladó. 3 vezeték megy rá, sima hall jeladó van bent.
Szia
A jelenség az hogy villog az üzemanyag és viz szimbóluma a kijelzőn, eddig volt sebesség kijelzés de tönkrer ment a gyujtóttrafó mindent cseréltünk mert Ducati volt benne most hagyományos van.Lehet hogy csak véletlen egybeesés hogy tönkre ment. A baloldali kormánykapcsolóval lehet ugrálni a menüben de néha sikerül váltani néha nem. A fodulaszámot már vagy két hete nem sikerült megjelenítenem. Lehet az is hogy a jeladó ment tönkre így van három vezeték jön ki egy műanyag kis kapszulából , meg tudom mérni valahogyan hogy ad-e jelet, vagy ki tudom mérni a vezeték szakadást, esetleg a markolat kapcsoó lehet hibás, Ha ötleted van szívesen veszem. KÖszi
Volt akku nélkül használva a motor? Esetleg lehet, hogy azután kezdte el ezt? Nekem is ilyen van, én úgy jártam, hogy csak próbából beindítottam a motort akku nélkül, majd fél perc után elkezdett füstölni az egész műszerfal. Egy kis túlfeszültség miatt pár alkatrész tönkrement, köztük egy túlfeszvédő a bemeneten és szépen elégett. De úgy, hogy az óra műanyag háza is kiolvadt és a nyák is megsült a helyén. Tehát ha már így több dolog is hibázik, akkor akár belső gond is lehet, feltéve, hogy előtte jó volt.
Hűtővíz ikon azért villoghat, mert kevés a kiegyenlítő tartályban a folyadék. Benzinszintjelző meg a kevés benzint jelzi. Hibás kapcsoló esetében pedig max nem tudsz a menüben lépkedni, de attól a sebességet mutatnia kellene.
Azt hiszem volt használva aksi nélkül de tényleg csak pár percre , lehet hogy a műszerfal ment tönkre , hol lehet ilyet venni ,vagy hol van a müszerfal védelme?
Hol van az a túlfesz védő? Van képed esetleg róla , ezt is ki tudom mérni hogy jó-e? Köszi hogy válaszoltál az eddigiekre.
Sziasztok
A problémám az lenne hogy nem indul önindítóval a Malagutti F12 csak tekeri, viszont ha csak ránézek a berúgókarra ez első rúgásra indul. MI lehet a gond, hallottam olyan véleményt is hogy kevés az aksi 4Amperje erősebb kellene min.6-7A. mert távol van az aksi az önindítótól és így nagy a vezeték ellenállása. Szívesen vennék okos hozzáértő véleméyt. Köszönöm.
Végig kellene nézni a kábelezést, blokk testelését. Indítózáskor feszültségesést kellene nézni az akku pozitív sarkától az indítómotor pozitív kivezetéséig. Ugyanezt a negatív ágban. Lehet csak valahol egy oxidáció okoz némi feszültségesést, ami épp elég ahhoz, hogy ne legyen meg a kellő fordulatszám és ekkor nem fog beindulni.
Tehát tök felesleges közelebb tenni az önindítóhoz az aksit vagy nagyobb Ah-sat venni?
Ennek így ahogy van működnie kell. Több százezer ilyen robogó működik így, tehát nem átalakítani kell, hanem megkeresni a hiba okát.
Köszi , megpróbálom kimérni.
Ezt le tudnád írni egy laikus számára is hogyan csináljam?
Akku pozitív és az indítómotor pozitív kivezetésére kötöd a multimétert, majd indítózás közben leolvasod az értéket. Ugyanezt megcsinálod az akku negatív és a blokk fémrésze között. Ahol kb 1V-nál magasabb feszültséget mérsz, azon az ágon van gond.
Ha nem éri el az 1V-ot, akkor meg kell nézni indítás közben az akku feszültségét is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |