Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Na akkor mi is az a teliföld? Hátha valaki van aki nem tudja rajtam kívül is. Mert felföldről, meg magasföldről már hallottam
Nekem is ez volt a gyanúm, hogy nem igazán jó.
Én is csak most tanulom a csöves erősítő építést (15 vagyok ). Ez lesz a második (inkább első) csövesem.
A vezetékes/forrléces teknikával az a gondom, hogy szerintem követhetetlen (mint egy tál spagetti). A panelt nem én terveztem (nem is áll szándékomban áttervezni), de én biztos nem ilyenre csináltam volna.
Akkor még van mit tanulnod. Van még alföld, és középföld is. Magasföldről viszont én nem hallottam, de magasalföldről igen.
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Ez becsülendő, hogy nem akarod áttervezni, ez egy működő konstrukció, még ha nem is tökéletes - műszaki szemmel nézve.
Nem akarlak letörni, de az olcsóbb cuccok már megvannak. A 8db cső + foglalatok, és ezek az alkatrészek nem teszik ki az erősítő árának negyedét sem. Utána érdeklődtél már a trafók árának? (Úgy emlékszem, azok még nincsenek meg.) Eddig szépen haladsz, nem ronthatod el őket egykét sz.r (már bocsánat) trafóval. Fletát ajánlom! És ne feledkezz meg a dobozolás költségvetéséről sem. Ha már ennyi pénzt beleölsz az erősítőbe, ne sajnálj egypár Mátyást a dobozolásra, nézzen ki úgy, ahogy kell. Akkor viszont nagy aduászod lesz ennyi idősen, én drukkolok neked!
Ha ilyesmit csinálsz, akkor kelendő is lesz. Nekem 5 nap alatt elkelt.
Igaz azért adtam el, mert a GU50 hangja nem jött be. Sztem én a toroid kimenőkkel rontottam el. Inkább EI kellene... Amúgy minden trafó toroid volt, és Fleta csinálta.
Én eddig csak lemezelt kimenővel hallottam GU50PP-t, de az brutálisat szólt, és gyönyörűen!
Kelendő, csak nem mindegy, mennyiért. Ez mondjuk egy szép doboz, elhiszem, hogy el lehet adni. Nekem egy GU50 SE-m van, SM102 kimenőkkel, de megmondom őszintén, megfordult már a fejemben, hogy veszek rá új csévét, és megtekertetem PP-hez, de úgy vagyok vele, hogy kell egy ekkora SE. Aztán a fene tudja még, mi lesz vele. Ha már nagy SE, akkor 6C33C, vagy GM70.
Egy ilyet bűn eladni és persze hogy sikerül, hiszen gyönyörű! Kérdés hogy kapsz e érte annyit amibe került. A munkaórát is beleszámítva. Szerintem nem.
Szerintem nem ez a gond hogy mi jön be , lehet egy adott csövel jót is és rosszat is alkotni , nem mindegy a körítés , a lelke a kimenőtrafó ha ezen akarunk spórolni , egyszerüsíteni akkor tévedés és máris az adott csöre fogjuk de nem a cső a bünös !
Igen nem, de a helyet foglata volna. De már eladtam...
Most 9Sz1P-t építek majd, meg van egy 6P1P-m ami teljesítményre is majdnem elég. A GU annyira nagy teljesítményű, hogy kihasználni lehetetlen.
Ez igaz, de ahogy írtam szerintem a toroid miatt nem jött be. Illetve a trióda szebben szól, és nem csak az én véleményem. Amúgy tisztán szólt, csak amikor újjáépítettem az SE-t akkor hallottam, hogy nekem más kell.
Látom nagyon sokat olvasol más portálokat , sajnos írnak elég érdekes dolgokat , ez az internet átka ! Egyéb iránt nem biztos hogy a toroid végett nem tetszett !
Maga a kapcsolás nem tudott mit építettél és szerintem ott keresendő a gond .
Szerintem az építés öröme a meghatározó. Aztán a hangzás finomítgatása. És ha végül elkészülsz és elégedett vagy. Persze nem nagyon ismerek olyat aki maradéktalanul elégedett . Nincs tökéletes erősítő, és ez a lényeg. Hiszen csinálod a következőt, és bízol benne hogy az jobb lesz. És általában igaz is, hiszen nő a tapasztalatod.
Egyetértek. Szerintem a toroid kimenők nem rosszak, sőt. Én is inkább a csőválasztásban és a kapcsolásban keresném a hibát.
Mondom a csővel nincs gond ... Ezt nekem elhiheted erre nagyon sok embert tudok neked mutatni aki hallott GU50pp ét szólni nálam .
Azért mert netán nem szimpatikus , nem drága és orosz még nem kell leírni , ott van az rendesen csak kell neki körítés , nem sajnálva tőle semmit ! A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Nem a GU50-re gondoltam, nekem is nagyon jó véleményem van róla. inkább a meghajtó csövekre.
Igen az már lehet és mint mondottam nem tudni a kapcsolás mivoltát ?
Imi65-el tervezett kapcsolás.
Ide teszem, lehet csemegézni.
Csak feltételezni merem, hogy igazából 6S19P-re gondoltál..
6Sz19P-re igen, csak a 9-es lemaradt
A trafókat kivéve már meg van minden. Írtam már Fletának, csak azt akarom utolsónak megrendelni.
A toroidnak a dobozát miből csináltad?
CIROKL mester műve.
Köszönöm de messzi vagyok még ettől a címtől , egy falusi amatőr jobban illik rám .
Marci : Egy pár kacat fém fa kobinációk egy témára / CIROKL / Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2015
Vicces Inkább mester vagy, nem amatőr. Szép cuccokat csinálsz.
Ha te amatőrnek hívod magad, akkor nekem minek kéne.
Ott már csak a kész dobozok képei vannak felrakva. Engem igazából a készítés folyamata érdekelne.
Ne telefonról nézd , többet látsz , 78 album rengeteg kép !
A készítés folyamata érdekel ? ezt itt nem részletezném ez a topik nem erről szól ! Vannak ott csöves erősítők is azokat is nézd , majdnem részletesen . |
Bejelentkezés
Hirdetés |