Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ezek a végfok IC-k nagyobb bemeneti jelet igényelnek a teljes kivezérléshez. Akkor én is úgy gondoltam megnövelem az erősítést, mert csak közepesen lehetett kivezérelni és utána ugyanolyan hangerőn lényegesen jobban torzított. Ebből azt szűrtem le, hogy a referencia kapcsolás beállított erősítését nem érdemes megváltoztatni. Az Orion mini hifi hangsugárzóján ez nem is érződött, de egy jobb hangdoboz páron szubjektíven hátrányos volt.
Inkább mérni kell az ilyesmit, nem szubjektíven tanácsot osztani. Akkora bemenő jelet igényelnek, amekkora erősítés van beállítva és épp az alacsony erősítést nem bírják (<5) konkrétan gerjednek, ha túl alacsony az erősítés, ott valami más gond volt, ha volt..
Akkor a kivezérlést, teljes határolást mértem. Én csak a tuningolással kapcsolatos tapasztalatomat osztottam meg. A torzítási összehasonlítási megállapításon szubjektív, nem éreztem szükségét a kimérésnek. 20-21 szeres(gyártó applikációja) és 50 szeres erősítésnél próbáltam.
Itt egy példa standby üzemmódra: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2015
34dB-t erősített akkor, az bőven belefér még sávhatárolt sem lett volna, valami más gond volt ott. Mérni mindíg kell, ez nem az a szakma, ahol szubjektíven értékeljük és vonjuk le a téves következtetést.
Tudom mit jelent mérni. Szkóppal azért megnéztem és nem gerjedt legalább is 10Mhz alatt. (Persze egyszerre több jellel vizsgálva még belenghet, túlövések, tetőesések stb lehetnek.)Csak úgy megjegyzem TV - videotechnikai műszerész tapasztalatom és végzettségem is van. Vitatkozni nem kívánok, csak az általam tapasztaltakat írtam le. Újra építeni és portfóliót készíteni ennek a hibrid IC alkalmazásáról nem akarok. Néha valamit nagyon jónak mérünk és elégedetlenek vagyunk azzal amit a fülünkkel hallunk.
Idézet: „Néha valamit nagyon jónak mérünk és elégedetlenek vagyunk azzal amit a fülünkkel hallunk.” Ekkor ugrik ki a szög a zsákból és derül ki, hogy az emberek egy része nem a jóra, hanem a színezettre vágyik.
Ami természetes is, ha számára az a jó.
Ezzel semmi gondom, csak azzal, hogy azt álítják be jónak-minőséginek, pedig épp fordítva van...
És ha ezt elfogadjuk, akkor mindjárt mérhető, hogy mennyire hi-fi... és nem lehet ködösítés.
Ennyi. Akárhányszor olyan érzésem volt, hogy valami mintha nem egészen olyan lenne, mint kellene, mindíg mérhető volt valami hanygyafülnyi plusz torzítás, aminek segítségével meg is találtam a hibát. Minden esetben előbb hallgatok, utána mérek és mindíg egyértelműen kiderült a turpisság.
Sziasztok!
Aki jobban ért az elektronikához, megnézné nekem, hogy ez működő kapcsolás-e? Fő célom minél kevesebb alkatrészből összeállítani egy vég panelt. Információ a panelről. Kapcsolási rajz Előre is köszönöm a segítségeket!
Ember legyen aki ezen a rajzon eligazodik. Ha minimál koncepciót akarsz akkor fogsz egy végfok IC-t, benne van kettő vagy négy csatorna, és a csatolókondikon kívül semmi más nem kell hozzá.
Ha meg tranyósat akarsz akkor nem ezt kell megcsinálni, hanem megkeresed a HTA-t a fórumon, kiveszed belőle a szinteltoló tranyót meg az áramgenerátort, és máris csak 4db tranyó kell abba is, viszont az korrekt, és elég jól is szól, ezzel szemben.
Pufferelve, egyenirányítva +/-58V amihez kellene nekem valami egyszerű terv..
Amit univerzális nyákon is eltudnék készíteni.. :/
Nem,vagy ha igen akkor pengeélen táncoltatnád az ic t,tda7293 mat már hajtottam +- 42 v al,de nem egészséges ott sem!Sokat nem nyersz vele maradjunk annyiban.
inkább a 7293 mat hajtsd +-45 el az elviseli de akkor nagyon brutális hűtést alkalmazz. A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
Ilyen a trafó! (nem tuningolni akarok)
Inkább a 7293 mat próbáld meg az elviseli adatlap szerint is a +- 50 v ot.
Ez már egyenirányított, pufferelt? Elég nagy trafó lehet; pár menetet rátekersz (ha letekerni macerás), és fordítva kötöd. Mindjárt kevesebb a fesz.
Természetesen az! Ez egy EI magos, Impregnálva van az egész, tehát nem lehet szétszedni.
Akkor tekerj rá kívülre pár menetet olyan vastaggal kb mint a szekunder,kénytelen leszel mert az ic ekkora fesztől azonnal ledobja a "kalapját" Majd kösd be a tekercseket ellentétes fázisban ahogy granpa írta.
Szia! Azért szögezzük le, hogy működésképtelen a rajz!
Akkor maradok a 7293 -nál! köszi a válaszokat!
Szia!
Köszönöm. Sejtettem, hogy az lesz kicsit én is furcsálltam a dolgokat.. Akkor nézelődök még az interneten másik rajz után. Csak mivel nem tudok sajnos NYÁK-ot készíteni így valami egyszerű kellene. Vagy esetleg te Reloop tudsz készíteni NYÁK-ot? Mert akkor át mennénk privát beszélgetésbe.
Vidd le az AC feszt kb 30-32 v ra. Azt már elviseli.
A ±58V-ból akarva, akaratlanul 200W körüli erősítő jön ki. Ehhez a teljesítményhez nélkülözhetetlen jópár alkatrész mire elegendő kimeneti feszültséget és áramerősséget produkál az áramkör.
Linkelek egy lehetséges megoldást: Bővebben: Link
Az 1x45 V és virtuális gnd, vagy 2x45V?
A 45V egyenirányított és pufferelt, vagy még AC?
2X45V egyenirányítva pufferelve! Nincs virtuális GND!
Akkor sok. Vagy másik kapcsolás kell, vagy másik trafó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |