Fórum témák
» Több friss téma |
a kerdesre is kaphatnek/remelhetek valaszt? /egyebkent az alfam is 2Wos...
Remélhetnél...de a "vevőoldal" az nem csak vesz, hanem "ad" is! ...és mindig kettőn áll a vásár.
Én dual biquad antennát használok az "én oldalamom"...persze a másik oldalon egy "extended range" tulajdonsággal bíró router van. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
koszi a valaszt! viszont az meg mindig nem derult ki szamomra hogy megeri e rendelnem a fentebb linkelt eszkozt
ja es meg annyi hogy lassan nekiallok en is egy masodik antennanak szerintetek "sima" biquad/dual biquad antenna legyen vagy biquad yagi? A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
2W WIFI eszközzel mit akarsz ? DX-elni?
Hányszor 10 km akarsz átvinni ?
...hát, hogy a hatóság hamarább megtalálja a "zavar"-forrást!: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
Megpróbálom utoljára, szerintetek megérné jelerősség szempontjából?
Most akkor azt várod, hogy valaki támogatólag bólintson rá, hogy persze használd csak mert mindenkinek jó lesz. Vagyis támogassuk a törvénysértést és a zavarást? Mert kár szépíteni, ha nem a világ végén két tanyát akarsz összelinkelni vele.. bár a törvények oda is vonatkoznak. Inkább törekedni kell a zavarmentes rálátásra és Lehetőségek szerinti legjobb, de törvényes eszközök használatára. Jelerősség szempontjából, a két egyforma képességű, lehetőleg irányított eszköz adja a legjobb eredményt. Szóval a nagy teljesítményű eszközök is csak akkor hatékonyak ha mindkét oldalon vannak használva.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2015
oké srácok köszi a sok infót
Sziasztok!
Van valami tippetek, hogy hogyan csinálhatnám meg azt, hogy egy okos telefont 2km-ről használjak IP webkameraként? De úgy, hogy a lent lévő képen látszó dombon pont keresztül kellene mennie a jelnek. És nem tudom fel lehetne-e használni de van egy 1,5 m-es parabolám tartó rúddal. Előre is köszönöm!
Szerintem normál módszerekkel esélytelen. Még egy köztes magaslati ponton elhelyezett wifi átjátszóval is annak tűnik. De más magas frekvenciás analóg megoldás is hasonlóan reménytelennek tűnik. Magán a interneten - mobilneten keresztül csak-csak lehetséges, ha bírod lóvéval.
Közvetlenül, rálátás hiányában biztos nem.
Ha már a telefont IP kameraként tudod használni, (de ebben sem vagyok biztos, hogy a telefonnak van ilyen üzemmódja, egy valahonnan letölthető segédprogrammal), de ha van, akkor internet kapcsolattal lehetséges. Ami lehet vezetékes, modemes WIFI -s, vagy rádiótelefonos is. Persze ehhez ezen kívül még állandó IP cím is szükségeltetik, ami előfizetés kérdése. Akkor viszont a világ bármely pontjáról, ahol van internet elérés, megnézheted. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
Hát a telefonnal nem lesz baj, csak az internet kapcsolat a gond. Csak azért gondoltam, hogy lehetséges, mert úgy 5000 ft ért láttam egy ilyen antennát ami 10km-re volt becsülve legjobb esetben a hatótávolsága és annak gondolom már nem biztos, hogy olyan nagy gondot okoz egy domb.
Egy antennának nincs "hatótávolsága", ilyen tulajdonsága leginkább egy összeköttetésnek van, ennek egyik tényezője az adó, és a vevőoldali antennák nyeresége. Az összeköttetés távolságát legnagyobb mértékben a szakaszcsillapítás határozza meg. Ez pedig extrém nagy tud lenni, ha nincs átlátás. Ugyanúgy ahogy te sem látsz át a domb túlsó oldalára, bármennyire is éles a szemed, és a nap is bármennyire süt.
Ha egy ilyen helyzetben akarsz összeköttetést csinálni, akkor az antennákat olyan magasra kell elhelyezni, hogy lássák egymást, télen, és nyáron is, amikor a szakaszcsillapítást még a vegetáció is növeli a rádióhullámok szétszórásával. Úgyhogy az antenna nyereség nem minden, nem minden esetben segít. Amúgy én még nem láttam olyan okostelefont, aminek külső antenna csatlakoztatási lehetősége lenne, különösen nem a WIFI részének. A beépített antennáknak pedig igencsak veszteségük van, a nyereség helyett. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2015
Olyan telefont még én sem láttam de meg lehetne csinálni azt, hogy a beépített wifi antenna csatlakozójára forrasztom rá a koax kábelt és úgy használom? És egyébként ha nincs rálátásuk az antennáknak egymásra akkor olyan gyenge lesz a jel, hogy nem is igazán lehet velük kezdeni semmit?
Külső antenna csatlakozó utólagos beépítése kockázatos dolog, könnyen tönkreteheted a telefon WiFi áramkörét. Az egyszerű ráforrasztás pedig biztosan elillesztést okoz, rosszabb lesz a helyzet, mint előtte. Az egyébként is meglehetősen kis teljesítményű, egy nem túl jó hatásfokú antenna mellé. Ez csak közvetlen közelben (szobában) használhatóságot biztosít. Már az akkumlátor spórolás miatt is.
Rálátás problémája: A rádió hullámok elektromágneses hullámok, (ahogy a fény is) terjedésük (egy bizonyos frekvencia felett (nagyjából 100 MHz körül) egyenes vonalban terjed. A szóródások miatt az átviteli út csillapítást jelent, ahogy egy reflektor sem világít a végtelenségig. Minél nagyobb a szóródás, annál nagyobb a csillapítás, amivel jellemezhetjük. Akadály esetén, ahogy a fénynél is, bizonyos mértékben szóródik az akadály mögé is, minél nagyobb a frekvencia, annál kisebb mértékben. A másik oldal vevőjének érzékenysége a saját zaja miatt korlátozott, ezen lehet némileg az antenna nyereséggel javítani. (általában) A tapasztalat azonban az, hogy ha nincs átlátás, nem fog menni. Drága műszerekkel ki is lehetne mérni, esetleg erre vonatkozó számítási eljárásokkal ugyan jó közelítéssel, de csak közelítéssel ki is lehetne számolni. De az egész nem ér annyit, akinek van ilyen irányú gyakorlata, az csípőből nemet mond ilyen esetre. Ahhoz hogy esetedben konkrétumot lehessen mondani, ismerni kellene igen sok mindent, az antennán kívül, főleg a földrajzi körülményeket. Ráadásul a WiFi -n digitális jelek szaladgálnak, amik fenemód kényesek a reflexiókra, többutas terjedésekre, úgyhogy Ez a feladat még egy profi hálózattervező számára is rázós.
Háát értem, köszönöm
Megint sziasztok.
Még mindig a telefonomat szeretném használni ip kameraként és mivel a háztetőn már nem túl erős a jel így a telefonomra szeretnék csinálni egy konzerv dobozból antennát. Csak azt szeretném kérdezni, hogyha az antennától kb. fél méteres koaxális kábellel elvezetném a jelet a telefonhoz és a képeken látható érintkezőkhöz valahogy forrasztás nélkül csatlakoztatnám az antennát úgy segítene valamennyit? Mert egyébként csatlakozni rá lehet a wifi-re ott is de stream-elni már nagyon gyenge a jel. És ott van még a telefon eredeti "antennája" is.
Üdv!
Forrasztás nélkül semmiképpen nem szabad oda kötni semmit, sőt inkább egyáltalán ne köss oda semmit. Sok esetben még a saját antennájával is szó szerint szénné tud égni az RF kör a kosz miatt kialakuló illesztetlenség miatt.
üdv!
valaki tudna segíteni, házílag elkészíthető wifi körsugárzót szeretnék csinálni lakásba. köszi
Informatikusként szólnák hozzá...
Komolyabb wifi átjátszó állomással meg lehet oldani, de többe kerülne a leves, mint a hús. Egy ilyen átjátszó (tipus nem jut eszembe), olyan 20-25 ezer/darab, így kell számolni. Én is használom a régi Symbian-os telómat wifis kameraként, mert jó a felbontása, de nálam a táv, maximum 5-10 méter.
réz drót-ból lehetséges hajtani hasonlót, mint a TP-Link-es antennák közepében van?
bocs még új vagyok a témában!
Ilyesmit? Wifi atennák A csati 400 + a krimpelő.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
ilyet!
Bővebben: Link van egy ilyen gyárim, és csak egy kis ezüst vezeték lóg ki belőle, arra szeretnék forrasztani valamit ami a videón is látszik.. jobb lessz tőle eggyátalán? A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
A streamnek a reflexió nagyobb ellensége mint a gyenge jel. Bár ami nincs azt nem lehet erősíteni. (Az antenna szerelés egyik axiómája)
Ez bármennyire is botantennának látszik ez dipól antenna az meg irányított nem körsugárzó Azaz ebben az esetben mivel reflektor sincs, nyílt dipól, ezért függőleges polaritásra: az. Bár mi vízszintes polárral használnánk. Matekkal, fizikával jól vagy?
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
hát azért ennyire nem vagyok jóban velük.
akkor az nem jó amit a videón látni? A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
ja bocsi, értem, mi víz szintesen állítjuk be...
közben kész is mindjárt.. A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2015
Próbáld meg! A melegpontjának toldása az egyik ág, a köpeny a másik. hullámhossz a fénysebességé s a freki hányadosa. dipól az a hullámhossz fele. A botantennát 5/8 hullámra legjobb méretezni akkor 5dB is lehet a nyeresége. Az elemi dipól az 3,5 dB emlékeim szerint. de ha készen kapható nem vergődnék vele 1500 Forintért.
Kísérletnek jó.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |