Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A hang kf modul 12-es és a 6,14-es lábai (tehát 6 vagy 14) közé kell kötni a hangszórót.
Probléma megoldva! Végül így kötöttem be, és szól faszán!
http://kepfeltoltes.hu/150715/DSC_0002_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Köszi! Egyszerűen olyan jó hangja van ennek a TV-nek, hogy már csak ezért is megtartom! Ilyen "hangrendszer" kéne a mai TV-kbe is.
Egyébként egy kérdés! Az IC-n van egy hűtőborda, de nem ér hozzá, csak fölötte van, akkor az most csak dísznek van rárakva, vagy mi? Vagy nem kell hűtés neki? De akkor minek van ott a hűtöborda, ami csak lebeg fölötte?
Nem lebeg fölötte, hanem az IC két széles hűtőzászlójával össze van forrasztva a nyáklapon.
szia hát csak ez van a hát lapján.21GB828PFSS.A TÁP müködik .tehát leválasztottam a sorkimenőről a feszültséget,a 160-voltos kondira rákapcsoltam eggy 60w-os égőt, és beinditottam. Az égő világit.Leforrasztottam az égész sorkimenő lábait,vissza kapcsolom a feszültséget a táp meghal.szerinted is a sorkimenő a bünös?volna még eggy kérésem van eggy CTV2140ST TXTE TIPUSU TV ,azzal az a baj,hogy pár perc mulva megöli a bu 508-as tranzisztort.A sorkimenőt cseréltem ,de azt tapasztaltam,hogy még eggy percetsem müködik és nagyon melegszik a bu 508-as nemjárattam tovább,hogy kine verje ujra.mi okozhatja a hibát?
Bármilyen sokszorozó jó hozzá? Illetve csere után mit nézzek, gondolom ne izzon fől pl 504 stb?
Ha a PL vagy a PY anódja izzik, akkor túl sok áram folyik, ez zárlatra utaló jel. Én egy régi orosz színes tévé sokszorozóját használtam, másféle sokszorozóval nem próbáltam. Persze a sokszorozós megoldásnál a nagyfeszültségű tekercset el kell távolítani a vasmagról.
A PL500 izzását a vezérlés hiánya, illetve helytelen feszültsége is okozhatja. Ha jól emlékszem _40 v körül kell lenni a rácsán. De maga a cső gyengeségétől is izzani szokott, jelen esetben szerintem a zárlatos malomkerék a bűnös.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2015
Így van, de most a tekercs pattog, ezért túláram van vagy volt. Egyébként elviekben most nincs napirenden anódizzás, csak mi van, ha ilyen lenne.
szi lenne egy daewo tv 72 es és bekapcsolás után csak egy fényes csik van kőzépen és viszintes mi lehet a hiba nagyon megkőszőném ha tudnátok segiteni talán ic
szi lenne egy daewo tv 72 es és bekapcsolás után csak egy fényes csik van kőzépen és viszintes mi lehet a hiba nagyon megkőszőném ha tudnátok segiteni talán ic én erre gondolok tda8358j vertikál ic
Mi megköszönjük, hogyha megtisztelsz bennünket a mondat eleji nagybetűk, és írásjelek használatával, hogy értsük is, amit írsz!
A Sensorion javítása: Bővebben: Link.
Köszönöm az infókat!
Semmiféle anód izzás nincs a két csövön! Ilyen nagyfesz átalakítást még nem csináltam. Van egy öreg döglött siemens tv-m kb 1985 körül gyárthatták annak külön a sokszorozója, esetleg jó lehet hozzá?
Igen, jó lehet az is. Mutass egy képet a sokszorozóról.
sziasztok senkine se nincs ötlete ,hogy miért nyirja ki a BU-508 -as tranzisztort? a táp müködik , a 130volt stabil.Beinditáskor kb fél perc után nagyon melegszik a bu -508-as majd kinyirja.A tv tipus CTV2140 ST TXTE .SEGITSÉGETEKET VÁROM ELŐRE IS KÖSZÖNÖM..
Hello!
A BU bázisába csatlakozó meghajtó fokozatban nézz szét kiszáradt elektrolitkondik után. István
Szia!
A kép végig jó, nincs torzítás, csíkozás, zavar?
Hali. Egy LG TV a követKezőt csinálja?
Az alsó része a TVnek néha sötétebb. Mi csinálhatja ezt?
Nem ártott volna leírni a pontos típust. Nem az én világom a plazma, de, ha a kép alső és felső felét hajtó buffer külön van táplálva, akkor a tápfeszültség esésétől lehet ilyen.
Az Y sus modul hibája csinálja ezt .A második lép amit feltettél azon a tv hátulján a baloldali hűtőbordás modul az.
És mi lehet a hibája? Cserélhető alkatrészek, vagy komplet panel?
Nézőpont kérdése . Általában , ha egy szervizt veszek alapul , vagy egy tv szerelőt ott általában az egész modult cserélni szokták.Ez cirka 50-60 e Ft + munka díj.Ha más szempontból nézem , és rászánod az időt a modul teljes kimérésére , és a kritikus alkatrészek cseréjére az is benne lesz olyan 25-30 e Ft ba. Lehet választani.
Szia!
Egy kijelző típus sokat lendíthetne a dolgon!
Malomkereket lehet még találni. Talán még a fórumon is vannak akiknél még van. Malomkerékhez kikapcsolás után hozzáérve forró volt-e? Elsőként vedd le a malomkereket.. ne csak le forraszd, hanem vedd le, majd rakd össze.. csavarozd össze a c vasakat. (légréstartó papírdarabkát is vissza a helyére!) és mérj boostert. Ha úgy beállnak a kapcsolási rajzon szereplő feszek és a booster 850V körül van, akkor a tekercs lesz a hunyó. (Pattogás a piszokra való áthúzásokból elállítódásból is adódhat. pl ha a kutyaház oldalán azt az RC tagot és mágneses dolgot odébb állítod akkor is csattog mint az istennyila.)
A video-n úgy látom hogy kikapcsolásig van fény, még ha halovány is. S "látom" a pattogást. Viszonylag teljes a sorméreted még a 620V ellenére is. Hol mérted ezt a 620-at pontosan? A boosterkondenzátoron kell. Egyik vége közel hálózati feszültségen van a másik végén olyan 850V +/- 20V. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. CW-29Z068T tipus. Aza bajvele,ha felveszem a kontrasztot,a képernyőnek a kétszéléből összehúz egy kicsit,ha pedig lejjebb veszek belőle,akkor viszont jó! Mi a baj lehet vele? Nagyon szép kép van benne.
Szia!
Meg kellene mérni a sortápfeszültség változását a kontrasztnövelés alatt. Ha változik, akkor kondenzátorcserék ugyanott.
Csatolok egy pár képet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |