Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   545 / 1157
(#) kadarist válasza fecameca hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Szia!
Használj Linuxot! Én is azt használok és semmi gond nincs vele, sőt régi gépeken is jó el van. De nem is értem a problémádat, mert ha a Firefox jó, akkor mi a gond?
A hozzászólás módosítva: Júl 23, 2015
(#) Placi84 válasza fecameca hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Ezt nem teljesen értem:

Idézet:
„...ha meg Firefoxot használok, elárasztja a levelezőmet értesítésekkel, hogy aktivitást észlelt Firefoxon.”
...

Ez mi? Ki áraszt el kit és miért?
Nekem nincs semmi problémám az Firefox-szal.

Üdv.: PLaci
(#) bbb válasza ttindian hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Igen, vannak olyan lemezek, amikkel nyugodtan tudod szerkesztgetni a registry-t.
Többek közt egyébként egy win7 telepítővel is meg lehet tenni Mindössze annyit kell csinálni hozzá, hogy kimenekülsz a telepítő részlegből egy cmd-hez, indítasz egy regeditet, majd becsatolod azt az ágat, amit meg akarsz szerkeszteni. A végén meg persze le kell csatolni, de nem ördöngősség.
(#) fecameca válasza Placi84 hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

A Google. Vagy felejtsem el őket egészen? (Uninstall Chrome) Akkor már biztosan nem fogja küldözgetni az értesítéseket. Vettünk egy tabletet. Arról is mindig kapok e-mailt, ha Androidról belépek mondjuk elolvasni a leveleket a gmail.-on. Aktivitást észlelt a Google, ez valami biztonsági figyelmeztetés. Mindig küid egy ilet, ha nem az ő böngészőjüket használom.
(#) fecameca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 23, 2015 /

Már eltávolítottam a Chrome-ot, úgysem jó semmire. Tavaly még kicsit gyorsabb volt, mint a Fire, de már csak a méreg van vele, az örökös összeomlással és a manózással.
(#) VIM válasza fecameca hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Szia! Nem tudom mennyire lesz a segítségedre az én hozzászólásom de nálam egy régebbi "króm" van fenn ezzel a fájl verzióval és ezen beállítva a privát szféra. Az ABP használva van és én nagyon hasznosnak tartom. A "jutyubos" videók problémáját valószínű a kevés RAM okozza, aminek legalább 2Gb kellene és akkor nem szaggat majd. Nekem is Xp van és NEM akarok tőle megválni egy könnyen, mindig foglalkozni kell vele egy kicsit, mint egy "tamagocsival". Apropó, az összes helyen a googlet kellene megadni elsődleges böngészőnek, még az IE-ben is, a többit ki kell törölni vagy letiltani, hogy csak "ő" legyen a favorit!
(#) ujfalusi hozzászólása Júl 24, 2015 /

Sziasztok!
Az a problémám hogy a tévémmel lehet felvenni pedrive-ra de á készülék újra formáz minden mással formázott eszközt felvételkor. Lejátszásnál nincs semmi probléma. Ez újra igaz ha a tévé által formázott eszközt a számító gépre csatlakoztatom, az megint formázni akarja, miáltal a rajta lévő adatok elvesznek. Van e erre valami megoldás.
Köszönöm a segítséget. (ha van)
(#) kadarist válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

FAT32-re van formázva a pendrájv amikor a számítógéppel használod?
(#) ujfalusi válasza kadarist hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Mind a háromféle képen formáztam amit a számítógép tud.

Nyilván a TV csinál valami gyalázatot, mert a TV által formázottat a számítógép nem ismeri fel, és formázni akarja.

Mi a tévé típusa?

SAMSUNG UE48H6500

Ez érdekes, mert a leírás nem tartalmaz különösebb korlátozást. X14DVBEUH-1.113-0626.pdf]Bővebben: Link.
(#) bbb válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Szia!

Próbáld meg felismerni a formátumot a TestDisk nevű programmal. Ha az felismeri, akkor az ki is tudja menteni róla a felvételeket. Ne ijedj meg, karakteres felületű a program.
Illetve megpróbálkozhatsz valamilyen live linux rendszerrel is (pl. ubuntu - telepítés nélkül indítva), hátha az felismeri és meg tudja mondani milyen rendszerű lett a pendrive.
Ha véletlenül ext2, vagy ext3, akkor arra még van windows alá is megoldás, de lehet, hogy a tv gyártójának oldalán, vagy a használati útmutatóban is van valami leírás erről a témáról (lehet pl. saját kezelőprogramja is és valami egyedi fájlrendszerben is tárolhat, amit az felismer, de más nem)
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Egyébként pont a legtriviálisabb megoldást nem mondtam Fel kell hívni a Samu központi számát és megkérdezni tőlük... Nem hiszem, hogy te lennél az első, aki ebbe belefutott

Talán így jó lesz a link: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
(#) belfi2 hozzászólása Júl 24, 2015 /

Szasztok!

Van két gépem mind a kettőn ugyan az a rendszer. Az egyiken rendesen megy az Időkép animáció a másikon meg ezt írja ki"Nincs támogatott formátumú vagy MIME-típusú videó."Már össze vissza pakoltam a frissítéseket ,régit újat, de nem tudok rájönni mi a francs van. Ja Firefox 39 van mind a két gépen .
(#) orizon hozzászólása Júl 24, 2015 /

Sziasztok!

1280x1024 méretű felbontást használom. Ennél fogva olyan picik a betűk, hogy nem bírom elolvasni őket. A lényeg az lenne, hogy maradna a felbontás, csak a betűméreteket kellene valahogy nagyobbra venni. Hogyan lehet módosítani a betűméretét? A nézet menüben hiába változtatom legnagyobbra a betűméretet, ott nem változik semmi.Nagyítani beállítést meg nem akarom használni , mert úgy meg kiesik az adott weboldal a monitor felületéből. De ugyan az vonatkozna mondjuk a programok menüsávjaira is. Valami megoldás van arra a problémára?
(#) steelbird válasza orizon hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Szia! A Windowsban meg tudod növelni a betűméretet, az a programoknál és magánál a Windowsnál nagyobbra veszi, a weboldalaknál pedig a nagyítás van, azt kell használni. Az én monitoromnak ugyanakkora a felbontása, mint a tiednek, a HE Fórum 125% -os nagyításnál nekem pont képernyő méretű és egész nagyok a betűk.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2015
(#) orizon válasza steelbird hozzászólására (») Júl 24, 2015 /

Azt tegnap próbáltam, nekem kilógott a weboldal így a monitorból..
(#) orizon válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Nem jó így.A facebook oldala így hiányos.Leszeed belőle egy sávot, ami nem jelenik meg.
(#) steelbird válasza orizon hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Ha nagyítod a böngészőben a megjelenést, akkor kilógnak ugyan egyes weblapokon a tartalmak oldalirányban, de alul megjelenik ilyen esetekben a gördítősáv és azzal mozgatható jobbra-balra a tartalom. Ha ilyen problémád van, akkor kompromisszumot kell tenni. Olyan nem lesz, hogy nagyítod a megjelenést és csak a betűméret fog növekedni. Valamit valamiért... A Windowsban beállíthatod, de weblapokon nem fog működni, mert a megfelelő kinézet miatt a szöveges tartalom mindenhol formázva van a weboldalakon és többek között a betűméret is meg van adva.
Vagyis:
"A hiba nem az ön készülékében van."
(#) ujfalusi válasza bbb hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Köszönöm a tanácsokat akkor próbálkozom.
(#) eSDi válasza ujfalusi hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Üdv!

A TV linux fájlrendszert (ext2 FS, ext3 FS) hoz létre a pendrive-on, ezért nem látod windows alól. Másrészt hiába mented le a felvett anyagot, nem tudsz mit kezdeni vele, mert a sugárzott TV adás másolásvédelmet tartalmaz és csak az adott készüléken játszható vissza.
(#) ujfalusi válasza eSDi hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Akkor ez szívás. Azért kösz.
(#) ujfalusi válasza eSDi hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Azért ez így mégsem gömbölyű mert a TV hiradó vagy a reklám nyilván nem védett. Azokat sem tudom menteni. Viszont a TV bármilyen idegen anyagot lejátszik.
(#) orizon válasza steelbird hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

De nem akarom mozgatni görgetősávval.Annak semmi értelme, csak fölösleges bosszúság, meg macera. A betűk kicsik, arra mi a megoldás?Végül ha nincs más megoldás a problémára, az lesz, hogy lentebb viszem a képernyőfelbontást.
(#) Bakman válasza orizon hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Böngészője válogatja, hogy milyen lehetőségeid vannak. Viszont, a betűk nagytásával is növekszik a weblap mérete, de a kódja határozza meg, melyik irányba.

Shot_633.jpg

(#) bbb válasza eSDi hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Mint már említettem, ext2 és ext3-ra van megoldás windows alá... Egyetlen programot kell hozzá telepíteni és menni fog: ext2fsd
(#) Gombszem válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Idézet:
„... A facebook oldala így hiányos ... Nálam totálisan, mivel nincs...”

Akkor már ketten vagyunk. Szinte hihetetlen.
Következő: »»   545 / 1157
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem