Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Köszönöm a gyors választ!
Nna, és akkor a második kérdésem, vagy inkább kérésem: elkészült életem első nyákterve :yes: , megszeretném építeni ezt a forrasztóállomást... kicsit átrajzolgattam Attila86 tervét, átalakítottam a tápcsatlakozást, ehheza trafóhoz próbáltam igazítani. Namost igen bizonytalan vagyok, hogy nekiálhatok-e életem első nyáklemezének a gyártásához... Átnéznétek nekem?
Sziasztok!
Nem tudná felrakni valaki a nyáktervét az Attila86 féle forrasztóállomásnak és hőmérőnek .pdf vagy .brd formátumban? Köszi
Tudom, hogy van róla cikk, el is olvastam a topikkal együtt, csak azt nem tudom, mekkorába kéne kinyomtatni a cikkben szereplő nyákot.
300dpi-ben kimented az Eagleből, aztán Paintel megnyitod, szinek invertálása, mentés, majd megnyitod Irfanview-ben és nyomtatás DPI-szerinti méretben.
Hali!
az Attila86 forráll. eagle nyákterve hol található? nem láttam itt a fórumon, de a pa-elektronikás oldaladon sem Köszi
E-mailben kérte eddig mindenki. De felteszem az oldalamra ma vagy holnap.
én is kértem mailban, de nem kaptam
"forr.állomás Attila86 Jan 30, 2008 Olvasott " már azt hittem haragszol rám az jó lesz ha a honlapodról letölthető. Köszi
Helló! Na összeraktam a pákaállomást és sztem jól sikerült. CSak az lenne a kérdésem, hogy eddig olyan negyed fordulatnál volt a poti ahol használtam és szépen pislog a led miután bemelegszik, de fölötte meg folyton világít és fűt is a páka. Akkor a trimmerekkel játszadozzak?? Képeket felraktam
Az hogy villog amikor felfűtött az normális.
Ha fentebb tekered, petsze hogy megint folyamatosan világít, mivel itt megint teljes gőzzel fűt hogy elérje a beállított magasabb hőmérsékletet. Trimmerel játszhatsz, ha van hőmérőd, ha nincs akkor úgy állítsd be ahogy a cikkben van leírva.
Aham én is úgy gondoltam, de ha félig tekerem és várok vagy 5 percet akkor se kezd el villogni szal akkor ott nem kéne egy bizonyos hőfok felett lekapcsolnia?
lehet fel se tudja fűteni rendesen a pákát?
mérted a kimeneti feszt?
Üdv!
Ha már megvan eltudnád küldeni a nyomtatható verziót e-mail-ben. Előre is köszi :worship: .
Szerintem a beállító potméter körül lesz a baj, túl magas lehet a felső határ és azért fűt folyton.
Megépítettem az Attila86 féle forrasztóállomást. Az állomás működik, de a hőmérő nem.
Ha rákötöm az állomásra akkor a fűtést jelzú led elhalványul. Az lehet baj, h 20K-s trimmer helyett 10K-at raktam? Csak ilyet lehetett kapni. Köszi
Azt elfelejtettem leírni, hogy ezt írja ki: 001
Szia
Szerintem a hőmérőd bemenetén zárlat van. Sipoltasd ki műszerrel.
Szia!
Megmértem, de nincs zárlat. A BE és a +5V közt 1.2MOhm, a Be és a GND közt is kb ennyi. Ezeket ic nélkül mértem. Lehet, hogy halott az ic? szerk: Itt van 2 kép a hőmérőről
A problémától függetlenül mondom: mosd le a panelt alaposan denaturált szesszel!
Ha a szabályozás megfelelően működik, akkor nagyon valószínű hogy a hiba a hőmérő modul panelján van. Mérd meg, hogy mekkora feszültség van az ICL7107 30-as és 31-es lábai közt és hogy ez változik-e!
ha nincs bent ai ic, akkor változik a fesz, de ha benneva, akkor ugrál 56 és 60 mV közöt.
Ha nincs bent az ic, akkor rendesen világít a fűtés led, ha benne van, akkor halványan.
Vagy a 7107 rossz, vagy fordítva van a panelban, vagy zárlat van a panelon.
Köszi nektek a segítséget.
Itt van 1 kép, hogy van benne az ic. 1ébként szerintem akkor az ic lesz a rosz
Nagyon meg kell nézni mi van az IC-re irva. Engem a lomex szivatott meg. 7107CPL helyett küldött 7107 "R"CPL-t. Annak meg forditott a bekötése, tükrözve van.
Rájöttem a legegyszerűbb pótméter fordulás érzékelőre:
Egy sima differenciáló áramkör! A kimenet a bemenet változásától függ! Kondi van a bemeneten így csak változó feszültség mehet be, vagyis mikor elforgatjuk a fesz.osztó potit. Egy komparátor kéne a kimenetére hogy teljes tápot kapcsoljon bizonyos fesz.szintnél az 555-re, ami átkapcsolja az analóg kimeneteket a hőmérőre. Mivel az IC tokban 4 opa van, 2 kell a pákának, a másik 2-t fellehet használni differenciálónak és komparátornak. Differenciáló áramkör Kép: Hivatkozás Ha az erősítő lineáris üzemmódban működik és ideális, akkor a kondenzátor egyik fele földpotenciálon van. Emiatt U(t)=Ube(t). Így: Kép: Hivatkozás C: kondi értéke d: delta Már csak számolgatni kell. |
Bejelentkezés
Hirdetés |