Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   203 / 244
(#) djloui válasza Csongi_ hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Szia ebből a hangszóróból, nem hiszem hogy jó szobai basszushangsugárzót tudsz építeni, de ha zárt ládát szeretnél építeni 25-27l-es láda elég. Ha rám hallgatsz inkább válassz egy lágy felfüggesztésű gumi membrános mély-hangszórót. (szerintem)
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2015
(#) Csongi_ válasza djloui hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Reflexnyilasos ladat gondoltam, nem egesz zartat. Akkor ez a hangszorot mire tudnam felhasznalni, mihez lenne megfelelo?
(#) sound.man hozzászólása Júl 27, 2015 /

Ehhez a ládához nincs valakinek rajza? Vagy ha van valakinek ilyen, az nem mérne le nekem 1-2 méretet? Után szeretném építeni mert van bele való hangszóróm.
(#) ozpecs válasza sound.man hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Épp most láttam két ilyet árulni 30-ért a párat az kb anyagár
(#) sound.man válasza ozpecs hozzászólására (») Júl 27, 2015 /

Terve érdekel.
(#) bencikusz válasza andras99 hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Szia! Nekem van belőle 2. Azt kell hogy mondjam hogy szeretem, nem viszi le a fejemet, mert azért az érzékenysége nem a legmagasabb, azt hiszem, 125dB max, viszont nagyon könnyű, és én pont ezért vettem. Van az a hangosítás ahova nem akarok dög nehéz végfokokat cipelni. Ami viszont nagyon tetszik benne , hogy "elegáns", akusztikus szivaccsal be van az egész eleje borítva szóval mutatós darab. Nem tudom milyen célra szánnád, közepes/ nagy diszkót önmagában nem bíznék rá, minimum 1-2 szubot alá pakolnék, de lehet hogy akkor már topból is 4 et használnék...
Ha csak kisebb rendezvényre akarod használni (sulis évnyitó, iskolai ünnepségek...) arra tökéletesen elegendő.
(#) sound.man hozzászólása Júl 31, 2015 /

Tegnapi nap folyamán nekem is volt időm kicsit faragni, aztán pici teszt is jött, mégis milyen lett. Egy oldalt próbáltam csak ki, azt is úgy, hogy csak egy véget kötöttem be egyik oldal top, másik sub.
(#) Kismazsika hozzászólása Júl 31, 2015 /

Sziasztok! Érdeklődnék egy két dologgal kapcsolatban amivel nem vagyok tisztában. Vannak egyes hangrendszer kellékek amiket nem tudom hogy mégis mire szolgálnak. Az egyik eszköz a Rendszerprocesszor, a másik a Compressor, és a Limiter. Előre is köszönöm a felvilágosító válaszokat!
(#) andras99 válasza bencikusz hozzászólására (») Júl 31, 2015 /

Szia! Monitornak gondoltam, illetve kisebb rendezvényekre.
(#) bajtaig válasza Kismazsika hozzászólására (») Júl 31, 2015 / 1

(#) sound.man válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2015 / 2

Ma sikerült befejeznem. Kerekek, rács a vandálok ellen.
(#) Kismazsika válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2015 /

Ez nagyon jó lett! Gratulálok
(#) CIROKL válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2015 /

Szép lett , nem fog csörögni hátul a kerék rendszer ha meghajtod rendesen ?
(#) sound.man válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 1, 2015 /

Ki van merevítve a hátulja is rendesen, nem tartom valószínűnek.
(#) CIROKL válasza sound.man hozzászólására (») Aug 1, 2015 /

Az ok is de maga kerek az fog zorogni egesz biztos.
(#) sound.man válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 1, 2015 /

Csapágyas. Nem fog zörögni ne aggódj. Gyárin se szokott.
(#) bencikusz válasza andras99 hozzászólására (») Aug 2, 2015 /

Véleményem szerint, arra tökéletes! Plusz előny, hogy van benne limiter, így valamelyest védve is lesz használat közben.
(#) andras99 válasza bencikusz hozzászólására (») Aug 2, 2015 /

Köszönöm, akkor ez lesz.
(#) Davidd hozzászólása Aug 3, 2015 /

Sziasztok! Szeretnék kíváncsiskodni, érdeklődni hogy mi is a véleményetek a t.amp proline 3000-ről. Igazából a ta széria érdekelne pontosabban a ta3200-as, de mivel nagyon nagyon ritka emiatt esett a választásom a proline 3000re. Újonnan elég zsebbenyúlós erősítő, viszont ami érdekes számomra, hogy ott vannak a kapcsoló üzemű tsa szériák, van ami ugyanezt a teljesítményt igéri, sőt 4 ch en és olcsóbb ennél a sózsáknál. Amit meg szeretnék osztani veletek, valamiért nem pártolom a kapcsoló üzemű tápot, mert az + hibalehetőség az erősítőben, míg a toroid+greatz+szűréssel ritkán vannak bajok. Használtan mennibe kóstál a proline 3000, már akinek van szive meg válni tőle.Kapcsoló üzemű és a proline
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2015
(#) zotya1983 válasza Davidd hozzászólására (») Aug 3, 2015 /

Nyugodtan vedd meg a kapcsolóüzem egyáltalán nem + hibalehetőség sőt mi több a hatásfoka is jobb mint a toroidnak.
(#) Davidd válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 3, 2015 /

Most nézegetem a belsejét, próbálom magam meggyőzni. Most 2 darab ta2400as boldog tulajdonosa vagyok, hogy lekopogjam nem hagytak cserben, igaz az egyiket rosszan vettem meg, de helyreállítás után minden okés vele. Apum is most példálózott a heggesztővel, ami igen jó példa számomra, hogy a kis inverteres is arra képes mint a nagy böhöm EI magos. Köszönöm a gyors reagálást.
(#) zotya1983 válasza Davidd hozzászólására (») Aug 3, 2015 /

Én egy crown xs 500 at vettem az is kapcsolóüzemű,baj volt az smps tápjával egy igbt fet modul tönkrement így vettem helyreállítás óta hibátlan.De ez még 160 v on is úgyanúgy pumpál ahol a toroid már összerogyik.
(#) sound.man válasza Davidd hozzászólására (») Aug 3, 2015 / 2

T-amp kapcsi tápos dolgairól sok jót még nem hallottam, nem igazán mélyre való mert alul vannak méretezve a tápjai. Proline az tuti bírja a nyúzást.
(#) lukacsp válasza zotya1983 hozzászólására (») Aug 3, 2015 / 1

Idézet:
„a kapcsolóüzem egyáltalán nem + hibalehetőség”

Idézet:
„baj volt az smps tápjával egy igbt fet modul tönkrement”

Bocs!
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2015
(#) Szabi1 hozzászólása Aug 4, 2015 /

Sziasztok! Szeretnék venni egy proel prl 1300 as végfokot használtan. Mi a véleményetek róla?
(#) Davidd hozzászólása Aug 4, 2015 /

Igazából azért vetettem fel a témát kapcsitáp vs. toroid, mert igazából a kapcsitáposoké a jövő példa:powersoft. 1 U ban "hihetetlen" teljesítmény. Ki szeretném próbálni, azért venném a legnagyobbat, mert ha nincs is annyi amennyi rá van írva, nem lesz bajom belőle, mert nincs ekkora teljesítményű rendszerem, viszont lenne tartalékom rendesen, és nem kellene clip ig nyomatni. A kicsi tesójáról sokan vannak jó véleménnyel(tsa4-700). Szóval meg próbálkozom nem soká vele, ha túl adok az egyik jó öreg ta2400ason. Ha valakinek még van valami tapasztalata legyen szíves ossza meg velem.
(#) Kovidivi válasza Davidd hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

Azt ugye tudod, hogy ha egy hangsugárzót 600, utána pedig 900W-tal hajtasz, akkor a kettő között alig van hallható hangnyomásbeli különbség?
(#) sound.man válasza Kovidivi hozzászólására (») Aug 4, 2015 /

600W és 600W között is óriási különbség lehet. T-amp kapcsitápjára nem bíznám rá az életem. Ha jót akarsz kapcsi tápba azt még meg kell fizetni.
(#) mraulajos válasza Davidd hozzászólására (») Aug 5, 2015 / 1

Idézet:
„túl adok az egyik jó öreg ta2400ason”
Nem biztos hogy megválnék tőle.
(#) Davidd válasza mraulajos hozzászólására (») Aug 5, 2015 /

Látod, én is ezen filózom. Bevált végfokok, csak most csábít a csilivile 4ch "brutál" teljesítménnyel. Igazából lehet a legelső tervem marad, hogy beszerzek még egy ta2400ast meg valami komoly hangszórókat, és hidalni a ta2400asokat egy egy mélyre. Így kompakt is lenne már amennyire két hogscoop az tud lenni. Mondjuk ilyen teljesítménynél a duplasubok sem sokkal kisebbek. Meg ülök a fenekemen még egy kicsit, "prolájnra" azért nincs keretem. Így meg aprádonként összejönne aminek kell. Köszönöm hogy segítettek dönteni.
Következő: »»   203 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem