Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   65 / 219
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Hát nem.
(#) Buvarruha válasza Andr3wJ hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Mármint mi kontaktolt?
(#) Andr3wJ válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Az LVDS csatlakozó, és kábel.
A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2015
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Hány szál huzal van ott egyáltalán, amelyik ilyen "megpatkolásra" vár?
Tán 15, ami a képeken is látható?
És ezek többnyire hol szoktak "rosszalkodni"?
Valamelyik végén, vagy a közepén?
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 12, 2015 /

Mégegyszer leírom utoljára! Nem vagyok távgyógyító, mérni kell, hogy melyik szakadt, vagy nyúlott meg és azt átkötni, a szakadás a kijelzőn belül van, nem mintha számítana a holléte. Ellenőrizd az LVDS csatlakozót is, ahogy a kolega javasolta, hátha mázlid van és csak az a kontakthibás.
(#) vzoltan hozzászólása Szept 13, 2015 /

Sziasztok 8éves sokat használt Samsung 37A551 LCD probléma miatt kérném a segítségeteket.
Probléma: Bekacsolás után a fényerő látványosan csökken, fokozatosan kb. 2 perc alatt. Jelenleg a fényerő növelésével kb 90%-on még nézhető a kép, régen 50% fényerővel is jó képe volt.
Előzmény: fórumot olvasgatva a tápban 4 db púpos kondi cserélve lett. Megjegyzem előtte nem mértem meg a feszültségeket, azt hittem a csere orvosolja a gongot.
Feszültségek a kondi csere után rendben vannak a tápon a main board felé: 5,1V; 12,0V ; 12,8 V stabil nem változnak idő függvényében. Az inverterre menő 24 V táp megvan és stabil.
Inverterre menő A/D vezérlésnél 0% fényerőnél 0,5V-t 50 % 1,8V-ot 100% fényerőnél 3,5V-ot mérek. Ezek az értékek normálisak? A háttérvilágítás megy a fent említett értékekkel, nincs időbeli változás vagy csökkenés.
Én a main boardra gyanakszom, de itt már nem tudok sok mindent mérni, túl kicsi és bonyolult.
Itt elakadtam, ha van rajzotok vagy ötletetek azt megköszönném.
Üdv,
Zoltán
(#) patexati hozzászólása Szept 13, 2015 /

Sziasztok! Egy Samsung bn44-00191a lcd tv tápját szeretném életre kelteni melyben elment két FQP9N50CF fet.Csak FQP9N50C fetet tudok beszerezni mi nem tudom jó lenne helyette.. A Repetitive Avalanche Energy a FQP9N50CF esetén 4,4mJ,FQP9N50C esetén 13,5mJ. Más eltérés nincs az adatlapok szerint.Valaki ha érdemben tudna válaszolni megköszönném!
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Bocsánat, de én teljesen abban a hitben voltam, hogy néhány ilyen problémát már láttál, netán javítottál. Tehát csupán szakmailag érdeklődtem, és nem bosszantásból.

Mellesleg - az átküldött "segítségről" annyit (az a pdf fájl),
hogy ma teljesen apróra szétkaptam a TV-t, s kiderült - nekem egészen másféle a megoldása.
A képernyő tipusa pl. V260B1-L01, tehát nem az eddig hangoztatott V26081-L01.
De a kínai gyártó egyezik. (1. kép)
Továbbá - a képmeghajtó elektronika sem kimondottan olyan, amit ezeddig az utalásokban láttam. hanem ilyesmi (2. kép)
(és elnézést a kissé homályos képért)
(#) hobbyboby válasza patexati hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Próba - cseresznye ...
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Sosem írtam V26081-et, hanem B1-et, te írtál 51-et! Az a T-con, eddig jó, amit én küldtem az L04 ugyan, de az elvégzendő művelet egyezik. Szét kell szedni jobban a kijelzőt, mint látod a fényképeken, te még nem vagy benne annyira. De itt is kereshetsz kontakthibát, menet közben mozgatni kell hátha megtalálod és nincs is komolyabb gond.
(#) Buvarruha válasza vzoltan hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Ami feszültséget mértél a fényerő lábon az teljesen normális. Először azt kellene eldönteni, hogy a viilágítás fényereje csökken, vagy az LCD sötétedik, mert ez nem egészen egyértelmű.
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2015
(#) patexati hozzászólása Szept 13, 2015 /

Ha az invertert nem dugom rá a táppanelre akkor is el kell indulni a készüléknek?Mármint a tápnak és a monitorvezérlőnek. Hogyan szokjátok éleszteni a javított tápot a feszültségek ellenőrzése idejére?
(#) Buvarruha válasza patexati hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Elindul inverter nélkül. A javított tápot úgy próbálom, hogy semmit sem dugok rá, ha nem robban és van készenléti feszültség, akkor jó, majd összedugom és hadd szóljon.
(#) patexati válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

A készenléti megvolt ha jól emlékszem (most szedtem elő a lomtárból) az inverter nem ment csak.

IGAZ! Én írtam - de soha nem is tagadtam! Elsőre annak láttam.
Aztán ma jobban szétszedtem.

Viszont délelőtt "végigkontaktoltam" amit lehetett, de a - hol van, hol nincs képe - hiba továbbra is fennáll.
Lehet, hogy abban nagyon igazad van - sajna még lejjebb kell mennem ...
Vagyis?
Le a fémkeretet - és egészen a kijelző üveges részéig hatolni ...

Igen, ahogy a doksiban is van, az oldalsó kis fülekre kell átkötni a megnyúlt szálakat Lehet, hogy csak egy szál lesz nyúlva azt átkötöd és kész is van. Csak óvatosan, a fülek könnyen leszakadnak, a padeket tapétavágó élével kapargattam (a szigetelést le kell kaparni ugye az átkötéshez és a méréshez is).

A fülek az üvegen vannak?
Nem lenne talán egyszerűbb megoldás egyenesen és mindjárt onnan kiváltani a megnyúlt vagy megszakadt padeket ...?
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2015

Nem a pad-ek szakadnak meg, hanem a vezetősáv a kijelzőben belül, ezért kell átkötni. Szétszedni az LCD-t nyílván nem lehet.
(#) vzoltan válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 13, 2015 /

Azt hogy tudom eldönteni?
Szerintem az LCD sötétedik és ezt kompenzálom a LCD fényerejével.
(#) Buvarruha válasza vzoltan hozzászólására (») Szept 14, 2015 /

Hátulról nézd a lámpa fényerejét, a kijelző hátulján tuti vannak lukak, ott látod a fényt és abba az LCD nem szól bele ugye.
(#) vzoltan válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 14, 2015 /

Hátulról világít és nem látok fényerő csökkenést a háttérfénynél az idő múlásával.
(#) Buvarruha válasza vzoltan hozzászólására (») Szept 14, 2015 /

A T-con panelen mérném a feszültségeket (van néhányféle, negatív is) az idő múlásával változnak-e.
(#) bury hozzászólása Szept 14, 2015 /

Üdv Szakik

Van egy philips 32PFL3605 típusú lcd tv-m. Egy ideje olyan hibajelenséget produkál hogy áramszünet után ,vagy ha ki húzom a konnektorból akkor nem kapcsol be miután újra kap feszültséget. Ilyenkor hiába van feszültség alatt a stand by led nem is világit. Hiába nyomkodom a távirányított illetve a tv-n a gombokat semmire se reagál . Kb 4-5 percre kihúzom a konnektorból utána be dugom és újra világit a stand by led és működik a tv hibátlanul. Mi baja lehet tv-nek ?
Segítségeteket előre is köszönöm .
(#) patexati válasza bury hozzászólására (») Szept 14, 2015 /

Táp elkókat nézd át! A "nagyot" is!
(#) hobbyboby válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Nos - akkor ma még lejjebb mentem az "pokolnak bugyraiban" - vagyis - az LCD TV szétberhelésében.
Íme itt van - maga a kijelző (és a hozzá való meghajtója)
Azt azonban nem igazán tudtam leszedni róla, mivel nem tudom - csak simán lehúzni kell a lapkábelről, vagy van valami más trükkje. Letépni meg nem akartam ...
(#) patexati válasza hobbyboby hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Annak a szalagkábel csatlakozónak szerintem van egy felnyitható része mi a kábelt beleszorítja azt kellene felnyitni és úgy bontható.
(#) patexati hozzászólása Szept 15, 2015 /

Közben én is elakadtam az új alkatrészeket (feteket) betettem a tápba de nagyon hamar felmelegednek (pár sec ,nem vártam meg a halálukat) az inverter tápját szolgáló kimeneten 5,6 Voltot mértem. Valami nagyon beterhel de nem tudom mi. Az inverter az nem mert nem dugtam rá akkor is ez van. Hogyan lehet elindítani a táppanelt csak önmagában úgy,hogy a vezérlőegység sincs rádugva? A standby lábat hova kellene húzni,hogy csak önmagában a táp elinduljon kis időre és ha akkor is melegszik akkor a táp lenne a bűnös. Megnéztem már mindent de nem találtam zárlatot rossz elkót,egyebet.. Pontosan be kéne azonosítanom,hogy a táp panel e a rossz. Akkor a trafót is górcső alá venném ha biztos az a rossz.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
(#) Andr3wJ válasza patexati hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Rajz szerint ha jót nézek , alaplapra menő csatlakozó 1-es láb a power on, ezt valószínüleg vagy fel kell húzni 3,3V-ra vagy 5V-ra, esetleg lehúzni GND-re.
Kérdés terhelés nélkül hogy viselkedik.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
(#) Andr3wJ válasza patexati hozzászólására (») Szept 15, 2015 /

Ez az a táp amiben FET-et cseréltél? (bn44-00191)

Mi volt az előélete? Elszálltak a FET-ek?

Ha elszállnak, van valami oka pl egyébb alkatrész, vagy ha magától szállt el gyanús hogy magával visz ezt azt. Persze vannak kivételek. Itt talán a meghajtó IC megúszta mert trafóval van kihajtva a FET. FET és a kis trafó közelében lévő kondikat megnézném, meg az ellenállásokat.

Esetleg ha beindul megmérni a puffer kondin megvan e a 400V körüli érték mert van benne aktív PFC.
(#) hobbyboby válasza patexati hozzászólására (») Szept 16, 2015 /

Gyanítom, de még nem jöttem rá.
Van olyan, amelyiknek a felső részét valamelyik irányba el kell tolni és akkor old, de ez sajna nem olyan. Trükkös inkább.
Következő: »»   65 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem