Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Az eredeti jelenség az volt hogy a TV egyáltalán nem indult a táp csak enyhén cicergett. (Ez egy ujabb 11ak19 nem a múltkori leesett.) A BU cseréltem mert teljesen zárlatos volt ezek után a TV elindult de hófehér képpel, hosszas méricskélések után eljutottam a videó végfokig amit szintén cseréltem egy lett képem is. Most ott tartok hogy a látható kép felső részén egy enyhe szivárványos csík fut vízsintesen illetve a sortrafó által leadott feszek gyanúsan magasnak tűnnek. Kezdek aggódni hogy a TDA6108 ezt nem sokáig fogja tolerálni.
Próbáld meg beállítani a tápegység potméterével a 200V-os katódtápfeszültséget.
Szia! Ebbe a panelba a potit már sajnos nem építették be. Tovább kell kutakodnom a táp szekunder oldalán.
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy nem tudom bekapcsolni a tv-met, néha villog a led és nem kapcsol be.Volt olyan is,hogy magától bekapcsolt,sőt olyan is,hogy csak hang volt,kép nem.Mi ennek az oka?Meg lehet javítani?Érdemes? Előre is köszönöm a választ!
Most már nem is villog,csak világít a piros,de nem reagál semmire.
Helo. Szed le a hátolját és nézd át a kondikat tápban, persze azért máshol is nem árt. Nincsenek -e pupossak ,vagy legjobb megmérni őket. De azért átkell nézni a forrasztásokat is.
Csak kihúzott villany nélkül.
Adott egy samsung LED TV, a képernyő egyik fele jó, de a másik mintha középen elvágták volna semmi nincs rajta.
Mi lehet a baja?
Ahogy látni a tekercs alatt elég ,,égett,, a nyák. Viszont nincs mérőm amivel ki tudnám mérni az értékét....
Maga a tekercs meg van égve? A huzal lakkszigetelése sérült?
Mondjuk nem látszik rajta, csak kis barnulás..
Üdvözlöm a Hozzáértőket!
Alkalmi ismerősöm vetette fel a TV-je problémáját, amire a szakemberektől kérném a magyarázatot: A úr 80 cm körüli, 6 éves ("széles kávás") SAMSUNG (LCD kijelzősnek nevezett) készüléket, normál, száraz (panel) lakásban üzemeltet. Normál hőmérsékleten (pl. 25 C-ig) hálózatra csatlakoztatva a jelző led bizonytalanul villódzik, és a távirányítóval nem lehet bekapcsolni. Kb. 15-30 perc múlva a jelző led elkezd folyamatosan világítani, és a készülék hibátlanul működtethető a távirányítóval. Használat után 1-2 órán keresztül gond nélkül "indul", később már kezdődik újra a várakozás. A nyári hőség napokon pár alkalommal nem kellett várakozni, rögtön bekapcsolható volt. A tulajdonos megpróbált a készülék hálózati csatlakozója környékén lévő hűtőrácson hajszárítóval rövid ideig meleg levegőt fújni a készülékbe, ezután a "hideg indítás" sikeres volt... (Ha a hibajelenség okához feltétlenül szükséges, a pontos típust pár napon belül tudom közölni.) Előre is köszönöm a segítséget!
Szia!
Tipikus púpos kondi vagy/és elkókiszáradásos hibajelenség.
Ez a sorlinearizáló tekercs. A másikat nézd meg a borda és a függ IC között!
Erre gondolsz? Nem látszik h melegedő tekercs lenne. A másik van megégve.
Ne tévesszen meg, hogy nem látszik. Az alja szokott "égni", elég ha 1 menet zárlatban van. De előtte a kondikat cseréld, a körben, ne csak az elkókat. Azokon sem fogsz látni semmit, sőt többnyire mérni sem lehet, hogy esetleg rossz. Pedig az, de spec műszerekkel lehetne kimérni.
Kondikat már cseréltem, de semmi. És akkor azzal a tekerccsel mit csináljak?
Áttekered, nem sok menet van rajta. A vezeték keresztmetszete, és a menetszám lényeges, noha kisebb e ltérések a s.menüben korrigálhatók. Jó lenne ha tudnál induktivitást mérni, abból kiderülne, hogy jó e.
Arról a tekercsről van szó, amit először néztünk. Azt cseréltem szemre egy másik hasonlóra, a kép egyértelműen változott.. (még ha így is görbe.)
Áttekercseltem, de így se jobb. Azt mondjátok be lehet állítania menübe? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2015
Az L503 tekercsről beszélünk, valamint a c522 kondi és az r536 szakadása. Valamint az STV ic hibája is okozhatja a gondot. Persze ezen kívül van még néhány alkatrész ami szóba jöhet, ezeket ellenőrizd le aztán látjuk a többit. Természetesen gondolom a sortáp rendben van ! Mert addig felesleges máshol keresni a hibát.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2015
Ha minden jó, akkor a szervizmenüben lehet állítani a korrekción.
Sziasztok! Egy ismerősöm megkért, hogy állítsam be a csatornákat a készülékén. A menüben csak olyan keresést találtam amivel egyesével lehet beállítani és rögzíteni a csatornákat. Van ennél a TV-nél automatikus csatorna keresés és mentés? Ha igen, akkor hol található?
Előre is köszönöm a segítséget. Üdv: Laci
Orion PT-32S...de ilyen típusszám alatt több különböző belsőt ismerünk.
(Topik áthelyezés során elveszett a típus...) A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2015
Szevasztok-sziasztok mesterek. A gondom egy Gorenje tv-vel lenne 11ak30-as sasszival szerelve. Az a gond vele, hogy áram alá helyezve megjön a készenlét, majd bekapcs a távirányitóról, és semmi. Világit a zöld led de nem indul. A tápot mérve nincsennek meg a feszek, elkók esr-el lemérve jók, opto cserélve mégsem indul. Bekapcsolásnál hallatszik kettő pittyenés, de semmi inditás. Leakasztottam a Bu sortranyót, megint ugyanaz. Hol keressem a hibát ? Még csak annyit, hogy mikor leválasztom a tirisztort, megjönnek a tápok, de nem merem igy járatni. A segitségeteket előre köszönöm. Rudi
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2015
Szia!
Megjönnek a tápok, és el is indul a sorvégfok?
Azt még nem próbáltam, mert nem tettem vissa a tranyót. Visszateszem és jelentem. Köszi a gyors választ !
Szia kadarist. Beletettem a Bu-t, és nem indul a sorvégfok. A Bu kollektorán 114v-ot mérek a 150v helyett. Hol lehet a gond ?
Szuper! Tiltás van a processzor irányából. Nézd meg a leírásokban foglaltakat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |