Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
"Lehet szines, főleg feketére eloxált, de festeni soha nem szokták." Ez ma már nem biztos, hogy igaz, mert valaha olvastam olyan mikrópólusos festékről, ami jelentősen növeli a hűtőfelület nagyságát..
Van ilyen, a VBKM is használta annak idején, de sosem tudtam hozzájutni. De ha szép a hűtő felülete, szép a megmunkálás, akkor nekem jobban tetszik, ha nincs festve, vagy eloxálva.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2015
Sziasztok!
Elkèszült a 3x3x3-as led kockám 16f628-al tökèletesen műkődik! Szeretnèm megköszönni a fórum társak segítsègeit! Ha nem lettetek volna mèg mindig nèznèm mièrt nem indul el. Záráskènt egy videó sajnos nem tükrözi a valóságot, sokkal látványosabb èlőben! A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2015
Szia!
Kis fa pálcára szoktam tűzőgéppel csiszolóvásznat lőnni, azzal ki lehet tisztítani a foltokat szép fényesre a bordán. Számomra is furcsa a trafó meg a borda festése, de az egész amúgy gyönyörű. Gratulálok hozzá!
Egy régi japán Sony CD-t csövesítettem meg, íme
Köszönöm!
Ki fogom próbálni.
Sziasztok!
Kb. 20 év után újra építek egy quad405-öt. Itt tart: Festés, mint a régi szép időkben...műnyomó hiány, sima lapra nyomtattam ki és jól rásütöttem. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Jó napot.
Bővebben lehet róla tudni ?
Már itt tart a korszerűsített Quad405 projekt:
(egy mosás, csiszolás még rá fér) Kicsit rövidítettem a NYÁK-on, mert huzalozva lesznek a végtranyók. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Talán mégsem ártott volna beszerezni fotópapírt! (bármilyen papírboltba kapható)
Mert így nem lett szép! (mondjuk senki nem nézi az alját, ha elkészül... )
Tesztelés alatt a 3 fázisú fogyasztásmérőm. A szoftver is szépen alakul, nemsokára kiteszem a villanyóra szekrénybe és jöhetnek az élő adatok.
Nem műnyomó kéne? Fotópapír az van, de tudtommal az issza a festéket, mint állat, nem jó. Vagy mégis?
Műnyomó kell, vagy valami fényes reklámújság.
Én magazinpapírt szoktam használni.
Szia! Csak egy kérdés, mindamellett, hogy szuper és le a kalappal.... Miért? Fillérekért lehet M-buszos és MODBUS-os hitelesített és hitelesíthető mérőket kapni, DIN sínes kivitelben is. Ezeket a szolgáltató is elfogadja. Például ilyeneket, és ilyeneket (háromfázisú kínai)
Egyszer kipróbálom, köszi!
A fényes fotópapír az tökéletes erre a célra! Én mindig azt használom!
135 és 150g közötti a legjobb!
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Hát megleptél a kérdéseddel pont itt. Végülis mindent lehet kapni. Ezért ne építenénk bármit is? Nos érdekelt a téma és mint mindenből rengeteget tanul az ember a fejlesztése kapcsán amit máshol is hasznosíthat. Nem érdekel mit lehet kapni és azok mit tudnak. Ez azt tudja amit én kitalálok, nem pedig amit más. Ez pl. WiFi-n keresztül érhető el a helyi hálózatomból, és azt naplóz majd ami engem érdekel.
Le a kalappal.
Én itt elbújhatok a Quad405-ömmel... Igaz SMPS lesz hozzá gyártva, az nem piskóta.
Csak érdekelt a motivációd, hogy miért szeretnél csőben lyukat? Persze én is csinálok sok dolgot amit más már igen. Sokszor drágábban is - a tanulásért cserébe. De a te munkád kivitele messze nem tűnt hobbi kategóriának. Ha ezt egy próbapanelen látom - nem kérdeztem volna. De ez nagyon profinak néz ki. Abszolút respekt.
Szia!
Nagyon jól néz ki gratulálok. Lenne néhány kérdésem: 1. A túlfeszültség védelmet hogyan oldottad meg? 2. Csak alap harmonikust mérsz (50Hz), (pl. alul áteresztő szűrővel, FFT-vel), vagy ezek nélkül? 3. Van-e galvanikus leválasztás? 4. Az ATMEGA328 ADC-jét használod, vagy valamilyen spéci IC-t, illetve mekkora a mintavételi frekvencia?
Nem túl sprőd?
Szia!
Akkor sorjában válaszolok. 1.) A fázisok 440KOhm bemenő impedanciájú osztóra mennek, amelyek 880-ad részére osztja a 230V-ot. Ezt erősíti fel egy műveleti erősítő. 4,4KV-os feszültségnek kellene lenni ahhoz, hogy a műveleti erősítőr bemenetére nagyobb feszültség jusson, mint a tápfeszültsége. Erre nem számítok ezért nincs benne semmi túlfeszültséglevezető, bár két sima antiparalell diódával is könnyen megoldható lenne. 2.) 2KHz-es mintavételi frekvenciával veszek mintákat az áram illetve a feszültség jelalakokból. Ez azt jelenti, hogy még a 20. harmónikus (1KHZ) tartalom is megfelelően van jelen. 3.) A feszültség mérésnél nincs galvanikus leválasztás csak nagy bemenőimpedancia (440K), az árammérésnél az áramváltó kis toroidoknál viszont igen. 4.) MCP3204-es 12 bites ADC-t használok, a mintavétel sebessége 2kSPS. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Az opamp-es előerősítőt dupla egy triódával helyettesítettem. A fórumon azt hiszem EcoPityu vetette fel az ötletet először, több információt a Csöves CD topikban találsz vagy ezen az oldalon!
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2015
Köszönöm a válaszodat.
Én a magam részéről javasolnám varisztor és szupresszor dióda beépítését, nem az üzemi feszültség megemelkedése miatt, mert abban igazad van, hogy az nem nőhet 4,4 kV-ig. De, a légköri és/vagy kapcsolási túlfeszültség simán lehet pár 10kV-os néhány usec impulzussal, ami kártékony lehet. A gyári elektronikus mérőkben is van ilyen védelem. Ettől eltekintve ötletes az eszköz és annak WI-FI-n való elérése, sok sikert az üzemeltetéshez!
Szia! Minden bizonnyal igazad van és érdemes tenni bele túlfeszültség védelmet. A végleges verzióban meg is fogom tenni, úgyis összejött már pár apróbb változtatás a harveren. Egyenlőre elvagyok a szoftver fejlesztésével és a tesztekkel. Csak egy érdekesség, már azt hittem valami baj van a szoftverrel, mert egy kompakt fénycsővel is teszteltem és a cos(fi) 0,55-öt mutatott. Utánanéztem a fénycső adatlapjában és valóban ennyi. Szerencsétlen áramszolgáltatók biztosan nem örülnek ezek tömeges elterjedésének, hiszen jelentősen megnöveli a hálózatukban lévő látszólagos teljesítményt mikozben a lakossági villanyórák a Wattos hasznos fogyasztást mérik.
DSO138 2.4" TFT Digital Oscilloscope Kit. Kb 5000 ft volt(ebay). Működik. Nekem, amatőrnek egyenlőre tökéletes. Már csak valami doboz kell neki.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2015
Fillérekért? 30-40.000 Ft egy valamire való cucc nagykerben 40% kedvezménnyel. A cégnél ABB-t használunk, áramváltós és direkt mérőket egyaránt modbus-on, de csak a socomec volt alatta árban, ami műszakilag nem felelt meg. Maradjunk annyiban, ha boltban kell venni magánemberként, 50.000 Ft alatt nem kapsz használhatót... mellesleg ezek mind Cl.1 (1%) NEM HITELES mérők. A hiteles Cl0.5 ára ennek másfélszerese.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |