Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Pontosan mit is jelent az, hogy negatív a habszél? A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2015
Így talán jobban látszik.
Köszönöm, világos. Nekem a JBL hangszóróm NEM ilyen.
Jó lehet hozzá ez? Bővebben: Link A hangszóró ilyen: Bővebben: Link
A 626 jelzésű hangszóró membránszéle talán jó lesz.
Sziasztok.
Van nálam egy pár Grundig Box 5600 hangsugárzó. Mélyeket peremezni kellene. Nem is ez a gond, hanem a membrán kialakitása elég egyedi. Milyen habszéllel tudom ezt pótolni? Hangszóró 2000-nél nézelődtem, de nem tudom melyik lenne a jó hozzá.
Pontos kosárméretet nem írtál, de ha az 20 cm-es, akkor ez :
200 mm régi, 1984 előtti hangszórókhoz, 15mm széles rilnivel 402 habszél
Igen 20cm-es. Azt néztem én is hozzá, de lemérem majd a hangszórót meg a membránt pontosan. Köszi.
Ez nem grundig, lengyel Tonsil. meg kell nezni a pontos mereteket, aztan kiderul, hogy mi lehet jo hozza.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2015
Grundig van a dobozra írva. Gyári, még nem volt megbontva. Én szedtem szét most először. Az, hogy milyen márka a hangszóró benne most mellékes.
Kosár belső perem átmérő: 176mm Membrán átmérő: 153mm Kosár belső és membrán távolság: 13mm
Amennyiben a dobozhoz keresel hangszórószélt és nem a hangszóróhoz..
Ezen azóta is röhögök. De azért furcsa, a gyártó nem hallgatja meg ezeket a termékeket, nem tűnik fel, hogy ide-oda levegőzik?
Nem a dobozt akarom. Irtam, hogy a mélyeket. Azt meg nem tudom, hogy milyen márka a hangszóró készlet.
Az eredeti hangszóró a Grundig Box 5600-ba TONSIL GDN20/60/11 8 ohm 206 mm-es kosár mérettel . Mint ahogy a képen is látható.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2015
Remek, ha az emlékeim nem csalnak, a 484 habszél rámegy, vagy a kínai SAL-féle, de utóbbi kicsit nehézkes. Holnap tudom pontosan megnézni.
Laci, már írtam neki, mivel látszik, a szélesebb 402-es jobb lesz szerintem, a 484-es lehet nem elég széles.
Megnéztem, ha pontos a 153mm, akkor igazából egyik sem illeszkedik tökéletesen erre a membránméretre, az egyik kisebb, a másik nagyobb, valószínűleg a kereskedelemben kaphatóak közül a kínai 200-as szél azonos membránátmérőjű. De többfélével, többféleképp is meg lehet javítani.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
Akkor nem tudom mi lesz velük. Találtam hozzá a lengyeleknél eredeti szélt, de nem ér annyit a két hangszóró mint amennyit elkérnek a két habszélért. Kb 6000 ft lenne egy pár. Ha lesz időm majd elviszem őket fehérvárra a h2000-hez. Ott rátudnánk próbálni valamelyik habszélt?
Mindhármat rápróbálhatod személyesen. A két fehérvári gyártású nem illeszkedik pontosan. Talán az egyik, amit vifa M21-hez én készítek igen, de még nem voltam a műhelyben, azt az opciót nem néztem meg.
Üdvözletem!
Egy 30 cm-es lepukkant Beag hangszórót (talán ez a tipus, csak a mágnesről hiányzik a lemez fedél) szeretnék felújítani úgy, hogy az gitárhangszórónak alkalmas legyen. Ahogy látom, alkatrészeket elérhető áron be lehet szerezni, de szeretnék legalább az alapokkal tisztában lenni, ehhez valami olvasmányt, linket találni. Gondolok itt olyasmire, mit és hogyan befolyásol pl. az, hogy milyen membránt használok, simát, bordást, külön széllel vagy egyben. Vagy hogy tekercselésnél, ha nem az eredeti impedancia a cél, mi alapján választom meg a huzalvastagságot, menetszámot, stb. Köszönöm!
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy mitől függ egy hangszóró ohm száma? tekercseléskor. Tehát ugyanazon hangszóró 4-8-16 ohm -on miben különbözik a tekercs?
Ha tippelnem kellene, akkor huzalvastagság és menetszám...
Lehet az is számíthat, hogy egész számú menetre jöjjön ki a dolog
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van egy legőtekercs hibás Orion mélysugárzóm. Lehet e ez házilag javítani? A membrán és a pille hibátlan, csak tekercselni kell. Lehet e még beszerezni valahonnan komplett membránt? Ki lehet e operálni a mostani membránt, pillét?
Lehet javítani, de ha még nem csináltál ilyet, nem 100% hogy sikerül. És talán egyszerűbb, ha veszel egy kész lengőcsévét.
Köszi. S hol lehet kapni? HS282. LB1031, 8 Ohm
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Székesfehérvár, hangszóróüzem, a HA20-484 lengőcsévéje belefér.
Köszi. Úgy néz ki nem a lengőtekercs ment tönkre. Levettem a porvédőt és így jól látszik hol súrol be a lengőtekercs alulemeze A mágnesbe. Mintha nem lenne egytengelyű a tekercs és a mágnes rúdja. A membránt kissé megdöntve nem súrol. Ekkor vettem észre, hogy a membránszél több helyen elvált a gumírozott textil peremtől. Ezt körbe bontottam. Egy vékony, kb 0,2-0,3mm vastag műanyag fóliából vágtam egy lapot, amit csővé formálva betettem a tekercs és a mágnes közé távtartóként. Ragasszam vissza a peremet a membránszélhez? Vagy előbb fel kéne szabadítsam a pillét is?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |