Fórum témák
» Több friss téma |
Nem az AUX láb az alacsony feszültségű programozásra van fent tartva, én még egyszer se használtam. Akkor lehet a klón hibás..
Volt olyan, hogy elindult a programozás, kiírta, hogy sikeres volt, rádugtam az LCD-t, és semmi.
Üdv!
Érdekes, szerencsére ilyennel még nem találkoztam. Nekem most azt játszotta el, hogy a 16F819-et egyszer felprogramozza és utána nem tud hozzá kapcsolódni, holott két napja nem volt gond vele (már majdnem eldobáltam őket). Közben PK3 standalone programmerrel meg nincs vele ilyen gond. Most frissítettem a legújabb MPLAB X-re, de még nem állítottam vissza, lehet már jó ezzel is. Szerintem az MPLAB bogaras kicsit mostanában (A PK3 nem hinném, max a rátöltött SW. A bootloadert nem bántanám) és érdemes figyelni az új verziókat. Azt tudom, hogy az 1.9-es verzióval nem volt ilyen gondom.
Mit lehetne még tenni?
Esetleg régebbi mplab segíthet?
Segíthet, először működésre bírtam vele, de aztán csináltam vele valamit és utána csak az előzőekben leírt dologgal működött.
Zárlat?
Én kikapcsolnám mplabban hogy ne adjon rá tápot és átnézném a panelt, majd külső táppal próbálnám.
Megvolt, de végül a pickit tápjával azt írta ki, hogy sikerült a programozás, de az LCD-n nincs kép!
Az lehet, hogy elkötöttem az LCD táprészét, mert nem tudtam pontosan, hogy hogy van. Az lcd- nél ami zavaros volt a : 1. láb Vss 2. láb Vdd 3. láb V0 Az LCM-nél: 1. GND 2. Vcc 3. Vee Egyest az egyessel, kettest a kettessel, hármast a hármas lábbal kötöttem össze, azt jól csináltam? (a többi világos volt).
Most már működik! Nem volt eléggé összenyomva az LCD csatija.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Sziasztok!
dsPIC33EP512GP502-re fejlesztek MPLAB-ban, az UART-ot próbálom beállítani:
Szeretném 9600 BAUD-re beállítani 1 stop és 8 adatbittel, de így csak Á betűket küld a felkiáltójel helyett. Szerintem a U1BRG = 406; sorral lehet a gond, de az Fcy az órajel fele, legalábbis ahogy éngondolom, mivel a DOZEN le van kapcsolva. Van valamiötletetek?
Szerintetek miért van az, hogy egy programozás után ezt írja az mplab:
PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC16F628A is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x1060, ID Read = 0x0) És nem lehet semmit csinálni vele. Felprogramoztam egy másik PIC-et, utána azzal is ezt csinálja.
- MCLR letiltva, belső oszcillátor kiválasztva, és a PGC és/vagy PGD kimenetnek, esetleg Timer 1 oszcillátornak beállítva a program elején: A program elindul és a programozó nem tud kapcsolatot teremteni a kontrollerrel.
- PGM lábon változik a szint és az LVP engedélyezett.
Köszi! A PK2 saját programjával, kézi kiválasztás és Use Vpp first program entry használatával, tudtam törölni. Betettem egy késleltetést a program elejére, így már jó!
Az első próbák a szervóval elég biztatóak. Kb. 180°-os elfordulást tudtam eddig kihozni amit encoderrel tudok léptetni. A két végállás között 170 lépés a max, mert a Timer0-t nem tudom finomabban szabályozni. Cserébe viszont a program nagyon egyszerű. Bár ha sikerül 270°-ra beállítani a végállásokat az akkor is 1,5° lépésenként. Nem olyan rossz.
Továbbra sem tudom működésre bírni. Valakinek valami ötlet?
Ezek az adatok a PLL-hez tartoznak: FIN 25 MHz PLLDIV 38 ezt állítjuk be PLLPRE 2 PLLPOST 0 FPLLI 6,25 MHz FVCO 250 MHz FPLLO 125 MHz
Sziasztok! PicKit3 gyári programozó készülékkel programozom fel alkotásaimban a PIC-eket. A kérdés, hogy ha sokszor váltogatok 18F és 24H család között, amihez az MPLAB mindig az aktuális család programozó firmware-jét teszi a programozó készülékbe, akkor nagyban rövidítem a PicKit3 élettartamát?
A PK3-ban is PIC van aminek az adatlapjában le van írva hogy a memóriát hányszor lehet újraírni. Ha ehhez közel vagy akkor tönkremehet. A régi 16F877A adatlapja 100.000 törlés-írás élettartamot ír. Gondolom a PK3-ban lévő sem tud kevesebbet.
A PICkit3 lévő PIC adatlapjában ezt írják a flash memóriáról:
Idézet: „Flash Program Memory: - 10,000 erase/write cycle endurance (minimum) - 20-year data retention minimum - Selectable write protection boundary - Write protection option for Flash Configuration Words”
A 24FJ256GB106 adatlapján csak 10000 (D130) szerepel.
Nem gondoltam volna, hogy ekkorát fejlődött vissza. Bár ki tudja, hogy a 16F877A tudja-e a 100ezret.
Sziasztok!
Mit kéne írnom a PicKit 3 programjában az OSCCAL-ba? PIC10F206-ot szeretnék programozni. Néztem már az adatlapot is, de sajnos nem lettem tőle okosabb. Köszönöm!
Tools menü -> OSCCAL -> Auto Regenerate
Ilyened van? Ha igen, katt rá.
Szia!
Nincs, csak Tools -> OSCCAL -> "Set manually" van. (Bár a program ajánl egy "0CFF"-et, ezt beütöttem, de megpróbáltam és nem jó...) A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2015
A pdfet ismerem. A delayt is próbáltam de anélkül is mennie kell.
Az órajeleket és a baud rate beállítását esetleg le tudod ellenőrizni.
Köszönöm a válaszokat a többieknek is! vajon mi lehet az oka annak, hogy az újabb PIC-eknek kevesebb a memória újraírási száma? Üzleti megfontolás, vagy technológiailag nem bírják a nagyobb memóriát tartósra csinálni?
Szerintem nem gondoltad át ezt a kérdést.
Jelenleg egy nagyon egyszerű feladatot akarok vele végezni:
Amikor a komparator bitje 1, akkor vár egy kicsit a pic és megnézi újra, aztán megnézi megint, és ha mindháromszor 1, akkor impulzust ad ki. Amúgy tényleg nem sokat tud de azért jó valamire! Esetleg még valaki ötlet a CALLOSC-ra? Az eddigieket köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2015
Van 4 I/O lába, meg egy 8 bites timere. Se A/D, se PWM.
Multivibrátornak, vagy frekvenciagenerátornak elég egy 555-ös is. Na jó. Egy kódolt kapunyitót azért kiad. |
Bejelentkezés
Hirdetés |