Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Új lakója van a Samsung CK 5051 A típusú TV készüléknek, még jó, hogy előszór szétszedtem, és csak utána dugtam be, hogy mi a baja..
Az a helyzet, hogy a TV elindult hangyaháború minden oké, igaz a kép kicsit sötét volt, de jel nélkül próbáltam csak.
Ezután kikapcsoltam a készüléket, eltelt 2-3 perc mondom bekapcsolom ismét, erre semmi nem történt STBY led se világított. Kihuz ismét be hátha csak a főkapcsoló volt rossz állásban (de nem) erre egy villanás (ez volt a primer körben a biztosíték). Rámérve a táp tranzisztorára ( 2SC4538) minden láb minden lábhoz zárlatot mutat (kivéve). Mi okozhatta vajon a tranyo halálát, úgy hogy előtte elindult a készülék?
Kicseréltem egy fél marék elkot a tápban, sajnos az LCM3 még mindig nincs kész, így amit értem cseréltem, szemre volt 2 ami kicsit púposnak tűnt... Még nem mertem elindítani, megvárom még valaki véleményezi, hogy miért is mehetett szét a tranyo.
Csere tranyó típusa: Bővebben: Link
Azta ez valami darázsfészek nem semmi? . Primer oldali kondikat kellene cserélni, Samsungoknál gyakori hiba a kis értékü kondik száradása primer oldalon, cserélni kell mindet!
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
Sziasztok!
Új lakásba költözés után találkoztam a következő problémával. UPC kábeltévé van bevezetve a lakásba, a régiben is ugyan az volt. Beüzemeltem a televíziómat, de amikor a koax kábelt csatlakoztatni próbálom a TV-hez az egész lakásban leveri a biztosítékot. Az is érdekes, hogy nem azt a kört csapja le amin a TV van, hanem a fő biztosítékot. Az koax kábel elosztó másik ágára a modem van csatlakoztatva, ami teljesen jól működik. Van ötletetek rá hogy mi lehet a probléma? A TV-ben lenne valami zárlatos?
Szia!
Nyilván az áramvédő kapcsolót (FI-relé) oldja le a szivárgó áram. Próbáld meg úgy, hogy csatlakoztatod, majd így kapcsolod vissza az áramot.
Vagy a tv- dugvilláját húzd ki és dugd vissza fordítva ...
Igen ilyent még TV ben nem találtam, bár nem ez az első eset, hogy állattal találkozok egy készülékben Bővebben: Link
Primer oldalon egy kis elko volt, amit cseréltem is, a nagy 400V xy kondít nem cseréltem. Megpróbálom elindítani.
60W Égőt kell tenni a bizti helyére és mehet az élesztés.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
313V van a primer puffer elkon, a SBY led nem világit.
Van valami ötleted, merre keressem a hibát?
Ez a a táp egy egyszerű kapcsolás, itt mérni kell mindent amit csak lehet! Zéner, kisjelü tranzisztor, kondi stb. Q801 valószínű ismét tönkre ment cseréld egy megfelelő típusra!
A szám alapján van adatlapod hozzá, én találtam egyet Elektrotyanyán, de az nagyon rossz, alig látom mi micsoda, az értéküktől meg nem is beszélve.
Nem hiszem, hogy tönkrement volna, mivel nem volt esélye tönkremenni, nem kapott vezérlést egyáltalán. Azt próbálok kideríteni, hogy a vezérlőegység ami egy kis panelen van egybeöntve az melyik lábon milyen feszültséget kellene kapjon, csak nehéz úgy, hogy nem látom a kapcsolási rajzon, hogy mi micsoda.
A rajzát a készüléknek itt találod:Bővebben: Link táp tranyó tipusra pedig itt:Bővebben: Link
Az a helyzet, hogy akárhogy mérem nem jövök rá, hogy melyik a vezérlés táplába, és azon hány volt kellene legyen, mert ha igazam van akkor a 7. láb a GND az adott, a táp talán a 4. láb a soros ellenállásokból ítélve, de azon 0V van jelenleg, és ha valóbb ez a táp láb akkor mennyinek kéne itt lenni?
Üdv. Újra a plazmámmal van a gond. PS51D570.
Nem tartja meg a képbeállításokat kikapcsolás után. TV menüjébe a diagnosztikába találtam egy ilyet: Mi van akkor a plug and play opció nem elérhető?.... Ottvanni ott van, csak nem lehet rámenni. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
A koakszot galvanikusan le kell választani a TVről..
Ehhez TVs kisboltokban kapható külön kis eszköz.
Milyen biztosítékot ver le? Bár szinte mindegy is. Szerintem a TV-nek nem volna szabad ennyi szivárgó áramának lenni az antennacsatlakozó felé, ha meg más készülék vezeti rá a fázist az antennára és az a TV-n záródik, az sem jó jel. Amúgy szerintem is alapdolog a hálózat első pontján galvanikus leválasztása a bejövő koaxnak. Legalább más szerkezete nem téged vág agyon.
Köszönöm a válaszokat!
Újabb észrevételem az, hogy csak akkor van probléma ha olyan TV-be dugom a kábelt, aminek a tápkábelében van földelés is. Ha földelés nélküli konektorba dugom, vagy olyan TV-be aminek egyszerű villásdugója van akkor nincs gond. (Van egy kis tv-m amit monitorként használok, ennek van földelés nélküli csatlakozója.) Első körben hívtam villanyszerelőt biztos ami biztos nézze át a dobozokban amit talál. Ha a lakás kábelezésével minden rendben és utána is fennáll a probléma, folytatódik a kutatás. Addig is szerzek egy galvanikus leválasztót.
Szia!
Köszönöm az eddigi segítséget! Sikerült végre életet lehelni a TV tápjába. A kép jónak mondható, 2 problémám van: egyik a képen látható bal alsó oldali elszíneződés, azt lehetne valahogy korrigálni? A második probléma, hogy bekapcsoláskor néha nem indul el elsőre. Vajon miért lehet ez? Primer oldalon cseréltem az egy kis elkot, már csak a nagy puffer kondi van a primer oldalon, azt is ki kellene cserélnem, lehet az okozza az indulási gondot? A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
A megfáradt PTC cseréje megoldotta a kép problémát, már csak az elindulással van gond. Érdekesség hogy 2. alkalommal mindig elindul, csak elsőre térdel el a táp.
Egész szép már így a kép!
Szia! Örülök hogy összejött! de végül is mi volt a probléma, tranyó vagy a táp IC, okulásként leirhatnád. A nehezen indulásra hirtelen jobb ötletem nincs mint hogy a többi kondik cseréje, szekunder oldalon is. Ez a készülék már igen csak koros, megérdemeli egy teljes újrakondizást.
Nos - az azért eléggé érdekes lehet, mert a 2 rendszernek abszolúte SEMMI KÖZE SEM kellene legyen egymáshoz!
Ahhoz talán egy vilanyszerelő a minimum! Így eléggé életveszélyes! Rázni nem ráz valamelyik? Egy fáziscerkával rá kellene menni! Idézet: „de végül is mi volt a probléma, tranyó vagy a táp IC, okulásként leirhatnád” Igazad van! A tranyo (Q801) ill a C851, és a C852 lett cserélve a primer oldalon. Ekkor a táp elindult, de a kép még nem volt tökéletes (lásd fenti hozzászólás). De azt a kis hibát a PTC csere megoldotta. Idézet: „A nehezen indulásra hirtelen jobb ötletem nincs mint hogy a többi kondik cseréje, szekunder oldalon is.” A primer oldal volt a hunyó, azon belül is a C851 ezt cseréltem, és így más elsőre elindul, nem könyököl ki a táp. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
Életveszélyes a javaslatod !! "Egy fáziscerkával rá kell menni !" Nos ez életveszélyes, de nagyon, felejtsétek már el azt a rohadt fázisceruzát. F.ceruzával nem mérünk, javítunk tv-t egyéb háztartási gépet, mert nem lehet !!! Megbízhatatlan, ezért életveszélyes !!!! A javításhoz megfelelő műszerezettség kell, és persze valami elektronikai tudás. Aminek párosulnia kellene némi biztonságtechnikai ismeretekkel !!!! Elnézést az oktatásért, de sajnos volt szerencsém látni a kollégámat fázisceruzával a kezében a földön fetrengeni ! Ne használjatok ilyen eszközöket, mindég áramtalan gépen vizsgálódjatok.Mérni meg csak megfelelő műszerrel. Pár száz forint........
Üdv. Sony KV-M2181K tv-ről lenne szó. Mitől lehet az hogy mindennek van egy zöld árnyéka és a fehér szöveg rózsaszines.. A csatornaszámba meg mintha belezavarna valami. Valami ötlet? Előre is köszönöm
Azért nézd át a fűtőkört, g2-t, videó végfokot. A hibaleírás a Sonyra jellemző csőhibára utal, ezt a csövet felújítani sem lehet, sajnos.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |