Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi megtaláltam
Sziasztok! A kazanom turboja is idokozben atvaltott "repulo" ve. Olyan a hangja, h aludni sem lehet mellette. Dontottem. Ezzel a Colibrivel nem kivanok tovabb kinlodni. 10 eves, az elmult 2,5 evben elojottek hibak, amik nem nagyok, de idegesitok. Uj kazant veszek.
Kerdes annyi lenne, mivel tavasszal lett uj kemenyem, bekotesek, tagulasik, igy ezek elveszteset sajnalnam. Maradok a turbos mellett meg. Kettot neztem. Lehet h nem ide tartozik, de nem nagyon talaltam velemenyt a Baxi Ecofour 1.24f es a Beretta Ciao 24 futo kazanokrol, valtoszelepesekrol. Szerintetek melyik a jobb? Koszi elore is ha megosztjatok tapasztalaitokat. Ha esetleg csere utan kell valakinek a Colibrim alkatresznek, szoljatok, megegyezunk.
Szia! Beretta Ciao turbósokhoz szoktam járkálni, szerintem azokban bitermikus hőcserélő van, igy nincs váltószelep. Nagy gondjuk nem szokott lenni, aránylag egyszerű egy gépezet. Nem rossz.
A kazán lecserélése elég nagy és sok gond lesz, még az egyszerűsített kazáncsere keretében is, bár ez nem biztos, hogy menni fog mert csak tipusazonosság esetén járható az az út. Viszont az új kazánnak nem hiszem, hogy a régi kémény meg fog felelni. Erre mindenképpen oda kell figyelni, mert akár a kazán árával is megegyezhet az új füstgáz kivezetés ára!
Szia,
Az volt az első kérdésem, hogy van e benne váltószelep. A forgalmazó annyit mondott, hogy a Ciao-nak van bitermikus kombi és fűtős lemezes váltószelepes változata is. Még nem léptem ez ügyben, mert szeretném jól és pontosan körbejárni a kazánokat. Ami biztos, a BAXI-hoz külön kell megrendelni. A Berettákról úgy általánosságban mi a vélemény? A szerelőm szerint olyan szempontból jó, hogy alkatrész van hozzá több, mint a többi tipushoz.
SZia,
Köszönöm a választ. A kazánom, ha jól tudom C tipusú, és az új is de teljesítményben is megeggyeznek. A kémények indítói csak a mások, mert mindkettő 60/100 trikox. Mivel tavasszal tettem fel az új kéményt a régi turbósomhoz, mert át lett variálva, ki lett szedve belőle két idom, mert nagy volt a csillapítása. Az a kémény új. Így az nem gáz. A kazán cseréje egy érdekes téma... Ahogy meghallgattam több szerelőt és szakit, ha tipusra (mint, ahogy nálam is)ugyan az megy fel, sokan nem szoktak vele agyalni, régi le, új fel. Ebben vagyok bizonytalan, hogy mennyire kell vagy nem a papirozás, természetesen szakszerviz üzemeli be, így a garancia miatt nem aggódok. A kazánt max 5-6 évre fogom használni, utána úgyis át kell alakítanom a fűtésrendszert, mert a szelepek, az osztók, és a többi sallang kezd elöregedni, és a tetőtér beépítése miatt bővíteni is kell majd. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
A készülékcseréd, ha hivatalosan szeretnéd beüzemeltetni, mindenképp engedélyköteles. Az egyszerüsített gázkészülék csere 2 feltétele teljesül, méghozzá a a "C" típus és a teljesítmény. De a tricox miatt a füstgáz elvezetés is engedélyköteles. Te nem cserélheted a készüléket! Hacsak nincs fényképes gázszerelő igazolványod és hozzá bejelentési jogosultságod a szolgáltatónál. A garanciába való átvétel feltétele az engedélyek megléte vagy az egyszerüsített gázkészülék csere jegyzőkönyve kéményseprői engedéllyel. Ha a füstcső gyári típusazonos és együtt minősített a fűtőkészülékkel akkor a keményseprői engedély nem kötelező egy bizonyos hosszig, de igazolni kell a füstcső eredetét, gyártóját. De minden esetben az arra felhatalmazott, igazolvánnyal rendelkező szerelő cserélhet és adhat át készülékcserét.
Mind a Baxi, mind a Beretta alkatrészellátása 100%-ig biztosított. Viszont a Beretta csak 2 hetente szállít, így szívás ha épp nincs raktáron alkatrész. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Csak azért írtam a "kémény" részét is, mert itt több kazáncsere is elbukott azon, hogy a régi kazán még cső a csőben kéményes volt, az új is tudta volna, de a kémény hossza már ezt nem engedte meg mert max 4 méter lehetett volna a kémény, és ahogy előttem már írták a "régi" kéményburkolat nem volt elfogadott az új kazánhoz. De ez akkor derült ki amikor már megvették a kazánt. Én csak jót akartam mert ez a füstelvezetés elég drága dolog is tud lenni!
Szia! Itt pestmegyében meg úgy tudom, hogy a bélelt kéménybe, ha tényleg ki lett bélelve, már csak a 60-80 füstgázcsövet kel belefűzni a távtartókkal. Ha csak négy méter lehetne a megengedett kéményhossz, akkor hogy létezik az, hogy a 3-4 szintes társasházakban 10 éve ott megy a turbós kazán. Szerintem itt valami sántit. Ez a kéményes szakma is csak hatalmas pénzt akar csinálni. Ha a befűzött füstgázcső tömörségi vizsgálat után hibátlan, akkor nem kéne rajta tovább agyalni, át kell hogy vegye a kéményseprő cég. A többi szerintem parasztvakítás.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Javítanék az írásomban: 60-80 mm es füstgázcsövet kell befűzni. Amit előírnak a készülékhez.
Kicsit belekotty... A hagyományos turbós készülékek stabilan és üzembiztosan 60/100-on valóban csak 4 méter tudnak, 80/125-ön 7-8 métert, szétválasztva 15-20 métert, vagy gyűjtőbe az épített gyűjtő méretétől függően. A kondenzációs már más tészta.
Közben privben elküldtem a képet az egységről. Köszi
Sziasztok ismét!
Ha jól tudom, akkor a Colibri turbó ventilátora a Beretta régebbi típusaival megegyezik. Mivel nincs fűtésünk itthon a ventilátor megragadása miatt (a tekercsnél a bakelit meg megégett még plusszban) Szegeden vagy környékén nem tudtok egy turbó ventilátort, újat. A kazáncserére 1-2 napos ügyintézés csak a mesében van. Most beszéltem egy szerelővel a egyszerűsített kazáncsere is, ha minden flottul megy, és van kazán, akkor is 3-4 nap. Addig a gyerekeim megfagynak itthon. Most elektromos fűtőventilátorok mennek. Nagyon megköszönném a segítséget.
Hát én azért megpróbálnám valami WD vel megindítani. Nemtudom, hogy a tiéd az golyós csapággyal van szerelve, vagy sikló Perselyes? Lehet, hogy a tekercs még nem lett zárlatos.
Ez az? A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Szia
WD40 és társai segítettek eddig. Tavaly ősz óta javítgatom, kenegetem. Bíztam benne, hogy életben tarthatom még idén. Sajnos sikló csapágyas, és nagy a lógása is, ami miatt üt is, így nem hiszem, hogy egy kenés megoldja. Nem hiszem, hogy zárlatos lenne, de valamiért a tekercs körbe el van színeződve.
A készülékcsere 2-3 óra. Az ügyintézés alatt nyugodtan üzemelhet.
Igen ez kellemetlen. Én próbálkoztam már ilyen ventilátor megmentésével, de mire megperselyeztem volna inkább kértek egy új darabot. Ha már nagyon lóg, akkor hangja is lehet, meg aztán a forgórész beleér az állóba egyszer.
Olyan volt a hangja tegnap délután óta, mintha motorversenyen lettünk volna.
A gumibak is összetömörödött, így hiába is lenne menthető, azt is cserélni kéne. Nem is tudom, nyilván a kazáncsere a legjobb megoldás, de nekem holnap már kéne egy kis fűtés. Mivel hétvége van, igen kicsi a valószínűsége, hogy találok épkézláb megoldást, de bízok benne.
Köszi a biztatást.
Ezt olvasom a legtöbb helyen, de akiket eddig itt felhívtam Szegeden, azok legtöbbje ezt az általam felvázolt időintervallumot mondták. Kartelleznek?
Ilyen a ventilátorod?
Kép Én kivárnám valahogy a hétfőt és vennék egy ventit. Amit linkeltem ez már lehet, hogy valami régi ár. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Igen, ilyesmi.
Pontosan nem tudom, de mindjárt megpróbálom kideríteni, lefotózni.
Sikerült egy képet csinálnom. Nem túl jó a telefonom fotója, de azt hiszem pont olyan, amit feltettél.
Címkén ez van:
FIME 11 MOD. GR01140 ARTICOLO 10020793
Igen amit feltettem képet, ott is az Articolo szám passzol.
Találtam egy másik helyen is. Íme: A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Ez még az olcsóbb kategóriás ventilátorok közé tartozik.
De van másik!
Lehet, hogy ez is az
Azt hiszem a képzeletbeli kalapom megemelem előtted.
Két órája ezzel küzdök, hogy találjak megfelelő ventit. Eddig semmit nem sikerült. De ezeket látva, azt hiszem nem kell elkeserednem. Olcsóbb? Az nem kifejezés. Nekem ilyen 60-65 ezreket mondtak. Az mindegy, hogy olcsóbb kategóriás. A kazán cserére érett. Ez fix. Azt, hogy mikor cserélem le, azt meg én döntöm el. Ha meg lehet hosszabbítani egy pár hónappal az élettartamát, vagy fűtésszezon végéig, már az is hatalmas előrelépés. Az más kérdés, ha esetleg más is tönkremegy, akkor mit tudok csinálni, de nyilván, most meg kell oldani ezt a gondomat. A kazáncserét meg elindítom, és amikor minden irat és egyéb kézben, akkor lecseréltetem, de addig is van fűtés.
Igen ez is az, de ha csak egy 10ezer a kettő között a használt és az új között az árkülönbözet, akkor inkább az új mellett teszem le a voksomat.
De ha már kazán cserét szeretnél, akkor ne turbós kazánt vegyél. Ennyi erővel maradhat a régi készülék a falon. Ha meg biztos, hogy kazánt cserélsz jövőre, nyugodtan megveheted a 18000 es használtat. Ezektől már vásároltam én is. Nem adtak el még rossz alkatrészt.
Te pénzed, te döntöd el. A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Igen. Ezen agyalok én is, de az elkövetkező egy évben kb. fél milla nem fog rendelkezésre állni, hogy kondenzációsat tegyek fel a falra, mert a tetőtér beépítése folyamatban van. Fent egyenlőre csak a két gyerekszobát kellene majd ellátni meleggel januártól, de ha kész lesz a kiépítés, akkor biztos, hogy nagyobb teljesítményű kazán fog kelleni. Ha onnan elveszem a pénzt, akkor a szakikat el kell küldenem és a tetőtér építése marad abba. A kazán cserét csak akkor indítom, amikor már elő lesz készítve a tetőtérben minden az új szobákban és a fürdőben. Az meg biztos, hogy 2-3 év múlva lesz. Így addig ki kell húznunk valahogy.
Ez a tipikus, melyik ujjamat harapjam... |
Bejelentkezés
Hirdetés |