Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Adott egy Vw Gamma autósrádió bekötés közben a + sarok az antenna csatlakozóhoz ért és azóta nem kapcsol be. Néztem a rádióban lévő biztosítékot az jó. Azt vettem még észre hogy a - sarokhoz képest a rádió házán +12V van. Mitől fordult meg a házon a polaritás? Lehet hogy ezért nem kapcsol be?
Valamit elkötöttél. A test vezeték közvetlenül a házon van.
Megvan a hiba. Az ISO csatlakozó háta mögött lévő kis nyák-on olvadt el a réz. Áthidaltam és már működik is. Ide tartózó kérdésem lenne még valaki próbált USB portot ilyen rádióba építeni. Tudom-tudom van FM transmitter és van kimondott ilyen modul ezekhez a rádiókhoz de láttam hogy nem lehetetlen ezt megvalósítani.
1. videó 2. videó
Tippem szerint a modult építette be a rádióba. Esetleg lehet van valami kazetta usb konverter.
Kell a rádió rajza és egy MP3 lejátszó, ami pendrive-ról tud dolgozni. Megkeresed a rádióban az analóg bemeneteket, akár a magnóét, vagy az AM-et, ha van rajta, vagy az FM-et. Ha van AM, meg kell szakítani, majd odakötni a lejátszó kimenetét.
Itt a srác relével dolgozott, valószínű a magnó eredeti kapcsolóit váltja ki vele. Nekem nem tiszta, hogy magnóra váltáskor is a rádió kijelzése marad, hogy ez gyárilag ilyen, vagy nem kapcsol magnóra, hanem az FM útját tette választhatóvá a relével. A gombokat meg kiherélte és azzal vezérli a lejátszót. Kell még egy táp átalakító, hogy a 12V-ból legyen megfelelő ellátása a lejátszónak.
Üdv!!!
Lenne egy RNS-D fejegységem a kérdésem az lenne, hogy a lent látható képen az a composit video bemenet lenne?
Sziasztok!
Vettem egy JVC KD-DB95BT fejegységet, ami tudja a DAB adásokat fogni. Amikor csatornákat keresnék, akkor azt írja, hogy no signal. Tudjátok hogy mi lehet a probléma? kell valami spéci bekötés, esetleg új antenna? Előre is köszi a válaszokat! u.i. nem én szereltem be ![]()
Jelenleg milyen antenna van hozzá csatlakoztatva ?
Szia.
Hol szeretnéd hallgatni a DAB adásokat? Jelenleg még nincs lefedettség egész Magyarország területére. Itt egy térkép, ami mutatja: Bővebben: Link
Sima analóg antenna, gondolom kell hozzá egy DAB antenna hozzá. Úgy néz ki az sajnos nem volt hozzá gyárilag
![]()
Nincs analóg, meg DAB antenna. Van antenna a 100 MHz, és 222MHz valamint 1,5 GHz sávra. Az első sávban analóg (FM) az utóbbi kettőben digitális (T-DAB) sugárzás van (lesz).
Szia!
Mivel a Többi láb között van R,G,B, ennek meg VID-ON a neve és nem VID-IN, ezért inkább engedélyező kimenetnek gondolnám, nem pedig bemenetnek.
Sziasztok!
Van egy Sencor 3016MR típusú autórádióm. A problémám az vele hogy kb fél óra hallgatás után - normál hangerőn- a vegfok ic annyira bemelegszik hogy nem lehet megfogni. Teljesen forró az egész hűtőborda felülete. Amúgy meg teljesen jól működik. Mi lehet a probléma? A válaszokat előre is köszönöm.
Az, hogy alig van hűtőfelület és mindegyik ilyen, ezért gyakori az autóscuccoknál a végfok IC halála. Amúgy attól, hogy nem lehet megfogni még nem feltétlenül melegszik túl, 60°C már éget, de az még bőven nem túlmelegedés például.
Ezzel az a baj hogy előtte nem volt ilyen meleg. Ezt egy 24 voltos átalakítóról működtetem és az átalakító is teljesen átforrósodik. De ha egy másik autórádiót teszek a helyére akkor az átalakító éppen hogy csak langyos.
Vagy a végfok egyik csatornája rossz, vagy a hangszóró kimenete zárlatos valahova.
Sziasztok!
Vettem egy kínai bluetooth-s autórádiót, ami sikeresen megérkezett, le is lett tesztelve a saját autómban tökéletesen működött, amikor a helyére került (testvéremék autója opel astra f, ugyanaz mint az enyém) bekapcsolás után 10 mp kb és elhallgat, nem jön ki belőle hang. A hangszóró iso csatiját széthúzva, majd újra összedugva van hang ismét 10 mp-ig, aztán megint némaság. Tudna valaki tippet adni hol keressem a hibát? Hálás köszönet
Lehet, hogy valamilyen védelem lép működésbe, mert pl. az autóban kissebb impedanciájú hangszórók vannak, vagy több van, a kelleténél, esetleg valamilyen elkötés van.
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni:
Egy Clarion PU2294B típusú (gyári Peugeot 306) autórádiót vettem, amely már zárolt, ezért is adták nagyon olcsón. Azért mertem megvenni, mivel előzetesen utánaolvastam, hogy EEPROM-kiolvasással, újraírással ismét életre kelthető. Jó kis leírást is találtam hozzá, és egy műszerész barátom a ki-be forrasztást, és az újraírást is elvégezte a készüléken. A beavatkozás sikeres volt annyiban, hogy használható a készülék, a rádió kifogástalan, és a CD-tárat is szépen vezérli, viszont a saját CD-játszó nem reagál, a lemezt sem húzza be. Úgy gondoltam, hogy talán rossz a mechanika a készüléken, aztán egy idő után vettem egy másik készüléket, szintén filléres áron, ugyanígy kód nélkülit. A kód ismerete híján is szépen bevette-kiadta a lemezeket. Ugyanezt a procedúrát végigjátszva, ugyanaz a végeredmény: működik, de a lemezt most már ez sem veszi be. (Ha pedig szétszerelem a készüléket, és úgy teszek be egy lemezt, akkor sem ismeri fel.) A neten hirdetéseket is láttam már ugyanilyen készülékekről, amelyeket ugyanebben a állapotban: működő rádióval és CD-tár vezérléssel, de használhatatlan saját mechanikával kínáltak, magyarán ugyanígy jártak, mint én. Van esetleg valamiféle tapasztalatotok, hátha valami kis egyszerű, banális, akár házilag orvosolható oka van, hogy miért szűnt meg az EEPROM-újraírás során csak és kizárólag a saját mechanika vezérlése?
Sziasztok!
Adott egy sony cdx-gt620u autórádió melynek a mellékelt képen látható a problémája. Megsérült az előlapi csatlakozás, a készülék felőli fix oldala. A kérdésem az lenne: beszerezhető illetve cserélhető-e ez a 2x12 soros lemezes érintkező? Eddig nem találtam sehol ilyen alkarészt. Üdvözlettel: Tóth Attila
Sziasztok! Némi tanácsot szeretnék kérni!
Autós fejegység, két hátsó hangszóróval kapcsolatosan. Középen van a balansz, nincs mély.. Külön bal-jobb oldalon viszont olyat lök, hogy szétviszi a fejem, némi túlzással ![]() Tudnátok tippeket adni, mit tudnék kezdeni? tulajdonképp "kinyitni" szeretném azt, hogy mind a két oldal telibe szóljon. A fejegységbe semmit nem találok, pár egyenirányító dióda, és kész, meg egy Tda8589bj IC.
Talán nem egyforma polaritással vannak bekötve a hangszórók és "kioltják" egymás mély hangjait... meg kellene nézni, hogy mindkét hangszóró bekötésénél talál a + és -
Üdv mindenkinek !
Segítséget kérnék ! Két éves Ford Fiestánk gyári rádiója először csak időnként nem indult el , majd teljesen lefagyott. Bekapcsoláskor kiírja, hgy " Ford Audio Welcome " , és nem lép tovább. A sarut levettem egy éjszakára , semmi eredmény. A szervíz nagyvonalúan közölte fejegység csere... Bármilyen megoldás érdekel ( resetelés , javítás ,bontott rádió , hozzáértő szerelő , stb ) ami olcsóbb , mint a komplett csere Fordéknál ! Köszönettel : franky
Szia és mi lesz ha forditva lesz bekötve? testre a 12 a 12 re meg a test? És többet nem szólal meg a rádio? Mi baja lehet akkor?
A fordított polaritás elleni alapból záró irányú dióda kinyit és kilövi a biztosítékot. Ha túlélte, akkor csak bizti csere, ha zárlat, akkor azt is. Legközelebb odafigyelni...
Ha akkuval csinálod, leginkább védődióda csere, fólia pótlás. ( némely típusoknál táp ic halál.).A bizti csere nagyon jó eset. Ezért a ház fix mínuszra kötve, utána már elvileg "csak" a külső vezetékek olvadnak, lehet kísérletezni.Ha meg az akkusarut cseréled meg az autóban, lehet ez lesz a legkisebb gond.
Az történt ,hogy kaptam egy dvd lejátszós fejegységet amire azt mondta a volt gazdája ,hogy azóta nem működik amióta fordítva kötötték be. A védődiódáról hogyan tudom megállapítani hogy jó e még ill az ic ről? Ki lehet mérni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |