Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1142 / 1387
(#) szucsistvan123 hozzászólása Nov 4, 2015 /

Helló!
Van egy ilyen színtelen lakksprém. Az a kérdésem, hogy jó e ez NYÁK lemez fólia felöli oldalának a lefújásához? (oxidáció elkerülése) Valamint ha jó, akkor beültetés előtt vagy után fújjam le?
Köszi!
(#) CHZ válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 4, 2015 / 1

Jo, en is ezt hasznalom. Fotozashoz, sima geppapirra, lezerrel nyomtatott nyakterv lefujasara is kivalo, atteszove valik a papir es homogen jol takaro fekete maszkot ad.
Jobb mint a pausz.
(#) szucsistvan123 válasza CHZ hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Köszönöm a választ!
És a NYÉK-ot beültetés előtt vagy után fújjam le?
(#) CHZ válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 4, 2015 / 1

Kesz, gyantatol megtisztitott nyakot erdemes lefujni.
(#) szucsistvan123 válasza CHZ hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Értem! köszönöm!
(#) Melphi hozzászólása Nov 5, 2015 /

Sziasztok.
Valaki itt muldkor írta hogy kinaiakkal gyártatott nyákot, esetleg az illető rámirna hogy kérhessek egy kis segitséget?
Köszönöm
(#) papus51 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Szia. Én voltam.?
Mit szeretnél?
(#) Melphi válasza papus51 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Szia.
Elsősorban hogy neked miért mennyit kértek?
(#) papus51 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

10 db 10x10cm-es NYÁK (azonos) 6000,- Ft-ba került, de ez nem fix áras volt, hanem licites, viszont én voltam az egyetlen licitáló.
A minősége kifogástalan. Két oldalas, furatgalvános, ónozott (nem kémiai), pozíció nyomatos.
Azóta kértem tőlük ajánlatot 10x13 cm-es panelre, 10 db-ra, na azt már több mint a kétszereséért vállalják.
(#) eyess válasza papus51 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Hát persze mert nem licitáltál magadra azért.
(#) Melphi válasza papus51 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Köszönöm a válaszod, közben én is kértem árajánlatot, de nem volt olcsó.
(#) papus51 válasza eyess hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Pillázok itt egy ideje ezekre a kintről rendelt nyákkészítésen , de ezek szerint még sem olyan olcsó az mint kiderült ugye ?

Ahogy vesszük. Arra a 10db 10x10-es nyákra én felmontiroztam 5 db kisebb méretű áramkört. Ha így számolok, akkor 1 db nyák csak 120,-Ft. Akkor...?

Akkor igen , de a 10x13 mas már nem , vagy hogy van ez .Ennyivel drágább lenne az a 3mm er,
Kicsit nem reális , mert ha 20x20as lenne megérteném azt a többszörös árat , de 3mm er ??

Hát ez így működik. Van egy beetetési szakasz.
De, ha belegondolsz, még 1500,-ért sem biztos, hogy drága egy kétoldalas, galvános, ónozott, lötstop-os, pozíció feliratos, profin kivitelezett nyák 10x13cm-ben.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2015

Ki tudja.sok darabnál lehet megéri , de ha csak egy kell belőle akkor nem igen.

Ebben teljesen igazad van.

Egyébként láttad már a levilágítómat ?

Megmutatnád?

Simpi , azt mondta , hogy ez lehet , hogy gyári levilágító .Az a baj , hogy semmi infóm nincs róla , de nagyon spéci.Bővebben: Link

Jól néz ki.
A nyomdaiparban a nyomólemezek levilágításához fémhalogén lámpákat használtak.
Érdekességként: én amikor nyomdát üzemeltettem, a levilágítóban 3 db 1000W-os normál vonalsugárzó volt. Ezzel kb 70cm magasból úgy másfél perc alatt világítottunk le egy 50x70cm-es nyomólemezt., pedig ennek a spektruma igen csak messze volt a 360nm-től.

Van olyanom is , de az nagyon erős .Viszont , ha te nyomdába dolgoztál , akkor ezt a témát vágod nem ? Mondjuk egy fólia maszk ?
(#) nagym6 válasza papus51 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Idézet:
„nem fix áras volt, hanem licites”

Nem értem, hogy lehet licites egy nyákgyártás. Az én tervezte nyák valakinek kell drágábban, nem is tudja, mi lehet belőle?
(#) papus51 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Ha jól értem a kérdést, az arra irányul, hogy van egy már megtervezett nyák, és arra lehet licitálni? Ha így gondoltad, akkor nem.
A licit tárgya jelen esetben egy adott paraméter halmaz (rétegszám, lötstop szín, pozíció szín) mellett, 10db 10x10cm-es NYÁK legyártása volt.
Az, hogy mi kerül majd a NYÁK-ra, az a licit nyertese által utólag átküldött Gerber fájlokból derül ki.
(#) nagym6 válasza papus51 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Köszönöm, így már értem a licitet.
(#) niedziela hozzászólása Nov 6, 2015 /

Szia !
Azért azt meg kell említeni, hogy nem csak az ebay-en lehet panelt rendelni, hanem normális körülmények között is foglalkoznak ezzel a munkával.
Azt figyelembe kell venni, hogy általában 5db minimum darabszám van, ehhez mérten olcsóbb jelentősen ár a hazai gyártáshoz képest.
Akinek 1db-ra van szüksége annak ez a lehetőség nem ideális.
(#) Melphi hozzászólása Nov 7, 2015 /

Sziasztok!
Valaki nem tudja hogy lehet a Sprint lalyoutban megszerkesztett rajzot PDF ben kimenteni, sajnos a nyomdába nem sokra mennének egy LAY fileal?
(#) kaqkk válasza Melphi hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Fájl- nyomtatás ... de ha nemsikerül küldd el nekem és visszaküldöm a kész pdf et ..
(#) pisti89 válasza Melphi hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Szia
Töltsd le a "Cute PDF" progit (ingyenes), ez egy virtuális nyomtatót képez és bármit ki tudsz nyomtatni PDF-be (eddig minden programmal ment).
(nyomtatásnál kiválasztod hogy ezt a nyomtatót "Cute PDF" akarod használni és utána úgy jársz el mintha papírra nyomtatnál)
Következő: »»   1142 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem