Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt akkor mérte a kéményseprő mester, amikor csak melegvizet folyatott. Tehát nem akkor, amikor a fűtés bekapcsolt.
Olyankor elég hideg tud lenni a visszatérője...
De itt a kéményen kimenő füst hőmérsékletéről van szó, nem a visszatérő vízéről. Mikor folyik a csapból a melegvíz, lehet egyáltalán visszatérő vízről beszélni?
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
Igen keményen lehet róla beszélni. Mivel a hőcserélő igen csak lehűti a kazán által előállított vizet, amit aztán újra felmelegíthet a kazán. Tehát lehet visszatérő vízről beszélni. Csak mert nem a radiátorokból jön vissza, attól még visszatérő. Kazán, vagy primer hőcserélő visszatérő, nem pedig a fűtési csövek visszatérője ami mellesleg szintén a primer hőcserélőbe megy. Na ott érdekes ez a hőfok.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
Ez a füstgáz hőmérsékletes kérdés egyébként azért merült fel, mert a kéményseprő azt mondta, 15perc alatt be lehet állítani a hőfokot, míg a szerelő (nem válthatok másikra, nem az én lakásom) pedig azt mondta, ha kitakarítja, esetleg átmossa (ami nem történt meg), és még mindig rosszak a mért értékek, akkor nem lehet mást csinálni, le kell cserélni az egész kazánt. Szerencsére nem engem terhel a költsége, de butaság lenne amiatt több százeFt-nyi pénzt kidobni, mert egy "szerelő" nem tudja a kazánhőfokot beállítani.
Igaz már késő,de azért mondom! A hiba oka nem más,mint az hogy beszorult a szivattyú tengelye.
Megoldás:FORGASD meg! Csá!!!
Üdv! A cirko égőtér mivel van szigetelve? Valami fehér porló anyag a fala belül(tizenéves készülék). Ugye nem azbeszt?
Samott, vagy kerámia...
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Kedves Zoszka! A szerelő nem jött. A kazán kb. naponta áll le, közvetlenül akkor, mikor a meleg vizet sokáig engedjük fürdésnél. Gyanítom akkor, mikor a melegvíz tárolóból kifogy a megfelelő hőmérsékletű víz és melegítenie kell. Keddre ígérte a szerelő, hogy megnézi. Ön szerint égőfejet kell cserélni?
Angie
Szerintem nem... az nem okozza ezt a hibát és általában túléli a készüléket is... De ha a szerelő azt álapította meg.... ő nézte, látta, mérte.... mindenesetre, ha mégis cseréli és az nem oldja meg a problémát, akkor keményen reklamálnék... (nem 20 Ft az égőcső)
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Tanácstalan vagyok! A Buderus szakértője is azt mondta telefonon, hogy nagyon kevesen értenek ehhez a kazánhoz. A szerelő csak kitakarította, nézte röpke 15eft-ért. Angie
És mondja valaki, hogy az elektronikai szakik sokért dolgoznak.
Ezek a gázkészülék tisztítók elképesztő pénzeket kérnek el. Egyszer én is beengedtem a házamba egyet, de soha többé nem jön be az biztos. Egy hét hitegetés után :Feliratos autó, kék overál, nagy duma, széles váll, nagy arc, nulla szakértelem, lomha mozgás, aztán ..."Nem is tudom...Hmmm ,gázömlés (nem vicc ! megnézte van e gáz a bejövő csőbe), szellőztetés minden helyiségben. - Nem tudom öreg, ezzel jól befürödtetek. - mondta aztán elhúzott. Aztán vettem bele egy gázszelepet mert le volt égve. Nem mondom, hogy minden szerelő idióta, de ez az volt.
Jutottál már valamire a kazán hibával kapcsolatban?
Ha nem keress, segítek. A hibája nyomás érzékelő kapcsoló, vagy víz áramlás érzékelő kapcsoló. A kazánnak tipus hibája volt egy időben a kapcsoló oxidációja ami csak néha produkálta a hibát.
Kedves Zoszka! A Buderus szakértőjével újra beszéltem, a hiba elmondása alapján arra jutott, hogy a spirál hőcserélő el van kopva.( 6 éves készülék, az alkatrész ára 100.000.- . Ajánlott két céget, akiket felhívtam telefonon, de hozzánk egyik se jön el, nem éri meg nekik. )Valószínűleg szennyeződés került bele a rendszerből, mivel 5-8 évente át kellene mosatni géppel, 150.000.- ft-ért. Mi ezt nem csináltuk meg. Csak beletöltötték a vegyszert és hagytuk 1 napig működni a rendszert, majd átmostuk slaggal. A szerelőnk csinálta, nem mi.
Találkozott már ilyen problémával? Ha nem engedjük a meleg vizet sokáig, nem áll le a kazán. Angie
Igen találkoztam. A szerelő szétbontotta a tűzteret? Mi kerül 150000-be egy renszermosáson? Kivel beszélt, ki a szakértő? (Privátba írja le a nevét)
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2015
Adott egy Colibri KT-E indirekt tartályos parapettes
kazán piros led világit se fűtés, se meleg víz. Szétszed átvizsgál termosztátcsere fűtés van. Meleg víz bekapcsol megy 2 percig lámpa piros indirekt tartályon termosztát kapilláris csere melegít 2 perc kíkapcs led piros Kapcsoló 45 fokról 30 fokra fűtés megy meleg víz nincs mílehet a hiba Válaszokat Nagyon köszönöm
Kicsi gyújtás vezérlő panel csere. És nincs több piros hiba.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy junkers novaterm 23 ke cirko a melrgviz elzárása után miért szikráztat kb hármat négyet és hogy a hibaelháritó gomb milyen esetekben villog mit jelez? Válaszokat előre is köszönöm!
Azért szikráztat tovább, mert szorul, vagy rosszul van beállítva a határoló az alsó tömszelencénél. A hibajelző reteszelt működési hibáknál jelez.
Sziasztok!
Egy Ocean Luna 20p gáz cirkó van beszerelve a lakásunkba. Nem mai darab de nagyon meg vagyunk vele elégedve. A problémánk, hogy lement a nyomás benne és félünk attól, hogy komoly kár keletkezik benne, viszont nincs 15.000 forintom így hó végén főleg arra, hogy kihívjam a szerelőt (utoljára ennyi volt ugyanezzel a jelenséggel úgy 3 éve) és 10 perc alatt megcsinálja. Hála istennek megtaláltam a kezelési útmutatót, persze olaszul, így nem sokra megyek vele Megjegyzem, hogy fűt és van meleg víz is! Tudna valaki segíteni ennek a problémának a megoldásában? Előre is köszönöm!
Ellenőrizni kell a tágulási tartályt és ha az rendben van fel kell tölteni vízzel.
Szerintem nem tudja, melyik csapot kell megnyitni.
Üdv
Kazán alján jobb oldalt kék színű műanyag csap (hosszúkás kb 45' ban áll) azt ki kell nyitni mint egy rendes csapot és fel kell tölteni a víznyomást hideg állapotba 1-1,5bar nyomásig. Ha ismét elmegy a víz akkor a tágulási tartályt kell mumpálni. ha több segítségre van szükség írj privátot vagy itt. Márkaszervizes vagyok tudok segíteni, nem kerül pénzbe a segítség. Pirossal be van karikázva. Az a feltöltőcsap. Roland A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
Kedves Angiegina! Mi van elkopva? Ki mondta ezt a marhaságot?
Ez a kazán a buderus talán legjobb kazánja, mert nem a bosch fejlesztette ki.
Ez még eredeti NEFIT kazán. Könnyű javítani, átlátható és nagyon jó füstgátértékeket lehet mérni rajta. 1C Zavar: A füstgáz-STB (füstgázfelügyelet) olyan hõmérsékletet mért, amely magasabb, mint 105 °C. A füstgáz-STB nyitva van. " db érzékelő van rajta, egyik a füstgáz cső alján, ez sorba van kötve a ventillátort tartó alu. lapon lévő stemcoval (STB): A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2015
Szét kell szedetned a kazán hőcserélőjét - szakembernek 2-3 perc - és tisztességesen ki kell takarítani az oxidréteget a spirálcsőről.
Üdv!
Van egy Ferroli kombi turbó kazánom. A vezérlőpanelre a kondenzvíz rácsöpögött és pár vezetősávot, meg 1-2 ellenállást lemart, így a kazán semmi életjelet nem adott. Az ellenállásokat és a vezetősávot megpróbáltam pótolni addig eljutottam, hogy a kazán bekapcsol, lefut az önteszt (?) és elkezdi felfűteni a használati meleg vizet, de 1-2 s után kikapcsol, majd újra indul, és ezt ismétli. Cserélném a vezérlőpanelt (PMF09F Honeywell gyártmány) de állítólag tavasz óta hiánycikk és nem lehet beszerezni, legalábbis Ferroli alkatrész kereskedőn keresztül. Tud valaki valamilyen alternatív beszerzési forrást, nem ebay-re gondoltam, mert ott 80-90 eFt (+VÁM +ÁFA) és nem tudom, nem vágnak át vele, vagy egyáltalán működőképes. A legutolsó magyar ára ~45 eFt körül volt. Vagy valaki tud olyat aki ilyen panelt javítana? Bár erre nem sok esélyt látok. Köszönöm
Ferroli New elite 60F24
vezérlőpanel PMF09F Honeywell
Kedves Roland!
Nagyon szépen köszönjük a segítséget, az útmutatásod és a kép alapján minden működik! Üdv. Gábor és családja |
Bejelentkezés
Hirdetés |