Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   578 / 1156
(#) nagym6 válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Biztos hogy hiányzik? Általában vannak gyárilag is üres alkatrészhelyek különféle panelokon, ahova a panel különféle variációinak megfelelően vagy kerül alkatrész, vagy nem.
(#) eSDi válasza CsemanAttila hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Üdv!

A gyártó honlapjáról töltsd le az ATK drivert, ez kezeli a funkciógombokat is. Valószínű, csak ez lesz a baja.
(#) CsemanAttila válasza eSDi hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Köszönöm
(#) szucsistvan123 hozzászólása Nov 25, 2015 /

Helló!
A win 10 támogatja az IDE csatlakozót?
(Az alaplapomon van SATA II , de kevés a hely, ezért gondoltam, hogy teszek be egy IDE-s vinyót. Mert van rajta még egy IDE csatlakozó is.)
(#) eSDi válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Ha az eszközkezelőben nincs gond az IDE vezérlő driverével, akkor a lemezzel sem lesz.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2015
(#) szucsistvan123 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Értem, köszönöm!
(#) Lali24 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Szia!
Ugye mondtam, hogy hármat vettem, az egyik azonnal elindult, a másikot meg újra kellet kondizni és már az is dolgozik, csak erről hiányoznak azok az alkatrészek. Egy ládában voltak, (volt benne több is) egymás hegyén hátán és gondolom így verődött le róluk az smd-k.
(#) Lali24 válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 25, 2015 /

Szia!
Igen biztos, hogy hiányoznak!
(#) belfi2 válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Szia!
Rajzot biztosan nem kapsz hozzá. Azt tudod csinálni hogy , valakit meg kérsz akinek van ilyen kártyája hogy írja le neked a hiányzó alkatrészek SMD kódját a pozíció számok alapján , vagy csináljon nagyfebontású képet , a kártyáról. Esetleg találsz a neten képet.
(#) Buvarruha válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

A kondenzátorokon nincs semmi kód, mérni lehetne esetleg.
(#) belfi2 hozzászólása Nov 26, 2015 /

Üdv mindenkinek.
Adott egy MSI 7529 alaplap aminek időnként leáll a PCIe foglalata. Már többször kitakarítottam, mozgattam csiszoltam , átforrasztottam de megy egy hétig és utána nem indul. Megint kitakarítom tisztító folyadékkal akkor megint megy egy párnapig, aztán megint leáll és nem reagál a mozgatásra sem .Véleményeteket kérném hogy lehet e ezt orvosolni? A tisztító folyadékot ne kérdezzétek mert nem tudom mi nagyon régen hoztam egy elektronikai cégtől.Az biztos hogy alkohol alapú.
(#) belfi2 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Igen ez így van írni is akartam de már nem tudom szerkeszteni. Ha koni pattant le akkor csak méréssel vagy donor.
(#) Buvarruha válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Nem lepődnék meg, ha BGA probléma lenne az északi hídnál, pláne MSI lapnál, ezeknél feature. A pucolással csak annyira függött össze, hogy olyankor lett megmozgatva az alaplap.
(#) belfi2 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Lehet igazad van , viszont az alaplapi VGA kifogástalanul megy . Akkor marad így , mert már ezt egy kártyám bánta. Köszi!
(#) qvasz2 válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Akkor vadászni kell egy pont ugyan olyat, ami pl procihibás, és arról átpakolni a hiányokat.
(#) Buvarruha válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Fényképezd le a hiányzókat és bontok le egy quadróról és megmérem őket.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2015
(#) Lali24 válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Szia!
Itt a kép: GTX
Színes kockákkal jelöltem a helyét a hiányzó alkatrészeknek.
Nagyon köszönöm előre is!!!
(#) Buvarruha válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 26, 2015 /

Oké, ma már nincs energiám kotorászni, de holnap megnézem.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Nov 28, 2015 /

Helló!
Szereztem egy AMD-s gépet.
Van benne egy AMD sempron 3200+ proci, Egy Asrock AM2NF6G-VSTA alaplap.
Arra gondoltam, hogy kicserélem az én gépemben a cuccokat ezekre.
A gépem: Asus P5G-MX alaplap, Proci Intel, dual core E2180 4gb ddr2 RAM (ez maradna)
Érdemes lenne kicserélni? (későbbiekben nagyobb proci menne bele)
Köszi!
(#) Dióda válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 28, 2015 / 1

Nem látom hirtelen értelmét.
(#) elektros90 hozzászólása Nov 28, 2015 /

Sziasztok!
Ismertek módszert ASUS K55VD laptop biosának újraflashelésére? Állítottam be a bios jelszót, de közben lemerült a batri. Azóta nem kapcsol be, az ASUS logo sem fut fel, csak fekete display. 1 led világít.
(#) Gabó válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Nov 28, 2015 / 1

Inkabb az e2180. De ha egy kis gyorsulast akarsz, potom aron mar lehet kapni nagyobb procitis. Persze ha tamogatja a lap.
(#) Dióda válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Régebbi laptopos kalandomból rémlik hogy akku ki majd a bekapcsoló gomb follyamatosan nyomva 15másodpercig és utánna akku vissza és indít.De ez nem teljesen 100% hogy a tiednél így van.

Amugy meg a driver lemez bele és bekapcskor elméletileg ha bios sérült akkor a lemezt kikeresi és visszaírja a lemezen kiadott biost.
(#) szucsistvan123 válasza Gabó hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Értem! Köszönöm a választ!
(#) elektros90 válasza Dióda hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Ha meglenne a lemez. Lehet menne USB ről is. Legroszabb esetben fellehet külsőleg flashelni.
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Keresem azt a fránya BIOS chipet, de nem is találom hol van. Találtam oldalt ahonnat felrogramozva lehet rendelni - 8 pines SOIC, de nemlelem a panelen. A batri környékén egy IT8517E soklábú IC van csak.
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 28, 2015 /

Ő lenne? Bővebben: Link Kicsit odébb van a batritól a HDD környékén.
(#) belfi2 hozzászólása Nov 29, 2015 /

Sziasztok!
Jó-néhány oldalt átnéztem de nem találtam megoldást. A probléma a következő.Ha pendrájvról telepítek, iszonyatosan lassan telepít fel a win 7- Win8.1. Közel 10-15perc mire hajlandó a telepítést elkezdeni. Voltak nálam már gépek amiken 1-2 percen belül megjelent a telepítés felírat de nálam nagyon lassú.A pendrájvról dolgoznak mert mutatja a led. MS 7529 ill Ga ep43-Ds3l.A telepítők Rufus-al készültek.
(#) eSDi válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Üdv!

Még nem tapasztalatam ilyet. BIOS-ban az USB beállításai jók? Másik géppel az pendrive olvasási/írási teljesítménye megfelelő? Ha igen, akkor kompatibilitási probléma van, előfordul.
Nálam volt olyan noti, ami a Transcend kártyaolvasót nem látta, csak is kizárólag egy gagyi promóciós pendrive-val volt hajlandó közösködni.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Nov 29, 2015 /

Szia!
A beállítások rendben sok lehetőség nincs . USB 2 controller engedélyezés valamit a Legacy USB támogatás engedélyezése.USB kulcsok:Kingston 2 és Kingston 2/3 valamint egy ADATA 2 .Olvasás/Írás 25/5, 35/15 és 25/5 .A Lányom gépén viszont (ASUS ) kb 1 perc és már teker is a kis "kígyó" a telepítőnél.
Következő: »»   578 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem