Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   90 / 193
(#) szili83 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 12, 2015 /
 
Azért a Weller páka nem Solomon. WSP 80-as pákának nem kell 30sec és 250 fokon van. Solomon nem igazán tudja szerintem. Illetve ezt nem fullasztja be otthon semmi, gyorsan felmelegít mindent.
(#) Ge Lee válasza szili83 hozzászólására (») Nov 12, 2015 / 1
 
Nyilván nem is egy árkategória. Csak azt próbálom érzékeltetni hogy egy sima hegycserével egész jó pákát csinálhat belőle az, aki nem 50-60ezerért akar pákát.
Igen, lehet hogy felfűti fele annyi idő alatt se, mert mondjuk harmada a fűtőszál ellenállása, mint a hakkonál. Csak mindjárt izmosabb trafó is kell hozzá. A solomon eszik 2A-t fűtéskor, a hakko meg 6A-t, ugyanarról a trafóról.
Igaz hogy vagy 60 fokos lesz egy idő után mert kb. 40VA lehet, de a solomonnal tudok dolgozni egy 6,5cm x 6,5cm-es külméretű kis orosz hiperszil trafóról. Próbáld meg ezt egy 30 sec-es pákával, szétfolyik a trafó.
Ezt az idő dolgot meg sosem értettem, én ki tudom várni azt a plusz 1 percet míg felfűt. Akinek igénye van rá kell tenni egy nyomógombos kapcsolót a szabályozóba, és lesz készenlét mondjuk 150 fokon, vagy ahol éppen akarja.
(#) Dante válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 13, 2015 /
 
Én sem szeretnék túl sokat agyalni ezen, annál inkább használnám már. Bár műszaki területen dolgozom, de mivel nem munkám az elektronika, csak amatőrként űzött hétvégi hobbim (Arduino, RC, cikkek alapján hasznos kütyük építése, számítástechnikai hardverek, néha háztartási/szórakoztató elektronikai eszközök javítgatása, ahogy adódik, 1-1 SMD alkatrész (LED) cseréje), ezért is keresem annyira a költséghatékony, szükséges, de elégséges szintű, örömmel használható megoldást.
Végül úgy döntöttem, hogy Solomon hegyre egyáltalán nem költök, csak Weller póthegyet veszek. Ezekből próbálom kiválasztani a korábban kinézett 3 db Solomonnak megfelelőt. A céget megbízhatónak tartom és a Weller van feltüntetve gyártóként, így remélem a legjobbakat (sajnos nincs odaírva a teljes méretük, csak a hegycsúcsé). A megadott hőmérséklet úgy tudom a végén lévő mágnessel függ össze, remélem kompatibilitás szempontjából nincs ennek jelentősége és jó lesz, ha a magasabb hőmérsékletre készületeket választom.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2015
(#) sector99 válasza Dante hozzászólására (») Nov 13, 2015 /
 
A hegyben lévő mágnesnek csak akkor van szerepe, ha eredeti - TCP 50-es - Weller pákában használod.
(#) siletto hozzászólása Nov 22, 2015 /
 
Üdv!
WARFOR hegyekkel találkozott már valaki? Kaptam párat, nagyon jól működnek, de érdekelne van-e valakinek hosszútávú tapasztalata
(#) SALáta válasza siletto hozzászólására (») Nov 23, 2015 /
 
Magyar gyártmány. Még talán találkoztam is anno a gyártóval Hatvanba. Nincs tapasztalatom de szép kis készleteket árult. Ha bír annyit mint a JCB hegyek akkor megéri.
(#) siletto válasza SALáta hozzászólására (») Nov 24, 2015 /
 
Én kaptam ismerőstől, évek óta megvoltak neki, de teljesen újak. Annyi hibája van, hogy némelyik mágnese egy picit nagyobb, így nem meg bele a solomonba, de leszedtem a mágnest, és így jól illeszkedik.
(#) gabesz.mi074 hozzászólása Nov 30, 2015 /
 
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni , olyan forrasztó pákát keresnék nyák forrasztáshoz aminek minél rövidebb a forrasztó hegye . Az volna nekem jó ha a nyél minél közeleb volna a forrasztó hegyhez. Létezik valami ilyen megoldás ?
(#) siletto válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Üdv! Ez attól függ, mennyit szánsz rá! Mindenre van megoldás megfelelő áron
(#) zolika60 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Már hogy mihez képest rövidebb? Technikailag csak egy bizonyos határig lehet a csúcs közel a markolathoz, mert különben nem csak az ónt, hanem a kezed is melegíti.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2015
(#) vzoole válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
JBC T210
(#) Petjaa válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Helló!
Vagy Ersa I-Con Pico. Ez egy belépőszintű páka. Az ára sem vészes. Bővebben: Link
(#) sector99 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Ha nem akarsz 50 ezret költeni Ez meg még kevesebbe kerül. A vezérlőt meg saját magad is meg tudod építeni.
(#) gabesz.mi074 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 30, 2015 /
 
Persze értelek téged. Vellerben láttam ha jól emlékszem egy ilyen megoldást , és egész jó volt a fogása. Ha csak a csúcs lóg ki az már nekem teljesen jó volna .
(#) Ge Lee hozzászólása Dec 3, 2015 /
 
Átlátszó nyél, látszik benne a szabályozó, a poti a nyélen, nem kell hozzá trafó. Kérdés hogy a hegye mennyire vacak. Bővebben: Link
(#) siletto válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Ha jól láttam sima 907-936-937 hakko hegy megy bele, szóval szerintem nem lehet gond se az utángyártott, se az eredeti hegy beszerzéssel
(#) Ge Lee válasza siletto hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Én vettem egyet az ebay-ről abból a 907-es fekete hakko klónból, annak a hegye konkrétan taszítja az ónt, egyáltalán nem lehet forrasztani vele.
(#) Csupasz válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Szerintem több(száz) cég gyártja, és melyiknek hogy sikerül. Én a Solomont váltottam le erre, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
(#) siletto válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Ezért mondtam, hogy rengeteg féle lehet. Egész biztosan nagyon sok hegy NEM ilyen, de mint az ábra mutatja nem mindegyik.
Jelenleg én is solomonnal forrasztok, le van cserélve e kábele SiHF-re(kicsit sajnos nehéz,bár hajlékony), van hozzá az eredeti hegy, Weller véső alakú, meg néhány WARFOR, de azok is ugyanolyan jól forrasztanak mint az eredeti wellerek.

A lecsúszó szilikonra olyan megoldást alkalmaztam, hogy alá tekertem a fehér műanyagra néhány menet szigszalagot, majd ráhúztam a kék szilikon "markolatot" és így egyáltalán nem csúszik sehova.
(#) sector99 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Még mielőtt kidobnád őket, próbáld meg hőálló ezüst festékbe(közönséges kályhaezüst) mártani a hegyek végét. Egy próbát megér...
(#) Alkotó hozzászólása Dec 5, 2015 /
 
Most láttam ezt a reklámot.
Remek ötlet.
(#) Csupasz válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 5, 2015 /
 
Ha a szabályzója OK, jó lehet, mert úgy látom, hogy a Hakko907 hegye jó hozzá.
(#) Ge Lee válasza Csupasz hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Haverom használ nem pont ilyet de hasonlót, ugyanígy hálózatról megy és ott van a nyelében a szabályozó, nem panaszkodik rá. Ezeknél egyedül a hegy minőségével lehet gond.
(#) Petyaa hozzászólása Dec 14, 2015 /
 
Üdv mindenkinek! Elemes forrasztópákákat nézegettem egy két kisebb, gyors forrasztásra használnám. Amiket kinéztem egy ilyen és egy ilyen. Megéri e a drágább Weller, vagy ilyen célokra teljesen felesleges?
(#) umkumiut válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 14, 2015 / 1
 
Itt találsz róla véleményt: Youtube
Gyakorlatban sajnos túl kevés az elemes pákáknak a teljesítménye.
(#) Petyaa válasza umkumiut hozzászólására (») Dec 14, 2015 /
 
Gondoltam én hogy a 6w az csak 6w. Max 0.5mm-es vezetéket forrasztanék vele alkalom adtán.
(#) Remci hozzászólása Dec 14, 2015 /
 
Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a Kraft&Dele forrasztó állomásokkal kapcsolatban? Tervezem egy forrólevegős állomás vásárlását, kizárólag hobbi célra, ezt a márkát nézegettem és érdekelnének róla vélemények. Érdemes bele pénzt ölni?
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2015
(#) Monster02 hozzászólása Dec 14, 2015 /
 
Sziasztok! Valakinek ismerős ez a fajta pálka hegy ?
(#) umkumiut válasza Monster02 hozzászólására (») Dec 14, 2015 /
 
Weller LT sorozatnak tűnik.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2015
(#) Monster02 válasza umkumiut hozzászólására (») Dec 14, 2015 /
 
Igen így könnyebb ráketesni mert nem ismerem ezt a típust.Köszönöm a segítséget. 2540ft kb darabbja.. condrád szerint.
Következő: »»   90 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem