Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátor töltő
Így.. az ellenállás áramtól függően 20 wattos legyen, mert ha ragaszkodsz a 10 amperhez, kb.1,1 volt esik pl. 0,11 ohm-on és ez 11 watt. A lényeg az, hogy a mérőellenálláson kb. ennyi volt essen, hogy az optó ledje kezdjen nyitni.
Ha csak 6 ampert engedsz meg, akkor 0,2 ohm legyen és 15 wattos is elég lehet, de ezen ne spórolj. Nem kell szétégetni. Több darabból is összerakhatod, vagy vmi ( főleg ) forrasztható ellenálláshuzalból. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
A 10 Ω és a 2k2 negyed-fél wattos elég.
Köszönöm. EZ csak azért lenne lényeges mert találkoztam már olyan akksival ami mélyre merült viszont egy kis "lökéssel" gyönyörűen felvette a töltést hozzáteszem a mai napig működik. Ezért gondoltam erre a megoldásra.
Küldenél egy rajzot ezt a megvalósítást hogy gondoltad? Köszi előre is. Egyébként a töltőd több példányban működik és mindenki dícséri is velem együtt. Köszönet érte remek kis töltő. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
Azt hittem nem olyan komplikált ez..
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2015
Sziasztok! Én a helyedben proli007 töltőjét nem babrálnám, az úgy nagyon jó ahogy van. Az automata töltőm nekem sem engedi a mélyre merült akkut tölteni. Számtalan egyszerű kapcsolás van LM317-tel, beállítod 11V-ra, és max. 1,2A-rel lassan és kíméletesen töltögeted. Utána már az automata normálisan fogja tölteni. Nekem a kocsimban egyszer túlmerült az aksim, és így oldottam meg. Azóta is tökéletesen működik.
Nem akarok ezért még egy töltőt csinálni
Egy LM317, egy ellenállás, és egy potméter. Ennyi az egész töltő Ja meg egy trafó némi dróttal.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
lm350 is lehet ez csinálni?
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2015
Persze lehet, 2x akkora áramerősséggel is.
Sziasztok. Valakinek van valami ötlete mi lehet ez pontosan?
Igen, ugyan úgy mint az LM317-tel, csak nagyobb a terhelhetősége, 3A-es 1,2A helyett.
A datasheetben benne van. Itt alul katt az alkatrészre, a Hestore adja az adatlapot is.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
Nemtudom, valami BOSCH cuccos. Ni-Cd battery van írva a két tüskéhez. Viszont ez nem is annyira lényeges volna gy másik kérdésem.
Adott egy valamilyen német töltő, jó nagy darab 12/24V-os alapból 15A töltőárammal, de indítani is képes 100A-al. Namost ha ezen terheletlenül akarok feszültséget mérni 24V állásban 21-21V mérhető. Ha egy pillanatra összezárom a kimenetet akkor 27,2V lesz a feszültség, majd pár s után visszaesik 22V-ra. Semmi szabályzó elektronika nincs benne, egy nagy trafó, 2 szekunderrel, egy árammérő és 4 dióda. Hogy történhet ez? Vagy ezzel az van megoldva, hogy ha az akku feltöltött akkor "lekapcsol" a töltés?
Ha nincs benne elektronika akkor nincs mi lekapcsolja a töltést.
Erről van szó a típus szerint.Bővebben: Link
Üdv.
Ni-Mh akkupackról üzemeltetek egy fényforrást. Olyan elektronika kellene ami 12voltnál megszakítja az áramkört. Azért hogy ne merüljön tovább az akkupack. Ha valakinek van, kérem ossza meg.
XVIII. Csak egy helyen kérdezz! A fórumon egy kérdést egyszerre csak egy helyre tegyünk fel. Amennyiben több helyre is beírjuk ugyan azt a hozzászólást, a moderátorok kérdés nélkül törölhetik hozzászólásainkat és ki is tilthatnak türelmetlenség és tiszteletlenség miatt.
Sziasztok!
Ez a modul alkalmas egy 12V, 9Ah-s akku toltesere? A modul tapfeszultsege 16-17V korul lenne.
Hello!
Igen. Alkalmas, max. 75W teljesítmény leadásáig (Pd = Ube - Uki x Iki), de az áramkorlátozást egyedileg kell megoldani/beállítani, különben 12V-os akkut akár 5A-el is tölthet, amit nem biztos, hogy jó néven vesz a 9Ah-s aksi.
Ohm torvenye alapjan kiszamolom, es egy sorba kotott ellenallast teszek, pl 1-1.5A-re korlatozva a toltoaramot.
De talan jobb lesz, ha egyolyan modult keresek, amelyiknek van aramkorlatja is.
Sorba teszel egy (autó) reflektor izzót, azt' kész.
Üdvözletem ,kis segítségre infóra volna szükségem akkumulátoros ellemlámpával kapcsolatban ,van egy kis kézi ellemlámpám aminek elveszett költözés közben a töltője .Már nagyon gyengén világit és nem tudom mivel megoldani a töltését .Mivel rendelni nem szeretnék hozzá gyárit mivel elég drága és csak külföldről tudnám lerendelni ,ezért arra gondoltam valami más töltővel kellene megoldani amit letudok rendelni egy webshop-tól .Pl ilyet Link És erra ráforrasztva vezetéket valahogy rákötni ? bár eléggé gány munka és körülményes lenne a töltése de ha bárki tudna erre valami okosságot azt megköszönném
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2015
Hello! A kiválasztott töltő nem megfelelő számodra. Mert ez cellánként tölti az aksit és a -dV töltési módszert csak cellaszintű töltésnél lehet használni. (Valamint 1C, vagy nagyobb töltőáram mellett.) A NiMh cellák soros töltése esetén számomra egyedül elképzelhető töltés a : kisütés, majd állandó áramú töltés meghatározott ideig. Ennek is van hátulütője, hogy a cella kapacitása az élettartam során csökken, és azt a töltési idő (vagy áram) megállapításához tudni illene.
Valami ilyen vagy hasonló módszerrel lehetne tölteni a cellákat. Ez ugyan 9V-os (7..8 cella) aksihoz van tervezve, de néhány alkatrész/paraméter módosításával megoldható a 4 cellás 1800mAh-ás aksid töltése is. Kész töltő vételéhez én nem tudok javaslatot tenni, mert nem ismerem a kínálatot, de ez egy hobbi fórum, ahol ha lehet nem veszünk, hanem készítünk valamit. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2015
Bocsi a belevauért, de a mellékelt képen NiCd akksi van nem NiMH...
Szia! Töltés szempontjából nézve a két akkumulátor típusnál mindegy. Egy erre alkalmas töltővel mindkét típust lehet tölteni, kezelni.
Igaz, igaz! Ha már vak vagyok, legalább a kuka mellett láthattam volna a Cd jelet...
Szia!
Amelyik cella pezseg, az lehet cellazárlatos is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |