Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC munkáink

Témaindító: SALáta, idő: Dec 26, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 31
(#) SALáta válasza StefuPeti hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Gratulálok szép lett! Csak így tovább! Apró tippként ha drága az anyag én 30x250x2600 as szélezetlen gőzölt bükk deszkát vettem kb 3500 ért, lehet megérné inkább ez.

Én ezt készítettem, szóval megmunkálási idő 0.02 mp , fordulat 25000-0 f/min , ez alatt sikerült a műhelyben 2 m utat megtennie a bitnek és az er11 szár(maradéknak). A feleségem és közém csapódott, meglepetés óriási volt. Amit rombolt: ideiglenes forgácsvédő lapok leverése, rétegelt lemezből készült csavarhúzótartó sarkának szétverése. Törés oka hanyagul a gépen hagyott fadarabbal ütközés.
A 8 mm es bitek és a 8 mm es patron az már nagyon tuning kategória, az már picit sok is lehet az ER 11 nek.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) granpa válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Azé' kis rádiuszt tettem volna a sarkokra.
(#) Zoli_bácsi válasza granpa hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Szükségtelen. Teljesen jól hajlik az alkatrészláb.
(#) Gafly válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Zoli Bácsi, tudom hogy az "élvezet a lényeg", ezért csak félve mondom: az egyik legdrágább helyen is kevesebb mint 250 forint gyáriban (és amikor "nagyban" ültettem be, akkor is lehajtogattam kézzel).
Ugyanakkor irigykedek is, mert hirtelen nem tudnék hasonlót csinálni.
(#) csatti2 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 3, 2016 / 1

Oké, de ha Zoli bácsi ezt vágja hozzá a betörőhöz, akkor azt megérzi, a vacak conradosat pedig nem.

Egyébként pedig tök jó ez az aluból készült példány, én mondjuk valószínűleg 3D nyomtatnék egy ilyet ha valaha szükségem lenne rá, de kinek mije van otthon (alum nincs és lakásban nem is akarok fémet CNC-zni).
(#) Zoli_bácsi válasza Gafly hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Köszönöm kedves Gábor, van nekem is két gyári hajlító. Ha jól emlékszem kb 17mm a max. Nekem néha nagyobb áthidalásra van szükségem. Persze ez csak a 04-06W-os ellenállásokhoz, diódákhoz jó. A nagyobb méretű ellenállások, diódák nem férnek bele.
(#) kameleon2 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Ez nem kicsit megerőszakolása az ER11-nek. Nekem eleve csak 7-ig van betétem is hozzá. Erre már ER16, vagy ER20 lett volna jó. Nem csoda ha tört, szakadt. Még jó, hogy sérülés nem történt.
(#) kaqkk válasza SALáta hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

A baj az hogy a tengelyen van egy seeger gyűrű ami a csapágyat rögzíti ezért a tengely pont ott a leggyengébb ahol a legnagyobb erők hatnak ! Én is eltörtem már egy tengelyt , és elhajlítottam egy másikat, most várom kínából a 3. motort . Viszont a következő gépemen már makita3708 lesz a főorsó
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Te jó ég! Mit csináltok ti azokkal a szerencsétlen motorokkal? Hengerfejet martok?
(#) SALáta válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Itt nem pont úgy de itt is gyenge (ez csak egy er szár), picit kellett volna több anyagot hagyni a száron és jó lenne, de így a belső kúp vége csak 2 mm re van a 100 mm hosszú átmérő 8 as szártól.

kameleon2: Nem hengerfejet, egyedi függönykarnist csinálok. Kiinduló anyag szélezetlen gőzölt bükk. Így bő hónapig húzódik az elkészülése.
(#) kameleon2 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Csak kérdezem ártatlanul.. Miért nem faipari marómotor és patron? Indokoltabb lenne. 3 motor ára és már meg is van a Kress, vagy Makita.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

A makita 3709 egy kínai motor árából kijön , csak sajnos későn találtam rá
(#) vanzerr válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Igaz annyiba kerül, de a makitának nem állítható (ha jól tudom) a fordulatszáma, és befogópatron is csak 6 és 8 mm-es van hozzá. Így eléggé lekorlátozza a lehetőségeket... Ja és szerintem több órás folyamatos munkát nem igen bír ki....

Gyűjts még hozzá és vegyél egy KRESS FME 1050-1-es gépet. Igaz drágább de szerintem megéri.
(#) vanzerr válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Szia Zoli!

Ez tetszik és tök hasznos dolog!
(#) kaqkk válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

ER11 befogó van rajta , és a kínaiban sincs fordulatszabályzó (ahhoz is csinálni vagy venni kell)
(#) Zoli_bácsi válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Én nem vennék ilyet. Szerintem alsó kategóriás valami. A kress FME50/1-et ajánlom. Ez az, ami minimum CNC-hez való. Nem olcsó, de össze kell gyűjteni rá a pénzt. Az olcsó gagyi vackok csak bosszúságot okoznak. Kínai marómotort akkor se vennék, ha ütnének.
(#) vanzerr válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Nem olyan rossz a kínai sem, de megvannak a korlátai erősen.
(#) kaqkk válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Azért megpróbálom majd a nagy faipari gépre jó lesz, legfeljebb ha kidolgozza az árát majd veszek egy kress-t
(#) kameleon2 válasza vanzerr hozzászólására (») Jan 3, 2016 /

Idézet:
„és befogópatron is csak 6 és 8 mm-es van hozzá.”
Nem teljesen értem. Eleve 8mm-es miatt tört az ER11 - akkor miért gond ha 8mm-es a Makita patron??? A faipari gép faipari patronnal van felszerelve, hogy a standard marók beleférjenek. Ha nem faipari munkát csinál, akkor meg ott a kínai motor és az ER11. Vagy én nem értek valamit jól?
(#) Koncsar válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 4, 2016 /

Szia! Igazad van.
(#) guliver83 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 5, 2016 /

Inkább vegyél egy normális marót mint megint ugyan azt!
Ha már ennyit tönkretettél szerintem érdemesebb lenne.
Vagy egy ER szár és egy külön motorral meghajtani.
De amit eltörtél meg kell csinálni és tenni rá egy szíjtárcsát aztán meghajtani az ER szárat és azzal nem lesz gond.
(#) kameleon2 válasza guliver83 hozzászólására (») Jan 5, 2016 /

Idézet:
„amit eltörtél meg kell csinálni és tenni rá egy szíjtárcsát aztán meghajtani az ER szárat”
. De lesz. Zajosabb lesz. Én örültem, amikor megszabadultam az ékszíjtól.
(#) kaqkk válasza guliver83 hozzászólására (») Jan 5, 2016 /

Már megjött az új motor és levettem a görbe tengelyről a befogót az majd , jó lesz valamire .
(#) guliver83 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 5, 2016 /

Szerintem semmi gond nincs az szíjjal.
Én csak olyat használok és nem is szeretnék másikat.
(#) kameleon2 válasza guliver83 hozzászólására (») Jan 5, 2016 /

Na ja. Van aki gumival szereti, van aki anélkül
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Az az érdekes hogy ugyanúgy 400W os motort vettem de ez hosszabb vagy 1 cm-el és sokkal csendesebb mint az előző volt. Ezt többféle méretben is gyártják ?
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Shenzenben? Hülyéskedsz? Vagy 100 féle biztosan van.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 6, 2016 / 1

Akkor örülök hogy jobbat sikerült kifognom mint az előző
(#) ktamas66 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 7, 2016 /

Szia!
Kipróbáltam ezt a festékezős technikát, mert nagyon tetszik (itt a fekete csak sima filctoll). Erről az élpolírozásról tudhatnánk meg többet, pontosan milyen papírral csinálod. Láttam a neten, hogy hővel csinálják különben, én is próbáltam hőlégfúvóval, de nem vált be. Valahol van gázos hordozható pákám, amihez valami lángos fej is van, de a festék ezt már biztosan nem bírná.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2016

DSC03075.JPG

(#) kaqkk válasza ktamas66 hozzászólására (») Jan 7, 2016 /

Meglepő de bírja a festék ! én egy kb30x30 as plexilapon próbáltam feketére festettem majd a festett oldala felől martam és a mart felületet pb-lángforrasztóval megküldtem , a plexi kidudorodott a melegített részen (még gyakorolni kell) de a festék csak kicsit kormos lett .
Következő: »»   19 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem