Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   307 / 577
(#) granpa válasza andrasbme hozzászólására (») Jan 3, 2016 / 1
 
Ellenben misztikus.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) kalmi.kalmi válasza granpa hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
(#) andrasbme válasza granpa hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
(#) menyus válasza ipasztoi hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Köszönöm a választ, de levegősödés a HMV oldalon szerintem nem jöhet létre, lévén hogy a rendszer nem zárt mint a fűtés rendszernél. A melegvíz oldalon én nem is láttam légtelenítőt (mert minek lenne..? ) A csapok megnyitásával a rendszeren szabadon átfolyó nagy nyomású víz a levegőt is kitolja a hőcserélőből és a ki/bevezető oldalról. Vagy rosszul gondolom? Nem értek hozzá. Fűtés üzemben egyáltalán nincs ez a csattogó zaj, csak és kizárólag HMV készítés alatt jelentkezik. De olyan intenzíven hogy a család fél hogy "felrobban a kazán"... Mivel a HMV alatt sokkal intenzívebb a hőcserélő melegítése mint fűtésnél, a hirtelen hőtágulásra gondolok mint az említett jelenség okozójára. Esetleg arra hogy a víz melegítése közben időszakosan felforr a hőcserélőben a dugulások miatt a víz. (keresztmetszet csökkenés -> lassabb átáramlás -> több fűtési idő a hőcserélőben lévő vízmennyiségre, a pillanatnyi vízkő leválások okozta dugulások függvényében... Ezért esetleges / random jellegű a zaj és csakis akkor jelentkezik mikor már a kazán felfűti a vizet és visszaveszi a gáznyomást, azaz leszabályoz. ) A felforró víz így túlnyomást okoz a hőcserélőben tehát az jobb híján "kilövi magából" a forró vizet ami csattogó zajjal jár... Mondjuk ennek ellentmond hogy a csap nem "köpköd" ilyenkor és nem is forró a víz, sőt inkább langyos. Majd teszek fel egy videót a jelenségről.

De remélem előkerül majd valaki aki kiokosít mitől ez a jelenség, mivel én csak találgatni tudok. Ha sok hülyeséget írtam nézzétek el nekem... Köszi.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) menyus válasza suzukis hozzászólására (») Jan 3, 2016 /
 
Mivel egy kanócon csatlakozik az elektronikához így én a földeléshez (testhez) képest próbálkoznék ellenállásméréssel (mOhm! pl ESR mérővel), esetleg áram méréssel. Természetesen az ellenállásmérés esetében áramtalanított vezérlő mellett. De ez csak 5let a részemről, korántsem biztos hogy a dolog így működik.
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
(#) suzukis válasza menyus hozzászólására (») Jan 4, 2016 /
 
Köszönöm!
(#) frázis válasza menyus hozzászólására (») Jan 4, 2016 /
 
Válasz ment priviben, sok sikert.
(#) Gombszem válasza suzukis hozzászólására (») Jan 4, 2016 /
 
Idézet:
„Hogy tudom kimérni a lángérzékelő elektródát,sima multiméterem van csak.”

Az kell hozzá.
Pontosabban értve, tudjon mérni a műszer mikroampert (egyenáram). Itt a fórumban már írták, hogy néhány, vagy néhányszor tíz mikroamper folyik a láng hatására. Ezt érzékeli a vezérlőpanel, és tudja, hogy ég a láng. Ezért van igen jól szigetelve az elektróda (ami belelóg a lángba) porcelánnal, és az elvezető kábel is jó minőségű. Ha valahol a testhez átvezetés van (kosz, korom repedés, nedvesség), elvezeti az igen kis áramot, és azt hiszi a vezérlőpanel, hogy nem ég a láng.
Tehát: méni úgy kellene, hogy a panelnél lehúzod az elektróda kábelét, és sorba bekötöd az árammérőt (50-100 mikroamper méréshatár). Mérni kell az áramot, és kész. Ha mutatós a műszer, és visszafelé mozog a mutató, meg kell fordítani a két mérőkábelt. A digitális műszer tud negatív értéket is mutatni.
A pontos áram értéket nem tudom, keress vissza, vagy megírja valaki újra.
(#) magnum0073 hozzászólása Jan 4, 2016 /
 
ariston uno combi gázkazánom van és nincs se meleg víz,se fűtés.Vagyis nem indul el a kazán.Bekapcsolom,ég a két kis zöld led égő ,megnyitom a melegvizet,szikrázik,gázt is kap mégsem indul el.Ezután minden lámpa ég,mint a karácsonyfa és leáll.Mi van ilyenkor??
(#) JZoli válasza andrasbme hozzászólására (») Jan 4, 2016 / 1
 
Ez bizony nagy valószínűséggel panelhiba lesz.Az egyik relé nem tud meghúzni minden esetben, mert a táprészben ahonnan az áramot kapná egy kondi elfáradt!
most jön az, hogy mennyire vagy jártas az elektronikában, ha igen akkor kicseréled és nagy valószínűséggel már jó is lesz. Ez az RL1 mellett lévő 330n. Ha teljes biztonságra törekszel akkor még érdemes az RL1 és RL2-es és esetleg még azRL6-os reléket is cserélni!
Ez nagy valószínűséggel megoldja a gondjaidat. Ha nem vagy jártas az elektronikában akkor egy műszerész felkeresése ajánlott!
(#) Tomi822 hozzászólása Jan 4, 2016 /
 
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
Immergas nike star kombiciíkóm olyan hibát produkál hogy amikor elindul a fűtés 20 mp után leáll....újraindul és ezt megcsinálja legalább 4-5 ször ...utána működik.
Vízhőfok eléri a 60 fokot akkor csak keringet....ahogy kell és amikor újra rá akar melegíteni akkor kezdődik minden előlről.
Melegvíznél is gyakran csinálja tehát mind két használatnál fenn áll ez a hiba.
Szerintem valamilyen érzékelő okozhatja...de az hogy hol működik hol nem ez megnehezíti a probléma feltárását..
Ha valakinek van ötlete azt nagyon megköszönném.
Szakszervízes is feladta...azt mondta vegyek másik cirkót...
(#) JZoli válasza Tomi822 hozzászólására (») Jan 4, 2016 /
 
Nem szokott közbe berregni, vagy zakatolni? Olyan mintha nem érezné rendesen a lángot.
(#) Tomi822 hozzászólása Jan 5, 2016 /
 
Nem..amugy rendben működik...sőt nem is mindíg csinálja a hibát
Ezért nem értem hogy mi lehet az okozója hogy néha rossz néha jó...
(#) mellcsiii hozzászólása Jan 5, 2016 /
 
Sziasztok!

Kérdezni szeretnék csak egy gyorsat. Az normális ha a keringetőszivattyú egyetlen percre sem áll le? Az utóbbi héten rengeteg gázt eszik el a kazán is, mert állandóan felkapcsol, és hol rövid hol naagyon hosszú ideig fűti a vizet (60°C-os fűtővíz beállítás, 66°C-ig szokta felnyomni). A keringetőszivattyű viszont folyton megy, fűtés közben, utána is, úgy vettem észre, hogy sosem áll le. Ha a termosztát minimumra van levéve, akkor is folyton felkapcsol a fűtés. Ennek így kéne működnie?
Köszi!
(#) lala1122 válasza merciabc hozzászólására (») Jan 5, 2016 /
 
Szia Zoli,
Mekkora összeg lenne a hőcserélő kitakarítása?
(#) frázis válasza mellcsiii hozzászólására (») Jan 5, 2016 /
 
Szia!
Ellenőrizd a szobai termosztátod, ott lehet a hiba. Vagy beragadt, vagy valamilyen rövid zárlat van. Így a kazán védelmi termosztátja dolgozik, vízhőre és nem lakás hőre.
Pont így jártam én is. Véletlenül megcseréltem két dug villát, az egyik szoba termosztát, a másik "biztonsági" elektromos fűtés termosztát. Persze, hogy az lezárt, fűtött mi a veszedelem. Na, de mire rájöttem éjfél után!?
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2016
(#) spagetti hozzászólása Jan 5, 2016 /
 
Hali!

Kis segítséget kérnék SD Renova Star 24 (nem BT!) ügyben.
Van egy ilyenünk, nem volt vele baj. Majd gondolt egyet, nem akar begyulladni (se fűtés, sem HMV)
Tehát:
1. Ha csak bekapcsolom a kazánt (fűtés és HMV minimumon - egyik sem akar működni), minden OK. Mutatja a fűtőköri nyomást (normális) és a hőfokát (normális). Nincs hibajelzés.
2. Ha viszont bármelyket szeretném bekapcsolni (következne a gázadás és a gyújtás) a szivattyú beindul (fűtés), megy-megy kb fél percet - de közben nem történik semmi. Sem szikrázás, sem "gázhang". (a "gyufateszt" is negatív...
3. Majd ezt megúnja, leállítja a szivattyút - s elkezdi a villogtatni a piros hibaLED-et. (ennek nincs kijelzője, hogy hibakódot mutasson.)
4. Megnézegettem az érzékelőket, bár a hiba nem tűnik ilyen jellegűnek.
Ami számomra furcsa, hogy sem gáz nem jön, sem szikra - holott a rendszer látszólag pont erre vár (az ionizációs elektródán keresztül a lángra). Legalább ez egyik meglenne, hogy egyértelmű legyen, hol a hiba. (pl. jönne a gáz, de nem kapna szikrát - vagy fordítva...)

Nos, szerintetek hol lehet a baj?
Hálás köszi előre is!
(#) menyus válasza frázis hozzászólására (») Jan 5, 2016 /
 
Kedves "frázis" fórumtárs, a segítő szándékot ezúton köszönöm, de sajnos nem kaptam semmit privátban...
(#) frázis válasza menyus hozzászólására (») Jan 5, 2016 /
 
Szia!
Bocs, nem csoda, nem is küldtem semmit, nem is akartam, mellé nyúltam. Szerencsére viszont a szándékolt privit megkapta a címzett. Elnézést kérek.
(#) Katabsz hozzászólása Jan 6, 2016 /
 
Sziasztok, Nimbusz eurotherm 23 kazán bekapcsoláskor folyamatosan kerreg és zúg. Eddig 2 szerelő látta, egyik szét is szedte, szerinte a ventilátort kéne cserélni, amúgy nem tudott ő sem konkrét megoldást. Van javaslatotok, hogy mi lehet a hiba, illetve ha valóban ventilátor hiba (esetleg), akkor honnan tudunk bele másik ventit szerezni? Köszönöm!
(#) bodza01 hozzászólása Jan 6, 2016 /
 
Tisztelt Fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni Saunier Duval Renova C 24 E kazánom működésével kapcsolatban.
A jelenség a következő: termosztát kapcsol,fűtés tökéletesen működik. A helyiség eléri a beállított hőfokot, de a fűtés leállása előtti 25-35 másodpercben a kazán szörcsögő-sistergő hangot ad mintha forrna??? benne a víz. 60 fokra van állítva a fűtővíz és nem is melegebb.Aztán a termosztát kikapcsolja és azonnal megszűnik a szörcsögés.
Semmi más gond nincs vele de ez nagyon zavaró.Korábban nem csinálta, az előző fűtési szezonban tapasztaltam először. HMV üzemmódban minden rendben.
Mi lehet a probléma?
(#) lala1122 válasza merciabc hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
Kedves Merciabc,

A 305. oldalon válaszoltál nekem arra a problémámra, hogy a Beretta Smart kazán melegvízének a hőmérséklete ingadozó. Akkor felajánlottad a segítségedet. Mellékletben elküldöm a privát email címemet és a telefonszámomat. Meg tudnánk ezt beszélni?

Előre is köszönöm.
(#) joco75 hozzászólása Jan 8, 2016 /
 
Sziasztok mesterek! Feltudná tenni valaki a junkers zsr váltòszelep robbantott ábráját! Előre is köszi
(#) mcsaba74 hozzászólása Jan 8, 2016 /
 
Sziasztok.
Szükségem lenne egy kis segítségre. Beretta 24 smart CSI kazánom van.1-1.2 bar-ra beállítom a műszer szerint a nyomást alul a feltöltő csappal, viszont az utóbbi időben a nyomás magától lecsökken egy pár óra múlva nullára (ekkor piros led villog), és nem jön a melegvíz a csapból reset és újra feltöltés után rendben működik de lassan csökken a műszeren a nyomás megint.Valaki esetleg tudna segíteni hogy mitől van ez,esetleg házilag meg lehet-e csinálni?Köszönöm.
(#) Gombszem válasza lala1122 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
Jobb lett volna, ha pü-ben adod meg az adataid. Így bárki láthatja, és ha akar visszaélhet vele.
(#) qvasz2 válasza mcsaba74 hozzászólására (») Jan 8, 2016 /
 
Valahol elszökik a víz. Kérdés, hogy a kazán lukas, vagy a csőhálózat (radiátorok) egyik kötése unta meg. Úgy tudod tesztelni, hogy feltöltöd üzemi nyomásra, majd elzárod a kazán alatt az összes csapot, és vársz. Ha így is elszökik, akkor a kazánban szökik. Persze a fűtést ezidőre állítsd le.
(#) Katabsz hozzászólása Jan 9, 2016 /
 
Sziasztok, Nimbusz eurotherm 23 kazán bekapcsoláskor folyamatosan kerreg és zúg. Eddig 2 szerelő látta, egyik szét is szedte, szerinte a ventilátort kéne cserélni, amúgy nem tudott ő sem konkrét megoldást. Van javaslatotok, hogy mi lehet a hiba, illetve ha valóban ventilátor hiba (esetleg), akkor honnan tudunk bele másik ventit szerezni? Köszönöm!
(#) briki válasza mcsaba74 hozzászólására (») Jan 9, 2016 /
 
Amennyiben nincs lathato jele a viznek / pl kazan alatt vizcsepp radiatoroknal egyeb koteseknel akkor a kazanod hocsereloje lehet rossz. Bizonyos esetekben hasznalat nelkul is lathato a hocserelon viz vagy vizko lerakodas. Mas esetekben csak hajszalrepedes van ami csak akkor ereszt hlegiti a hocserelot a a gaz llyenkor a fem kitagul elkezd szivarogni a viz re azt az egesterben aqng fel s szaritja ezert nincs lathato nyoma viz fotmaban csak vizkolerakodas..
(#) mcsaba74 válasza briki hozzászólására (») Jan 9, 2016 /
 
Akkor a tágulási tartálynak nincs köze a hibához?Egyébként nincs viz sem a kazán sem a radiátorok alatt.
(#) briki válasza mcsaba74 hozzászólására (») Jan 9, 2016 /
 
Ha csak egy ket alkalommal toltottel utana vizet akkor lehet a tagulasi tartaly hibalya is amig a levego ter nem telitodik vizzel de ezek utan futes kozben megnone a rendszerben a nyomas es a biztonsagi szelepen kiengedne a tulnyomast. Raadasul a tartalyba levo levego atmenne a futesi korodbe igy levegos lenne Ez pedig meg nem tortent meg nalad az irasod alapjan Ezert nem gyanakodnek a tagulasi tartalyra.
Következő: »»   307 / 577
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem