Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   210 / 281
(#) Mondeo7541 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Értem,de a power és a hdd led is a videochip hiba miatt nem világít,vagy egyéb oka lehet?
(#) bbalazs_ válasza Mondeo7541 hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Akkor honnan tudod, hogy bekapcsol?
Mindenesetre gondolom a venti elindul, melegszik a proci is es a videochip is.
Csak azert gondolom a fenti hibat, mert nalam mar jart ket ugyanilyen, ugyanezzel a hibaval. Reflow-ra kiadtam egy kisebb vagyont, de nem jott be, kb. egy napig ment utana, aztan ismet ugyanaz.
(#) elactrofan válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 21, 2016 /

Mert ezek széria hibásak. Örülj hogy eddig is ment.
(#) zsoltee0001 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Szerinted ez milyen jellegű akku problémát jelenthet? Nem egy lestrapált gép, szerintem nem sok üzemóra van benne.
Üdv
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Talán cellazárlat, vagy csak az elektronika ami az akkuban van hibás. A fene sem tudja, mióta ott is processzor van.
(#) Mondeo7541 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Csak az a helyzet hogy akkumulátor nélkül ha ba van dugva a töltő,akkor a 3 led közül egyiksem világít,sem villog.
(#) zolika60 válasza Mondeo7541 hozzászólására (») Jan 22, 2016 1 /

Zsolttee0001-nek válaszoltam.
(#) zsoltee0001 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /

Szétkaptam az akkupakkot, 2 cella szélén látszik, hogy meg van oxidálódva, valószínűleg azok rosszak, nem dobom ki, a többi cella még jó lehet valamire.
Egyébként a bios akkuja is gyengécske, mert ha 1 napig ki van húzva a hálózatból akkor induláskor megáll, nyomni kell egy F1-et.
Üdv
(#) BarnaPili hozzászólása Jan 23, 2016 /

Sziasztok!
Van egy öreg Asus F5V laptopom.Működik rendesen,de szeretném egy kicsit gyorsítani.Jobbára netezni használom,ez lenne majd a műhelygép is.Most egy 120GB-os HDD van benne,ezt akarom kicserélni egy kb ekkora SSD-re. XP menne fel rá,esetleg egy W7.Mit gondoltok,érdemes,vagy öreg szekér ez már,ne tákolgassam?
István
(#) zolika60 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Sokat gyorsul a SSD-től. Azt meg csak te tudod, hogy neked megéri-e. Az én gépem is elég öreg, amikor a HDD meghalt kapott egy SSD-t és most is arról írok.
(#) zolika60 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Cseréld ki. Nem egy ökör ára.
(#) stevepapa válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Szia!

Kérdésem, lenne IDE-s csatis hdd helyett is lehet SSD-t berakni?
(#) micimacko válasza stevepapa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Létezik IDE csatolófelületű SSD is. Ha van elég helyed a laptopban, esetleg SATA-IDE átalakítóval, vagy az optikai meghajtó helyére létezik IDE-SATA átalakítós beépítőkeret.
(#) stevepapa válasza micimacko hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Köszönöm !
(#) zsoltee0001 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 23, 2016 /

Szia
Nekem az ssd dobta meg igazán a gépet (i3 procival)
Árdemes megnézni, mennyin megy a processzor, ha 100%-on megy sokszor, akkor nem az ssd fogja megoldani, mert vashiány van.
Az ssd csak az írás-olvasás idejét csökkenti drasztikusan.
Üdv
(#) Near hozzászólása Jan 27, 2016 /

Meg vagyok áldva a belső kijelzőn nincs kép hibával.
Üdv nektek. Hozzám került egy Acer spire 3100 as csoda masina. A gép indulni indul külső kijelzőn van kép belsőn semmi.
Állítólag rá lett kötve valami másik kijelző amivel nem ment (Ne kérdezzétek miért a gyárinak semmi baja) miután vissza rakták a régit már az sem ment.
Mi a franc szállhatott el? Kijelző kimenetén totális 0v/mv mindenhol. :/
(#) eyess válasza Near hozzászólására (») Jan 27, 2016 /

Háttérvilágítás semmi ?
(#) Near válasza eyess hozzászólására (») Jan 27, 2016 /

Semmi életjel. Csak külsőn. FN F4 re sincs semmi.
(#) zolika60 válasza Near hozzászólására (») Jan 27, 2016 /

Nincs kikapcsolva valamelyik F-es billentyűvel? Az enyémen F7, de ez nem Acer.
(#) Near válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 27, 2016 /

Korábban írtam, hogy sajnos semmi. Itt fn+F4.

Két dolog van a háttérvilágítás az egyik , az adat meg a másik , tehát , hogy a kijelzőn megjelenik e a képtartalom .Ezt a kijelző mögé világítva tudhatod meg .Ha van tartalom , akkor csak a háttérvilágítással van gond , de , ha tartalom sincs , akkor már más baj is van.
Szűkíteni kellene ezt a kört , hogy pontosabban kiderüljön , hogy mi lehet a hiba forrása.

Se kép se háttér. Az volt az első, hogy a telóm vakujával bele világítottam. Fehér teljesen a képernyő mint amikor nem kap áramot. :/

Akkor ott már más gond is van.
Ha nagyon szét volt szedve , akkor mindenféle képen ellenőrizni kell , hogy minden kábel rendesen a helyén van e , illetve nem sérültek e a kábelek , és a csatlakozások stb .

Csak a kijelző volt róla levéve. Előző tulaj azt mondta, hogy valamiért másik kijelzőt akart rátenni más fajta szalag kábellel gondolom mert a kijelzője még nem igen volt szétszedve. Azzal a kijelzővel nem ment ezért vissza lett rakva az ami most rajta van.
Az érdekes az egészben, hogy azt mondta amióta a másik kijelző rá lett dugva nem ad képet. azt, hogy külső VGA-n ad azt ugyan nem mondta de a belső kijelző azóta egyáltalán nem működik. Maga a kijelző csatlakoztatása nagyítóval nézve is sértetlen. :/
Attól tartok, hogy egy más kiosztású kijelzőt kötöttek rá és tönkre vágtak valamit az alaplapon.
._.

Ha azzal a kijelzővel sem ment , akkor szerintem már előtte sem volt jó , azért akar rátenni egy másikat.Nem ártan a gép előéletéről többet tudni , talán hamarabb kiderülne , hogy javítható e még vagy már nem .

Megkérdeztem a srácot miért akartak másik kijelzőt tenni rá.
A barátnőjének volt a gépe aki valami rózsaszín vagy milyen kijelzőt akart rá ezért a srác vett neki egyet ami viszont Aspire 5050 hez való. A másik kijelző bekötése előtt működött. Rádugta az újat és nem kapcsolt be vele a gép csak egy pillanatra aztán kikapcsolt rögtön és utána már csak akkor tudta bekapcsolni ha lehúzta a kijelzőt. Utána megpróbálta a régi kijelzővel ami most rajta van de képet már erre sem adott.
Olyan mintha a másik kijelző vagy zárlatos vagy pedig egyáltalán nem kompatibilis lett volna.
Az Aspire 5050 nek 16:10 es 1280x800 as kijelzője van ennek meg 4:3 as 1280x1024 es.

Idő közben helyre hoztam a windowst ami rajta van, hogy bármit is tudjak tenni. A windwos egyáltalán nem látja, hogy lenne-e belső monitor csatlakoztatva. Tehát egyszerűen nincs hardveres kapcsolat. :/
Valamit nagyon gajra vágtak a monitor cserével. Szerintetek mit lenne érdemesebb? Beszerezni olcsón egy új alaplapot vagy ezzel foglalkozni?
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Router válasza Near hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Megnézném, hogy egyáltalán kap-e tápot a kijelző. Sanszos, hogy a nagy cserélgetésben leégették az alaplapi csati közelében található smd induktivitásokat. Esetedben L35, L36, L42 jelű 0805 méretű alkatrészeket kell keresni. Ezeket sípold ki! Ha valamelyik szakadt, cserélni kell. Ha mindegyik rendben, tehát nem szakadt egyik sem akkor bekapcsolt állapotban mérj feszültséget rajtuk! Ha valamelyik hiányzik, lehet tovább nyomozni. Szerencsés esetben megúszta az északi híd, rosszabb esetben akár azt is cserélni kell.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
(#) Near válasza Router hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

induktivitások jók feszültség mind a 3 on 0V.
Köszönöm a rajzot így könnyebb.
Merre fele menjek tovább? Sajnos ezen a téren kezdő vagyok magamnak javítanám szóval tanulni jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
(#) Near válasza Router hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Idő közben találtam egy szakadást. D2 dióda egyik irányban sem mutat értéket. Ez okozhatja? Gondolom egy védelmi dióda lehet. Hogyan tudnám letesztelni? Előre is köszönöm és utólag is a segítséget.
Következő: »»   210 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem