Fórum témák
» Több friss téma |
@katt:
2x2nF zvs és + tixó és szigetelőszalag légrés: 948W ...és az üresjárata. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Majdnem jó, még van egy kis visszakunkorodás. Most mit csinál üresjárásban? Milyenek ezek a jelek?
Ne használj tixo-t. A melegedésre tiszta trutymák lesz tőle a felület, amire felragasztottad, nem jön le rendesen a ragasztó, stb. Nem erre való.
Ez felesleges. Valaki szerel. Kísérletezik. Így jó ez.
Még egy réteg szigszalag:
Üres/terhelt (980W) Üresjáratban a kimeneti fesz. felkúszott 173V-ra.. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Így, hogy ennyi légrés kell, elfelejthetem a tixot.
Külön tekercs kéne kapacitív osztóval... Hétfőn lemérem a primer induktivitást. Kollégának van müszere, el van zárva hétvégén és délután.
Én már reszeltem volna hozzá egy kulcsot...
Az kéne.
Hétfőn folytatom a méréseket, már hazaértem. Most más meló jött közbe.
Egy kis segítséget kérnék.
Cimopata féle rezonáns tápot élesztek. A trafót toroid magra tekercseltem. A kapcsoló fetekhez vezető 10ohmos ellenállásaim 5 másodperc után elfüstölnek. Ezután a fetek is megadják magukat. Mi okozhatja ezt?
Túl nagy áram folyik ott. Esetleg nagyon magas a frekvencia. Vagy nagy a feszültség.
Majd tedd fel a nyákrajzot is. Kapcsolás nem kell, ha 100 %-ra azonos, de a link jó lenne...
V... hányas.... A trafód adatait is írd be. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Vagy elkötöttél valamit, esetles egy kis ón átfolyás valahol...csipogtasd ki a nyákot.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Nyákrajzot, fotót mellékelsz? Úgy könnyebb "találgatni"...
A bal alsó sarokban jön be a 220V.
A csapott sarkú négyzet a graetz. A kerekített sarkú elemek a kondik, a négyzetesek az ellenállások. A rajzon a graetzek fordítva vannak, mint kellene, de itt nincs hiba, a beültetésnél jól csináltam, az ic.nek megvan a 15V. A trafó toroid. 30 menet a primer, 12 menet a szekunder. A segédtáp 7 menet. Az induktivitása terheletlenül 42 mH, ha a szekunder oldalt rövidre zárom, segédtápot is, akkor 28. Erről a kapcsolásról van szó Bővebben: Link A nnyi különbségggel, hogy a másik cimopata tápból átvettem az ic tápellátását biztosító részt. Nálam nem c3, r5 adja az indítást, hanem egy irf730-as emitterkövető. A bekapcsoláskor a trafó felzümmög, aztán öt másodperc és elfüstölnek a nevezett ellenállások. Baj az, ha a trafó zümmög? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
A trafó méréseid kapásból rosszak. 42, 28 mH???? 42 uH pedig nagyon kevés lenne, 28 uH szórt elfogadható LENNE.
Olvasd el a cikkét is, nagyjából miket kéne mérned. Kérdés, hogy az emitterkövetőd is jól működik-e a füst miatt. A zenereket is fordítva jelölted. Teszteld le a cikke szerint trafó nélkül, mindkét fet source gnd-n, gate jelek milyenek, megvannak-e. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Mennyi az ícé tápfesze?
Szkóppal nézted hogy mit csinál? Mekkorák a gate ellenállások? Fetek nem zárlatosak véletlenül? A nyák az űber gáz, de ettől még kéne valami működést produkálnia.
Csináld meg a cikkben lévő nyáktervet, az a biztos.
Legalább a zenereket ne hívnád graetz-nek... sejtem, azokat emlegetted fordítva...
Azért ennyire nem kéne..
Még annyit, hogy a nyák fóliaoldalról van szerelve. Direkt így lett tervezve, mert kísérleti példány.
Elolvastam a cikket. A trafónak úgy kell lennie 25 uH-nek, hogy a szekundert rövidrezárjuk.
nekem 28. Ez szerintem nem elképesztően rossz. A jeleket lemértem segédtáppal, szkópon. Azok rendben voltak. 12V-os segédtápot használtam. Ezután lemértem a tápellátást, 220V-ról. Rendben volt, az IC megkapta a 15V-ját. Pontosabban 15,5-öt. Hozta amait kell. Ezután beraktam az IRF740-eket. Ekkor füstölt el.
figyelmetlen voltam. A zenerekre gondoltam természetesen.
Trafó nélkül nem teszteltem, ez igaz. Na ezt még kipróbálom. Köszi a tippet.
Nagy gond van, ha zümmög!
Van szkópod? Elolvastad cimopata cikkét, hogy kell éleszteni? Van labortápod?
Nem azért rossz mert zümmög a trafó, hanem azért zümmög mert rossz valami. Ha minden hibátlan lesz nem fog zümmögni, nem kell kiönteni.
Szerintem csináld újra az egészet. Új alkatrészek, rendes nyák, fokozott odafigyelés.
Ezt még nem tisztáztad le:
Idézet: „Az induktivitása terheletlenül 42 mH” Mi lenne, ha nem kevernéd a mH-t a uH-vel? Szerintem nem mindegy.. Akkor mennyi az annyi? 42 uH baromi kevés... mH meg nagyon sok. Miféle vas az? A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Lehet alacsony AL értékű porvasra tekerte...
Egy hiteles mérés megmondja... ha az is ( 42 ) uH, akkor tuti.
Sziasztok!
Gyűrű magnál teljesítményt hogy lehet számolni?
Szia!
kb porvasmagnál A2 x 4 x f = mW. (keresztmetszet cm2 ,fekvencia Hz, tejlesítmény miliWatt) A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |