Fórum témák
» Több friss téma |
Bizos ami biztos kicseréltem de ugyanúgy nincs fesz az induktivitásokon. bocsánat, hogy külön írok csak mire végeztem már nem lehetett módosítani amit írtam. :/
Szerintem az L36-ot még egyszer nézd meg.
B+ nélkül be sem indul a gép.
Nem, azt általában Batt+ -al jelölik.
B+ a kapcsolt bejövő tápfeszültség. (ebből származik minden más fesz.)
Meg van a 18V L36 on. Első mérésnél nem tudom miért nem mutatta. :/ Végig mértem újra és csak ott van meg a fesz. Ami érdekes. Telóval belevilágítottam a kijelzőbe és úgy kapcsoltam be. Egy pillanatra elfeketedik bekapcsoláskor a kép aztán rögtön ki is fehéredik csak ugye a háttér világítás bekapcsolásáig már el se jut. Kérdés. Bios tilthatja? Bios reset azóta nem volt csinálva a gépen és a bios elem meg forrasztva van szóval azt csak akkor venném ki ha bios tilthatja..
Itt az alaplapod kapcsolási rajza: Bővebben: Link
Cmos reset ezt nem fogja megoldani valószínűleg. A doksiban a 25.-ik oldalon találod az lcd csatit és az lcd áramellátását. Ha ott is minden oké akkor gyakorlatilag bármi lehet de leginkább az északi híd mert közvetlen abba van bedrótozva a kijelző.
Nos falószínűlegg északis lesz. A fetek egy pillanatra kapcsolnak aztán rögtön ki is indításnál. Gondolom az északi hídon van vissza jelzési gond és ezért nem észleli a kijelzőt. Mindent ami a kapcsoláson van végig mértem és azért nem jelennek meg a feszek csak egy pillanatra. :/
Köszönöm a segítséget és az információkat.
L42 -t is ellenőrizd. +3VS rajta kell legyen.
Q22 D-S nem zárlatos? Q25 gateje magasra vált ha az LCD van kiválasztva?
Még mérd végig az EDID_LCD_DAT és EDID_LCD_CLK vezetékeket, nem-e szakadt valamelyik.
Oké. L42 re sikerült megkeríteni a +3V ot kontakt hiba volt. Q22 D-S nem zárlatos.
Q25 esetén semmi változás. Azonnal vissza vált külső VGA ra nem lehet kiválasztani a belsőt még windows alatt sem ahogy a bill kombinációval sem.
Szkóppal (tárolós, ha van) rá kéne mérni ezekre a vonalakra bekapcs. után. I2C adatfolyamot keress.
Az LCDt is jó lenne ki próbálni másik gépben. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
szkópom sajnos nincs.
Azt hiszem akkor marad asztali gép funkcióba. Másik gépen volt próbálva az LCD ott megy. Itt meg csak egy pillanatra háttér nélkül fekete képet mutat majd azonnal vissza is megy fehérre. Tervezem a közel jövőben egy szkóp beszerzését. Akkor fogom tudni csak folytatni akkor. :/ Nagyon köszönöm a segítséget. Jó éjt nektek mára befejeztem volna egyébként is. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
Üdv!
Laptop kijelző fényerejét lehet csökkenteni? A minimum fényerő alá akarnám húzni. Hogyan zajlik ennek a vezérlése?
Az attol fugg, hogy LEDes vagy fenycsoves.
A LED-nel szerintem semmi akadalya 0-100% kozott a vezerlesnek, mig a fenycsovesnel van egy minimum, ami alatt mar erosen villog. Ahogy az energiatakarekos fenycsovek is csak korlatozottan dimmelhetok. Raadasul a fenycsoves vezerlesek joval bonyolultabbak is (kell neki egy inditas majd kesobb egy tartas), es nem lehet egyszeruen csak lekapcsolni az egyik csovet. Tudom, hogy kisse hulyen hangzik, de en ez esetben egyszeruen eleje tennek valami szurke, felig atlatszo lapot. Egy esetben, egy rovid csonel (7 collos LCD csove) egyszeruen a nagyfesz oldalon sorba kotottem vele egy kb 50 Ohmos ellenallast, amit egy kapcsoloval lehet rovidre zarni, ha eredeti fenyerot szerettem volna. De nem bizom benne, hogy ez jo megoldas lehet.
LED-es kijelző. Nem szeretnék ilyen kutyulást, mert akkor a színek is megváltoznának. szeretném megtartani a jelenlegi tartományt, tehát a min-maxot, csak esténként jó lenne a min alá húzni is.
A laptop alaplap vezérli a világítást vagy a LED-es panel?
A LED-es panel talan tud vezerelni is (altalaban PWM jelet fogad), de lattam mar direkt kivezetest is. A csoves csak direkt.
Nezd meg a kijelzod adatlapjat, BRIGHTNESS vagy hasonlo pint keress.
Helo forumozók .Laptop wincseszterét szeretném használni egy p4 es számitógéphez.hogy tudnám csatlakoztatni hozzá,mert a kábelcsatlakozók nem egyeznek. gyati
Helló
Átalakítóval a legegyszerűbb. Gondolom sata-ide a felállás. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Sziasztok! Lenne egy laptopom, ASUS k52f, egy i3 380M processzorral (PGA 989), amibe szeretnék jobb procit rakni. Melyik lenne a legjobb proci amit bele lehetne rakni?
Sziasztok! Az új laptopom fejhallgató csatijában bent maradt egy gagyi jack dugó vége.
Létezik erre valami ügyes módszer ami nem jár megbontással?
Egy hegyes csipesszel megpróbálhatod kiszedni.
Sziasztok!
Hozzám került egy Toshiba SA40-211, nem akar be kapcsolni. Ha rá teszem a töltőre akkor villog a töltés jelző LED, de továbbra sem kapcsol be. Ha leveszem a töltőt akkor is tovább villog, amíg ki nem veszem az akut. Az előző gazdája azt mondta takarítás után halt meg. Hogyan kezdjek hozzá szerintetek? Előre is köszönöm a segítséget.
Úgy próbáltad, hogy akku nélkül csak töltőről?
Ugyan az a helyzet. Csak villog a töltés jelző.
Akkor nyilván a takarítás következtében hibádzik valami. A processzor rendesen bent van a helyén? Milyen mértékig lett szétszerelve? Minden csatlakozó a helyén van?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2016
Sziasztok,
Hp Nx6325 alaplapon sikerült már valakinek a töltést megjavítania? Van itt egy, ami meg sem mozdul. Ahogy elnézem, típushiba, van rajz is az alaplaphoz, de nem jövök rá, hogy mi lehet az oka; megérkezik a tápfesz, az akkut/tápot választó FET-eken is megvan, de utána fogalmam sincs, mi baja lehet. Inventec TAOS 2.0 lap amúgy. Most nézem, hogy mit tesz, ha az akku helyére kap 12V-ot... Bármi segítséget köszi A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2016
Annyi már kiderült, hogy a Q72-t átkötve villogtatja a ledeket, próbál eindulni tápról, de nem tud. Valószínű valami egyéb is zárlatos
Én már több ilyet is megcsináltam, de ha nincs gyakorlatod elektronika javításba pluszt rengeteg laptop alap javítási tapasztalatod esélyed sincs megcsinálni.Már bocs de az itt feltett hibák és javításuk nézd vissza mi az eredmény szerintem 10% alatti. Nem olyan egyszerű ezeket megcsinálni, sokan még egy egyszerű csati cserén is elvéreznek, vagy egy egyszerű portalanítás végeznek.... Pedig azt hiszik vér profik.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
Sikerült elindítani a laptopot, táp bajos volt sokkalta a feszültséget.
De továbbra sem működik. Jelenleg HDD bajos. Ha teszek bele HDD akkor nem csinál semmit csak a bios képernyő után villog a vonal a felső sarokban, és semmi tovább. Ha nincs benne akkor meg kéri hogy tegyem be. |
Bejelentkezés
Hirdetés |