Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   211 / 281
(#) Near válasza Router hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Bizos ami biztos kicseréltem de ugyanúgy nincs fesz az induktivitásokon. bocsánat, hogy külön írok csak mire végeztem már nem lehetett módosítani amit írtam. :/
(#) Ktulu válasza Near hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Szerintem az L36-ot még egyszer nézd meg.
B+ nélkül be sem indul a gép.
(#) teszti válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Szia!

A B+ mit jelent? Akku pozitív?
(#) Ktulu válasza teszti hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Nem, azt általában Batt+ -al jelölik.
B+ a kapcsolt bejövő tápfeszültség. (ebből származik minden más fesz.)
(#) Near válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Meg van a 18V L36 on. Első mérésnél nem tudom miért nem mutatta. :/ Végig mértem újra és csak ott van meg a fesz. Ami érdekes. Telóval belevilágítottam a kijelzőbe és úgy kapcsoltam be. Egy pillanatra elfeketedik bekapcsoláskor a kép aztán rögtön ki is fehéredik csak ugye a háttér világítás bekapcsolásáig már el se jut. Kérdés. Bios tilthatja? Bios reset azóta nem volt csinálva a gépen és a bios elem meg forrasztva van szóval azt csak akkor venném ki ha bios tilthatja..
(#) Router válasza Near hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Itt az alaplapod kapcsolási rajza: Bővebben: Link
Cmos reset ezt nem fogja megoldani valószínűleg. A doksiban a 25.-ik oldalon találod az lcd csatit és az lcd áramellátását. Ha ott is minden oké akkor gyakorlatilag bármi lehet de leginkább az északi híd mert közvetlen abba van bedrótozva a kijelző.
(#) Near válasza Router hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Nos falószínűlegg északis lesz. A fetek egy pillanatra kapcsolnak aztán rögtön ki is indításnál. Gondolom az északi hídon van vissza jelzési gond és ezért nem észleli a kijelzőt. Mindent ami a kapcsoláson van végig mértem és azért nem jelennek meg a feszek csak egy pillanatra. :/
Köszönöm a segítséget és az információkat.

L42 -t is ellenőrizd. +3VS rajta kell legyen.
Q22 D-S nem zárlatos?
Q25 gateje magasra vált ha az LCD van kiválasztva?
(#) Ktulu válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Még mérd végig az EDID_LCD_DAT és EDID_LCD_CLK vezetékeket, nem-e szakadt valamelyik.
(#) Near válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 28, 2016 / 1

Oké. L42 re sikerült megkeríteni a +3V ot kontakt hiba volt. Q22 D-S nem zárlatos.
Q25 esetén semmi változás. Azonnal vissza vált külső VGA ra nem lehet kiválasztani a belsőt még windows alatt sem ahogy a bill kombinációval sem.
(#) Near válasza Near hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

EDID_LCD_DAT és EDID_LCD_CLK nem szakadt.

Szkóppal (tárolós, ha van) rá kéne mérni ezekre a vonalakra bekapcs. után. I2C adatfolyamot keress.
Az LCDt is jó lenne ki próbálni másik gépben.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
(#) Near válasza Ktulu hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

szkópom sajnos nincs.
Azt hiszem akkor marad asztali gép funkcióba. Másik gépen volt próbálva az LCD ott megy. Itt meg csak egy pillanatra háttér nélkül fekete képet mutat majd azonnal vissza is megy fehérre.
Tervezem a közel jövőben egy szkóp beszerzését. Akkor fogom tudni csak folytatni akkor. :/

Nagyon köszönöm a segítséget. Jó éjt nektek mára befejeztem volna egyébként is.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2016
(#) teszti hozzászólása Jan 28, 2016 /

Üdv!
Laptop kijelző fényerejét lehet csökkenteni?
A minimum fényerő alá akarnám húzni. Hogyan zajlik ennek a vezérlése?
(#) bbalazs_ válasza teszti hozzászólására (») Jan 28, 2016 /

Az attol fugg, hogy LEDes vagy fenycsoves.
A LED-nel szerintem semmi akadalya 0-100% kozott a vezerlesnek, mig a fenycsovesnel van egy minimum, ami alatt mar erosen villog. Ahogy az energiatakarekos fenycsovek is csak korlatozottan dimmelhetok. Raadasul a fenycsoves vezerlesek joval bonyolultabbak is (kell neki egy inditas majd kesobb egy tartas), es nem lehet egyszeruen csak lekapcsolni az egyik csovet.
Tudom, hogy kisse hulyen hangzik, de en ez esetben egyszeruen eleje tennek valami szurke, felig atlatszo lapot. Egy esetben, egy rovid csonel (7 collos LCD csove) egyszeruen a nagyfesz oldalon sorba kotottem vele egy kb 50 Ohmos ellenallast, amit egy kapcsoloval lehet rovidre zarni, ha eredeti fenyerot szerettem volna. De nem bizom benne, hogy ez jo megoldas lehet.
(#) teszti válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

LED-es kijelző. Nem szeretnék ilyen kutyulást, mert akkor a színek is megváltoznának. szeretném megtartani a jelenlegi tartományt, tehát a min-maxot, csak esténként jó lenne a min alá húzni is.
A laptop alaplap vezérli a világítást vagy a LED-es panel?
(#) bbalazs_ válasza teszti hozzászólására (») Jan 29, 2016 /

A LED-es panel talan tud vezerelni is (altalaban PWM jelet fogad), de lattam mar direkt kivezetest is. A csoves csak direkt.
Nezd meg a kijelzod adatlapjat, BRIGHTNESS vagy hasonlo pint keress.
(#) gyati hozzászólása Jan 30, 2016 /

Helo forumozók .Laptop wincseszterét szeretném használni egy p4 es számitógéphez.hogy tudnám csatlakoztatni hozzá,mert a kábelcsatlakozók nem egyeznek. gyati
(#) antikzsolt válasza gyati hozzászólására (») Jan 30, 2016 /

Helló
Átalakítóval a legegyszerűbb.
Gondolom sata-ide a felállás.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
(#) T46KO2 hozzászólása Jan 31, 2016 /

Sziasztok! Lenne egy laptopom, ASUS k52f, egy i3 380M processzorral (PGA 989), amibe szeretnék jobb procit rakni. Melyik lenne a legjobb proci amit bele lehetne rakni?
(#) Bassmester hozzászólása Jan 31, 2016 /

Sziasztok! Az új laptopom fejhallgató csatijában bent maradt egy gagyi jack dugó vége.
Létezik erre valami ügyes módszer ami nem jár megbontással?
(#) zolika60 válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 31, 2016 /

Egy hegyes csipesszel megpróbálhatod kiszedni.
(#) luluzulu hozzászólása Feb 4, 2016 /

Sziasztok!

Hozzám került egy Toshiba SA40-211, nem akar be kapcsolni. Ha rá teszem a töltőre akkor villog a töltés jelző LED, de továbbra sem kapcsol be. Ha leveszem a töltőt akkor is tovább villog, amíg ki nem veszem az akut. Az előző gazdája azt mondta takarítás után halt meg. Hogyan kezdjek hozzá szerintetek?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) zolika60 válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Úgy próbáltad, hogy akku nélkül csak töltőről?
(#) luluzulu válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Ugyan az a helyzet. Csak villog a töltés jelző.
(#) zolika60 válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Akkor nyilván a takarítás következtében hibádzik valami. A processzor rendesen bent van a helyén? Milyen mértékig lett szétszerelve? Minden csatlakozó a helyén van?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2016
(#) ColT hozzászólása Feb 4, 2016 /

Sziasztok,

Hp Nx6325 alaplapon sikerült már valakinek a töltést megjavítania? Van itt egy, ami meg sem mozdul. Ahogy elnézem, típushiba, van rajz is az alaplaphoz, de nem jövök rá, hogy mi lehet az oka; megérkezik a tápfesz, az akkut/tápot választó FET-eken is megvan, de utána fogalmam sincs, mi baja lehet. Inventec TAOS 2.0 lap amúgy.
Most nézem, hogy mit tesz, ha az akku helyére kap 12V-ot...

Bármi segítséget köszi
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2016
(#) ColT válasza ColT hozzászólására (») Feb 4, 2016 /

Annyi már kiderült, hogy a Q72-t átkötve villogtatja a ledeket, próbál eindulni tápról, de nem tud. Valószínű valami egyéb is zárlatos
(#) elactrofan válasza ColT hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Én már több ilyet is megcsináltam, de ha nincs gyakorlatod elektronika javításba pluszt rengeteg laptop alap javítási tapasztalatod esélyed sincs megcsinálni.Már bocs de az itt feltett hibák és javításuk nézd vissza mi az eredmény szerintem 10% alatti. Nem olyan egyszerű ezeket megcsinálni, sokan még egy egyszerű csati cserén is elvéreznek, vagy egy egyszerű portalanítás végeznek.... Pedig azt hiszik vér profik.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
(#) luluzulu válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Sikerült elindítani a laptopot, táp bajos volt sokkalta a feszültséget.
De továbbra sem működik. Jelenleg HDD bajos. Ha teszek bele HDD akkor nem csinál semmit csak a bios képernyő után villog a vonal a felső sarokban, és semmi tovább. Ha nincs benne akkor meg kéri hogy tegyem be.
Következő: »»   211 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem