Fórum témák
» Több friss téma |
Kerámiára lesz szükségem ugye?
Célszerű. Azok jobban bírják a nagy frekvenciát. 100V alá ne menj.
100? Akár ekkora induktív tüskék szoktak lenni?
Nem hiszem. Csak a nagyobb áramterhelés elviselése miatt. Egyébként azok a piezók sokszor 110V-on mennek. Mkndjuk az enyémek tisztítóhoz, megy hegesztőhöz van.
Itt a trafó magasabb feszültsége 36V AC, ha ebből lehet valamit következtetni.
Ha a lapka alatt a piezot erted, nekem beforrasztva sincs semmi merheto ellenallas a ket pont kozott, akar megaohmos mereshatarnal sem.
Igen a piezo-t értjük alatta, viszont ehhez szükséged volna egy kapacitásmérőre, vagy ha a multimétereden van ilyen lehetőség, használd azt.
Hogy ehhez ki kellene-e forrasztanod a piezo-t arról nem vagyok megbizonyosodva, egyelőre elég lenne a két forrasztási pontjára rámérni.
Van kapacmero a multimeteremen, de mar itthon vagyok, holnap reggel ujbol bent leszek, akkor tudok merni.
Rendben, előre is köszi!
Egyébként annak a párásítónak is van ózonozó funkciója? Azért kérdem, mert nem találtam róla egyértelmű képeket, pontosabban ahány kép annyi féle, és egyik sem olyan mint ez ami nálam van. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Van ozonozoja, legalabbis a fesznovelo kocka ott van, ugyanolyan. De ezen csak ket gomb es egy tekero van, kijelzo nincs, csak talan ket led.
Azt hittem ugyanilyen, no mindegy.
Ami a mérést illeti, muszáj lesz kiforrasztanod ha hoznál ekkora áldozatot nekem.
Szia!
Csak egy ötlet, cseréld ki a BU406-t BD139-es tranzisztorra feltéve, ha van. Ezek a párásító kapcsolások valamiért elég érzékenyek erre a tranzisztorra. Olvastam, hogy beszereztél másikat, de én már valahogy nem bízok a mostani félvezetőkben. Mindezt csak azért, hogy tényleg kizárd a „végfokot”.
OK, de mit forrasszak ki? Ki nem forrasztott modon 50nF-ot mutat a piezo kapacitasa.
A vizszintjelzo rovidrezar, ha felhuzod a gyurut?
A piezo kiforrasztva 1.73nF, ha nincs kiforrasztva, akkor 50nF. Minden meres beforraztott panelnel tortent: Az osszes dioda 0.48-0.5V nyitofeszt mutat. A BU406-os meghajtora ramertem dioda allasban, fekete kezd az 1. labon, alkatresz felirata olvashato, labak lefele: 3.14, 3.14V fekete kozepen: 0.57, 0.47V Fekete a jobb szelen: 0.57, 1.47V Az ellenallasok a panelben: R1: 10K R2: 5K6 R3: 2K R4: 10K R5: 4 Ohm r6: 46 Ohm Potmeter bal oldali sweepere teljes rovidzarban van a jobb also felevel, egyebkent olyan 3K2 erteku. (alkatreszoldal feled, tranyo a bal felso sarokban). c1: 55uF C2: 50nF
Hát ha a kapcsolás működőképessége múlik ezen, hogy ennek a BU406-nak hibátlansága ellenére se működjön a kapcsolás, azon a 40 forinton akkor már ne múljon. Cserélni fogom akkor erre.
Bekapcsolja az egész gépezeted, működik, nem kérdés, jó a benne lévő reed cső.
Köszi az alkatrész méréseket, majd megnézegetem a nálam lévő panelen is, bár az induktivitásokról lenne jó tudni bármit, akár csak ohmikus értéket, mert pl. a feketén zsugorcsövezetten semmi infó nincs feltüntetve.
Egy induktivitasnak NINCS normalis, ertelmezheto ohmikus ellenallasa, csak impedanciaja van. Tehat pl. egy repedt magot ezzel a meressel nem lehet kideriteni.
Esetleg ha a tekercs szakadt, az lehet a baja, de azt te is ki tudod merni. Idézet: Van, vezeték keresztmetszet és hossz (menetszám) kérdése. „Egy induktivitasnak NINCS normalis, ertelmezheto ohmikus ellenallasa”
Apropó, a panelen általában mi szerepe a potméternek? Ezen is van, de ismeret hiányában nem fogom eltekergetni.
Nem azt mondtam, hogy nem merhetsz rajta ellenallast, hanem nincs ertelme megmerni, csak akkor, ha szakadasra gyanakszol.
Egyébként a piezo mérést köszi, most én is megtettem.
Beforrasztva ~90nF, kiforrasztva ~2nF. A piezo átmérője nálad is 25mm?
Gyanítom hogy nincs eltérés azonos méret mellett a lapkák között, de hátha megcáfolja majd ezt valaki.
A műszereink is csalhatnak..
igen, 25-os. A kiforrasztott lapka jo, de a beforrasztott szerintem parhuzamosan van kapcsolva az egyik nagy zold kondival, ami nevlegesen 47nF, nalam ez a ketto egyben kb 50nF.
Ha azt a kondit kiforrasztod, akkor megfelel a kapac a rairt erteknek?
Nálam a nagy barnás fekvővel van párhuzamosan kapcsolva (473k630V H van ráírva) ami egy
473K 0.047µF 630V Non-Inductive kapacitás (Ebay-es infó). Mindjárt kiszedem és méricskélem.
Bocs, tenyleg barna. De a kapac megegyezik, nalam is 47nF.
De lehet hogy nálam már nem annyi, majd mindjárt mérem, csak úszik az egész a lejárt csomós hővezető pasztától amit rákentem... szóval pucolom le.
Szerk.: Ami azt illeti, nem mindegy melyik irányból méred, mert azt hiszem én sem egyforma értéket kaptam, lehet hogy 68nF volt fordított mérőcsúccsal mérve. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Szerintem ezek nem polarizaltak, elvileg mindegy kellene legyen az irany. Kiforrasztva merted?
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Áramkörben mérve van más is a kondival kapcsolatban, csak ezért gondoltam.
Kiforrasztottam: 44-et mutat a műszer, szóval rendben lévőnek tűnik.
Jo, akkor ha mas igeny nincs, akkor en osszeraknam ezt itt, hetfon szeretnem visszaadni.
Osszeraktam. Kiprobaltam. NEM MUKODIK!
Nem tudom, miert nem. Ocskasag. Holnap kezdhetem elolrol... Tunet ugyanaz, minden jonak latszik, de megsem megy. A sajat ertekeimet merem vissza, amik voltak. Holnap szkopos proba... |
Bejelentkezés
Hirdetés |