Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   11 / 443
(#) Csuszka válasza IMi hozzászólására (») Ápr 9, 2006 /

Hello:

V-ki meg tudja mondani, hogyan kell az autorouterben a leendő vezető nyomvonalak vastagságát beállítani? pl: 2mm-esre.
És az ellenállásokhoz tartozó miniatűr forrpontokat szintén hogyan lehet utólag változtatni?
Előre is köszi.
(#) IMi válasza Csuszka hozzászólására (») Ápr 9, 2006 /

HI!
Ha 1 kicsit visszaolvasnál,megtalálnád a választ :yes:
Azért ezt is megnézheted (a teljesség igénye nélkül):
Remélem ez is segít
( Tools --> DRC menü)
(#) nyulbul válasza Csuszka hozzászólására (») Ápr 9, 2006 /

Vagy próbáld meg így

módosít.rar

(#) IMi válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 9, 2006 /

HI !
Ez a video dolog Neked nagyon bejön
(#) Frankye válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 10, 2006 /

Ma, olyan 5óra, 1/2 6 körül leszek otthon, a gép mellett...

(Letöltöttem, de tesztelni még nem volt érkezésem, a 7végén nem voltam otthon.)
(#) Csuszka válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 11, 2006 /

Köszi az előbbi segítséget mindenkinek!

Be tudtam állítani az auto huzalozás vastagságát, de van még 1 kis gondom, a forrpontokra valahogy nincs hatással. Pl. lerakok az rcl könyvtárból egy R_EU 0207/10 -es ellenállást (schematik), és a nyák generálás során már előre meghatározott forrpontok tarttoznak hozzá. Ami nagyon vékony, utána hiába állítom a DRC-t, már nem változtat rajt.

Esetleg valami ötlet?
(#) nyulbul válasza Csuszka hozzászólására (») Ápr 11, 2006 /

Szerintem vagy te tervezel egy új alkatrészt nagyobb forszemmel, vagypedig egy rajzprogrammal megvastagítod.
(#) Slope válasza Csuszka hozzászólására (») Ápr 11, 2006 /

tegyél rá egy nagyobb forrszemet, azt oda teszed ahova akarod, akár egy meglévő kisebb forrszemre.
Via névvel jelzett, a parancsgombok közt megtalálod. Méretét és alakját a paraméter sorban állíthatod. Ha rányomsz a Via-ra meg automatice az fog megjelenni felülről a 3. sorban (feltéve, h nem rendezted át).
(#) Csuszka válasza Slope hozzászólására (») Ápr 11, 2006 /

Sajna nem engedi rátenni!
(#) nyulbul válasza Slope hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

Én is így jártam.

Forszem.rar

(#) Slope válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

Na igazatok van forrszemre tényleg nem engedi, viszont van egy sokkal jobb megoldásom!

A parancsgomboknál alul találtok 1 olyat, hogy Drc klikk rá. A megnyíló ablakban menjetek a Restring fülre. Itt jobb oldalt találtok egy illusztrációt, amin egy furat található. Itt beállítható minden paraméter. Elsőnek ajánlom a Pads Top min. max. értékeinek módosítását.
Min értékét 20-25-re tegyétek, az így a lehető legnagyobb lesz (IC esetén, rasztertáv), zárlat nélkül.

Ha két furat közelkerülne egymáshoz, akkor a Distance fül alatt lévő Drill/Hole mezőben ez is állítható (persze IC esetén nem szerencsés).

Ez ok de akkor ez minden IC-re vonatkozik nem?
(#) Slope válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

Úgy van
(#) Slope válasza Slope hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

Ha csak 1-2 alkatrész esetén kéne nagyobb forrszem, akkor a Grid-et finest (finom) állásba teszed, és a forrpontot egy nagyon picit arrébb teszed, hogy a középpontja ne essen egybe a már meglévő forrpont középpontjával. A finom állás azért kell hogy a lehető legkisebb eltolódás legyen a két forrpont között. Így tulképp észre sem lehet venni, hogy nem esik egybe a kisebb forrpont középpontjával.
A gridet a 3 sorban lévő 5×5 pöttyből álló ikonnal tudod finomra állítani a Size melletti Finest gomb megnyomásával.
(#) Csuszka válasza Slope hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

Ez tényleg bejött, köszi!
(#) Slope válasza Csuszka hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

nincsmit

Én is
(#) IMi válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

HI!
Találtam 1 ilyet : link
Szerintem érdemes szétnézni rajta
(#) nyulbul válasza IMi hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

Ehez hasonlót szeretnénk Frankye-vel csinálni/ha majd ráér/ csak Nagyarul,és videón.
(#) IMi válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

Vauhhh... sok sikert !!!!:yes:
(#) Csuszka válasza Slope hozzászólására (») Ápr 12, 2006 /

Hello mindenkinek! Egy újabb kis probléma:

Pl. egy mikrovezérlő be/kimenetét akarom megrajzolni (schematic), akkor ugye az ág tartalmaz pár ellanállást, tranyót, diodát stb stb. De mi van, ha a vezérlőm 40 lábú? Akkor ezt 40szer újra és újra meg kell rajzolnom?

Szóval lehet a progival csoportosan másolni és beilleszteni?

Gondolom a problémát az okozza, hogy nem lehet 2 azonos nevű alkatrész, de mégis, nincs v-mi megoldás?
(#) Frankye válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 13, 2006 /

A projekt folyamatban van. (Itt jegyezném meg, hogy elsőre egy szép nagy fekete hátteret rögzített a video-progi, nem igazán értem, mi baja volt, de a kísérletezést még folytatom!)
(#) Frankye válasza Csuszka hozzászólására (») Ápr 13, 2006 /

Hi!

Lehet az alkatrészeket többszörözni. A bal oldali eszköztáron van egy ikon, két pálcikaemberke kézenfogva, ez a másolás ikonja (neve, mily' meglepő: Copy). Ráklikkelsz erre, majd a másolandó alkatrészre, és már viheted is az új helyére. (A nevet automatikusan a következőre módosítja a "vörös sas", tehát a C2 másolása után a másolatok rendre C3, C4, C5, ... lesznek.)
Elvben lehet csoportosan is másolni, azaz pl. a C2+R2 alkatrész-párost is, ehhez a kijelölővel (szaggatott körvonalú négyzet, ugyancsak a fenti eszköztáron, neve: Group) körül kell keríteni a másolandó alkatrészeket, és akkor egyben lehet másolni többet is. (Nekem ez valamiért nem akar műxeni...)
(#) IMi válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 13, 2006 /

A csoportos másolásnál odáig rendben van,hogy kijelölöd a group-pal, csak azután a CUT ikonnal másolod, majd a PASTE ikonnal beilleszted.Az alk számozása folytatólagos, tehát nem lesz kétszer pl. R1.
(#) nyulbul válasza IMi hozzászólására (») Ápr 13, 2006 /

Tényleg megy,annak ellenére hogy én úgy tudom hogy a cut az kivág.
(#) IMi válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 13, 2006 /

HI!

Igen!!! Egyértelmű nem ?
(#) nyulbul válasza IMi hozzászólására (») Ápr 13, 2006 /

Na oktass légyszi
A copy:az lemásol,de a régit othadja,és rakod valahova.
A cut: az kivág,eltüntet,és rakod valahova
Neeemm?
(#) IMi válasza nyulbul hozzászólására (») Ápr 13, 2006 /

Igen ez így stimm, de nem úgy az eagle-ban! Hogy miért így csinálták azt már nem tom.:nemtudom: (biztos megtudnák magyarázni )
(#) elektrocad válasza IMi hozzászólására (») Ápr 14, 2006 /

Egy kis magyarázat a COPY és CUT parancsok használatára. A mit miért a végén olvasható, lehet, hogy nem teljesen nyilvánvaló, de szerintem valami kis logika azért van benne.

A COPY- val egy-egy alkatrész másolható a rajzokban. Katt a COPY-ra majd a másolandó alkatrészre, az színt vált, egér arrébcsúsztat, katt egyszer, majd ha kell máshol, stb. Az adott alkatrész így egy-egy kattintással többszörözhető. Az alkatrészek számozása automatikusan folytatódik a legmagasabb számtól felfelé.
A rajzrészletek másolásához először a kiválasztott részletet a GROUP paranccsal csoportba kell "kötni", majd kivágni a vágólapra a CUT paranccsal (ugye milyen hasonló a kifejezés még angolul is, a vágás = CUT). Majd egy máshelyen a PASTE-val beillesszük. A számozás folytatása itt is ugyanúgy működik.
A Bill Gates féle cut/paste például egy szövegszerkesztőben teljesen kivágja, azaz eltüntei az adott részletet. De mi értelme ennek egy tervezőprogramban, erre ott van a DELETE? A fenti leírás az MS féle copy/paste-t helyettesíti, mivel nincs értelme (szerintem sem) egy kapcs. rajzrészletet valahonnan "ollóval" kivágni és máshová beilleszteni, meg aztán a COPY már foglalt volt. Nem biztos, hogy elektromosan helyes lesz. De akinek bántja a szemét, javaslatot tehet a Cadsoftnál, elég nyitottak a javaslatokra. Egy magánvélemény: Ez a vita nagyon jó példája az emberek multik által való formálására. Egy valaki (ez esetben Bill Gates) kitalált valamit, rászoktatta az embereket és most mindenki pontosan ugyanazt várja el mindenki mástól. Igaz, a szokás nagy úr, de az előző mondatban talán lehet valami.
Van még hasonló probléma?
(#) Frankye válasza elektrocad hozzászólására (») Ápr 14, 2006 /

Jogos a két mezei pirospont!
Előre bocsátom: nem vagyok rajongója sem Billinek, sem a "kicsi puhának". Csak egy gondolat erejéig "vitatkoznék". Az, hogy egy "multi" bevezetett egyfajta értelmezést, még nem biztos, hogy önmagában helyes. Azonban azt is tudomásul kell vennün - ha tetszik, ha nem - hogy így születnek a "szabványok". Valaki kitalál valamit, többen utánacsinálják, követik a módszert, majd végül az egészet "szentesítik".

(Csak zárójelben jegyzem meg: Annak valóban nincs túl sok értelme egy elektronikai tervező programban, hogy egy alkatrészt kivágj, és máshol illessz be, de ezzel az erővel a szövegszerkesztőben sem látom sokkal több értelmét...)

Azért köszönöm a kiegészítést és a magyarázatot a többi felhasználó nevében is!
Következő: »»   11 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem