Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2544 / 3607
(#) zoly15 válasza jani1987 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Az egy műszakos munkarend: Nappal 8 órában
A két műszakos órarend pl.: Egy hétig hétköznaponként reggel 6 tól 14 óráig, következő héten 14 órától 22 óráig.
A három műszakos munkarend: Egy hétig hétköznaponként reggel 6 tól 14 óráig, következő héten 14 órától 22 óráig, a harmadik héten 22 órától reggel 6 óráig.
A négy műszakos munkarend: Két nap reggel 6 tól este 18 órig, majd 2 nap pihenő, aztán két nap 18 órától reggel 6 óráig, majd 1.5 nap pihi (azért 1.5 nap mert az is pihenőnap amikor reggel hazamész.
(#) Ge Lee válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Van hozzá (kellene hogy legyen) egy translation nevű file. Az angol végűt ki kell törölni a telepített könyvtárból, és a magyar nyelvűt (hu végződés) kell csak otthagyni. Újraindítás után már magyar. Most nem érek rá, de ha nem boldogulsz vele akkor holnap segítek.
(#) Gafly válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Az utolsót "négyes fordulónak" is hívják. Sokan nagyon szeretik, különösen ha este csak ügyelni kell, a szabadnapokon meg lehet maszekolni
Viszont szabadságra csak konszenzussal...
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Négy műszakos rendben dolgoztam már: Négy nap délelőtt, két nap pihi, négy nap délután, két nap pihi, négy nap éjszaka, két nap pihi ... orrvérzésig. Kb. a lehető legrosszabb beosztás, amivel valaha találkoztam, csak erős idegzetűeknek.
(#) Ricsi89 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 11, 2016 /

Itt mifelénk a 4 műszak úgy néz ki, hogy 6 nap meló 2 nap pihi. De ez cégenként változik.
(#) pjg válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 12, 2016 /

Így én is dolgoztam. Akkor 6+2-nek nevezték. +3 műszak.
(#) Bakman válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 12, 2016 /

Minden tiszteletem azoké, akik ezt bírják, én másfél hónap után elestem.
(#) Frankye válasza pjg hozzászólására (») Feb 12, 2016 / 1

Fogalmi tévedések vannak:
A két műszak: egy naptári napon belül két "csapat" (vagy ember, ha egyszerre csak egy fő dolgozik) váltja egymást.
A három műszak: egy naptári napon belül három csapat/ember váltja egymást.
Az, hogy egy műszak hány óra, a munkaszerződés, vagy - ha van - a Kollektív Szerződés (KSZ) határozza meg.
A napi munkaidő - alapvetően - 8 óra. Ettől kevesebb a részmunkaidős foglalkoztatás lehet, több pedig akkor, ha a ezt a KSZ (munkaszerződés) kifejezetten megengedi, de 12 óránál több (az egyhuzamban eltölthető idő) csak akkor lehet, ha a munkakör készenléti jellegűnek minősül. Ennek kritériuma, hogy vagy legalább a munkaidő 1/3 részében ne legyen tényleges munkavégzés, vagy a munkavégzés az általánosnál lényegesen kisebb megterheléssel járjon.
Az, hogy milyen váltásban vannak a turnusok, nem attól függ, hogy hány műszakos a munkarend.
Az pedig, hogy kell-e éjszaka is dolgozni, attól függ, hogy a munkarend állandó nappalos, folyamatos, vagy megszakítás nélküli. Az állandó nappalos (ide értve az ún. nyújtott nappalos munkarendet is) csak nappali munkavégzést feltételez. A megszakítás nélküli munkarendben hétfőtől péntekig éjjel-nappal, megszakítás nélkül van munkavégzés a munkahelyen, míg a folyamatos munkarendben minden nap (hétfőtől vasárnapig, és ünnepnapokon is) van munkavégzés.
A kérdésre válaszolva tehát attól függ, hogy az adott cégnél, az adott munkakörben milyen munkavégzési feltételeket írnak elő.
(#) pjg válasza Frankye hozzászólására (») Feb 12, 2016 /

Ezzel teljesen tisztában vagyok. Semmi tévedés. Saját bőrömön tapasztaltam. Évekig dolgoztam így.
Idézet:
„Az, hogy milyen váltásban vannak a turnusok, nem attól függ, hogy hány műszakos a munkarend.”

Nem is ezt írtam.
Idézet:
„Így én is dolgoztam. Akkor 6+2-nek nevezték. +3 műszak.”

Érthetőbben: Akkor 6+2-es munkarendnek nevezték. 3 műszakos beosztásban.
Ja! Erre válaszoltam:
Idézet:
„Itt mifelénk a 4 műszak úgy néz ki, hogy 6 nap meló 2 nap pihi.”
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2016
(#) Frankye válasza pjg hozzászólására (») Feb 12, 2016 / 1

Bocs, természetesen nem (csak) Neked szántam, hanem a teljes polémiára reagáltam, csupán technikailag a Te hozzászólásodra ment a válasz. Nem akartalak megbántani.
(#) pjg válasza Frankye hozzászólására (») Feb 12, 2016 /

(#) Melphi hozzászólása Feb 12, 2016 /

Sziasztok, valaki nem lakik Farmoson, jött onnan egy csomag elektronikai alkatrészekkel, amim igen komoly értéket képvisel, én nem rendeltem semmit az illetőtől szóval elcímezte, a posta viszont tesz rá hogy nem az enyém az én címem van rajta és ennyi, jó lenne egy ott lakó ember aki segítene elérni a kollégát, tudom a pontos címét.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
(#) kaqkk válasza Melphi hozzászólására (») Feb 12, 2016 /

Küldd vissza , , nála van a te csomagod nemsoká keresni fog emilben a szülei küldték ő nem volt otthon + egy tévedés ...
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2016
(#) gyerek67 válasza pjg hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Anyukám kérdezte meg egyszer:
- És kisfiam, ott nálatok az Atomerőműben éjszaka is van valaki?
- Nem, Édesanyám, az utolsó, aki délután eljön az bezár és lekapcsolja a villanyt...
(#) morzsa15 hozzászólása Feb 13, 2016 /

Sziasztok!

A képen ez milyen mérő lehet? Mit mérhet? Hol használhatták?

mérő.jpg

(#) Ricsi89 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Ott van rajta, kp/cm2. Nyomást mér, de google-be beírva pillanatok alatt megtudod mi ez. Ott felül meg mintha látnék egy O2 feliratot, tehát lehet oxigén nyomást mértek.
(#) BarnaPili válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Jól mondod,hogy Oxigén nyomásmérő óra. Erre utal az O2 jel,és az olajveszély is.
(#) morzsa15 válasza BarnaPili hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Értem akkor ez valami co-s hegesztőn volt?
(#) BarnaPili válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Nem. Ez az acetiléngázos hegesztőkészlet oxigénpalackjának a mérőórája. A CO hegsezstő a szén dioxidot védőgázként használja. Ebben az esetben az acetiléngáz égéséhez szükséges oxigént tároljuk a palackban.Enélkül csak nagyon kormozva,és nem elég melegen égne.
Például.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016

CO-s hegesztőn mit keresne oxigén? Ez bárhol lehetett, ahol ekkora nyomású oxigén volt. Ez kb 25bar nyomást tud mérni.

Ahan most már minden stimmel. Ez szerinted érhet valakinek valamit? Akár ingyen is.

Akár még egy kompresszor nyomásmérő órának is lehetne használni szerintem.

Ha működik,akkor lehet vele nyomást mérni. Az meg bárhol kellhet. Szerintem ne dobd messzire.... A focistára se...

Hát elméletileg az a hajlított réz rugós cső vagy mi van benne az nem lyukas a mutatója is forog elméletileg jónak kellene lennie csak nem tudom sajnos kipróbálni sehogy sem. Valahogy bicikli pumpára kellene rá szerelni.

Benzinkúton nyomasd meg kompresszorral.

Az a baj hogy ennek ilyen speciális a vége és nem megy rá a sima motor szelepesre mert már próbáltam. Meg úgy is már hogy bele csavartam egy ásványvizes üvegbe is és rá álltam meg se moccant a mutatója gondolom a 90kg-m alatt nem lett benne 5 bar nyomás.
(#) zolika60 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Szinte biztosan jó ezek elpusztíthatatlanra vannak még csinálva.
(#) morzsa15 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Hát az biztos de azt vettem észre hogy az eleje az nem is üveg hanem műanyag.
(#) zolika60 válasza morzsa15 hozzászólására (») Feb 13, 2016 /

Ez is azért van, hogy nehezebben törjön össze.
(#) pjg hozzászólása Feb 14, 2016 /

Ennek van jelentősége, vagy csak poén?

MO.png

Következő: »»   2544 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem