Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az egy műszakos munkarend: Nappal 8 órában
A két műszakos órarend pl.: Egy hétig hétköznaponként reggel 6 tól 14 óráig, következő héten 14 órától 22 óráig. A három műszakos munkarend: Egy hétig hétköznaponként reggel 6 tól 14 óráig, következő héten 14 órától 22 óráig, a harmadik héten 22 órától reggel 6 óráig. A négy műszakos munkarend: Két nap reggel 6 tól este 18 órig, majd 2 nap pihenő, aztán két nap 18 órától reggel 6 óráig, majd 1.5 nap pihi (azért 1.5 nap mert az is pihenőnap amikor reggel hazamész.
Van hozzá (kellene hogy legyen) egy translation nevű file. Az angol végűt ki kell törölni a telepített könyvtárból, és a magyar nyelvűt (hu végződés) kell csak otthagyni. Újraindítás után már magyar. Most nem érek rá, de ha nem boldogulsz vele akkor holnap segítek.
Az utolsót "négyes fordulónak" is hívják. Sokan nagyon szeretik, különösen ha este csak ügyelni kell, a szabadnapokon meg lehet maszekolni
Viszont szabadságra csak konszenzussal...
Négy műszakos rendben dolgoztam már: Négy nap délelőtt, két nap pihi, négy nap délután, két nap pihi, négy nap éjszaka, két nap pihi ... orrvérzésig. Kb. a lehető legrosszabb beosztás, amivel valaha találkoztam, csak erős idegzetűeknek.
Itt mifelénk a 4 műszak úgy néz ki, hogy 6 nap meló 2 nap pihi. De ez cégenként változik.
Így én is dolgoztam. Akkor 6+2-nek nevezték. +3 műszak.
Minden tiszteletem azoké, akik ezt bírják, én másfél hónap után elestem.
Fogalmi tévedések vannak:
A két műszak: egy naptári napon belül két "csapat" (vagy ember, ha egyszerre csak egy fő dolgozik) váltja egymást. A három műszak: egy naptári napon belül három csapat/ember váltja egymást. Az, hogy egy műszak hány óra, a munkaszerződés, vagy - ha van - a Kollektív Szerződés (KSZ) határozza meg. A napi munkaidő - alapvetően - 8 óra. Ettől kevesebb a részmunkaidős foglalkoztatás lehet, több pedig akkor, ha a ezt a KSZ (munkaszerződés) kifejezetten megengedi, de 12 óránál több (az egyhuzamban eltölthető idő) csak akkor lehet, ha a munkakör készenléti jellegűnek minősül. Ennek kritériuma, hogy vagy legalább a munkaidő 1/3 részében ne legyen tényleges munkavégzés, vagy a munkavégzés az általánosnál lényegesen kisebb megterheléssel járjon. Az, hogy milyen váltásban vannak a turnusok, nem attól függ, hogy hány műszakos a munkarend. Az pedig, hogy kell-e éjszaka is dolgozni, attól függ, hogy a munkarend állandó nappalos, folyamatos, vagy megszakítás nélküli. Az állandó nappalos (ide értve az ún. nyújtott nappalos munkarendet is) csak nappali munkavégzést feltételez. A megszakítás nélküli munkarendben hétfőtől péntekig éjjel-nappal, megszakítás nélkül van munkavégzés a munkahelyen, míg a folyamatos munkarendben minden nap (hétfőtől vasárnapig, és ünnepnapokon is) van munkavégzés. A kérdésre válaszolva tehát attól függ, hogy az adott cégnél, az adott munkakörben milyen munkavégzési feltételeket írnak elő.
Ezzel teljesen tisztában vagyok. Semmi tévedés. Saját bőrömön tapasztaltam. Évekig dolgoztam így.
Idézet: „Az, hogy milyen váltásban vannak a turnusok, nem attól függ, hogy hány műszakos a munkarend.” Nem is ezt írtam. Idézet: „Így én is dolgoztam. Akkor 6+2-nek nevezték. +3 műszak.” Érthetőbben: Akkor 6+2-es munkarendnek nevezték. 3 műszakos beosztásban. Ja! Erre válaszoltam: Idézet: „Itt mifelénk a 4 műszak úgy néz ki, hogy 6 nap meló 2 nap pihi.” A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2016
Bocs, természetesen nem (csak) Neked szántam, hanem a teljes polémiára reagáltam, csupán technikailag a Te hozzászólásodra ment a válasz. Nem akartalak megbántani.
Sziasztok, valaki nem lakik Farmoson, jött onnan egy csomag elektronikai alkatrészekkel, amim igen komoly értéket képvisel, én nem rendeltem semmit az illetőtől szóval elcímezte, a posta viszont tesz rá hogy nem az enyém az én címem van rajta és ennyi, jó lenne egy ott lakó ember aki segítene elérni a kollégát, tudom a pontos címét.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Küldd vissza , , nála van a te csomagod nemsoká keresni fog emilben a szülei küldték ő nem volt otthon + egy tévedés ...
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2016
Anyukám kérdezte meg egyszer:
- És kisfiam, ott nálatok az Atomerőműben éjszaka is van valaki? - Nem, Édesanyám, az utolsó, aki délután eljön az bezár és lekapcsolja a villanyt...
Sziasztok!
A képen ez milyen mérő lehet? Mit mérhet? Hol használhatták?
Ott van rajta, kp/cm2. Nyomást mér, de google-be beírva pillanatok alatt megtudod mi ez. Ott felül meg mintha látnék egy O2 feliratot, tehát lehet oxigén nyomást mértek.
Jól mondod,hogy Oxigén nyomásmérő óra. Erre utal az O2 jel,és az olajveszély is.
Értem akkor ez valami co-s hegesztőn volt?
Nem. Ez az acetiléngázos hegesztőkészlet oxigénpalackjának a mérőórája. A CO hegsezstő a szén dioxidot védőgázként használja. Ebben az esetben az acetiléngáz égéséhez szükséges oxigént tároljuk a palackban.Enélkül csak nagyon kormozva,és nem elég melegen égne.
Például. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
CO-s hegesztőn mit keresne oxigén? Ez bárhol lehetett, ahol ekkora nyomású oxigén volt. Ez kb 25bar nyomást tud mérni.
Ahan most már minden stimmel. Ez szerinted érhet valakinek valamit? Akár ingyen is.
Akár még egy kompresszor nyomásmérő órának is lehetne használni szerintem.
Ha működik,akkor lehet vele nyomást mérni. Az meg bárhol kellhet. Szerintem ne dobd messzire.... A focistára se...
Hát elméletileg az a hajlított réz rugós cső vagy mi van benne az nem lyukas a mutatója is forog elméletileg jónak kellene lennie csak nem tudom sajnos kipróbálni sehogy sem. Valahogy bicikli pumpára kellene rá szerelni.
Benzinkúton nyomasd meg kompresszorral.
Az a baj hogy ennek ilyen speciális a vége és nem megy rá a sima motor szelepesre mert már próbáltam. Meg úgy is már hogy bele csavartam egy ásványvizes üvegbe is és rá álltam meg se moccant a mutatója gondolom a 90kg-m alatt nem lett benne 5 bar nyomás.
Szinte biztosan jó ezek elpusztíthatatlanra vannak még csinálva.
Hát az biztos de azt vettem észre hogy az eleje az nem is üveg hanem műanyag.
Ez is azért van, hogy nehezebben törjön össze.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |