Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása

Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   87 / 119
(#) Trivium93 válasza CTAC hozzászólására (») Jan 5, 2016 /

Segédtápot kell megnézni, mert az is lehet, hogy összeomlik, nekem az volt, de nekem led se világított. Puffer kondi-k nem púposak?
(#) CTAC hozzászólása Jan 5, 2016 /

A segédtáp pontosan melyik rész , illetve hogy kell ellenőrizni?A puffer kondik látszatra nem púposak.
(#) zoli0078 válasza CTAC hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Szia,

Nem biztos, hogy jól láttam de szerintem a primer oldalon lévő elkókat érdemes átnézni, mert mintha kicsit púposak lennének. Ez okozhat olyan hibát ami miatt csak megmozdulnak a ventik és leáll a táp. Amennyiben ezért áll le valóban csak teljes áramtalanítás után lehet újra indítani. Csatolok képet pontosan melyik kondikra gondoltam (a képenek vastag piros nyillal mutatva, pirossal bekarikázva) de érdemes az összeset átnézni a primer oldalon.
A SB rész az sok félekepén helyezkedhet el de ahhoz, hogy pontosan be lehessen határozni kellene a táp típusa. Csatolok egy képek (3.) ahol két táp van ott kékkel bekarikáztam a kb-ra a SB részt de ha a tápban megkeresed a lila vezetéket az a SB vezeték és azt kellene visszakövetni.
Remélem valamennyit tudtam segíteni.

Üdv
(#) CTAC hozzászólása Jan 6, 2016 /

Értelek.Küldöm fényképen újra a kérdéses részt, én annyira nem tudom eldönteni, hogy púposodtak-e.A lila vezeték megvan, nagyjából erre a részre csatlakozik.Szóval mit lehet kezdeni ezekkel a kondikkal, illetve hogy győződhetek meg arról, hogy rosszak-e?A táp típusa amúgy Power ATX LC420H-12
(#) kadarist válasza CTAC hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Szia! A zöld és a mellette lévö kettő eléggé púpos és cserére szorulnak.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
(#) CTAC hozzászólása Jan 6, 2016 /

Szia!Értem, köszi.Akkor az egész tápban átnézem a kondikat, ami púpos, abból kell beszerezni.Ez a következő kérdésem.Hol lehet ilyeneket beszerezni?
(#) kadarist válasza CTAC hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Elektronikai alkatrészeket forgalmazó üzletekben vehetsz ilyeneket. Számtalan webshop is foglalkozik ezzel. Nézd meg a HEstore-t és vásárlásnál válassz Low Esr típusokat!
(#) zoli0078 válasza CTAC hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Szia, szerintem ha már kondi cserén gondolkozol akkor érdemes az összeset kicserélni a primer oldalon mert a többi se lehet sokkal jobb állapotban attól függetlenül, hogy még nem púpos.
Budapesten a Lomex, HQ videó és az Elektrokontha is foglalkozik ilyen alkatrészekkel és árban is jó szerintem.
(#) Reznap válasza mugab hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Koszonom a valaszokat.

A kondikat kicsereltem (primer oldalon 1 volt pupos, a tobbin nem latszodott semmi), beuzemeltem a tapot es 5mp mulva leverte a biztositekot... Az egyik kicserelt, rossz primer kondenzator helyere berakott uj kondim is felpuposodott szinte azonnal.
Nem tudom, van-e ertelme ezzel szorakoznom, lehet, hogy bontas lesz a vege.
(#) Trivium93 válasza Reznap hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Ha két kondis a primer akkor a másik kondi vagy az ellenállás ami rajtuk van elszállt, túlfeszültség volt rajta és azért lett púpos.

Két ugyan olyan kondi van ott?
(#) Reznap válasza Trivium93 hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Igen, ket egyforma. A masik kondit is kicsereltem, igy amiatt nem mehetett tonkre elvileg.
(#) Trivium93 válasza Reznap hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Akkor ellenállás vagy nincs rosszul benne?
(#) Reznap válasza Trivium93 hozzászólására (») Jan 6, 2016 /

Szemmel lathato gond nincs, de majd megprobalom kimeregetni a dolgokat a kondik korul.
(#) Dudus válasza Reznap hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Merd ki a graetz hidat is, valamelyik dioda zarlata is elviheti a kondit!
(#) Trivium93 válasza Dudus hozzászólására (») Jan 8, 2016 /

Akkor mindkettő kondi túlvilágon lenne. Sorosan van a kondi, ha váltakozó áram megy rá, akkor mindkettőre jut. A másik, hogy a váltakozót átengedi magán és akkor majdnem rövidzárlatban van, egyszóval biztosíték rögtön kimenne.
(#) DecebaL hozzászólása Jan 17, 2016 /

Sziasztok!

Kukáztam egy régi AT tápot otthon ráadva a feszültséget tapasztaltam, hogy nem indul. Nincs gyakorlatom a javításukban egyáltalán ezért leírom a tapasztalt hibát hátha valaki kapásból tudja és nem kell végig mérnem mindent rajta.
Bekapcsoláskor a venti 1 másodpercre felpörög majd leáll, nincs feszültség a kimeneten. Leszedtem a burkolatot a a kondiknak látszólag semmi bajuk sincs.
Az IC védelmét kiiktattam 4 lábát lehúztam testre, hogy megnézzem mi történik az 5V ág rendben a 12V ág kis terhelésre is elfogy leesik a feszültsége.
A vezérlő IC-je KA7500B
(#) Trivium93 válasza DecebaL hozzászólására (») Jan 18, 2016 /

Szia. Valószínűleg a segédtáppal lesz baj. Kondi csere kell neki, meg megnézném a primer oldali nagy kondikat is, ic tápfeszültségét. Diódákat nézd át multiméterrel.
Az a vezérlő olyan mint a tl494.

Vagy ha tényleg nem értesz annyira hozzá, akkor hívj valakit aki ért is nagyjából hozzá.
(#) DecebaL válasza Trivium93 hozzászólására (») Jan 18, 2016 /

Köszönöm átnézem.
(#) nileve hozzászólása Jan 24, 2016 /

Sziasztok!

Van egy félmoduláris FSP Everest 80+ 400W-os tápom. Volt benne 2 púpos kondi a szekunder oldalon, azokat kicseréltem, ezek mellett az összes másikat is a tápban - primer oldalon is, viszont van egy éles hangja, amikor áramot kap. Minden érték megvan, tűréshatáron belüliek, viszont a hang terhelés alatt is megmarad. Mi lehet ennek az oka? Tudna valaki segíteni? Köszönöm!
(#) Trivium93 válasza nileve hozzászólására (») Jan 24, 2016 /

Ugyan olyan kondikat tettél bele (uF, feszültség, belső ellenállásra is)?
Nézem a NTC ellenállást, mert ha lecsökken a feszültség, akkor lehet a segédtáp annyira kapcsolgat, hogy már alacsony frekin megy.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
(#) nileve válasza Trivium93 hozzászólására (») Feb 2, 2016 /

Igen, ugyan olyanokat raktam bele.
(#) Trivium93 válasza nileve hozzászólására (») Feb 2, 2016 /

Nagy áram folyik valahova. Azt kell kideríteni, hogy hova folyik az az áram, ami annyira megterheli a segédtápot.
(#) Redoxid hozzászólása Feb 12, 2016 /

Üdv!
Van gy PC tápom, típusa: Codegen 400W-os. Az a van, hogy nem indul. Mi lehet a baja?
(#) dave500 válasza Redoxid hozzászólására (») Feb 12, 2016 / 1

Szia!
Első sorban az, hogy Codegen. Megbízhatatlanok ezek a tápok.

Elég sok baja lehet, első sorban vedd ki, az alaplapi csatin mérd ki az egyik feketét+lilát, ha ott 5 V van, akkor a készenléti kör működik, ha itt sincs feszültség, akkor nagyobb a baj. HA van, akkor zárd rövidre az egyik feketét+ zöldet, ekkor el kell indulnia a tápnak.
(#) satuka hozzászólása Feb 18, 2016 /

Szép napot Mindenkinek. Hasonló problémám van egy tápommal, mint CTCA-nak. A táp itt is olyan jelenséget produkált, hogy többszöri indításra indult el, közte áramtalanításokkal. Most már csak egy pillanatra indul, és azonnal leáll. Púpos kondikat én nem láttam benne, de csatolok képeket.
A hozzászólások alapján mértem a lila és fekete vezetékek közötti feszültséget: 5.05V mérhető.
(#) jozso123 hozzászólása Feb 23, 2016 /

Jó estét mindenkinek! Nekem is van problémám a tápommal most vettem egy alaplapot processzorral össze raktam mi dent inditásnál pörögnek a ventik de monitor nem jön be kiprobáltam másik gépel a tápegységet de ugyan ez csinálja pörögnek a ventik de a monitor nem jön be a tápom tipusa OCZ streampro 500w sli 80+ és a gép sokkal kisebb teljesítményü mint az enyém aivel a tápot kiprobáltam.
(#) Trivium93 válasza jozso123 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Jó estét!
Proci nem kap tápot. Mérd meg a fekete és sárga közti feszültséget.
(#) Trivium93 válasza satuka hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Üdv.
Valószínűleg a primer kondi nem jó. Próbáld ki terhelés nélkül, zöldet és a feketét összekötöd, ha megy terhelés nélkül, akkor primer kondi vagy a szekunder kondi feszültsége leesik nagyon és azért áll le. Ha megy akkor mérd meg a primer kondi feszültségét, Csak vigyázz mert 325V van, ha minden rendben van ott.
Mérd meg az összes szekunder feszültséget terheletlenül és terhelve (pl egy 12V-os izzót rákötsz).
Valamelyik feszültség sokkal jobban leesne bármelyik másiknál, akkor a kondija nem jó.

Mindenesetre nekem van olyan érzésem, hogy amelyik kondi közel van a hűtőbordához az kezdett el kiszáradni.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) jozso123 hozzászólása Feb 24, 2016 /

Üdv! Megmértük 2 fajta műszerrel is a 20 pines csatlakozoban 2 helyen mértünk feszültséget az egyikbe 5v a másikba 3;6 v a külön álló 4 pin és a 8 pinesbe semmit nem mutatott a műszer és 12v sehol nem mért.
(#) jozso123 hozzászólása Feb 24, 2016 /

De állitilag lenni kell 12 v benne mert akkor be sem pörgetné a ventilátorokat az alaplapon eszt mondta egy hozzáértő
Következő: »»   87 / 119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem