Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC munkáink

Témaindító: SALáta, idő: Dec 26, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 31
(#) kaqkk hozzászólása Feb 21, 2016 / 1

Megint egy csempe ... Most erre az anyagra "kattantam rá" A közepén a "lik" ki lesz fúrva és egy óra kerül bele . A kimart részbe arany színű kerámia festék került amit a witcher logonál is használtam
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
(#) Zoli1974 hozzászólása Feb 21, 2016 /

Sziasztok!

Erre van az apróhirdetés!
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
(#) ktamas66 hozzászólása Feb 23, 2016 /

Én pedig egy ilyet csikorgattam ki a gépből. Nagyon bízom benne, hogy a fogasszíjjal sokkal halkabb lesz, mint a Dremel. Azt nem tudom még, hogy az alulemez és a motor közé tegyek-e egy vékony gumilapot, vagy ne.
(#) kameleon2 válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Szia! Én örültem, hogy lecseréltem a fogasszíjat direkt hajtásra. 50%-al lett halkabb a főorsóm. Ráadásul a párhuzamosságra nagyon figyelned kell, különben elvándorol oldalra a szíj. Hacsak nem olyan szíjkereked van, ami a szélén peremezett.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) SALáta válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /

Jó lesz, de a hosszbordás előnyösebb. Én csúcson járatom de tizedet ütő tárcsával is csak 50-60 fok a szíj , igaz ez szinte első perctől. Ma ment már egy órát. PJ profil például. Halkabb mint a bordás. Szerintem menetet nem fúrsz a gépeddel. Ha már az alkatrész szépre sikerült gondold át a szíjat is. Igaz ehhez esztergálni kell.
Meg kellene mutatnom tényleg a szíjkerekeket hiszen azok "házi cnc-n" készültek, de már be van építve.
(#) sunraw hozzászólása Feb 24, 2016 /

Sziasztok!
Lézerezés üvegre. (2W, 445nm)
Az első, 80mm/m tempóval, fújatva, a második, 2 ütemben, 50mm/m tempóval, fújás nélkül.
(#) Koncsar válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Szia! Nagyon belejöttél a kemény anyagok marásába. Szuper.
(#) Koncsar válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Szia Tamás! Ne tegyél semmit. Nem szabad a keletkező vibrálást felerősíteni. Szerintem a csavarok fogják átvinni, hiába teszel gumilapot.
(#) guliver83 válasza ktamas66 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Amikor én csináltam az első gépemet akkor az volt az első szempont, hogy olcsó és jó legyen így a fogasszíjat kifordítottam és csináltam neki szíjtárcsát egész jó lett és már nagyon régóta úgy használom.

Ha veszel egy jó lapos szíjat az nagyon jó és halk lesz és egyszerű szíjtárcsát csinálni hozzá.
(#) Koncsar válasza sunraw hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Szia! Ezt a lézermodult érdemes megvenni? Tudsz róla valami jót vagy rosszat? Köszi.
(#) Koncsar válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

(#) kameleon2 válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Ezzel már ölni lehet! Mire szeretnéd használni? Milyen anyaghoz? Van amihez még ez sem elég. Nagyobb teljesítménynél már inkább valami gáz-lézer...
(#) ktamas66 válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Egy barátomtól kaptam a szíjat és a két tárcsát, ha más nem is változik, legalább nem a Dremelt koptatom. A tegnapi napsütésben vágtam egy darab fát befogónak körfűrésszel próba céljára.

DSC03312.JPG

(#) Koncsar válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Sunraw kolléga említette meg az 5W os lézert, aztán keresgélni kezdtem. Nem tudom mit lehet vele vágni. 1-2w at meg tuti, hogy egy hónap múlva kicsinek fogom találni mindenhez.
A segítségeteket várom majd, hogy ez mihez is jó, és mihez már nem. Infót kell gyűjtenem még a biztonság miatt is, illetve, hogy a CNCUSB vezérlőmre rá lehet e kötni. Milyen módon tudom szabályozni a lézer teljesítményét, azaz a meghajtóján van valami állítási lehetőség? Köszi.
(#) sunraw válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Mire gondolsz?

Én is usbcnc-t használok. A teljesítmény szabályozható egy potméterrel, amennyiben kell. 5,5W-os verziót egyik ismerősöm használ, ha gondolod, tolmácsolom a kérdéseidet.

Sajnos a CNC gépem nem a fürgeségre épült és emiatt csak a teljesítmény szabályzásával tudnám használni. Nekem elég szerintem a Te tapasztalatod is. Neked 2W os van ezek szerint.
Nem tudom mennyi lehet az üzemideje egy ilyen lézernek, persze függ a használt teljesítmény kivételétől is. Össze kéne szednem a gondolataim ezzel kapcsolatban.

Az enyém sem fürge. Vágás, 3 menetben 95mm/m (3mm-es rétegelt lemez). Égetés 550mm/m.
Soha nem vettem még vissza a teljesítményt.
pu87 kolléga tud felvilágosítást adni a lézerrel kapcsolatban és ha rám hallgatsz, tőle is szerzed be, nem kintről.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016

Szia Tamás!
Ez a motor mit fog meghajtani? 4. tengely?

Itthon nem sok mindent találtam.
(#) ktamas66 válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Nem, egy ER11-es befogót hajt. Sajnos lekopott pontos típusjele, de ez 120W-os (talán 170W) BLDC motor. A szabályozójával 1-10 ezres fordulatig lehet állítani. Van pár kisebb is, azért kezdtem szervo vezérléssel játszani.
(#) guliver83 válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Biztos nagyon jó kis lézer lehet, de ha már ennyi az ára akkor inkább egy CO lézer szintem.
Igaz egy jó dolog van benne, hogy kicsi és kevés hely kell neki.

Ja értem, ez lesz a marószárt meghajtó lassító áttétel. Hát? Nem tudom. 20 Watt elmegy a szijhajtás surlódása miatt.
(#) Koncsar válasza guliver83 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

CO lézert nem mernék építeni elsőre, nem is ismerem a működési elvét még, meg biztos sok is lenne a tanulópénz. Ez az 5.5W os sem olyan egyszerű ahogy én elképzelem, de majd lesznek segítő hozzászólások + olvasgatok még egy pár oldalt. Ha már a kezembe lesz egyszer, mert majd megvettem, akkor már könnyebb lesz. Egy jó védőfelszerelés (szemüveg sem olcsó).
De az már egy jó hír, hogy Sunraw kolléga próbál jó tanácsokat adni és látok szép munkákat.

Csodát nem tudok tenni, de ha tudok, segítek.

Tanulópénznek ez drágább mint a CO.... Szemre ügyelni!

Az 5.5W os lézer az nem visz át még semilyen vastagságú fémlemezt? Persze nem alufóliára gondoltam.
(#) guliver83 válasza Koncsar hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Az 5.5W dióda árából 30-40 watt Co lézer kijön.
De az biztos egyszerűbb megoldás a dióda lézer.
(#) Koncsar válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /

Igen?! Akkor segíts, hogy miért is drágább? Kiváncsi vagyok. Csak, hogy mit ne hibázzak el elsőre.

Mindig az a kérdés: Mire szeretnéd felhasználni?
Következő: »»   21 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem