Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   138 / 599
(#) kérdező hozzászólása Feb 20, 2016 /
 
(#) kameleon2 válasza kérdező hozzászólására (») Feb 20, 2016 1 / 1
 
1988... Mission Impossible 8 perc 25-től. és kis kiegészítés: 1986. Ekkor rajzoltam le a memória alapú zenelejátszómat, amit anno DJ-Matic-nak kereszteltem el. Ma csak Ipod néven emlegetik és döngetik a mellüket az amcsik, hogy mekkora ász volt Steve Jobs.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Amit írtál, arra jó, hogy mi is döngethessük a mellünket!
(#) kameleon2 válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Néha nem árt az sem. Ha már pénz nincs legalább ötletszegények ne legyünk!
(#) gkari válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Ez az idézett "állítás" minden alapot nélkülöz. Logikailag is furcsa lenne, hogy amikor az az üveg 150 éve odakerült, akkor a beépítés előtt persze, hogy megmérték (pl. 1/100 mm. pontossággal), hogy a dicső utókor meggyőződjön az igazságról. De hogy a hobbielektronika se maradjon ki e témából, a ma már 80 - 90 éves elektroncsövek (nekem is van néhány)üvegballonjai is pontosan azonosak ma is.
(#) Petyaa válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Hol lesz ez a Föld már akkor? meg a technológia stb. Egy nyamvadt lyukszalagot sem tudunk már lejátszani mert már nincs hozzá eszköz pedig az még csak 100év körüli.
Akkor őrzi meg max ha belekarcolják. De szerintem addig úgyis elporlad magától
(#) Tomi20 válasza gkari hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Igazad van, csak érdekesség képp írtam, egy régi üveglap az kb 2mm vastag lehet, magassára kb 30cm, ismerve a régi ablakokat. Nem tudom, egy elektron csövet szerintem nem lehet hozzá hasonlítani ,ami pici, hengeres, több idő lehet a "lefolyási sebessége". Mivel forrást már nem tudok megjelölni így lesz pletyka belőle...
(#) lgyk válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Az üveg nem folyadék, hanem amorf szilárd anyag.

A régi üvegtáblák nem azért vastagabbak alul, mert lefolyt az üveg, hanem azért, mert az üveggyártás nem eredményezett egyenletes vastagságot, és beépítésnél stabilitási okok miatt a vastagabb felét fordították alulra.

Glass: Liquid or Solid
(#) zolika60 válasza kérdező hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Te Józsi mi ez a piros gomb a gépeden? Hoppá füstöl hogy megnyomtam.
(#) sonajkniz válasza lgyk hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Akkor ez egy olyan városi legenda, amit még tanítanak is. (Vagy legalábbis tanítottak.)
Engem meggyőztél.
Ergo: Elnézést kérek azoktól, akikkel vitatkoztam ebben a témában.
(#) sunside hozzászólása Feb 22, 2016 /
 
Újabb 20% energiaspórolási lehetőség: Bővebben: Link
(#) bakos13gab válasza sunside hozzászólására (») Feb 22, 2016 / 1
 
És ha gumit húzok rájuk, az is működik?
Tamponnal kitámasztott bakony B16. Én erre esküszöm.
(#) kameleon2 válasza sunside hozzászólására (») Feb 22, 2016 / 1
 
Mit is lehetne ehhez hozzátenni?.... Zsélyi Aladár utca, Diszkó 1990 táján ... étkezési villa a kismegszakító alá, hogy bírja a felszerelést...
(#) sunside válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 24, 2016 / 1
 
Ha ilyen felszereltségű mühelyem lenne, nem lenne gond bármihez készíteni dobozt vagy bármit: Bővebben: Link
(#) Tomi20 válasza sunside hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Ez nem igazán Ike@ kivitelezés
(#) Bakman hozzászólása Feb 25, 2016 / 2
 
Miből lesz a cserebogár? Akkor és most. Azt hiszem, megérdemelnek egy bejegyzést.
(#) patkany válasza Bakman hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Döbbenetes a fejlődés! Alig 7 év alatt egy zümmögő 4 lábon bukdácsoló szörnyetegből lett egy csendes ergonomikus „humanoid” Ha így fejlődik a teininka, ami szinte exponenciálisnak mutatkozik az elmúlt 100 évre visszatekintve, a T1000, vagy az ÉN a robot c. film robotja már nem csak egy tudományos elképzelés, pár tíz év és valóban az utcán sétálva találkozhatunk humanoid robotokkal. Elnézve a Japán humanoid robot fejlesztéseket, és összerakva a látottakkal, jó eséllyel akire ráköszönünk, nem is tudjuk, hogy épp egy jól konstruált robot.
Kettős érzetet ébreszt bennem, és inkább a rossz érzet felé hajlik bennem ez az érzés. Nem, nem a Syk Net öntudatra ébredésétől félek, (ami korunkat így is, úgy is kevéssé fenyeget) mindinkább valami rosszabbtól és „ismerős” szituáció elradikalizálódásától. Nézve a robi pakolászását, rögtön a szalag munka jut eszembe. Volt bennem részem párszor. Az igazi robot munka!
Kissé megelevenedett lelki szemeim előtt a géprombolók kora, csak kicsit groteszkebben. A munkaerő piaci ranglétra legaljának (lassan) leáldozott!! Meg van a tökéletes szalagmunkás! Nincsenek szükségletei, sem vegetatív, sem szellemi, nem betegszik meg, egyszer kell beruházni rá, és csak az energia fogyasztás költsége határozza meg a fenntarthatósági értékét.
Persze ma még, és sokáig még az emberi erőforrás lesz a legolcsóbb, de ha figyelembe vesszük, hogy egy humanoid akár több fizikai munkást is kivált, rögtön javul az ár érték arány.
Mindenesetre, ha megfizethetővé válik a technológia, sok szakképzetlen ember nyomorát fogja elhozni...
Persze vehetjük a pozitív oldalát is, pl. végre gépek fogják pusztítani egymást, és nem véráldozat árán vívnak meg háborúkat, (bár ez szerintem soha nem fog bekövetkezni) 24 órás EÜ felügyelet... stb.
(#) Bakman válasza patkany hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Az emberi munkaerő már most is az egyik legdrágább, de ne erről szóljon a téma.

Igen, valóban döbbenetes, hogy meddig eljutottak, mindenképpen gratulálni kell nekik. Én reménykedem abban, hogy jó dolgokra fogja az emberiség használni, nem pedig pusztításra, legyen szó annak bármilyen változatáról.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
A legérdekesebb az, hogy amint a google becsatlakozott - felgyorsult a fejlődés. Kicsit emlékeztet - sajnos - Az "Ex machina" című filmre a dolog. Ahol az emberek közösségi, felhalmozott tudását használták fel az új robot faj gondolkodásához. Ma már több petabájtnyi információt bele lehet zsúfolni egy ilyen robotba. Nem irígylem magunkat. Főleg azért aggódom, mert ez már csak pénz kérdése - nem technológia.
(#) patkany válasza Bakman hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Már a "patás" verzió járás stabilitása is ledöbbentett! A kétlábú tájékozódása egyszerűen lenyűgözött. Expedíciók teher hordozóinak már kiválóak. Nem is gondoltam volna, hogy ez a technológia már itt tart!
(#) kameleon2 válasza patkany hozzászólására (») Feb 25, 2016 / 1
 
Jobb ha nem tudod hol tart. Ez csak az amit közzétesznek.
(#) ZLED hozzászólása Feb 28, 2016 /
 
Szétszedtem egy mini quadcopter motorját, gondoltam megosztok pár fotót. Középen van egy neodímium mágnes, és körülötte forog a tekercs.
(#) Gery78 hozzászólása Feb 28, 2016 / 2
 
Sziasztok!
A minap néztem egy jó filmet, a címe BAT*21. Gene Hackman és Danny Glover játssza benne a főszerepet, és a Vietnámi háborúról szól. Amúgy elég jó film. Ahogy nézem a filmet, egyszer csak egy Észak Vietnámi rádiós tisztet mutatnak benne, amivel lehallgatta az adást. Ezt nézzétek meg, milyen rádiót használt:
(#) kameleon2 válasza Gery78 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Sok filmnél ujjongva és nevetve mutattam a gyerekeknek, amikor Ikarus busszal szállítják az amcsi katonákat ... Ráadásul magyar rendszám van az autókon, mert erre nem figyeltek.
(#) Hp41C válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2016 / 2
 
Nem is tudtam, hogy ilyen sokat fejlődött a fővárosi tömegközlekedés:
A Mentőakció (A marsi) szerint a Ráckevére menő HÉV eljut Kínába. Kínai tárgyalási jelenetnél az ablakon kinézve látható a zöld szerelvény. Vajon egy BKK vonaljegy elég az utazáshoz?
(#) nagym6 válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Sokszáz évvel ezelőtti történelmi filmen karóra van a szereplőn, tökéletesen látni, hogy óra. De csak egy jelenetben, azon a napon rajta maradt.
(#) kameleon2 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Épp most néztem ilyen képeket. Sok fimben van baki. Az éhezők viadalában a csaj amikor az íjjal lkő, nem az ujján fekszik fel a nyílvessző, hanem mellette kalimpál lefittyedve. A Szulejmán sorozatban egy vonulás jelenetnél a háttérben egy autó. Egy csatajelenetnél egy rádió adótorony. A Karib tenger kalózaiban a sarokban egy Texasi kalapban egy nagyon is mai, pólós segéderő mobiltelefonál.
(#) BarnaPili válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Hello!
Linkeld már be kérlek ! Kíváncsi vagyok rá.
Köszi!
István
(#) hegman válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2016 / 2
 
A Gladiátorban, a búzamezőből kifelé zoomoló kamera látószögébe kerül, a búzát tavasszal permetező traktor kerekeinek nyoma.
A Titanic süllyedését a legénység és műszaki személyzet szempontjából bemutató film, a címe nem ugrik be talán a Discovery-n ment. Na itt van egy jelenet ahol azt nézik, hogy a szivattyúkat ellátó generátorokat hogyan lehet a lehető legtovább üzemben tartani, egy tervrajz felé hajolva valami CRT TV vagy monitor kapcsolási rajzát lehet látni) erről van filmrészletem.
(#) Hp41C válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2016 /
 
Orbit reklám: A kávéspohár nézi a beszállókártyát, a kártya hátán egy kávéfolt égtelenkedik. A maca elveszi tőle, de ekkor a kártya már teljesen tiszta.
Következő: »»   138 / 599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem