Fórum témák
» Több friss téma |
Értem köszönöm a felhomályosítást , sajnos MK1 vezérlőm van ...
Sziasztok! felkeltette érdeklődésem a robozone-os leválasztókártya, csak mivel nem tudok oroszul így nem bírom letölteni a kész nyáktervet hozzá/Robozone/ valakinek nincs meg véletlen? S.O.S lenne és nincs időm bíbelődni a tervezéssel, az Ebay meg 3 hét
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2016
Van olyan a programban hogy g kód táblázat vagy valami ilyesmi, mer lehetséges van valami más amit ismer és csak helyettesíteni kell
Lejjebb írták hogy a vezérlő (MK1) nem képes a "letapogatásra" tehát kár is próbálkoznom , más megoldást kell kitalálnom annak a kb 0,5-1mm görbeségnek a korrigálására
Van nekem valahol ilyen nyák készen.
Azt akartam írni gyere át érte, de nem itt vagy a közelben sajnos.
Úgy is jó lett volna hát igen a távolság nagy úr Mindenesetre köszönöm.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék. Tömören: Lehetséges-e pl. Mach3 programmal egy mezei kollektoros motor fordulatszámát vezérelni? Bővebben: A PC-ből (leválasztó kártyáról) digitális jel jön ki (PWM). Egy négyszög-hullám, mely szünet/jel arányával meghatározná a motor sebesség %-át (teljes jel mellett 100%-os sebesség). Ezzel a jellel szeretnék vezérelni egy szénkefés villanymotort, amin eredetileg van kézi fordulatszám-állítási lehetőség. Na ezt a kézi állítást szeretném valahogy átalakítani számítógépesre. Teljesítménye kb 1000-1500W. Szerintetek lehetséges? Köszi!
Sziasztok!
Ki milyen szoftvert használ G-kód generáláshoz? Pl .dxf-ből mivel tudok szerszámpályát generálni? Köszi A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
Esetleg valami bővebb infóval tudnál szolgálni? Merre keresgéljek?
Azt elfelejtettem írni, hogy a motor AC...
Biztos van olyan is, de én ezeket ismerem ami használható.
Ha kommutátoros AC motorod van az egyszerű mert fázishasítással lehet a fordulatszámát szabályozni, ehhez kell egy triak meg egy vezérlő IC, ami lehet TCA785 , vagy ha meg tudod csinálni hogy a tengelyre raksz tachogenerátort akkor TDA1085 ez automata mosógépek fordulat szám szabályzója, előnye hogy kis fordulatszámon is nyomatékos a motor.
A fordulat szabályzó potit hagyd meg és ezt kell átkapcsolni következő optocsatolós áramkörre ami a képen van, lehet kell módosítás. Vigyázz mert az optocsatolónak hálózati leválasztó funkciója is van.
Az Inkscape 0,91 a beépített GCodetools Extension-el ingyenes.
Először a DWG-ből csinálj DXF-et és azt importáld be. A DXF-ből csak az újabb verziókat fogadja el az Inkscape. Szimulációra a CAMotics. Szintén ingyenes. A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2016
Felteszek néhány fájlt a kipróbáláshoz. Az első munkám. Ólom öntéshez forma alumíniumból 3mm mélységű marás. Metod horgász kosárhoz készült.
Ezekre a kiterjesztésű fájlokra lesz szükséged a két program használatához.
Sziasztok!
CNCUSB MK1 es vezérlőt használok a gépemhez marásokhoz. Jővőhéten talán megérkezik a kis teljesítményű kék lézer diódám. A kérdés, hogy ehez a vezérlőhőz, hogy és melyik pontjára kéne kötnöm a diódát? Ha valaki a kollégák közül csinált már ehez a vezérlőhöz lézert, legyen kedves segíteni. Előre is köszönöm.
Olvastam pedig, hogy valaki ezt a vezérlőt használja lézerhez, de már nem találom.
Mach3 ban egyszerű volt a bekötése, de szerintem itt is van megoldás. Csak azt nem tudom, hogy miben fogod tervezni a képet amit vágni gravírozni akarsz. Legutóbb amit csináltunk ott Aspir-ben vagy ArtCam ban lehetett tervezni és volt hozzá egy saját proc processor írva és az által tudta a lézer mikor hogy kell be és ki kapcsolnia , de azóta már tuti van más megoldás is. Ha tudok valamit majd megírom neked.
Szia! Én is okosodtam egy kicsit az olvasgatással. Majd egyeztetünk estefelé.
Köszönöm szépen a segítséged. Egy kedves kollégát felhívtam, aki sokat segített, és említette a G ray és a Dot G nevű progit. Majd estefelé beszélünk, most dolgoznom kell menni. Hali A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Sziasztok.Szert tettem egy Rottling író szerkezetre.Lehet másra is használni, mint betűket írni?
Lézer gravírozásra például?
Mármint úgy gondoltam, hogy lehetne például rajzot is rajzolni nem csak betűt?Van hozzá egy hatalmas doboz, tápegységgel, motor meghajtókkal, és egy dugaszolható memóriával.A doboz negyed részét sem töltik ki.
Igen lehetne vele rajzolni is !
A vezérlőt át kell nézni, hogy mégis hogy működik és ha tud fogadni STEP/DIR jel akkor elég egyszerű a dolog. Vagy CW CCW jelet esetleg.
O.K.Lebontom a burkolatot és megnézem milyen jelet fogad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |