Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   212 / 281
(#) zolika60 válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Nem hozzá való táppal próbáltad?
(#) Ktulu válasza ColT hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Ellenőrizd le, hogy a töltő középső (kis hegyes) lábán megvan a kb 15V fesz. (ha jól tudom ez egy 300K ellenállással a + ra van kötve a töltőn belül)
Az alaplapon ezt LIMITsignal jelöli. Ettől függ, hogy az U2-B komparátor kapcsolja-e az áteresztő FET-et.
Ha ez meg van, ellenőrizd U604 környékét. ACDRV# -nek alacsonynak kell lennie bedugott töltővel. (BQ24703 adatlapjában minden alaposan le van írva)
Ekkor Q72 és Q601 is nyitott és meg kell legyen a +VBATR. (figyelembe kell venni D3-at) Ebből származik majd minden feszültség.
(#) ColT válasza Ktulu hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Köszi!

Nem hozzá való tápról megy, mert persze nem kaptam hozzá. Nem gyakori ez a tápcsati, de már volt 2 hasonló (szintén Inventec lapos) gép nálam, ami ment Dell táppal, ezt is arról próbálom.
A tippeket köszi, nem tudom, mikor jutok el addig, hogy megnézzem, de mesélek majd, mi lett. A középső lábon megvan a fesz, de Vbatr nincs. Ezt láttam a rajzon is, hogy a Q72 és Q601 kapcsol, ha jó a betáp, illetve a Q72 az ADP_EN -től függve. Az a fura, hogy a Q72-t áthidalva el kéne indulnia a gépnek, de nem teszi.

@electrofan : Köszi, úgy 10 éve javítok laptopokat és egyéb elektronikát, tudom, hogy nem egyszerű Viszont a Nx-ek elég gyakoriak, és ennek a sorozatnak típusbaja ez a töltéshiba, szóval van rá esély, hogy itt esetleg valaki tud segíteni Sajnos nálam is hasonlóan borzalmas az arány, túl bonyolultak ezek a cuccok otthon javításhoz, főleg, ha BGA. De ez nem az... Inventec Vail-en pl. sikerült megoldani hasonlót, csak ott nem kellett ennyit nyomozni, gyorsan kiderült, hogy komparátor halál volt.
(#) luluzulu válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Nem egy másik táppal. Azért villogott a töltés jelző. Vagy is le villogta mi a baja. A hiba kód alapján jutottam oda hogy táp feszültség sokkalja, kerestem kisebb feszültségűt így most már ez a része működik. Csak nem akarja a HDD fel ismerni...
(#) zolika60 válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Nem tudni, hogy a magas tápfesz nem okozott-e károkat. A HDD-t ki tudod próbálni másik gépen? Esetleg egy másik működő HDD-t ebben? A bios-ban be van állítva a HDD?
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
(#) luluzulu válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 5, 2016 /

Elindult a masina nagy nehezen. Bios reset, meg átmozgattam mindent ami mozgatható volt. Aztán még kicsit viaskodtam a BIOS-al, aztán elindult.
Nagyjából működik most már.

Azonban jött egy olyan gond, hogy a DVD/CD olvasó nem olvas be semmit, így nem birok Windows-t telepíteni. Próbáltam kicserélni azonban a más gyártók olvasóját nem ismeri fel, vagyis fel ismeri csak hibát add rá: IDE#1 Error. Ezzel lehet valamit kezdeni? Van valami alternatív telepítési mód?
(#) luluzulu válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 5, 2016 / 1

Probléma megoldva.

Keresgéltem kicsit és egy angol oldalon rá találtam a megoldásra, össze kellet forrasztani két pontot az olvasón és így már szépen megy.
(#) ColT válasza Ktulu hozzászólására (») Feb 14, 2016 /

Hello!

Végre tudtam foglalkozni a géppel. A LIMITsignal nincs meg persze (benéztem). Ha a LIMITsignal-t zárom a tápfeszre, akkor ugyanazt csinálja, mint a Q72 áthidalásakor, próbál indulni.
Gyanús, hogy az U2 akkor nem jó...
AS393 helyett jó az LM393 amúgy? Mind a kettő Low Voltage Comparator, lábkiosztást mondjuk nem néztem
Meg LM339-re tippelek, annak a Power_Good-ban van szerepe.
(#) arion hozzászólása Feb 19, 2016 /

Hozzáértők segítségét szeretném kérni.
Megépült a BGA gépem de egy kis problémám van vele. Még csak gyakorlásszintű a dolog mert élesben egyelőre nem mertem használni. A problémám a mai korszerű ólom mentes BGA chipekkel van. Nem tudom beállítani a helyes hőmérsékletet amin a chipet le tudnám venni.
A gép fűtőlapja 800W-os (18x18cm), a vezérlő is tökéletesen tartja a beállított hőmérsékletet. A K szonda a a NYÁK alján fűtés oldal felől méri a hőmérsékletet. A felső K szonda a chip mellett ettől nagyjából 40-50 Celsius fokkal mér kevesebbet ami reális. A gondom az hogy 210 fokra beállítva a gépet, felülről 255 fokra beállított forrólevegővel nem jön le a chip csak barnul majd itt-ott felhólyagosodik és ezzel tönkre is megy. Milyen hőmérsékletre kell felfűteni a panelt? (alul mérve)
Ólomtartalmú BGA chipekkel nincs gondom a le és felrakással, minden alaplap hibátlan lett.
(#) Chipmunk1960 válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 20, 2016 /

Szia. Másik gépben jó a HDD? Nézd a biosz beállításban, vegyél vissza mindent, lehet ott nem jó valami ennek a vinyónak, pld AHCI.....
(#) Chipmunk1960 válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 20, 2016 /

Nincsen, a Win '98-tól felfele, mind ilyen "hülye"
(#) Ktulu válasza ColT hozzászólására (») Feb 20, 2016 /

Ha a Limittel minden (és Q72 nyitott) rendben, mint írtam meg kell mérni az ACDRV# jelet. Ennek alacsonynak kell lennie (Q601 is nyitott) és +VBATR is jelen van. Ha ez nincs meg, jó lenne szkóppal rámérni +VBATR -re. Nagy valószínűséggel valahol utána zárlat van. (U9 környéke, illetve +VCC_CORE nagy esélyes)
(#) p_kowa hozzászólása Feb 23, 2016 /

Üdv mindenkinek!
Ki tudna segíteni valaki egy Asus X501A alaplap kapcsolási, vagy esetleg beültetési rajzzal?
Köszönöm.
(#) bunga 155 hozzászólása Feb 25, 2016 /

Sziasztok! Hátha van közöttetek aki tudna segíteni. Szükségem lenne egy bekapcs gombra laptopokban láttam olyasmit ami nekem jó lenne. olyan 10-12mm átmérőjű kör gomb mindenképpen fekete ha esetleg főkapcsoló piktogramm van benne tök jó lenne Csak maga a gomb kéne az elektomos kontakt nem. Természetesen nem ingyen Előre is köszönöm
(#) Lali24 hozzászólása Feb 26, 2016 /

Sziasztok!
Egy Clevo m57ru laptoppal játszadozok már egy ideje. Nem kapcsolt be, a főkapcsoló megnyomásakor csak villant kettőt a bekapcsoló led, és annyi. Aztán elindultam az áram útján és belebotlottam egy IC-be(LTC 3850) ami a 3,3 és az 5 voltot állítsa elő. Ennek cseréje után már elindul az alaplap, ledek vílágítanak, ventilátor forog, de csak a processzoré, képet viszont nem ad külső monitorral sem. Hol keressem még a hibát hibákat?
Köszönöm!!
(#) menyus hozzászólása Márc 1, 2016 /

Sziasztok!

Kérdezném... Van egy Asus EEE PC4G W-072 netbook om. A leg fapadosabb fajta az EEE series ből szerintem... 4Gb alaplapra integrált SSD RAM van benne, így még egy lebutított XP is könyörög a helyért néha... A hátulján levehető kis ajtó mögött a RAM mellett van elvileg a helye az SSD bővitési lehetőségnek, csakhogy még a slot csatlakozó sincs beforrasztva. Kérdés.. Ha én rendelek egy ilyen csatlakozót, beforrasztom és beletuszkolok pl egy 64Gb os SSD RAM ot bővitésnek, mennyi az esély hogy ez működni is fog? Egyébként van valami őrült aki kihozta a maxot ebből a kis készülékből, respect érte de pont az SSD bővítést nem írta le. De tett bele GPS t, érintő képernyőt, FM transmittert, meg a jó ég tudja még mit nem, érdemes meglesni mert ügyes megoldás.

ASUS EEEPC tuning
(#) elactrofan válasza bunga 155 hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

esetleg egy képet tudnál mellékelni
(#) menyus válasza menyus hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

Másik kérdés... Esetleg ha a wifi modult kiveszem (és ezzel le is mondok a wifiről), a helyére tehetek be SSD RAM ot? Mert az is miniPCI slot os és simán belemenne az SSD RAM... Mivel ez amolyan "3. notebook," csak a kocsiban használom, és így nem is nagyon használom a wifit... A tárhelyre nagyobb szükségem lenne. Működne ez így ?

Köszi
(#) elactrofan válasza menyus hozzászólására (») Márc 1, 2016 /

próbáld ki, de nem hiszem.
(#) SzZoli hozzászólása Márc 2, 2016 /

Sziasztok,

Adott egy HP Pavilon DV6700-as laptop ami ugyan a töltést veszi de nem hasjlandfò elindulni még csak meg se moccan. A power nyomògomb az oké legalábbis ikmêrtem és nem vezet át de benyomva már igen. Merre érdemes elinduli a kereséssel? Ami mêg infót kaptam, elképzelhető, hogy régebben leesett a gèpezet.

Segítségeteket előre is köszi.
(#) david10 hozzászólása Márc 3, 2016 /

Sziasztok, a Toshiba TECRA 8100 kapcsolási rajzát keresem, leginkább a billenytűzet körüli részre volna szükségem.
Akinek megvan, azt meg kérem szépen, hogy ossza meg velem.
Előre is köszönöm!
(#) djseed1 hozzászólása Márc 5, 2016 /

Sziasztok!

Én egy Asus N58DY kapcsolási rajzát keresem. Vizet kapott és van egy halott ic aminek nem tudom a számát, csak egy kódjel van rajta de azt hiába irtam a google-be, semmi nem jött elő. Az IC kódja "DJ-FF". Egy másik kódjelüt raktam fel próbára, gombra elindúl az alaplap, minden tápfesz a helyén, a videókártán és videóram tápján kivül, de azt egy teljesen másik ic vezérli, azt már berendeltem.
Ha valaki tudna valami távpontot adni hogyan találjam meg az ic tipusát azt megköszönném.
(#) elactrofan válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Biztos jó a típus amit ide írtál?
Ilyen Asus gép nincs is, legalább is a google nem talál semmit.
Tovább megyek Asos.com oldalon sincs. Tehát ilyen gép nincs.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2016
(#) djseed1 válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 5, 2016 /

Elnézést, N56DY És utána van még egy olyan, hogy S3047H.
(#) menyus válasza elactrofan hozzászólására (») Márc 6, 2016 /

Köszi, megpróbálom...

Mindenesetre a Farnell től rendeltem ilyen PCIe slot ot, azt beforrasztom, az ebayről pedig egy 32 Gb s SSD ram ot. Egyébként érdekes módon ilyen mod ot még nem láttam ezzel a 701 es eeepc vel kapcsolatban, olyat viszont igen hogy SD kártyát vagy USB s pendrive belsőt raknak bele az SSD RAM helyére. Hogy azok meddig bírják a folyamatos read / write ot és mennyire "gyorsak", kiváncsi lennék... Mindenesetre pozitív hogy a hiányzó slot helyére vannak bekötve a megfelelő PIN ekhez. Tehát feltételezem hogy az a BUS egyébként élő csak épp nincs a foglalat beépítve... Meglátjuk, aztán majd beszámolok az eredményekről. (ha lesznek..)

Ha az a BUS mégsem élő akkor marad a Wifi kártya helyére rakott SSD ram esete, hátha az működik. Ez esetben a Wifit pótolnám egy mezei USB s wifi dongle val. Oszt annyi. Ha nem akkor rakok bele én is egy 64 GB SDHC kártyát és beteszem egy billegő szék lába alá. Másra már úgysem jó a 900 MHz es (valóságban 600 körül ketyeg) procijával, még 2 Gb RAM al is tetü lassú, az FSB n lehetne húzni de sokáig nem fogja bírni... "Manager kalkulátor" nak még elmegy...

Köszi
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2016
(#) Joe_001 hozzászólása Márc 6, 2016 /

Üdv!
Hozzájutottam egy Asus X5DAF- hoz a töltésen kívül nem csinál semmit. A "barátunktól" kérdezősködve videochipre gyanakszom mivel az első leállása után kikapcsolás után elindult, a második után már nem. Tud-e segíteni benne valaki, vagy érdemes-e foglalkozni vele?
(#) botesz hozzászólása Márc 10, 2016 1 /

Sziasztok!Van egy IBM thinkpad T30 as laptopom aminek a töltője egyik pillanatról a másikra megállt.Maga a laptop hibátlan csak jelzi hogy nincs rádugva a töltő holott rajta van.Próbáltam hajtogatni a vezetéket kontakthibára gyanakodva de semmi.A táp végén 4V egyenfeszt mértem a ráírt 16 helyett.Ez gondolom nem normális.Illetve nagyon halk apró ütemes kattogó hangja van a tápnak.
Mi lehet a baja?
Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Near válasza botesz hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szűretlen táp Valószínűleg a kondenzátorok behaltak. Az szokott ilyen hibát generálni. Szerintem ha szkóppal rámérnél azonnal kiderülne.
Jaj majd el felejtettem. Trafó szakadás is okozhat ilyet de az ritka mint a fehér holló.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
(#) botesz válasza Near hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Szia!Köszönöm hogy segítesz!Szkópom sajna nincs.Mellékelek egy fotót ezt találtam a táp belsejében.van rajta kívül egy fém burkolat ami telr van foltokkal olyan mintha bele(vagy inkább ki?) folyt volna valami a házban.

image.jpg

(#) Joe_001 válasza botesz hozzászólására (») Márc 10, 2016 /

Üdv!
Ha már bontva van esr mérővel mérd meg a kondikat. Near mondta frankót.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Következő: »»   212 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem