Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Szia!
A PH5 tápján is a 6F12P tápja van, ugyan az, én is azt használom időtlen idők óta. Mértem szkóppal a zaját, nulla. Egy terheletlen feszültségosztót kell létrehoznod ami Kb. 82,5V-ra osztja le tápfeszültséget. A nyákon az a rész is rajta van, csak én nem használtam. Már nem emlékszem, hogy az mekkora feszültségre osztja le. CHZ és Cirokl általában 220K-100K tagot szoktak használni ha jól emlékszem. Én csak a katódkövetők miatt tartanék a potenciálkülönbségektől. Szerk: Elnézést, tévedtem! Ezt az osztótagot érdemes beültetni. A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Szia! Köszi. Sokat segítettél. Most már teljesen kezd összeállni. Most jöttem a börzéről, pár alkatrészt már lőttem. Már csak idő kell, hogy elkészüljön. Majd beszámolok róla, milyen lett.
Bocsánat, tévedtem. Kikerülte a figyelmem a két cső második csőfél katódja. Ott tényleg nagy lehet a potenciál különbség. Tehát jól mondja scooby, fel kell emelni a fűtést.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Az előző hozzászólásomhoz írnám még, hogy a 6N2P adatlapján szerepel az anód katód megengedett legnagyobb potenciál különbség is, ami 100V lehet.
Köszi, hogy szóltál. Közben én is utánanéztem.
Köszi az anyagot. A docx fájl nincs meg véletlenül angolul? Nagyon cuki a fordítógépes fordítás . Esetleg szívesen lefordítom kicsit magyarosabbra a köznek, ha angolul esetleg elérhető, mert elég jól összefoglalja a fűtéssel kapcsolatos tudnivalókat.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2016
Még valamit:
Ha a nyákomat használod, mindenképp rajzold át mindkét fűtőtápot LM317-re, mert abból gáz lesz szerintem, ha majd fel akarod húzni a fűtést az anódra, és negatív feszültséggel fűtesz két csövet.
Én megtettem.
Nem a legjobb minőségű kép... A NYÁK sem lett az sajnos...
Köszi szépen! Közben itthon vagyok valami influenza félével, volt időm lefordítani a fűtéses okosságokat. Mellékelem, remélem tudjátok használni. Ha valamit nincs benne rendben szóljatok, javítom. Még egy kérdés. Eddig is nagyon sokat segítettél, ezért félve kérdezem, hogy nagy szemtelenség volna, ha NYÁKot elkérném LAY6 formátumban is?
Azt hiszem ez volt az? Köszönjük a doksit! Még mindig ugyan ott tartok vele, mert közben egy kedves kolléga is megszánt egy ripityára égetett Castone erősítővel, amiből erősítőt kell varázsolnom jövőhét végéig.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2016
Köszönöm. Lassacskán már lesz is időm vele foglalkozni.
Szívesen!
Szerdától már remélhetőleg én is megszabadulok a Castone áldásától, aztán neki tudok ugrani ennek ismét!
A képeken a saját Actidamp MK-4 korrektorom. Külföldi oldalakon látva, hogy sokan megépítették, én is kedvet kaptam hozzá, de megérte, nekem nagyon tetszik a hangja. Már korábban elkészítettem az áramkört, csak idő híján a dobozolás maradt el.
Elismerésem, nagyon gondos munka, jó a belső árnyékolás! Gratulálok!
Gratula! A trafó nem szórja meg neked az áramkört? Nekem ilyen közelről nem volt jó, még árnyékolással sem.
Sokan mondják, hogy az alumínium nem jó árnyékolásnak, vasat kell használni.
Szia! A panel érzékenységének és a trafó szórásának egyenetlensége miatt kitartó próbálkozással nagyon jó eredményt lehet elérni. Mellékelek egy példát ami makulátlanul zajtalan.
Köszönöm, a doboza gyári műszerdoboz. Minden alkatrészt többszörös mennyiségben vettem meg, hogy össze lehessen válogatni.
Köszönöm, nem szórja meg az áramkört, semmit nem venni észre, hogy ott van mellette a trafó. 1mm vastag horganyzott vaslemezből készült, az áramkör minden oldalról árnyékolva van. A lakatosmunka során erős kételyeim voltak ez ügyben, hogy jó lesz-e így, de hála az égnek jó lett. Van egy másik korrektorom is, a KD féle alkatrésztemető, az is ilyen dobozba került, hasonló módon van abban is megoldva az árnyékolás.
Ejnye, ejnye. Ilyen alacsonszintü jeleket ilyen kábelen vezetni?
Most még zajtalan, mert csak egy falapon van ( igy a trafo nem igen tud miben örvényáramokat termelni. A bajok mindig akkor kezdödnek, ha bedobozolod. Igy hagyni sem jo......
Nagyjából 3 éve szakítottam az árnyékolt vezetékkel, egy Pio készülékben látottak miatt. (Elég ritkán fotózom a munkáimat, de azért van pár kép amin követhető) Alkalmasint próbáld ki! A szalagban minden második, vagy harmadik ér test legyen!
Nem kell mindent átvenni a féleszü kommersz gépekröl. ( a Pio sajnos még csak nem is mérvado).
Sok mindent kiprobáltam már, ezért epéskedtem.. Annyit nem ér meg a dolog, hogy 10 cm ármyékolt kábelt kelljen kisporolni ( a kommersz cégeknek igen). Már korábban tárgyaltuk, hogy mennyi szivás lehet egy RIAA bemenettel egy erösitöben, igy elég nagy bátorságnak tartom, ha még a 10 cm-s kábelt is mezei drotra cseréled. Azért érdekes, mert a mérvado erösitökben az RIAA bemenet csatlakozoi egyenesen a NYAK-n vannak, és az egész cucc egyenesen a hátso panelre van erösitve ( gyakran egy extra kis fém dobozban) a legtávolabb a trafotol meg a hálozati résztöl. Persze mindegy, ha neked megy és zajtalan akkor OK, csak példának nem biztos, hogy jo
Ha megfelelően árnyékolt a doboz, akkor nincs semmi gond az árnyékolt kábel hiánya miatt. Több épített készülékkel a hátam mögött írom ezt. A többeres vezetéknél minden màsodik ér GND -re kötve megfelelő. Nem mondom, hogy minden esetben elég, de többnyire igen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2016
A megfelelő kábelezési elrendezésen is nagyon sok múlik, volt amikor én is úgy csináltam meg komplett kis erősítőt előerősítővel egyben, hogy egy centi árnyékolt kábel se volt benne, igaz, a panelek összekötését összecsavart kéteres merev vezetékkel kötöttem be, melyből az egyik földelve volt. Akinek csináltam gondolta majd ő feljavítja és a nemlétező brummot is tovább csökkenti na utána szívott vele az árnyékolt kábelekkel együtt vagy egy hónapot
Ha reloop dobozában csak az RIAA korrektor van, akkor hihetö ( nincsenek nagy szintek meg nagy áramok). A gond akkor van, ha egy árnyékolt dobozba kerül minden az RIAA fokozattol a végerösitöig....
Tavaly vittem vissza 2 hét tesztelés után egy high-end cuccot ( 2 doboz - elöfokozat meg végerösitö - egy auto árában) az olyan érzékeny volt, hogy ha csak megközelitettem már zajongott. Érdekes volt mert a HiFi szalonban is ugyanezt csinálta, amikor visszavittem, de addig nekik sem tünt fel. Ma már nem épitek erösitöket, de több tucat került ki anno a mühelyemböl, és mind müködik. Egyik másikkal nagyon nagy volt a szivás (amikor a megrendelö elöirta milyen méretü legyen a doboz). Láttam ilyen szalagkábeles erösitöt is eleget, meg olyant is amire a gyár sztaniolt/alufoliát tekert és földelte, gondolom nem design okokbol.... Én csak azt nem értem, hogy miért akar egy amatör ilyesmin sporolni? ( mert javitani biztos nem javit a hangzáson és munkát sem sporol.) Idézet: Nem vagyok vájtfülű, de a denevér fülűek (kettő van nekem is az ismeretségi körömben) már sűrűn vetnék a keresztet ezt olvasva. „mert javitani biztos nem javit a hangzáson és munkát sem sporol.” Az árnyékolt kábelnek egy szalagkábelhez képest nagy a kapacitása. Átlagember nem hallja a különbséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |