Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Adott egy Goodmans LD3265D1-es típusú LCD TV. Akitől kaptam azt mondta a kép pár perc után elmegy. Nos nálam bekapcsolás után semmi sem történt, szétszedés után a tápfeszültségek mérve rendben voltak még az inverter is megkapta a ON jelet. Kiderült az inverter trafó forrasztásaival volt gond mivel a fetek is kapcsoltak de a csövek nem mentek, miután újraforrasztottam a trafókat a készülék egyből bekapcsolt majd össze is raktam. Miután beüzemeltem és próbáltam rajta beállítani csatornát sajnos nem volt hang ekkor arra gondoltam, hogy a hangszórókat nem dugtam vissza. Sajnos nem így volt kis idő után már a kép se jött be a háttérvilágítás is csak kb 2 perccel a bekapcsolás után kapcsolt fel. Újra szétszedtem és most már az inverter bekapcsoláskor nem kapja meg az ON jelet csak percek múltán amikor fel is kapcsol de kép továbbra sinc. A készülékben a PSU: 17PW20 a Mainboard: 17MB12-2 Elképzelhető, hogy a Mainboard beadta a kulcsot?
A tápegység ki adja +24 volt feszültséget ?
Hány volt van a primer puffer lábain? 380-400-ig kell legyen ha alatta van már gondok lehetnek a 24V-al.
Végfok környékét forraszd át, voltak ilyenből kontakthibásak, maga a végfok nagyon ritkán száll el. Másik igen trükkös lehet a hibás DTV rész, ha ez nem megy rendesen szintén MUTE problémád lehet. De én a tápon kezdeném a hibakeresést, és mivel már vagy 7-8 éves ez a cucc kondizás nem ártana. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
Ez , így igaz , és ha nincs legalább 395v a pufferen , akkor nem is fog indulni.
Vestelnél 32"-nál még 380 bőven elég , sőt ezek nem is nagyon voltak 390V felett, sokat nem láttam. Pedig pár száz volt a kezeim között,max az újabbak.
Csak az a furcsa , hogy az adott átalakítás után jó lesz a táp , de akkor eredetileg , tehát gyárilag hogy tudott úgy indulni , hogy kevesebb is elég volt .Viszont mondjuk 7-8 év elteltével már nem , és mondjuk úgy sem , hogy puffer , és egyéb csere alkalmazva .Több mint érdekes nem de ?
Szerintem érdekesebb, hogy "on" jelzés sem érkezik az inverterre, valószínű, hogy a táp többi része sem indul el, mert nem is indítja el, ne felejetsük el a többi tünetet sem, például nem volt hang sem, ráadásul a vestel main-ek ilyen módú halála papírforma.
![]()
És ha nem megy a PFC ?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
Legnagyobb hibája a 400V-ot beállító 3db ellenállás alatti ragasztó miatt megváltozik az értékét, így lesz a 619k-ból 615k, és máris csak 360V van vagy kevesebb.
Ha nem megy a PFC 310V körül van... Persze ettől nem produkálna ilyesmit.
Az a baj ezekkel a jószágokkal , hogy ezer féle megoldás ezer féle rajz hozzá .Ez még rendben is lenne , de hogy az adott típushoz lévő rajzon , és magán a beültetett gyári paneleken sokszor eltérő dolgok vannak , és hát elég érdekes néha a javításuk.
Ezért nem szotyizok rajzokkal ha nem muszáj, a legtöbb vestel táp egyszerű (vagy inkább primitív), bár nem értem, hogy ez most hogy jön ide..
Nem csak háttérvilágítás, kép sem volt. Hang is elment, on jelet sem kap, pedig ezeknek fingjuk sincs arról, hogy megy-e az inverter. És erről beszélünk ám.. Semmi értelme barkóbázni, a csávónek mérnia kellene megint tápfeszt és kiderülne.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
Itt van egy régebbi leírásom, amit talán segít: Leírás
Kép Kábellel kapcsolatban, kontakthiba ha magadnak csinálod vagy tutira akarsz menni, lehúzod a kábeleket ami a táp és az alaplap között van , és szépen levágod a csatlakozókat és beforrasztasz mindent a helyére. Egyes esetekbe elég a 3.3V stby talán sárga dupla kábelt direktbe rákötni az alaplap IC850 es megfelelő lábára forrasztani direktbe. Ez akkor jön jól ha bekapcsolod és ahogy megjönne a hang vagy kép kikapcsol. Leesik a stby táp 3.1 körüli értékre.
Sziasztok,
Nos újra megnéztem a tápot. SB 5V és 3.3 V is rendben van mérés alapján. A nagyfeszkondi pufferen a fesz SB állapotban 315V bekapcsolva 395V. SB-ból bekapcsolva a 24V (24.4V), a 12V és az 5V is igaz az kicsivel alatta van 4.9V mérhető. Továbbá a 33V is mérhető. A neten talált táp rajz alapján néztem hol mit kellene mérni. A hiba továbbra is fenn állt miszerint ahogy bekapcsolni av 24V még minden stáb szépen elindul a Main panelon még a háttérvilágítás szabályzó 3.3V is még van azonnal ami 100%-os fényerő lenne de az ön jelzés csak késöbb jön még de de ekkor az inverter be is kapcsol. Viszont pár próba után változott a helyzetért miszerint ha csatlakoztatom a készüléket a hálózathoz akkor a SB led világíta tápon az összes tápfeszültségénél mérhető a mainon a Stáb ic-nél is de ekkor sincs háttérfényx és semmi más. Majd kb 1-2perc elteltével a táp leáll a mainon is éltünk a fesz a stáb ic-ről. Ezt követően bekapcsdolható ekor már szokás szerint a SB led elalszik de a helyzet nem változik. A Main panelon egy két IC (DRX3961A és VCT6953) 60-70°C-os (multihoz kapott hőmérővel mérve). A következő lépésként azért átkondizom a tápot. Amit még észrevettem valkaki előttem már kicserélt pár elkot a tálban és a Main panelon is.
Nem árt igen átnézni a kondikat.Egyébként milyen inverter van benne ?Az inverteren lévő elektrolit kondenzátort sem ártana kicserélni.
Az normális, hogy áram alá helyezve bekapcsol a táp, majd utána leáll, ilyenek a vestelek. Mivel minden feszültség rendben van, kár is kínlódni a kondenzátorokkal, halott a main, inkább FW-t kellene nézni hozzá.
Szia,
A feszültségeket én is jónak gondoltam és ami még furcsa a main panelon, hogy a fényerőszabályzó feszültség azonnal meg van az on jel meg perceket késik ezért én is mint ahogy az előző hozzászólásomban írtam a main-ra gyanakodtam. Ahogyan kerestem a rajzot, hozzá találtam egy bin file-t is gondolom az volna a FW. A kérdés, hogyan lehet egyszerűen a cserét, vagy felülírást megoldani?
FW-t szinte tuti nem találsz, a bin az EEprom tartalom.
A tv belsőhöz kell keresni a FW.Tehát processzor , alaplap, gondolom 24C64 van benne .
Ez szerint kell keresni.
Sziasztok,ez javítható? Hol egy hol kettő csík jön elő.
http://kepfeltoltes.hu/160320/20160320_105544_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nagy valószinűséggel ,ha a kijelző nem kh s , akkor ez sajna kijelző hiba lesz.
De egyébként felesleges volt két helyen is ugyan ezt a kérdést feltenni. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
Nem, hibás néhány oszlop, elengedte a COF fóliája.
Azért teszem fel kettő helyen is mert volt rá példa hogy egyik téma döglött volt és senki sem reagált rá hiába vártam. Szóval kuka a szerkezet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |