Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   79 / 219
(#) zoli0078 hozzászólása Márc 18, 2016 /

Sziasztok,

Adott egy Goodmans LD3265D1-es típusú LCD TV. Akitől kaptam azt mondta a kép pár perc után elmegy. Nos nálam bekapcsolás után semmi sem történt, szétszedés után a tápfeszültségek mérve rendben voltak még az inverter is megkapta a ON jelet. Kiderült az inverter trafó forrasztásaival volt gond mivel a fetek is kapcsoltak de a csövek nem mentek, miután újraforrasztottam a trafókat a készülék egyből bekapcsolt majd össze is raktam. Miután beüzemeltem és próbáltam rajta beállítani csatornát sajnos nem volt hang ekkor arra gondoltam, hogy a hangszórókat nem dugtam vissza. Sajnos nem így volt kis idő után már a kép se jött be a háttérvilágítás is csak kb 2 perccel a bekapcsolás után kapcsolt fel. Újra szétszedtem és most már az inverter bekapcsoláskor nem kapja meg az ON jelet csak percek múltán amikor fel is kapcsol de kép továbbra sinc.
A készülékben a PSU: 17PW20 a Mainboard: 17MB12-2
Elképzelhető, hogy a Mainboard beadta a kulcsot?
(#) eyess válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

A tápegység ki adja +24 volt feszültséget ?
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Igen, tipikus.
(#) Andr3wJ válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Hány volt van a primer puffer lábain? 380-400-ig kell legyen ha alatta van már gondok lehetnek a 24V-al.
Végfok környékét forraszd át, voltak ilyenből kontakthibásak, maga a végfok nagyon ritkán száll el.
Másik igen trükkös lehet a hibás DTV rész, ha ez nem megy rendesen szintén MUTE problémád lehet.

De én a tápon kezdeném a hibakeresést, és mivel már vagy 7-8 éves ez a cucc kondizás nem ártana.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2016
(#) eyess válasza Andr3wJ hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Ez , így igaz , és ha nincs legalább 395v a pufferen , akkor nem is fog indulni.
(#) Andr3wJ válasza eyess hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Vestelnél 32"-nál még 380 bőven elég , sőt ezek nem is nagyon voltak 390V felett, sokat nem láttam. Pedig pár száz volt a kezeim között,max az újabbak.

Csak az a furcsa , hogy az adott átalakítás után jó lesz a táp , de akkor eredetileg , tehát gyárilag hogy tudott úgy indulni , hogy kevesebb is elég volt .Viszont mondjuk 7-8 év elteltével már nem , és mondjuk úgy sem , hogy puffer , és egyéb csere alkalmazva .Több mint érdekes nem de ?
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Szerintem érdekesebb, hogy "on" jelzés sem érkezik az inverterre, valószínű, hogy a táp többi része sem indul el, mert nem is indítja el, ne felejetsük el a többi tünetet sem, például nem volt hang sem, ráadásul a vestel main-ek ilyen módú halála papírforma. Amúgy vestel tápon én szinte mindíg 380V-ot mérek, ha megy a PFC.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

És ha nem megy a PFC ?
(#) Andr3wJ válasza eyess hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Legnagyobb hibája a 400V-ot beállító 3db ellenállás alatti ragasztó miatt megváltozik az értékét, így lesz a 619k-ból 615k, és máris csak 360V van vagy kevesebb.

Ebben lehet valami tényleg.

Ha nem megy a PFC 310V körül van... Persze ettől nem produkálna ilyesmit.

Az a baj ezekkel a jószágokkal , hogy ezer féle megoldás ezer féle rajz hozzá .Ez még rendben is lenne , de hogy az adott típushoz lévő rajzon , és magán a beültetett gyári paneleken sokszor eltérő dolgok vannak , és hát elég érdekes néha a javításuk.

Ezért nem szotyizok rajzokkal ha nem muszáj, a legtöbb vestel táp egyszerű (vagy inkább primitív), bár nem értem, hogy ez most hogy jön ide..

Igy jön ide , szerintem itt is táp gond lesz elsősorban

Bővebben: Link

Nem csak háttérvilágítás, kép sem volt. Hang is elment, on jelet sem kap, pedig ezeknek fingjuk sincs arról, hogy megy-e az inverter. És erről beszélünk ám.. Semmi értelme barkóbázni, a csávónek mérnia kellene megint tápfeszt és kiderülne.
(#) Andr3wJ válasza Andr3wJ hozzászólására (») Márc 18, 2016 /

Itt van egy régebbi leírásom, amit talán segít: Leírás
Kép

Kábellel kapcsolatban, kontakthiba ha magadnak csinálod vagy tutira akarsz menni, lehúzod a kábeleket ami a táp és az alaplap között van , és szépen levágod a csatlakozókat és beforrasztasz mindent a helyére. Egyes esetekbe elég a 3.3V stby talán sárga dupla kábelt direktbe rákötni az alaplap IC850 es megfelelő lábára forrasztani direktbe. Ez akkor jön jól ha bekapcsolod és ahogy megjönne a hang vagy kép kikapcsol. Leesik a stby táp 3.1 körüli értékre.

Teljesen egyetértek.

Igen ezzel is egyetértek.
(#) zoli0078 válasza eyess hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Sziasztok,

Nos újra megnéztem a tápot. SB 5V és 3.3 V is rendben van mérés alapján. A nagyfeszkondi pufferen a fesz SB állapotban 315V bekapcsolva 395V. SB-ból bekapcsolva a 24V (24.4V), a 12V és az 5V is igaz az kicsivel alatta van 4.9V mérhető. Továbbá a 33V is mérhető. A neten talált táp rajz alapján néztem hol mit kellene mérni. A hiba továbbra is fenn állt miszerint ahogy bekapcsolni av 24V még minden stáb szépen elindul a Main panelon még a háttérvilágítás szabályzó 3.3V is még van azonnal ami 100%-os fényerő lenne de az ön jelzés csak késöbb jön még de de ekkor az inverter be is kapcsol. Viszont pár próba után változott a helyzetért miszerint ha csatlakoztatom a készüléket a hálózathoz akkor a SB led világíta tápon az összes tápfeszültségénél mérhető a mainon a Stáb ic-nél is de ekkor sincs háttérfényx és semmi más. Majd kb 1-2perc elteltével a táp leáll a mainon is éltünk a fesz a stáb ic-ről. Ezt követően bekapcsdolható ekor már szokás szerint a SB led elalszik de a helyzet nem változik. A Main panelon egy két IC (DRX3961A és VCT6953) 60-70°C-os (multihoz kapott hőmérővel mérve).
A következő lépésként azért átkondizom a tápot. Amit még észrevettem valkaki előttem már kicserélt pár elkot a tálban és a Main panelon is.
(#) eyess válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Nem árt igen átnézni a kondikat.Egyébként milyen inverter van benne ?Az inverteren lévő elektrolit kondenzátort sem ártana kicserélni.
(#) Buvarruha válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Az normális, hogy áram alá helyezve bekapcsol a táp, majd utána leáll, ilyenek a vestelek. Mivel minden feszültség rendben van, kár is kínlódni a kondenzátorokkal, halott a main, inkább FW-t kellene nézni hozzá.
(#) zoli0078 válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

Szia,
A feszültségeket én is jónak gondoltam és ami még furcsa a main panelon, hogy a fényerőszabályzó feszültség azonnal meg van az on jel meg perceket késik ezért én is mint ahogy az előző hozzászólásomban írtam a main-ra gyanakodtam.
Ahogyan kerestem a rajzot, hozzá találtam egy bin file-t is gondolom az volna a FW. A kérdés, hogyan lehet egyszerűen a cserét, vagy felülírást megoldani?
(#) Andr3wJ válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

FW-t szinte tuti nem találsz, a bin az EEprom tartalom.
(#) eyess válasza zoli0078 hozzászólására (») Márc 19, 2016 /

A tv belsőhöz kell keresni a FW.Tehát processzor , alaplap, gondolom 24C64 van benne .
Ez szerint kell keresni.
(#) zoli200 hozzászólása Márc 20, 2016 /

Sziasztok,ez javítható? Hol egy hol kettő csík jön elő.

http://kepfeltoltes.hu/160320/20160320_105544_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) eyess válasza zoli200 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Nagy valószinűséggel ,ha a kijelző nem kh s , akkor ez sajna kijelző hiba lesz.
De egyébként felesleges volt két helyen is ugyan ezt a kérdést feltenni.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2016
(#) Buvarruha válasza zoli200 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Nem, hibás néhány oszlop, elengedte a COF fóliája.
(#) zoli200 hozzászólása Márc 20, 2016 /

Azért teszem fel kettő helyen is mert volt rá példa hogy egyik téma döglött volt és senki sem reagált rá hiába vártam. Szóval kuka a szerkezet?
(#) eyess válasza zoli200 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Meg kell nézni a kijelzőre menő szalag kábelt , ahogy Buvarruha is , írta , és én is korábban , ha nem találsz ilyen jellegű hibát , és kontakt hibát sem , akkor a kijelzőnek annyi.
Meg kell nézni egyenlőre nem tudunk többet tanácsolni.
Következő: »»   79 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem