Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1848 / 2208
(#) Simon mondja válasza CHZ hozzászólására (») Márc 15, 2016
Bocs. Azthittem valami fontos.
(#) CHZ válasza Simon mondja hozzászólására (») Márc 15, 2016
Fontos ez is, csak nem mindenkinek...
(#) mofesa válasza Simon mondja hozzászólására (») Márc 15, 2016
Mit vársz a végétől, ha már az eleje rossz? Fontosabb, mint hinnéd.
Ez hasonló az autóhoz. Ha a motor rossz, lehet akármilyen kényelmes, meg szép, csak tologathatod. Az meg ugye nem valami felemelő.
(#) Simon mondja válasza mofesa hozzászólására (») Márc 15, 2016
Nincs személyeskedés. Odervasz.
(#) bakos13gab válasza TL54 hozzászólására (») Márc 15, 2016
A kérdésed kicsit értelmetlen. A pánt benne lesz a mágneses térben (zárt hurkot alkot), de nem számít sokat, nem érdekes.
(#) CHZ válasza Simon mondja hozzászólására (») Márc 16, 2016
Csak neked. Bekötöttem a végcsöveket is, kimeneten műterhelésen 15KHz frekin is megmértem. Kimeneti szint 15V eff., 17V felett vág szimmetrikusan. Visszacsatolás még nincs bekötve. Remélem így már nem kell találgatnod.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
(#) CHZ hozzászólása Márc 16, 2016
20Hz en is mértem.
(#) TL54 válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 16, 2016
Rendben,köszönöm.
(#) scooby_ válasza mofesa hozzászólására (») Márc 16, 2016
Talicska!
(#) scooby_ válasza CHZ hozzászólására (») Márc 16, 2016
Durván jónak tűnik az átvitele. Visszacsatolással még ennél is jobb lehet.
Nálam valahogy sosem akaroddznak ilyen jelalakok születni.
(#) CHZ válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 16, 2016
Kimeno alapvetoen meghatarozza, kevesbe a kapcsolas.
(#) CHZ válasza scooby_ hozzászólására (») Márc 16, 2016
Belső szerelés kész, fenéklemez és a forgatógombok hiányoznak még.

PP D.jpg

(#) ticseboy válasza CHZ hozzászólására (») Márc 16, 2016
Szép! Az a kis előlap, gravírozott vagy fólia, vagy...?
(#) CHZ válasza ticseboy hozzászólására (») Márc 16, 2016
Egyik sem, 1mm alu, fotózással készült felirat, végén ráégetve.
így oldószerrel sem lehet eltávolítani, tartós, lakkozni sem kell.
(#) mofesa válasza ticseboy hozzászólására (») Márc 16, 2016
Vasalni is lehet, de akkor lakkozni kell. Színe nem barna, hanem a toner -ben lévő festék színével megegyező lesz.
(#) ticseboy válasza CHZ hozzászólására (») Márc 16, 2016
Köszönöm.
Mofesa: az se rossz, de sajnos a lakkozás, idővel elszineződik. Ez tapasztalat, és témy. De ezt is köszi.
(#) mohinger válasza mofesa hozzászólására (») Márc 17, 2016
Szia!

Milyen papírt/fóliát használsz a vasaláshoz? Az előlapot kezeled előtte valamivel, vagy felcsiszolod/polírozod?

A Conradnál már 1990Ft a PCL86...
(#) bta válasza TL54 hozzászólására (») Márc 17, 2016
Idézet:
„Szeretném kérdezni,hogy SE kimenőnek megtekert hiperszilnél fontos,hogy az összekötő pánt fémesen ne kösse össze a két fél vasmagot?”

Léteznek mágnesezhető vágottmag pántok, de hiába szigetelnéd el, mert az acélcsavarral együtt zárt mágneses kört alkot. A korrekt megoldás a pánt csavarjának cseréje, nem mágnesezhető nemesacél fajtára. A légréses trafó paramétereit egyébként nem nagyon befolyásolja a mágnesezhető pánt...

Ha földelni akarod a magot, akkor a "légrést" kifejezetten előnyös fémes anyaggal kitölteni. Meg egyébként is. Csak ne ólommal (összenyomódik) vagy rézzel (a vasmagodat idővel kikezdi a korrózió).
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
(#) mofesa válasza mohinger hozzászólására (») Márc 17, 2016
Mivel itt off lenne, megírtam privátban.
(#) isti95 hozzászólása Márc 17, 2016
Sziasztok, érdeklődnék hátha itt jártasabb emberekkel találkozom. Szóval van egy beag AEX 650-típusú csöves keverőerősítőm, szobába kis hangerőn gitározgatásra használom. Felmerült bennem az ötlet, hogy mi lenne ha egy kicsit az egyik előerősítő munkapontját eltolnám, hogy kicsit torzítson, elvégre csak egy bemenetet használok, így viszon már ki tudnék használni mégegyet (akár összekötni a kettő bemenetét, és potikkal lehetne szabályozni a tiszta és a torzított jel erősségét). Legfőbb kérdésem hogy életképes-e az alapötletem, és ha igen, akkor esetleg valaki tudna segíteni hogy megtaláljam hogy melyik ellenállás értékét kellene változtatni?
(#) TL54 válasza bta hozzászólására (») Márc 18, 2016
Idézet:
„[/quote]Ha földelni akarod a magot, akkor a "légrést" kifejezetten előnyös fémes anyaggal kitölteni. Meg egyébként is.[quote]”

Itt már végleg elkavarodtam. Prespánt és kartont olvasok a légrés biztosítására.
Aki tekerte a kimenőt 0,04-os prespánt rakott "légrésként".

Ezek szerint akkor erre a célra használhatok az iparban használatos acél hézagoló lemezeket?

Mert azok vannak 0,01-1 mm-ig.
(#) granpa válasza TL54 hozzászólására (») Márc 18, 2016
Kissé pontatlan a fogalmazás. A légrés úgy jó, ahogy van (prespán). A földelést egyszerűen rákötöd az összefogó pántra. Az összefogó pánt ugyan benne van a mágnes körben, de nem oszt, nem szoroz.; ha mágnesezhető, ha nem (a csavarja sem).
(#) TL54 válasza granpa hozzászólására (») Márc 18, 2016
Rendben,köszönöm.Akkor így fogom beépíteni.
(#) Gafly válasza TL54 hozzászólására (») Márc 18, 2016
Idézet:
„Ezek szerint akkor erre a célra használhatok az iparban használatos acél hézagoló lemezeket?”

- Azt semmiképpen sem (mert akkor a "légrés" mágnesesen nem "légrés, hanem "legfeljebb "vasrés").
- Második körben elektromosan vezető anyagot (például alumínium) sem (mert akkor ugye "mágnesesen" ugyan nem szól bele a dologba, de "elektromosan" azért kissé mégis).
- Prespán, textilbakelit és társai a szokásos megoldások (persze mikor mi volt elérhető)...
(#) bakos13gab válasza Gafly hozzászólására (») Márc 19, 2016
Jobb lesz a hangja, ha olyan prespán használsz, ami előtte 2 hétig ezüst lemezek között érlelődött...
(#) mofesa válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 19, 2016
Én gyémánt csiszolt aranylemezeket szoktam használni.
(#) bta válasza TL54 hozzászólására (») Márc 21, 2016
Az alapgondolat (a jól kézbentartható résvastagság) jó, de az acél, nikkel, vagy másféle ferromágneses anyag NEM! Para- vagy diamágneses anyagok jók. Vannak továbbá mechanikai és korróziós szempontok...
(#) bta válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 21, 2016
Szvsz nézzetek utána, befolyásolják-e a vasat érő mechanikai hatások (rezgés!) annak mágneses tulajdonságait... "mókás" dolgok fognak kiderülni.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
(#) daneg86 hozzászólása Márc 21, 2016
Sziasztok!
Terveztem egy 6C33C SE erősítőt. Drótkupacként megépítettem, az elvárásoknak megfelelt, de szeretném kikérni a véleményetek, mielőtt végleges formát öltene.

Ez egy átépítés lesz, így nagyon sok minden kötött. Trafókészlet, és felhasználható csövek is, emellett, hogy csőcsere esetén ne kelljen semmit sem után állítani ( erre szolgál a tl431 és társai ).

FINAL.JPG

(#) bakos13gab válasza bta hozzászólására (») Márc 21, 2016
És ha kiöntöm mondjuk műgyantával?
Következő: »»   1848 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem