Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Bocs. Azthittem valami fontos.
Fontos ez is, csak nem mindenkinek...
Mit vársz a végétől, ha már az eleje rossz? Fontosabb, mint hinnéd.
Ez hasonló az autóhoz. Ha a motor rossz, lehet akármilyen kényelmes, meg szép, csak tologathatod. Az meg ugye nem valami felemelő. ![]()
Nincs személyeskedés. Odervasz.
![]()
A kérdésed kicsit értelmetlen. A pánt benne lesz a mágneses térben (zárt hurkot alkot), de nem számít sokat, nem érdekes.
Csak neked. Bekötöttem a végcsöveket is, kimeneten műterhelésen 15KHz frekin is megmértem. Kimeneti szint 15V eff., 17V felett vág szimmetrikusan. Visszacsatolás még nincs bekötve. Remélem így már nem kell találgatnod.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
20Hz en is mértem.
Rendben,köszönöm.
Durván jónak tűnik az átvitele. Visszacsatolással még ennél is jobb lehet.
Nálam valahogy sosem akaroddznak ilyen jelalakok születni.
Kimeno alapvetoen meghatarozza, kevesbe a kapcsolas.
Belső szerelés kész, fenéklemez és a forgatógombok hiányoznak még.
Szép! Az a kis előlap, gravírozott vagy fólia, vagy...?
Egyik sem, 1mm alu, fotózással készült felirat, végén ráégetve.
így oldószerrel sem lehet eltávolítani, tartós, lakkozni sem kell.
Vasalni is lehet, de akkor lakkozni kell. Színe nem barna, hanem a toner -ben lévő festék színével megegyező lesz.
Köszönöm.
Mofesa: az se rossz, de sajnos a lakkozás, idővel elszineződik. Ez tapasztalat, és témy. De ezt is köszi. ![]()
Szia!
Milyen papírt/fóliát használsz a vasaláshoz? Az előlapot kezeled előtte valamivel, vagy felcsiszolod/polírozod? A Conradnál már 1990Ft a PCL86... ![]() Idézet: „Szeretném kérdezni,hogy SE kimenőnek megtekert hiperszilnél fontos,hogy az összekötő pánt fémesen ne kösse össze a két fél vasmagot?” Léteznek mágnesezhető vágottmag pántok, de hiába szigetelnéd el, mert az acélcsavarral együtt zárt mágneses kört alkot. A korrekt megoldás a pánt csavarjának cseréje, nem mágnesezhető nemesacél fajtára. A légréses trafó paramétereit egyébként nem nagyon befolyásolja a mágnesezhető pánt... Ha földelni akarod a magot, akkor a "légrést" kifejezetten előnyös fémes anyaggal kitölteni. Meg egyébként is. Csak ne ólommal (összenyomódik) vagy rézzel (a vasmagodat idővel kikezdi a korrózió). A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Mivel itt off lenne, megírtam privátban.
Sziasztok, érdeklődnék hátha itt jártasabb emberekkel találkozom. Szóval van egy beag AEX 650-típusú csöves keverőerősítőm, szobába kis hangerőn gitározgatásra használom. Felmerült bennem az ötlet, hogy mi lenne ha egy kicsit az egyik előerősítő munkapontját eltolnám, hogy kicsit torzítson, elvégre csak egy bemenetet használok, így viszon már ki tudnék használni mégegyet (akár összekötni a kettő bemenetét, és potikkal lehetne szabályozni a tiszta és a torzított jel erősségét). Legfőbb kérdésem hogy életképes-e az alapötletem, és ha igen, akkor esetleg valaki tudna segíteni hogy megtaláljam hogy melyik ellenállás értékét kellene változtatni?
Idézet: „[/quote]Ha földelni akarod a magot, akkor a "légrést" kifejezetten előnyös fémes anyaggal kitölteni. Meg egyébként is.[quote]” Itt már végleg elkavarodtam. Prespánt és kartont olvasok a légrés biztosítására. Aki tekerte a kimenőt 0,04-os prespánt rakott "légrésként". Ezek szerint akkor erre a célra használhatok az iparban használatos acél hézagoló lemezeket? Mert azok vannak 0,01-1 mm-ig.
Kissé pontatlan a fogalmazás. A légrés úgy jó, ahogy van (prespán). A földelést egyszerűen rákötöd az összefogó pántra. Az összefogó pánt ugyan benne van a mágnes körben, de nem oszt, nem szoroz.; ha mágnesezhető, ha nem (a csavarja sem).
Rendben,köszönöm.Akkor így fogom beépíteni.
Idézet: „Ezek szerint akkor erre a célra használhatok az iparban használatos acél hézagoló lemezeket?” - Azt semmiképpen sem (mert akkor a "légrés" mágnesesen nem "légrés, hanem "legfeljebb "vasrés"). - Második körben elektromosan vezető anyagot (például alumínium) sem (mert akkor ugye "mágnesesen" ugyan nem szól bele a dologba, de "elektromosan" azért kissé mégis). - Prespán, textilbakelit és társai a szokásos megoldások (persze mikor mi volt elérhető)...
Jobb lesz a hangja, ha olyan prespán használsz, ami előtte 2 hétig ezüst lemezek között érlelődött...
![]()
Én gyémánt csiszolt aranylemezeket szoktam használni.
![]()
Az alapgondolat (a jól kézbentartható résvastagság) jó, de az acél, nikkel, vagy másféle ferromágneses anyag NEM! Para- vagy diamágneses anyagok jók. Vannak továbbá mechanikai és korróziós szempontok...
Szvsz nézzetek utána, befolyásolják-e a vasat érő mechanikai hatások (rezgés!) annak mágneses tulajdonságait... "mókás" dolgok fognak kiderülni.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2016
Sziasztok!
Terveztem egy 6C33C SE erősítőt. Drótkupacként megépítettem, az elvárásoknak megfelelt, de szeretném kikérni a véleményetek, mielőtt végleges formát öltene. Ez egy átépítés lesz, így nagyon sok minden kötött. Trafókészlet, és felhasználható csövek is, emellett, hogy csőcsere esetén ne kelljen semmit sem után állítani ( erre szolgál a tl431 és társai ).
És ha kiöntöm mondjuk műgyantával?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |