Fórum témák
» Több friss téma |
Tegnap este megnéztem megmozgattam nem változott sajnos ezért is kérdeztem érdemes e tovább menni vele vagy megy ameddig megy.
Annyit esetleg meg lehet próbálni , hogy ahol van ez a csík ott azokon a helyeken ahol a kijelzőre megy a kábel óvatosan megkocogtatni , ha esetleg változik a jelenség , akkor van esély arra , hogy valamilyen rászorítással hozzányomni a kábelt a kijelzőhöz , hogy érintkezzen.Ha ez kocogtatásra nem változik vagy nem javul , akkor sajnos megy ameddig megy .
Sziasztok!
Ismét vissza szeretnék térni a T-con paneles dologgal. (5351TP-Samsung) Ismét vettem rá táp IC-t. Megjelentek a tápok, látszólag ok minden, de nincs kép. Mi lehet még ezzel? A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016
Sziasztok!
Lénne egy kérésem légyszi ha tudtok segítsetek meg szeretnék a Grundig tvmbe venni egy alkatrészt de nem tudok ráakadni sehol se online rendelésre sem pedig boltban. Ha valaki tudna segíteni hogy honnan rendeljem meg nagyon megköszönném az alatrész száma TPS61197
Sziasztok.
Ismét egy beteg Hozzám került egy World of Vision GTA 40HD tv. Valamiért nem indúl a táp. Készenléti led világít, power gombra átvált zöldre, tápban a rellé behúz, pillanatra megjelennek a feszültségek, majd rellé elenged, de a led ugyanúgy zöldön marad. Zárlatra gyanakodtam, méregettem nem találtam semmit. Ami gyatlakozót lehetett kihúztam hogy a táp szabadon maradjon és csak a fő panel bekapcsolás részéért felelő kábelt hagytam meg, akkor is ezt csinálja. Azt a kábelt lemértem, egyik feszültségre sincs zárlat. Mi lehet ilyenkor vele? Gyanakodtam a nagypufferkondi fáradtságára, mert a lábain 270v-ot mérek. Nemtudom elég e, majdnem 300-hoz vagyok szokva. Előre is köszönöm.
Elég sűrűn kerülnek hozzád ezek a tévék hogyan is van ez ?
Foglalkozok javítással, laptop, monitor, számitógép. Tv-t csak ismerősnek
Értem én , és gondoltam is , csak mert 1 héten belül szinte négy típussal is feljöttél ide a fórumra.
Egyébként ez úgy van , hogy ha te ezzel foglalkozol , akkor nyilván nem ingyen csinálod ,na most , azt ne várd itt el senkitől , hogy szinte naponta más típussal , és hibával ide felteszed a kérdéseidet , és majd minden tévét megcsinálnak neked .Mert aki esetleg rá van szorulva , vagy elakad valahol , mert ez előfordulhat , akkor egyértelmű , hogy kap segítséget .De aki sportot űz abból , hogy naponta más más tévét akar javítani , és nyilván anyagi ellenszolgáltatásért az ilyen formában nem fog menni.És ezt szerinte te sem várhatod el senkitől , hogy azért segítsenek , hogy te meg pénzért vállalod el. Mert azt egyébként senki nem fogja elhinni , hogy ingyen csinálod. Ne vedd rossz néven , de ezt muszáj volt leírni. A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
Értettem, köszönöm!
Elnézést a zavarásét, megtaláltam már, LM78R33 halott!
Sziasztok!
A következő a problémám: Van egy 82cm-es Sharp LC-32SH7 LCD tv-m, bekapcsoláskor csak hang van. Csatornát tudok váltani, hallani mi szól, de csak halvány kéken világít a képernyő. Nem jön be a menü sem. Mi lehet a gond, esetleg hogy tudnám orvosolni? Előre is köszönöm a válaszokat. üdv: Zoli
Szia.
Először is, szedd szét. Keress gyanús, látható kondit ami púpos, esetleg megrepedt forrasztást, vagy csatlakozó kontakthibát. Érdemes méréseket is végezni a tápegységen. Általában minden táp kimeneti csatlakozója mellett fel vannak tüntetve a helyes működési feszültségek, ezek után lehet méregetni.
Sziasztok!
Van egy samsung LE32R82BX LCD tv /saját/ Nem volt bekapcsolva kb egy hétig. Majd mikor bekapcsoltam ugrált a kép. Majd egy fél óra után kikapcsol bekapcsol de ekkor már nincs se kép se hang csak zenél egyet mint mikor bekapcsol és sötét a képernyő illetve a háttérvilágítás bekapcsol. A tápot átnéztem a feszültségek megvannak. Merre tovább? A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2016
Klasszikus main hiba, hűtéssel fűtéssel próbálkoznék, esetleg a ramok vagy processzor átforrasztásával, persze sorjában.
Nálam bejött a RAM újramelegítés egyszer, az is hasonló Samsung volt.
Hát az átforrasztás nem jött be sajna. Pedig adtam neki forró levegővel. Nem egy mai darab 2005-ös. Végül is öröm,hogy idáig elment.Esetleg meg ér egy mainboard cserét? A mainb. on érdemes végig menni az SMD elkokon? mennyire gyakori,hogy azon elszállnak? Mennyiért vesztegetnek egyet? Sajna csak a háztartási gépekben vagyok otthon.
Sziasztok! RSA 67.820.538 táppanelben lévő SMA E1017 IC adatlapját keresem, vagy az egész lapét.
Mainboardon mérj feszültségeket, majd ideiglenesen forrasz fel elkót, párhuzamisan a gyárival, majd mérd újra. Ha van változás több lesz a táp, akkor csereld ki az eredetit.
Lehet ezt egyszerubben szkóppoal is, ha van. Ha nincs rajz, meg semmi adat hirtelen akkor így próbálkozhatsz. Vakmerőknek még ki se kell kapcsolni a tv-t es ugy rakosgatod a tápokra a próbakondit, persze kisütni minden tápra rakás után, persze ez nem veszélytelen.
A mainboardon lévő elkókra gondolsz? A tápon mértem feszültségeket a csatlakozónál rá vannak írva. Azok megvannak. A tápon az elkókat kimértem kapacitás ESR rendben.
A processzor(okat) tápláló feszültségekre érdemes ránzéni szkóppal közvetlenül az IC mellett, olykor a kerámiakondik is döglenek, vagy a feszültségstabilizátorok.
Esetleg kapcsolási rajz, Vagy miért kellene az adatalapja csak külön?
Szia, Csak a táp panel van nálam, a 24V nem indul, minden más tápfesz megvan, ha jól látom.
Ez az IC abban a körben vezérli a 24V meghajtását. Egyenlőre gőzöm sincsen róla, hogy miért nem indul. Az "XPE009" csatiról nincsen infó a panelon, így nem tudom, kell-e oda valami, hogy elinduljon. a TV-t ár agyonütötték, így maradt rám a táp-panel, s mivel elág szép vasmagokat látok benne, gondoltam " jó lesz még valamire, egy izmos 24V... "
Á értem kár érte mármint a tévéért .De talán egy kis segítséget tudok adni táp ügyben is. Ezen elvileg minden meg van , ami kell , vagy kellhet neked.És talán segítség lehet másnak is , hogy s miként működnek ezek a dolgok.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2016
Sziasztok
Vettem egy Grundig lcd led tv már írtam fel róla hogy nem indul csak villog a led szereló szerint TPS61197 ic rossz de nem találok rá de szerintetek csak firmware hibája van most lenne egy kis időm vele foglalkozni de nem találok firmware t se hozzá légszives segítsetek Modell száma:40 vle 685 bg
Nem biztos , hogy fw hibája lesz nem kizárt , de nem biztos .Inkább a tápoldalról kellene kezdeni a hiba feltárást.
Köszi! Innen már boldogulok talán .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |