Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   80 / 219
(#) zoli200 válasza eyess hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Tegnap este megnéztem megmozgattam nem változott sajnos ezért is kérdeztem érdemes e tovább menni vele vagy megy ameddig megy.
(#) eyess válasza zoli200 hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Annyit esetleg meg lehet próbálni , hogy ahol van ez a csík ott azokon a helyeken ahol a kijelzőre megy a kábel óvatosan megkocogtatni , ha esetleg változik a jelenség , akkor van esély arra , hogy valamilyen rászorítással hozzányomni a kábelt a kijelzőhöz , hogy érintkezzen.Ha ez kocogtatásra nem változik vagy nem javul , akkor sajnos megy ameddig megy .
(#) zoli200 válasza eyess hozzászólására (») Márc 20, 2016 /

Rendben,köszönöm megpróbálom.
(#) djseed1 hozzászólása Márc 22, 2016 /

Sziasztok!

Ismét vissza szeretnék térni a T-con paneles dologgal. (5351TP-Samsung)
Ismét vettem rá táp IC-t. Megjelentek a tápok, látszólag ok minden, de nincs kép.
Mi lehet még ezzel?
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2016

t-con.jpg

(#) Darian125 hozzászólása Márc 22, 2016 /

Sziasztok!
Lénne egy kérésem légyszi ha tudtok segítsetek meg szeretnék a Grundig tvmbe venni egy alkatrészt de nem tudok ráakadni sehol se online rendelésre sem pedig boltban. Ha valaki tudna segíteni hogy honnan rendeljem meg nagyon megköszönném az alatrész száma TPS61197
(#) eyess válasza Darian125 hozzászólására (») Márc 23, 2016 /

Biztos, hogy rossz az az ic ?
(#) djseed1 hozzászólása Márc 23, 2016 /

Sziasztok.

Ismét egy beteg
Hozzám került egy World of Vision GTA 40HD tv. Valamiért nem indúl a táp.
Készenléti led világít, power gombra átvált zöldre, tápban a rellé behúz, pillanatra megjelennek a feszültségek, majd rellé elenged, de a led ugyanúgy zöldön marad.
Zárlatra gyanakodtam, méregettem nem találtam semmit. Ami gyatlakozót lehetett kihúztam hogy a táp szabadon maradjon és csak a fő panel bekapcsolás részéért felelő kábelt hagytam meg, akkor is ezt csinálja. Azt a kábelt lemértem, egyik feszültségre sincs zárlat.
Mi lehet ilyenkor vele?
Gyanakodtam a nagypufferkondi fáradtságára, mert a lábain 270v-ot mérek. Nemtudom elég e, majdnem 300-hoz vagyok szokva.
Előre is köszönöm.
(#) eyess válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 23, 2016 /

Elég sűrűn kerülnek hozzád ezek a tévék hogyan is van ez ?
(#) djseed1 válasza eyess hozzászólására (») Márc 23, 2016 /

Foglalkozok javítással, laptop, monitor, számitógép. Tv-t csak ismerősnek
(#) eyess válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 23, 2016 / 2

Értem én , és gondoltam is , csak mert 1 héten belül szinte négy típussal is feljöttél ide a fórumra.
Egyébként ez úgy van , hogy ha te ezzel foglalkozol , akkor nyilván nem ingyen csinálod ,na most , azt ne várd itt el senkitől , hogy szinte naponta más típussal , és hibával ide felteszed a kérdéseidet , és majd minden tévét megcsinálnak neked .Mert aki esetleg rá van szorulva , vagy elakad valahol , mert ez előfordulhat , akkor egyértelmű , hogy kap segítséget .De aki sportot űz abból , hogy naponta más más tévét akar javítani , és nyilván anyagi ellenszolgáltatásért az ilyen formában nem fog menni.És ezt szerinte te sem várhatod el senkitől , hogy azért segítsenek , hogy te meg pénzért vállalod el. Mert azt egyébként senki nem fogja elhinni , hogy ingyen csinálod.
Ne vedd rossz néven , de ezt muszáj volt leírni.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2016
(#) djseed1 válasza eyess hozzászólására (») Márc 23, 2016 /

Értettem, köszönöm!

Elnézést a zavarásét, megtaláltam már, LM78R33 halott!
(#) zotyi85 hozzászólása Márc 24, 2016 /

Sziasztok!

A következő a problémám: Van egy 82cm-es Sharp LC-32SH7 LCD tv-m, bekapcsoláskor csak hang van. Csatornát tudok váltani, hallani mi szól, de csak halvány kéken világít a képernyő. Nem jön be a menü sem.
Mi lehet a gond, esetleg hogy tudnám orvosolni?

Előre is köszönöm a válaszokat.
üdv: Zoli
(#) djseed1 válasza zotyi85 hozzászólására (») Márc 24, 2016 /

Szia.

Először is, szedd szét. Keress gyanús, látható kondit ami púpos, esetleg megrepedt forrasztást, vagy csatlakozó kontakthibát.
Érdemes méréseket is végezni a tápegységen. Általában minden táp kimeneti csatlakozója mellett fel vannak tüntetve a helyes működési feszültségek, ezek után lehet méregetni.
(#) Dino71 hozzászólása Márc 25, 2016 /

Sziasztok!
Van egy samsung LE32R82BX LCD tv /saját/ Nem volt bekapcsolva kb egy hétig. Majd mikor bekapcsoltam ugrált a kép. Majd egy fél óra után kikapcsol bekapcsol de ekkor már nincs se kép se hang csak zenél egyet mint mikor bekapcsol és sötét a képernyő illetve a háttérvilágítás bekapcsol.
A tápot átnéztem a feszültségek megvannak. Merre tovább?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2016
(#) Buvarruha válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Klasszikus main hiba, hűtéssel fűtéssel próbálkoznék, esetleg a ramok vagy processzor átforrasztásával, persze sorjában.
(#) Dino71 válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Rendben. Holnap megpróbálom.
(#) djseed1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Márc 25, 2016 /

Nálam bejött a RAM újramelegítés egyszer, az is hasonló Samsung volt.
(#) Dino71 válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

Hát az átforrasztás nem jött be sajna. Pedig adtam neki forró levegővel. Nem egy mai darab 2005-ös. Végül is öröm,hogy idáig elment.Esetleg meg ér egy mainboard cserét? A mainb. on érdemes végig menni az SMD elkokon? mennyire gyakori,hogy azon elszállnak? Mennyiért vesztegetnek egyet? Sajna csak a háztartási gépekben vagyok otthon.
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Márc 26, 2016 /

Sziasztok! RSA 67.820.538 táppanelben lévő SMA E1017 IC adatlapját keresem, vagy az egész lapét.
(#) Andr3wJ válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

Mainboardon mérj feszültségeket, majd ideiglenesen forrasz fel elkót, párhuzamisan a gyárival, majd mérd újra. Ha van változás több lesz a táp, akkor csereld ki az eredetit.
Lehet ezt egyszerubben szkóppoal is, ha van. Ha nincs rajz, meg semmi adat hirtelen akkor így próbálkozhatsz.
Vakmerőknek még ki se kell kapcsolni a tv-t es ugy rakosgatod a tápokra a próbakondit, persze kisütni minden tápra rakás után, persze ez nem veszélytelen.
(#) Dino71 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

A mainboardon lévő elkókra gondolsz? A tápon mértem feszültségeket a csatlakozónál rá vannak írva. Azok megvannak. A tápon az elkókat kimértem kapacitás ESR rendben.
(#) Buvarruha válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

A processzor(okat) tápláló feszültségekre érdemes ránzéni szkóppal közvetlenül az IC mellett, olykor a kerámiakondik is döglenek, vagy a feszültségstabilizátorok.
(#) eyess válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

Esetleg kapcsolási rajz, Vagy miért kellene az adatalapja csak külön?
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

Szia, Csak a táp panel van nálam, a 24V nem indul, minden más tápfesz megvan, ha jól látom.
Ez az IC abban a körben vezérli a 24V meghajtását. Egyenlőre gőzöm sincsen róla, hogy miért nem indul. Az "XPE009" csatiról nincsen infó a panelon, így nem tudom, kell-e oda valami, hogy elinduljon. a TV-t ár agyonütötték, így maradt rám a táp-panel, s mivel elág szép vasmagokat látok benne, gondoltam " jó lesz még valamire, egy izmos 24V... "
(#) eyess válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Márc 26, 2016 /

Á értem kár érte mármint a tévéért .De talán egy kis segítséget tudok adni táp ügyben is. Ezen elvileg minden meg van , ami kell , vagy kellhet neked.És talán segítség lehet másnak is , hogy s miként működnek ezek a dolgok.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2016
(#) Darian125 hozzászólása Márc 27, 2016 /

Sziasztok
Vettem egy Grundig lcd led tv már írtam fel róla hogy nem indul csak villog a led szereló szerint TPS61197 ic rossz de nem találok rá de szerintetek csak firmware hibája van most lenne egy kis időm vele foglalkozni de nem találok firmware t se hozzá légszives segítsetek
Modell száma:40 vle 685 bg
(#) eyess válasza Darian125 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Nem biztos , hogy fw hibája lesz nem kizárt , de nem biztos .Inkább a tápoldalról kellene kezdeni a hiba feltárást.
(#) Darian125 hozzászólása Márc 27, 2016 /

A táp minden áramot lead amit le kell adnia
(#) eyess válasza Darian125 hozzászólására (») Márc 27, 2016 /

Értem akkor ezek szerint minden ok.
(#) Chipmunk1960 válasza eyess hozzászólására (») Márc 28, 2016 /

Köszi! Innen már boldogulok talán .
Következő: »»   80 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem