Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok
Szerencsésen betörtem samsung tévém képernyőjének sarkát modell száma LE32S62B ha tudtok segítsetek keríteni bele egy képernyőt
A kijelző tipusa a képen látjató légyszi ségítesetek háta valakinek van
Nem nagyon szokták eladni a kijelzőket, mert törött Tv mindíg van amibe bele lehet rakni, szóval jobb, ha beletörődsz. Amúgy sima egy csatornás 8 bites a kijelző, szóval sokféle kijelző kompatibilis lehet bele, pont ugyanilyen típust ne is keress, mert annak kicsi az esélye, de neten kell keresgélni kutatni 32-es HD ready kijelzőt.
Üdv mindenkinek!Van itt egy Sony KDL-32BX400 lcd tv aminek az alsó részén nincs kép(kb 2,5cm), teljesen sötét.A képernyő felső részén is vannak vízszintes csíkok.A feszültségek a tápon megvannak.Ránézésre,tapintásra jónak tűnnek a flat kábelek.Mit gondoltok a T-CON panelon lehet a hiba?Vagy valami ötlet?Esetleg mehet a bontóba?
Ha vannak a kijelzőn teljesen jó felületek, akkor nem a tcon hibás.
Vannak.A középső rész az hibátlan.Az lcd tetején lévő 2x4 flat kábel elég jól melegszik.esetleg az lcd a kuka?
Nem tudom, hogy pontosan mi a kuka, de nincs is jelentősége. Ami biztos, hogy javíthatatlan.
Húúúúhh!
Ezt mivel csináltad? Meglepően jó fotó!
Sziasztok!
Tudnátok tippet adni egy LG 32LN4500 tévével kapcsolatban? Úgy néz ki elszállt a háttérvilágítás tápja. A tévé bekapcsol, zseblámpával tesztelve van kép, de sötét a képernyő. Megmértem a táppanelen az LCD háttérvilágítás csatlakozóját üresjárásban, a mért kimenő feszültség 11-20 Vdc között ugrál, szóval táphiba lesz. A főpanel felé menő összes többi kimenő feszültéség amúgy rendben van. Ez lehet elkó hiba szerintetek? Első körben arra gondoltam, hogy kicserélem a LED táp secondary körében lévő 3 elkót, hátha azzal megjavul. Ha mégsem, akkor szerintetek merre induljak tovább? A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2016
Nem valószínű, hogy elkó hiba lenne, de a konkrét táp ismerete nélkül elég nehéz bármit is mondani.
Köszi a gyors választ!
Akkor ne is álljak nekik az elkóknak azt mondod? Megtaláltam a kapcsolási rajzát is a neten, esetleg megkérhetnélek, hogy nézz rá, hátha tudnál tanácsot adni? Itt a rajz, a 19. oldalon van: Bővebben: Link
Az IC101 tápvezérlő IC VCC lábán ellenőrizd a feszültséget szkóppal ha lehet. Vagy kezdetnek cseréld a 100uf kondit ami a VCC-t puffereli.
Megnéztem a IC101 VCC lábát, a tápfesz itt ingadozik 9 és 15 Vdc között. Szkóppal nézve szép sima egyenfesz, de le-fel mászkál.
Kicseréltem a C103-at egy ugyanakkor elkóra, így most meg be sem kapcsol egyáltalán, a stand-by LED sem kapcsol be a 230V bekapcsolásakor. Kimeneti feszültségek nincsenek, viszont az ICC101 VCC lábán így is ingadozik a feszültség 9 és 15 Vdc között.
A T101 trafó 1/2-es lábain szkóppal nézve 0V van, és kb. másodpercenként egy rövid időre (kb. 200-300 msec időre) bevillan egy 20 kHz-es négyszögjel, majd visszaáll 0 V-ra.
Az IC101 DRV lábán, ahol a FET-et kapcsolgatja szintén 0V van, és csak másodpercenként egy pillanatra ugrik be egy nögyszögjelszerű jelforma, majd visszaáll 0V-ra. Ez vajon mi lehet? Az IC szállt volna el?
Ellenőrizd még az R113-at, hogy nem-e szakadt vagy nyúlt meg.
Nem sajnos, ez is rendben van, az értéke 0,25 ohm.
Van még valami amit érdemes lenne megmérnem?
Esélyes hogy döglött az IC. Amíg töltődik a kondi addig elindul, de utána már leáll, majd megint újraindul és így tovább. Legfeljebb az optocsatolót ellenőrizd még, de ha már el sem indul akkor valószínűleg döglött az IC. Rövidzár nincs a szekunderen ugye?
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2016
A szekundernél melyikre gondoltál a három közül, az 1/2-es lábakra, ami az IC tápfeszét adja? Ezt hogy tudom kimérni, hogy nincs-e rövidzár? Multiméterrel mérve egyenáramon 0 ohm, de a másik kettő szekunder is 0 ohm, a primer pedig 0,1 ohmot ad.
De mint írtam feljebb az 1/2 szekunderen szkóppal nézve impulzusszerűen rövid időkre megjelenik a négyszögjel, szóval elvileg nem lehetne rövidzárban. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2016
Még egy dolgot kipróbáltam, a 4. lábon az indítófeszültséget ST - strartup megnézve az is ugrált le-fel. Itt próbaképp kiszedtem a ZD105 diódát és külső tápból közvetlenül adtam az IC ST lábára 21 Vdc-t, hátha emiatt kapcsolgat ki-be.
Így kipróbálva már stabil 21V volt az ST lábon, de a kimenetek mindenhol ugráltak ugyanúgy mint eddig... Bármilyen tippért hálás lennék még, hogy mit próbáljak ki, mi lehet még a gond! Esetleg az IC-t még érdemes lehetne külső fix 21Vdc táppal megtáplálni, leválasztva a belső Vcc-t róla? Az adatlapja szerint a 7-8 Vcc lábak között az Operation start voltage az 15,1 V, az Operation stop voltage pedig 9,4 V, és konkrétan ez a két érték között ugrál üzem közben a Vcc láb. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2016
Mivel a készenlét is erről megy, azért ugrált az engedélyező jel is, cseréld az IC-t.
Ettől féltem én is, hogy nem úszom meg az IC cserét!
Az a gond, hogy SEHOL nem talátam ezt az SC1S311 típust, csak Kínából rendeléssel, pl. Aliexpressen vagy Ebayen. Onnan meg normál postával legalább egy hónap mire megjön. Ha viszont gyorsabb futárszolgálattal rendelem az 30-40 euró körül van, az nem éri meg, mert akkor már inkább vehetnék egy másik használt tápegység modult és az tutira működne... Esetleg nem lehetve ezt az IC-t kiváltani egy nálunk is beszerezhető típussal? Vagy ez nagyon életképtelen megoldás?
Amúgy rövid zárat ne a trafón keress, hanem a didódák után, de, ha minden fesz lassan ingadozik akkor nincs rövidzár. Hogy mivel lehet helyettesíteni azt nem tudom, nézz körül a HQ elektornikánál, hogy nincs-e valami ugyanilyen lábkiosztású IC.
Valaki esetleg tudna ajánlani hasonló IC-t, amit talán be lehetne rakni a helyére?
Az sem baj, ha nem lábkompatibilis, ráraknám egy kis darab próbanyákra és bevezetékezgetném. Csatoltam a rajzról a lényeget, erre keresek megoldást. Ha mással helyettesítem, mire kell figyelni? Pl. a visszacsatolás jelét az optocsatolóról lehet, hogy hangolgatni kell majd, hogy megfelelő legyen a kimenő feszültség?
Esetleg ezt be lehetne tenni helyette?
NCP 1203 Bővebben: Link A HV lába gondolom a startup/ST láb helyére menne, a CS pedig az OCP-re? Működhet ez így elviekben?
Például ezzel tudod helyettesíteni. Bővebben: Link
Miért írod_, hogy nincs sehol(?) Van, csak keresni kell(!) A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2016
Köszi a linket, de ez is Kínában van, ráadásul nem is helyettesítő típus, hanem ugyanaz, amiből én is találtam egy rakást.
Lásd a 15:46-os hozzászólásomban mi a problémám ezzel.
Miért baj , hogy Kínában van ? Ezeket itthon vagy nehezen , vagy egyáltalán nem fogod tudni megszerezni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |