Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Skoda Octavia elektromos probléma
Lapozás: OK   147 / 195
(#) Pikaaa hozzászólása Márc 25, 2016 /
 
Sziasztok!

Tudna nekem valaki adni egy leírást a biztosíték tábláról? Hogy melyik biztosíték mihez tartozik?

Skoda Octavia 1.6, 2001.
(#) zolika60 válasza Pikaaa hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
A fedelébe nincs beleírva?
(#) VIM válasza Pikaaa hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
A képek között találsz teljes kiosztást.
(#) Apo525 hozzászólása Márc 27, 2016 /
 
Hello mindenkinek! Van egy 2002es Skoda oktaviám és az a problémám hogy a vezető oldali ajtót nem todom lezárni távvezérléssel az elektromos ablak vezérlő csak az anyós oldali tükröt mozgatja mindegyik állásban. Mindennel probálkoztam kicseréltem a zárat, tükörlapot, tükör kapcsolót vettem másik komfort vezérlőt is. Levettem a kárpitot hogy megnézzem nem a vezetékekkel van e a probléma és elég érdekes dolgokat tapasztaltam. Minden egyes modúlból egy barba vezeték eljön és össze van préselve és szabadon lóg a levegőben. Tudna nekem segíteni nekem abban, hogyan kellene levezetékelve lennie ezeknek.
Előre is köszönöm!
(#) teodor hozzászólása Ápr 2, 2016 /
 
Sziasztok, az a problemam, hogy a muszerfal mutatok nem mutatnak, octavia 1 1U.
Az itt leirtak szerint atforrasztottam a tap IC labait a panelon levo nagyobb ellenallasokat is.
Kovetkezoek a tunetek, gyujtas ra mutat minden pici gazadas mutatok le alaphelyzetbe, ablakfutes egyebb fogyasztok bekapcsolasa utan mutatok felelednek. Tolto feszultseg max 14V, muszerfal nem szandekozik mukodni 13,5V felett. Szerintetek mihalodik benne?
(#) Amarton válasza teodor hozzászólására (») Ápr 2, 2016 /
 
Ha gondolod hozd el hozzám.
Én műszerfaljavítással foglalkozom, hivatalosan.
(#) teodor válasza Amarton hozzászólására (») Ápr 3, 2016 /
 
Szia, ugynez ki hogy jo lett meloba megneztem mikroszkoppal es at forrasztottam a belso oldalon levo ellenallasokat is eddig jo.
(#) johny31 hozzászólása Ápr 12, 2016 /
 
Sziasztok!

Az alábbi hibára szeretnék választ/segítséget kérni, akár egy jó szakember személyében!(Bp.) 2009-es Octavia (1.4TSI), jobb első ajtó nyitásnál nincs belsőtér világítás. Záráskor ablakfelhúzás oké, minden ajtó zárva. Riasztószerelő mondta, hogy ez mikrokapcsoló csere... ő persze nem tudja kicserélni (??), kerestem autóvillamossági szerelőt, aki megtette ezt. Viszont továbbra sem működik. Azt vártam, h a két hozzértő munkája után rendben lesz, de nem így lett. Végül mondtam, h kommunikálják meg egymással a dolgot, akkor most mi van, de már unom mindkettőt. Mivel az én hozzáértésem ezekhez a dolgokhoz gyakorlatilag és elméletileg sajnos 0 és elegem van, h ide-oda hurcolászom az autót és semmi eredménye. Ha valaki tud segíteni, jelezze kérem! Köszönöm!
(#) zolika60 válasza johny31 hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /
 
Talán egy Skoda márkaszerviz? Tudom sokan attól tartanak, hogy az ottani magasabb óradíjak miatt drágább a javítás, de mint a te példád is mutatja, már két szerelőnek fizettél még sem jó. Na ez drága javítás volt.
(#) Amarton válasza johny31 hozzászólására (») Ápr 12, 2016 /
 
A szerelő gyári mikrokapcsolót rakott bele, vagy utángyártottat?
Utángyárott bele nem illő darabnál ez is előfordulhat.
Pl. ez gyári:
Bővebben: Link
(#) s110l hozzászólása Ápr 13, 2016 /
 
Hello,

Tudom, hogy nem Octavia, de faterom Fabiája produkál olyat, hogy vmelyik oldali irányjelzők folyamatosan világítanak. Kocsi nyitás-zárás általában megoldja a problémát, de néha menet közben is csinál ilyet. Gondolom az index relének lehet baja. Az volna a kérdés, h tényleg ez lehet-e a probléma és ha igen, hol találom a relétáblát (kormányoszlop alatt mint az Octáviának)?
Előre is köszönöm!
(#) johny31 hozzászólása Ápr 13, 2016 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat!
Gyárit rakott bele igen.
Eddig minden szerviz márkaszervizben történt, ezt idő hiányában nem ott akartam megoldani, de lehet hiba volt...azt hiszem szakítok erre is majd meló mellett!
(#) pethez hozzászólása Ápr 13, 2016 /
 
Sziasztok! Olyan problémám lenne a Skoda Octavia I-esemmel (2006-os BCA motorkód 1,4 16v), hogy autópályán haladtam 120-130 között és hirtelen elhagyta az "erő" és lassulni kezdett majd mikor nyomtam a gázt folyamatosan akkor lassított-gyorsított mintha nem lenne egyenletes a fordulatszám. Ezzel egyidejűleg mikor előjött a probléma be is dobat az EPC és a motorhiba jelet. Pihenőbe leálltunk 10 perc...indult rendesen volt alapjárat is rendesen, indulás után pár perccel viszont elaludt az EPC felirat. Mikor hazaértünk kiolvastam a hibát, és ezt a két hibát dobta: P0321, P0322 Töröltem a hibát most nem jött vissza, viszont ki szeretném javítani mert nem szeretem a meglepetéseket Találkozott már valaki ilyen hibával? Első körbe a főtengely jeladóra gondolok, de tippelgetni se szeretek.
Köszönöm előre is.
(#) Amarton válasza pethez hozzászólására (») Ápr 13, 2016 /
 
A hibabeíródás főtengely jeladó hibára utal.
Idézet:
„16706/P0322/000802 - Engine Speed Sensor (G28): No Sign”
(#) gery512 válasza pethez hozzászólására (») Ápr 15, 2016 / 1
 
Szia!
Nálam is produkált hasonló jelenséget és hibakódot.
Miután töröltem nem jött vissza a kód, de mikor az induktív rész felmelegszik egy kicsit akkor leállt a motor, meg néha kihagyott.
A főtengely jeladó csere megoldotta a problémát
(#) pethez hozzászólása Ápr 15, 2016 /
 
Köszönöm a segítséget.
(#) pethez válasza gery512 hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /
 
Szia. És ezt a főtengely jeladót mennyire bonyolult kicserélni?1,4 16v BCA motorkódos a tied is?
(#) VIM válasza pethez hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /
 
Szia! Ha a tűzfal felől van berakva a fogaskoszorús házba akkor csak felemelt helyzetben, lesüllyedt futóműnél lehet hozzáférni.
(#) pethez válasza VIM hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /
 
Tűzfal felől van pont most voltam lent megnézni de felülről is hozzáfértem bár alulról egyszerűbb lenne az tény.
(#) pethez válasza VIM hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /
 
Olvastam jóval korábbi hozzászólásaidat hogy 2010 körül az octaviaddal neked is volt ilyen gondod mint nekem. hogy menet közben ránt egyet az autó. nekem is ilyet csinált eleinte de a legutolsó alkalommal el is vesztette az erejét és dobta is a hibakódot. nekem is a motorfordulatszám jeladóra mutatott igaz én elm327-el olvastam ki az nem tudom mennyire megbízható. van jeladóm de kicserélni nem igazán egyszerű. kérdésem az lenne hogy neked megoldotta e a problémát a cseréje? Addig jutottam az olvasgatással hogy megvetted és elkezdted méregetni. köszi.
(#) VIM válasza pethez hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Nekem sikerült ezzel a cserével megoldanom a problémát. Ehhez pontos hibakód ismerete szükséges és több alkalommal is ezt kell, hogy beíródjon. A csere az körülményes, mert egy gumidugó mögött van és 6-os imbuszkulcs kell hozzá, hosszú szárú.
(#) pethez válasza VIM hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
P0321, P0322 ezek irodtakbe egyszer meg eleg sűrűn nagy sebességnél spontán ránt egyet az autó mint ha kihagyna a gyújtás.
(#) gery512 válasza pethez hozzászólására (») Ápr 23, 2016 / 1
 
Nem, nekem 1.6 AKL.
Ahogy VIM is írta, nem egy sétagalopp, de megoldható
Bocsi, nem voltam gép előtt sokáig, azért nem írtam.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2016
(#) Castor84 hozzászólása Ápr 26, 2016 /
 
Sziasztok!
Néhány héttel ezelőtt írtam műszerfal hibával kapcsolatban. Azt tanácsoltátok, hogy ellenőriztessem a forrasztásokat, amik rendben is voltak. Visszaszerelés után(kicsit megmozgattam a csatlakozó kábeleket) teljesen jól működött. 1 hete elvittem vízpumpa, vezérműszíj, stb cserére. Szerelőtől visszahozva megint nem működnek a mutatók, illetve megint produkálja azt a tünetet, hogy gondol egyet és lemerül az aksi( nem marad rajta fogyasztó, az aksi rendben)
A szerelő rádugta a számítógépet, de az hol kommunikált, de leginkább nem az autó fedélzeti computerjével.
Én első körben zárlatra gyanakszom. Ötlet hogy 99-es 1.6(AKL) Octávinál hol kéne keresni a hibát, hol van gyenge pont a kábelezésnél?
(#) jdani hozzászólása Máj 4, 2016 /
 
Üdv. Egy kérdés.
1es octaviarol van szó. Ha kulccsal nyitom az ajtót, mindegyik zárnak fel kell ugrania, vagy csak a sofőr oldalinak?
Mert távirányító gombnyomásra nem nyíílik az autó.
De bentről ha az ajtón lévő gombbal nyitom a zárakat, akkor nyit-zár, működik rendesen.
(#) VIM válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2016 /
 
Szia! Elvileg mindnek működnie kellene de nem mindegy, hogy honnan kapja a zár a működtetést. Ha távirányítóra nem működik akkor valószínű, hogy a jól ismert mikrókapcsolóval van probléma.
(#) jdani válasza VIM hozzászólására (») Máj 4, 2016 /
 
Az hogy ha kulccsal nyitom, és nem nyit a többi, az azért mert a sofőr oldali zárban a kapcsolók nem jók?
Távirányító mikrokapcsolók jók, mert világít a visszajelző LED.
(#) VIM válasza jdani hozzászólására (») Máj 4, 2016 /
 
Mivel használtad legtöbbet az ajtózárást? Annak az ajtónak a zárja szokott problémás lenni legelőször amelyiket a legtöbbet használják és ez a vezető oldali ajtózár. Ha a kulcsot forgatod a zárhengerben akkor kettő mikrókapcsolót használ a parancshoz a zár (zár-nyit) és a fő kilincsműben az állapot ellenőrzésére egyet (ami tönkre szokott menni). A kp. zár motoros műve szintén használ kettőt de az máshonnan kap parancsot és abban a motor szokta megadni magát.
(#) jdani válasza VIM hozzászólására (») Máj 5, 2016 /
 
Van rá esély hogy az lesz a gond. Nade ezt kijavitva csak az fog működni, hogy kulccsal ha nyitom, akkor nyit-zár minden ajtó.
A távirányítóval nyitás csukást nem oldja meg nem?
(#) dragedlaw hozzászólása Máj 10, 2016 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Esetleg tudna abban segíteni, hogy 1997-es Octavia hoz, honnan lehet letölteni villamos kapcsolási rajzot. Legfőkép a klímáról kellene
Következő: »»   147 / 195
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem