Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   74 / 2208
(#) burgdavid hozzászólása Márc 12, 2008
Nincs valakinek elfekvőbe novál csőfoglalat? Nyákba ültethetőm van sok, de csavarozható nincs
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 12, 2008
a 85-ös hány wattot tud zenére? Hány kohm-ra kell illeszteni? Lehet hogy kipróbálom.
(#) Müszi válasza djhans hozzászólására (») Márc 12, 2008
Szerintem ugyanannyit mint a 86-os.
(#) Müszi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2008
Akkor majd holnapra megjön
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2008
Az anódteljesítménye ugyanaz, de a katódja jobban terhelhető (ezért nagyobb a fűtőfesze). Valószínűleg a 85-ös is jobban szereti az alacsonyabb segédrácsfeszültséget, úgy, mint a PL-ek. Az én 82-esem is. 6,8k-s segédrácsellenállást alkalmaztam, de másképp fogom csinálni. Beteszek egy közös 3,3k-t, és megfogom egy 4,7 mikróval. Majd erről osztom szét 2 db 100 ohm-al. Így megszűnik a káros csatolás.
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Márc 12, 2008
Volt valaha a TV-kbe a PCL82. Ezek voltak a hangcsövek is, meg a függőleges eltérítést is ezek végezték. De ezek egymástól eléggé eltérő tulajdonságokat követeltek meg az alkalmazott csövektől, melyeknek a PCL82 egymagában képtelen volt megfelelni. Ezért fejlesztették ki a hangfokozat számára a PCL86-ost, a képeltérítéshez meg a 85-öst.
És itt jön a mi problémánk a 85-össel kapcsolatosan. Semmilyen katalógus nem tartalmaz HF erősítő beállításra utaló adatokat, mivel a gyárak ezt a gyártás idején teljesen feleslegesnek tartották.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 12, 2008
Tehát jó lehet HF erősítőnek csak jól kell beállítani és illeszteni.
(#) kocos hozzászólása Márc 13, 2008
Na jól eltűntek a csöevsek
Nem tudna valaki tanácsot adni, hogy hogy lehet a legkönnyebben trafót szétszerelni (gyárit) ? úgy, hogy minimálsi lemez mennyen tönkre, és a csévetest is megmaradjon ...
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 13, 2008
Aha! Köszi! Kábé így szoktam én is, csak én nem kést, hanem egy vékony acéllemez darabot használok, de ha impregnált, akkor nem mindig sikerül.. Most denautrált szeszben ázik, vagy két napja, majd nemsoká rápróbálok, bár a csévetestnek nem etsz valami jót a szesz...
Tegnap egy oldalról lemezelt, és összehegesztett trafót bontottam szét hidegvágóval, elég szépen szétjött, külön egy tömbben van az "E", meg 3 kisebb darabban az "I", a sorját szépen le kell csiszolni, és kész is az SE kimenőnek való vas. Csak a csévéje bizonsági, egymásba dugható primer/secunder, így kimenőnek új cséve kell, hálózatinak visont kicsi a vas ( EI 66 , 5,6 cm2 ). Viszont ránézésre is látszik, hogy jó minőségű szilíciumos vas, meg ekkora keresztmetszetre 20 Watt körüli teljesítmény adódna, erre meg 35 volt írva ... ki tudja... Gondolom volt gerjesztve rendesen ...

És egy másik kérdé? Szeszlakkban impregnált hiperszilt hogy lehet szétszedni? Össze vannak ragadva a "C"-k nem nagyon akarom püfölni, nehogy eltörjön, de beáztatni sem akarom, mert a primert még szándékomban áll felhasználni
Köszi, megy is a frigóba
(#) CHZ hozzászólása Márc 13, 2008
Valaki esetleg ismeri ezt a csövet , ránézésre közvetlen fűtésű dióda : B-10,02/20 felírat van rajta .

tube.JPG

(#) kocos hozzászólása Márc 13, 2008
Közben megoldódtak a dolgok!, a Hypersil szépen szétjött, bevállt a frigós módszer, sajnos a drót használhatatlan, mert impregnált (lebontani sem lesz valami jó, pereg mindenfele az a gané rajta )
Az EI-nek sikeresen összetörtem a csévetestjét, és mivel az is impregnált, így a drót kuka, drasztikus smódszert választottam : Konkrétan lefűrészeltem a rezet, és a csévetestet a vasról .. így mondjuk vesztettem 3 lemezt, amit kézzel úgysem tudnék visszadugni

Csévetest készítéshez ki, mit ajánl?Arra az összepattinthatóra gondolok. Vékony textilbakelitem nincsen, a nyák meg vastag, meg drága ... Mondjuk nem valami jó reszelgetni, de hát nem tudok jobb megoldást
Nem ismerem, viszotn most megyek mindjárt kromofágért, mert amúgy is kell, meg van egy lakkba mártott Laney trafóm, amit újra kellene tekerni, és egy illető mondta, hogy kromofággal megkenem, szépen letolom lakkot, aztán már lehet a "hagyományos" módszerrel bontani! Állítólag ő már több ilyen Laney trafót is újratekert
De mi a neve a szernek? És ez feloldja a műgyantát?

De utálom azt , mikor össze van ragadva a réz, pedig sokszor milyen jófajta, aztán mehet a színesfémfelvásárlóhoz, a sok "alumíniumvas" mellett ))
Az oroszok meg legtöbbször 1,5, 2 mm-es préselt papírból csinálták ...
(#) CHZ válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 13, 2008
Ismerem , de nem talátam benne , ez 1 dióda , nagyfeszre saccolom .

Közben csinálom a DC PP EL84 vázát , még lesz vele meló .....
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Márc 13, 2008
Van 1mm alatti nyák is , rezet lemaratod , tökéletes csévének .
Olyasmi lesz mint az előző , fábol U keret (tölgy), ha tudok szerezni vékony ságaréz lemezt az takarni fogja , ha nem , polírozva lesz ez a lemez .
Trafók szintén fa borítást kapnak majd .
(#) burgdavid hozzászólása Márc 13, 2008
Kromofággal nagyon vigyázzatok! Iszonyat erős anyag :csodalk:
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Márc 13, 2008
Mivel vágtad ki a hálózati csatlakozó helyét, meg a mellette lévő "ablakot"? Csak mert elég percíz
(#) kocos válasza burgdavid hozzászólására (») Márc 13, 2008
ÁÁ, nem gond! Bírom kicsit viszket, ahova cseppen, de nem vészes Le kell törölni
Amúgy tudom, tényleg veszélyes! Nem hiába született a kiefejezés, miszerint, ha valaki nem tetszik, akkor annak azt kell mondnai : "Mossál arcot kromofággal" (helyi "lángelmék"-től hallottam )

Köszi hoyg ennyire óvtok, de volt már szerencsém az anyaghoz
Vegyek mikrosütőt, vagy TV-t ???
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Márc 13, 2008
Vágótárcsa nyákfúróba befogatva , majd reszelve ....

Belepróbáltam a nyákokat , megnyugodtam , stimmelnek a furatok , féltem a foglalatok miatt , hátha elcsúsznak , de ok lett .
A kinyomtatott nyáktervről szoktam a furatokat átjelölni , így kissebb a hiba ...
Ez a teljes belső , csak huzalozni kell , az is minimális lesz , mert a sorkapcsok majdnem szemben vannak
Értem , ennyire tetszenek a diódák ?
TFT-t vennék, de csőre kell a pénz Meg csöves, csak kadódsugárcsöves monitort/TV-t nézhet )))
Egy árlistát linkeltél, nem tudom mire gondoslz róla?
(#) Imi65 hozzászólása Márc 13, 2008
Vége a munkának, jöhet a szórakozás. Elvitték az AA-s Technicset. Milyen csővel építsünk erősítőt?
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 13, 2008
Én 6P3SZ-szel építek most, illetve hálózati trafót bontok
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 13, 2008
Nincs, mm papírra csinálom a terveket. Nyomtatóm sincs. Viszont dolgoztam már 6P45Sz-el. Jobban szól, mint a PL509. ECC85-tökkel hajtottam őket. Mondjuk én PP-t csináltam vele. Ez volt eddig a legjobb hangú erősítőm.
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 13, 2008
Zoli, miért nem próbálod ki a PPP-t úgy, hogy a 6P45Sz-t triódának kötöd, és alacsony tápfesszel járatod. Alig kell lefelé illeszteni. Viszont így jelentős meghajtófeszt igényel...
Következő: »»   74 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem