Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC vezérlő elektronika és progi
Lapozás: OK   89 / 115
(#) guliver83 válasza Longa György hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Fotózd le.
A motor meghajtója a lényeg .
(#) Longa György válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

A tápegység maradt a dobozba.Ez a három panel van ami működtet.

Így nem sokat lehet kideríteni róla esetleg valami adatlap, típus stb?
(#) Longa György válasza guliver83 hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

Van egy könyv, számomra ismeretlen nyelven ami a betűk méretét részletezi.A típus itt látszik.

100_7872.JPG

A vezérlő panelon nincs valami gyártő vagy típus arra gondoltam .
Hogy megfejteni a csatlakozó kiosztását.
De a legegyszerűbb ha veszel hozzá másik vezérlőt 1000Ft/db az nem költség és nem kell vele szórakozni.
(#) kaqkk válasza Longa György hozzászólására (») Márc 12, 2016 /

El lehetne adni ! Ha jó árat mondasz vevő vagyok rá . (nekem elég csak a mechanika akár léptető motorok nélkül is )
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2016
(#) Szebence hozzászólása Márc 20, 2016 /

Sziasztok!
Tervezgetek egy TB6560-as vezérlő vásárlását, amit majd a MACH3 programmal használnék. A kérdésem az lenne,hogy a MACH3 milyen file formátumokat tud megnyitni, illetve ha szeretnék saját mintát tervezni, gravírozni, azt melyik programokkal tudom megtervezni, amit utána a mach3 kezelni tud?
(#) sunraw válasza Szebence hozzászólására (») Márc 28, 2016 /

Ha jól tudom, lézerhez használnád. Ehhez szerintem a Cambam jó lenne számodra. A progi által készített NC kódot, megeszi a mach3.
(#) Kovabe hozzászólása Márc 29, 2016 /

Sziasztok
Most kezdtem bele egy CNC építésbe és szeretném menet közben feltérképezni a hozzá kapcsolódó programokat illetve lehetőségeket. Láttam itt a forumon hogy BCP gyártásra is alkalmas, nem találom a megoldást hogy az eagle-ből hogyan is tudok dxf file-t készíteni. Esetleg valaki szájbarágós módon elmagyarázna!
Köszönöm előre is a segítséget.
(#) lóri válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 29, 2016 /

Szia!
A BCP az a Borland c plusz? Itt vannak hasonló videók, érdemes többet megnézni.
(#) Kovabe válasza lóri hozzászólására (») Márc 29, 2016 / 1

Köszönöm
Már meg is leltem és működik is.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2016
(#) KOZMOSZ11X3 hozzászólása Márc 29, 2016 /

Köszi a segítséget! Értékes infó volt nekem! Én még csak elméleti síkon mozgok a cnc területtel a kis amatőrködésem csúcsa lenne ha sikerülne össze hoznom egy gépet és esetleg erre is tudnám használni!
(#) dezso74 hozzászólása Márc 30, 2016 /

Sziasztok!
Van valakinek TB6600-as léptetőmotor vezérlő IC-hez kapcsolása?
Előre is köszönöm!
Üdv: Dezső
(#) kaqkk válasza dezso74 hozzászólására (») Márc 30, 2016 /

Tessék
(#) dezso74 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 30, 2016 /

Szia Kaqkk!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

Dezső!!!
(#) Nanok hozzászólása Jún 11, 2016 /

A Mach3, hogyan tudja kezelni az enkódert? Ugyanúgy képes feldolgozni a jeleit LPT porton keresztül? És akkor a DC motorokat ugyanúgy a step dir jelek irányítják?
(#) SALáta válasza Nanok hozzászólására (») Jún 11, 2016 / 1

Csak szervó szabályzót tudsz vezérelni ami step dir rendszerű. (egyszerű lpt porton keresztül)

Esetlegesen linuxcnc alatt tudsz bűvészkedni de ott (is)megfog a port sebesség.
(#) Medve válasza SALáta hozzászólására (») Jún 11, 2016 /

Szia, ehhez két LPT port kell a PC-re? De továbbmegyek, a MAch 3 tud kezelni két LPT portot (?) Ha igen, hogyan kell azt elfogadtatni a PC-vel és az XP-vel? Nálam mindig fekete halál lett a vége.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2016
(#) Nanok hozzászólása Jún 14, 2016 /

Unipoláris motorokat, 6 kivezetéssel, hogyan érdemes bipoláris vezérlőre kötni? Mert egy, helyen azt írták, ha a két tekercset sorosan veszem, akkor csak 20%-al lesz erősebb, viszont cserébe, jóval lassabban lehet csak hajtani.
Ha pedig szimplán csak 1-1 tekercset használok és a másik felük kimarad, akkor minden megegyezik a gyári paraméterekkel.
(#) Zoli_bácsi válasza Nanok hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Én az utóbbit, azaz a féltekercses módot választanám. Használtam már így unipoláris motort.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
(#) Medve válasza Nanok hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Kapcsold párhuzamosra a tekercseket.
(#) mex válasza Medve hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

A párhuzamos kapcsolás a jó megoldás, de azt elég nyűgös kivitelezni, mert meg kell bontani az eredeti tekercselést.
(#) Medve válasza mex hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Ha hat kivezetéses a motor, akkor a két tekercs össze van kötve, ez az egyik közös kivezetés. Így párhuzamosan ez lesz az egyik, a tekercsek másik összekötött vége lesz a másik kivezetés. A másik tekercspáron meg ugyanígy.
(#) mex válasza Medve hozzászólására (») Jún 14, 2016 /

Nem is fog mozdulni egy tapodtat sem, ha így kötöd be... Az egyik tekercsfél mágneses mezeje kioltja a másikét. Olvass utána.
(#) Medve válasza mex hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

Furcsállottam is, hogy csak ezen múlik!
(#) SALáta válasza Medve hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

Nem kell két lpt. Egy erősítőt (H Híd) le tud kezelni az lpt is (4 port kell) De lehet betenni plusz kártyát. A port címet kell helyesen megadni másod lpt nek. De szerintem lpt egy pont fölött felejtős. Mach3 egy pont fölött (szervók) megint felejtős. Marad két jó alternatíva. Linux cnc(lpt vel (50Khz max?) léptetőhöz szervóhoz, esetleg megfelelő mesa kártya (analóg szervóhoz, step dir es, talán van valami ipari bus os nem mesa is) , uccnc abból is van pár féle és a programja is. Ha azt nézem léptetővel hobbizni elég a Mach3 de komolyabbra már nem, ezzel is sok minden megoldható. Linuxcnc legnagyobb baja talán a nem minden gépen fut normálisan. Bár ez bármelyikről elmondható! Viszont legalább megmutatja mennyire rossz az időzítése, sőt ha kifutna a végrehajtási időből azt is jelzi.
(#) Medve válasza SALáta hozzászólására (») Jún 16, 2016 /

Köszi a választ.
(#) guliver83 válasza Nanok hozzászólására (») Jún 17, 2016 /

Itt olvas utána.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
(#) usane hozzászólása Szept 14, 2016 /

Üdv!

Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést, remélem ide tartozik.
Létezik olyan 1-tengelyes vezérlő (kijelzős) amiben van encoder bemenet, ha nem is visszacsatolva de legalább ellenőrzés céljából?
Valami ilyesmi csak encoder bemenettel.
(#) guliver83 válasza usane hozzászólására (») Szept 14, 2016 /

Mire akarod pontosan használni, ha nem titok?
Veszel hozzá még egy lineáris útmérőt
Következő: »»   89 / 115
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem