Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a gyors választ, közben egy amerikai fórumon megtaláltam én is. Lomex-nél 4.7ohm van raktáron, a többi adat hasonló, szerintem jó lesz bele. A diódahíd szintén zárlatos, azt is cserélem, illetve az amerikai fórumon írják, hogy a hűtőbordára szerelt alkatrészek (FET-ek?) közül is lehet hibás, de első blikkre azok jónak tűnnek.
Ne blikkelj hanem pontosan mérj , mert okozhatsz nagyobb hibát is azzal , ha felületes vagy.
Utána viszont már nem biztos , hogy megúszod ennyivel .
Sziasztok! Hannspree HSG1074-es lcd tv-hez keresek rajzot. A scalerről kellene nekem pár infó (12v,5v,gnd kimenetek stb 24c16-os ic helye "mert festettek és nem olvashatóak a számok") A scaler pontos típus SUN2528eu. Nagyon sokat kerestem az interneten de sajnos nem jutottam semmire. Az információ azért kellene mert a tápegységet ki szeretném cserélni. És a jó tápegységeimre (van 3-4) rá vannak írva ezek az információk. De a scalerre semmi. A válaszokat előre is köszönöm! (Ha valamit rosszul írtam bocsássatok meg nekem eléggé kezdő vagyok ezen a téren de van min kisérletezni
![]()
Ha lefényképezed jó eséllyel el tudo mondani neked, hogy mekkora feszt kap, a többi pedig egyszerűen mérhető.
Konkrétan ezekről a csatlakozókról kellene információ. Melyik láb az 5v melyik a 12v. Ahhoz, hogy az új tápegységet be tudjam üzemelni ezekre lenne szükségem. A csatlakozó nem egyezik. De gondoltam átalakítom. Csak ehhez tudnom kellene, hogy mit hová kössek. (Hülyeség szerinted? Vagy működhet a dolog?)
Működhet a dolog, de valamiért monitorra gondoltam, ez már picit bonyolultabb, de nem kell megijedni. Az eredeti táp is megvan, ha jól sejtem, abból is lehet következtetni, hogy melyik a föld és melyikek a táp lábak azt ki lehet silabizálni a nyákból. A táppanelen lévő elkók feszültségtűréséből lehet következtetni a feszültség nagyságára. Amúgy nem lenne egyszerűbb javítani a gyári tápját? Mi a gondja?
Ha minden igaz ez az eredeti tápja .
Igen igen. Ez az. Annyira hülye vagyok. Nem is néztem, hogy erre meg rá van írva minden amióre nekem szükségem van.Sikerült is átszerkesztenem a másik tápegységet. De a scaler halott
![]() ![]()
Igen ám csak ,hogy a scaler nem kapcsolja a háttérvilágítást , azt általában a main szokta , és hozzáteszem még azt is , hogy a háttérvilágítás feltétele több összetevőből adódik össze.
Táp , csövek , kimeneti meghajtó trafók , és meghajtó áramkörei.Szóval ezek biztos , hogy jók minden téren ?
A tápegység teljes mértékben hibátlan. Másik scalerrel tökéleten megy.De ezzel sajnos nem. A képernyő átvált "feketéből másfeketébe" (nem tudom, hogyan írjam le) De a csövek nem világítanak. És a kép sem jelenik meg. Van másik kijelzőm is. Azzal is próbáltam. Igaz az csak 1 ccfl-es. Vagyishát mindkét oldalt van egy darab 1 szálas inverter csatlakozó. De azzal is ugyanez a jelenség. A felbontás stb stimmel mivel az egyik kijelzőm a gyári a scalerhez eredetileg való. Olyat esetleg tudnátok nekem mondani, hogy szalagkábel lábkiosztás? Értem én van több féle fajta scalerem is. De a "szalagkábel" nem stimmel. Gondolok én olyanra, hogy ezek ugye vékony kábelekből álló szalagkábelek. És attól mert a csatlakozó más attól ugyanazoknak a feszültségeknek illettve r g b hasonlók (lehet hülyeség) meg kellene lennie és elviekben variálhatónak is kellene lennie nem?Képpel is illusztrálhatom az elképzelésem ha úgy egyszerűbb. A lényeg: Adott a gyári szalagkábel a csatlakozó háromnegyedénél kb 3 érintkező nincs. És adott egy másik scaler amiben teli a csatlakozó úgyértem mindenhol van érintkező.De ha így rádugom akármelyikre is kép nincs. Vibráció meg hasonlók vannak mintha valahol ott lenne a kép de nincs.Ha pedig fordítva dugom a csatlakozót akkor álltalában villog a standby.
Ajjaj nem szabad , így össze vissza dugdosgatni a kábeleket ez nem legó játék.Igy tönkre lehet tenni az adott egységet , mert ahol tápfeszültség van azon a ponton , és ez a pont a fordított összedugás után máshova kerül , akkor az előre nem látható hibákat tud okozni .Aztán meg lehet nézni , hogy miért is nem megy .
A szalag , vagy Flat kábeleket pedig hiába teszed fordítva azokon , csak az egyik oldalon vannak az érintkezők . A másik oldalán általában kék színű , és keményebb műanyag lap található.Ebben az esetben nem lesz gond viszont nem is fog működni .A kábelezés bekötése pedig bármelyik rajzról lekövethető.
Igen igazad van.De viszont. "Tanulás" szempontjából foglalkozom ezekkel a dolgokkal. Veszteni valóm nincs. Ingyen és bérmentve jutok hozzá ezekhez a dolgokhoz, viszonylag nagy mennyiségben.Körülbelül 1-2 hónapja foglalkoztat a dolog.Szeretnék érteni hozzá. És a kiindulási pontomhoz képest rengeteget fejlődtem és tanultam a ti jóvoltotoknak köszönhetően. Azért kérdezek ennyit, hogy tisztában legyek a dolgokkal. Pontosan, hogy mi mi mit hová mikor mennyivel stb. Nagyon szépen köszönöm, hogy vagytok! Ezt a "dugd be fordítva" dolgot egyébként egy szervizestől szedtem.. Konkrétan ezt mondta. Ha ez hülyeség akkor nem tudom
![]() ![]() ![]()
Nem minden variálható össze mindennel .A kijelző a scaler a main , és még lehetne sorolni nem össze vissza cserélendő modulok.De , ha valóban szeretnél többet tudni erről az egészről , akkor kezd el olvasni ezt a témát , mert ez idáig már nagyon sok hibáról , és egységkről esett már szó .A másik pedig az , hogy lehetnek bizonyos típus hibák viszont sokszor van olyan , amikor egy hibának sok más előidézője is lehet , és sokszor sokan jönnek konkrét kérdéssel , hogy na ilyenkor mi a hiba .Ez az az pont amikor konkrétumok nélkül nem lehet érdemi választ adni , csak megközelítőleg , mivel egy hiba forrása sokrétű lehet .
Sziasztok!
Törött Philips 47HFL7108D/12 TV-be keresnék LC470EUF kijelzőt, ha valaki tud ilyet vagy beszerzési forrást kérem jelezze! Remélem nem esélytelen a dolog, válaszotokat előre is köszönöm!
Sziasztok! Hozzájutottam egy Vestel 17MB82s scalerhez. A kérdésem az lenne, hogy ez a scaler alkalmas inverteres kijelzőhöz? Van full hd és hd readys kijelzőm is.
Annak igazából mindegy, hogy milyen a háttérvilágítás, legfeljebb ha a scaler PWM-el, és ledeshez való megoldás van, tehát változik a frekvencia, akkor megőrülhet az inverter fényerőszabályzáskor.
Rendben. Még lenne kérdésem.Könnyen megtaláltam a service manualt. De sehol sem találom benne a dolgokat. Konkrétan a power csatlakozóknak a részei lábkiosztására lenne szüksége. Hogy mi hol van pontosan 12v gnd és hasonlók. Ebben tudnál segíteni?
Ha nincs benne a szervízkönyben, akkor a panelt kell megviszgálni. Nincs semmi rajz a doksiban?
Dehogyisnem. Van rengeteg rajz benne. De sehol sem találom ezt az infót.
Nem tudom feltölteni ide sajnos sehogysem. Túl nagy a mérete hiába tömörítem :/
Ha küldök linket esetleg ránéznél nekem?
Sziasztok,
Hozzám került egy 32"-os Grundig LCD TV aminek olyan hibajelensége van ami számomra még nem ismert (sokat nem ismerek még biztosan) egészen pontosan az előző gazdája szerint 30-40 perc után van kép. Egészen pontosan addig vagy fekete a kép vagy vízszintesen csíkok vannak. Még nem volt időm szétszedni csak egy rövid próba erejéig bekapcsoltam. Bekapcsolás után kb fél percig úgy látszott semmi hiba mert egyből bekapcsolt és beadta a kék hátteret és szépen kiírta a csatorna számát is (kábel nem volt rádugva). Viszont ezt követően elsötétedett és megjelentek a vízszintes csíkok teljesen véletlenszerű helyen és szélességben de időnként visszaállt a normál teljesen kék háttére vagy teljesen feketére. Mint írtam még nem néztem bele de a leírtak alapján merrefelé érdemes keresgélni. Valamelyik panel forrasztási hibás lehet és ahogyan melegszik akkor elmegy vagy éppen helyreáll a kontakt? Segítségeteket előre is köszi.
Ne is nagyon erőlködj, szakadás van a kijelzőn belül, vagy a COF fóliáknál.
Ha küldök linket esetleg ránéznél nekem? Mármint a service könyvre
Rá, de ne azt kérdezd, hogy küldjed-e hanem alapban linkeld be ide a topikba és akkor bárki rár tud nézni.
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2016
http://elektrotanya.com/vestel_17mb82_chassis.pdf/download.html
Rendben. Itt a link. Én sajnos nem jutottam dűlőre vele.Előre is köszönöm!
Kapásból megtaláltam, 58. oldalon.
Ezt én is megtaláltam. De nekem csak 12 "láb" van. 2x6. Pedig ez a típusa. Szóval nem értem.
Nézd meg a csatlakozó kiosztását, ha úgy tűnik, hogy a többi stimmel, akkor egyszerűen van ami nincs használva azon a lapon. Ugyanabból a lapból van sokféle verzió is, próbáld feltalálni magad, tanulmányozd a rajzot és a nyákot és megtudod, hogy mi micsoda. Ha magad akarsz valamit átalakítani, akkor jobb, ha megszokod, hogy órákat, napokat el kell szórakozni, hogy megértsd a működését.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |