Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Milyen környezetben van hideget és a nagy párát egyik lcd sem szereti fizikai gátat hagy a müködési folyamatban is!
Kis vesztességgel tudsz nagyobb teljesitményt kapcsolni ugy hivják bövebben
MOSFET !
Helo mindenkinek.
Email küldéssel foglalkozott már valaki? Próbálkoztam egy mintapéldával a send_email_smtp -vel, de mindig hibát hoz. Ezt írja: +IPD,32:500 5.5.2 unrecognized command OK ' ---> AT+CIPSEND=14 <--- '> ' ---> c3phcmthNzk= <--- ' SEND OK +IPD,32:500 5.5.2 unrecognized command Mi lehet a baj? A válaszokat előre köszönöm.
Szia. Igen. Nekem megy. SMTP2GO szolgáltatást kell használni a kimenő levelek küldéséhez. Akkor nem kell az internet szolgáltatódat használni.
Az ESP8266 modulban firmware-t kell cserélni. Ez kell: "v0.9.2.4 AT Firmware-ESPFIX" Nézd meg ezt a videót: Bővebben: Link Az "Adafruit_ESP8266-master" libraries-ben a "send_email_smtp" mintapéldát használom. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2016
Köszönöm a választ, kipróbálom.
Eddig a saját szolgáltatómmal próbáltam de azzal nem működik.
Helo.
Kipróbáltam de nem működik. Valamiért a AT+CIPSEND=12 -nél megakad. A beállításokban tudnál esetleg segíteni, lehet ott van a probléma? Köszönöm.
Milyen porton kommunikálsz? Az SMTP (25) lehet, hogy le van tiltva. Az SMTP2GO viszont ezt írja: SMTP port: 2525 (or port 25, 8025, or 587 if that does not work).
Hello, most dolgozok, de este megnézem nekem hogy van a program.
Az AT+CIPSEND=12 az, hogy megmondod a ESP modulnak, hogy 12 bájtot fogsz küldeni. Ekkor meg kell várni, hogy a modul visszaküldjön egy ">" karaktert. Utána lehet küldeni neki az adatokat. Nézd meg azt is, hogy az AT+CIPSTART-ra mi a válasza, tud-e kapcsolódni a szerverre. A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2016
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy ezen a linken lévő WiFi-s csoport távirányító jeleit, milyen Arduinohoz való WiFi-s modul tudná fogadni-értelmezni? (Nem venném meg hozzá a 4db csoport vezérlőt, mert majdcsak 20.000Ft. lenne, és a gombok funkcióján is változtatni kellene.) Arra gondoltam, hogy egy arduinoval oldanám meg a 4 csatornás ledek drimmelését, csak nem tudom melyen WiFi-s modullal érdemes próbálkozni és milyen programmal. Előre is köszönöm.
Aliexpressről, E-Bay-ről, Banggodról is megrendelheted, s akkor kevesebbe lesz.
Arduino + WiFi mellé még a teljesítményfokozatot is oda kell rakni, azután dobozolni. Félek, hogy az sem lesz olcsó. Ráadásul fogalmunk sincs, hogy a távirányító milyen protokol szerint kommunikál.
Helo.
Köszönöm válaszod. Minden portot végigpróbáltam, de egyik sem jó.
Helo.
Köszönöm válaszod. Úgy néz ki az AUTH LOGIN -nál akad meg. Ezt a választ kapom: ---> AT+CIPSEND=12 <--- '> ' ---> AUTH LOGIN <--- ' SEND OK +IPD,83:503-AUTH command used when not advertised 503 Too many syntax or protocol errors OK OK Unlink ' ---> AT+CIPSEND=12 <--- 'link is not ' ---> AT+CIPSEND=12 <--- 'link is not ' A csatlakozásra pedig ezt: Connecting... ---> AT+CIPSTART="TCP","mail.smtp2go.com",2525 <--- ' OK Linked' ---> AT+CIPSEND=19 <--- ' ˙> ' ---> HELO computer.com <--- ' +IPD,70:220 mail.smtp2go.com ESMTP Exim 4.86 Wed, 22 Jun 2016 17:05:59 +0000 OK SEND OK
Szia,
Belinkenléd a teljes kódot letesztelném én is, hátha sikerül összehozni valamit Üdv.
Szia. Én az "Adafruit_ESP8266-master" könyvtárat használom email küldésre. Abban is a mintapéldát. Szerintem először próbáld ki azt. Abban így néz ki a cipsend függvény:
És ahonnan meghívja az AUTH loginnál:
Helo.
Én is azt használnám, de ezek szerint több féle létezik belőle. Amivel én próbálkozok az más. Akkor próbálok keresni másikat.
Helo.
Fel tudnád ide tenni amit te használsz és működik, mert én nem találok. Köszönöm az eddigi segítséget.
Sziasztok!
Van egy RTC-m ezt kellene össze hoznom egy 4digites 7szegmens kijelzővel. A gondom annyi hogy az rtc, óra és perc értéke többnyire 2-2 számjegyből áll, én meg a digiteket csak egyesével tudom kezelni. Így valahogy a 13:47-at szét kéne bontanom 1-3-4-7-re. Hú lehet hogy nem annyira érthető a gondom, de sajnos nem tudom máshogy elmagyarázni.
Egyesek=óra MOD 10
Tizesek= óra/10
Nem tudm, milyen RTC-d van, de a DS1307, vagy a DS3231 regisztereiben BCD kódolással, azaz bitcsoportonként számjegyekre bontva tárolódnak az értékek. 24 órás formátumot feltételezve, a kiírandó számjegyek:
A BCD ábrázolás miatt nem 10, hanem 0x10 kell oda!
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Idézet: Hol van itt szó BCD-ről? „13:47-at szét kéne bontanom 1-3-4-7-re”
DS3231ről van szó.
Ha a könyvtár, amit használsz, 13-at és 47-ed ad vissza, akkor a MOD függvény kell neked. Ha direkt I2C protokollal olvasod ki az adatokat a regiszterekből, akkor icserny megoldása.
A könyvtár adja az értéket, így a te megoldásod volt a jó nekem. Köszönöm a válaszokat.
Idézet: Az RTC adatlapjában. „Hol van itt szó BCD-ről?”
A kérdésben nem szerepelt.
Aki Ardunio-t használ, az általában előre megírt könyvtárakkal dolgozik, mivel alapvetően hobbi programozók használják, profiknál fel sem merült volna a kérdés. Nincs ezzel semmi gond, sőt, valahol el kell kezdeni, de aki ilyennel foglalkozik, nem valószínű, hogy az I2C alapjaiban elmerül. A könyvtár visszaad neki egy értéket és kész. Lehet, hogy még azt sem tudja, mire jó az SCL és SDA láb. Az adatlapban BCD van, de a modulokkal játszó kezdők ritkán írnak egyedi kódot. Ha addig eljutnak, tudni fogják dekódolni a BCD-t.
Köszönöm már működik.
Beállítási problémám volt.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Van egy "Arduino Nano"-m amire szeretném rátölteni a programot amit szerkesztettem, de hibát ad ki. Ez az eszköz megnevezése ahonnan vásároltam: "AR-NANOFT Fejlesztői modul FT232-vel (Arduino nano kompatibilis) + USB kábel " Ubuntu 16.04-en használom az Arduino programot, de ha bármit szeretnék feltölteni rá akkor az alábbi hibát adja ki a program: avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x00 Próbáltam már rákeresni sokféle képen, de nem jártam sikerrel. Ha valaki tudja erre a megoldást legyen szíves nekem segíteni, mit csináljak?
- az operációs rendszer látja a portot?
Ha nem, akkor itt a megoldás: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1942054.html#1942054 - ha látja a portot, akkor nézd meg hogy az Arduino nano-ra legyen állítva 57600 baud, az UNO 115200 baudról megy. Ha az Arduino-d UNO-ra van állítva, azzal nanot nem fogsz programozni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |